| Autor |
Zpráva |
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 09:26
- Nahlásit
Aké plemeno veľkého psa by ste mi poradili do bytu?
Hlavne mi všetci nepíšte, ze jorkšíra alebo maltezáka.
|
ell
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 09:28
- Nahlásit
Německou dogu...
|
evina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 09:33
- Nahlásit
Cumba okud mu zajistíš dostatek volného pohybu,tak ani velký pes v bytě není problém.Záleží co se Ti také líbí a jakou povahu psa chceš.Je přeci jen trochu rozdíl zda budeš volit mezi lovečáky,pracovními atd.
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 09:44
- Nahlásit
evina
Páčia sa mi skôr mollosoidné a pracovné plemená a ešte aj írsky vlkodav a trochu aj barzoj, ale skôr ten vlkodav .
Nad loveckými plemenami ani retrívermi neuvažujem.
Z molossov sa mi najviac páči RTW, lebo nie je taký ovistnutý a uslintaný ako napr. neapolský mastin.
Na nemekú dogu si netrúfam, lebo sú vraj emocionálne a psychicky dosť labilné. Že sa na ne nesmie ani zvýšiť hlas, ani sa nesmú capnúť, lebo vraj veľmi trpia. To by som sa bála, že jej spôsobím nejakú ujmu .
|
nika00
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 10:04
- Nahlásit
Cumba
ja bych si zas neporidila vlkodava..pac maji casto problemy se srdickem a moc se nedozivaji
me se libi dobrmanek
|
Meta
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 10:05
- Nahlásit
Cumba
Přece hovawarta co jiného...
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 10:09
- Nahlásit
Cumba
novofundlandana Ale nie, toho odporucam iba blaznom. Ja bych naozaj brala IW, keby sa dozivali aspon o par rockov viac
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 10:15
- Nahlásit
Já mám v bytě welššpringra, je to lovečák jak řemen a s dostatkem pohybu jsme v pohodě. A já teda několik dog znám a přijdou mi v pohodě, ale to by ti asi líp napsala Frog.
|
gabifi
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 10:18
- Nahlásit
hlasuji za barzoje
|
younglady
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:41
- Nahlásit
Cumba
znám 4 německé dogy a všechny jsou psychycky v pohodě
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:44
- Nahlásit
Cumba
taky mám ráda molossy - takže hlasuju pro bulmastifa
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:48
- Nahlásit
Co včul, keď mi každý radí niečo iné??
Koľko sa dožívajú tí IW? Čo viem, tak tak 8-10 rokov.
Nemecká doga sa dožíva tiež okolo 8 rokov.
O IW mám knižku od p. Jestřábové, je to predsedníčka klubu IW v ČR a tá tam poukazuje hlavne na potrebu ich dobrej výživy, musia dostávať vyváženú a dosť drahú stravu, musia sa im veľmi opatrne a postupne zaťažovať kĺby...Nesmie sa u nich v mladosti nič pokaziť.
Čo sa týka povahy, tak sa to zdajú byť takí veľkí trochu tvrdohlaví dobráci. IW by ma asi nevedel ani obrániť, keď by ma napadol nejaký útočník . Chcela by som psa, čo by ma vedel obrániť, keby došlo k najhoršiemu. S tým u IW asi nemôžem počítať, že?
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:49
- Nahlásit
pigie
Prečo iba bláznom? Veď novofundlanďák nie je zlý pes. Zdá sa mi to byť taký dobrý obor s veľkým srdcom a láskou k vode.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:50
- Nahlásit
Cumba
No nevím, jestli to kdejakej pes dokáže, to zjistíš až se stane, ale obecně když na to pes není cvičenej, tak nezmůže nic...
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:51
- Nahlásit
ja poznam mnozstvo velkych psov chovanych v byte - niekolko RR, bobtaila, bryarda, leonbergera, akitu aj nem. dogu.
ono velmi zavisi od toho, ake mas pre psa podmienky, kolko casu mu mozes venovat a aky je tvoj celkovy zivotny styl.
pri doge a IW sa ale treba pripravit na to, ze ich priemerny vek je zial naozaj velmi kratky. Kamaratov IW zomrel, ked mal 7 rokov
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:52
- Nahlásit
Hafina
Ja som myslela, že niektoré plemená to majú prirodzene v sebe, napríklad stredoázijské ovčiaky, kavkazské ovčiaky, brazílske fily, bandogy... Že oni nepotrebujú na to žiadny výcvik.
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:53
- Nahlásit
Bela
Sedem rokov je naozaj dosť málo. Však ževraj len tri roky mu trvá, kým dospeje. To je pol života mladík, potom je chvíľu dospelý, a potom už je na sklonku života?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:54
- Nahlásit
Cumba
IW vedia byt niekedy dost agresivni - hlavne na inych psov.
ale ak obranara tak radsej asi toho rtw, (ale ten je o hone mensi od IW )
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:55 - Změnil/a: pigie
- Nahlásit
Cumba
No preto, pretoze na zivot s nim v byte treba velke ustupky. Co poznam, tak horsie to uz maju len ti, co v byte chovaju briardov (aj ked ako kedy) Inak, aj dobrak pes dokaze zastrasit v najhorsom
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:56
- Nahlásit
Bela
IW vedia byt niekedy dost agresivni
vazne? som este takeho IW nestretla.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:57
- Nahlásit
Cumba
niektoré plemená to majú prirodzene v sebe
to su psi so silne vyvinutym teritorialnym pudom - preto tak velmi strazia. Ale do bytu by som ti ani jedno z menovanych neoporucala.
potom už je na sklonku života?
ide o to, ze oni sa v podstate toho sklonoku zivota nedoziju - najcastejsie zomru na srdcove problemy alebo zlyhanie obliciek
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 11:58
- Nahlásit
pigie
oni vyzeraju taki flegmosi - ale niektori su agresivni hlavne na "vlciakovitych" psov - holt vlkodav
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:00
- Nahlásit
pigie
Tými ústupkami myslíš chlpy všade v byte, mokrého obra, keď prší, alebo keď sa hodí niekam do vody a špinu, keď sa vyváľa v blate? Na to sme my, milovníci psov, pripravení .
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:00
- Nahlásit
Bela
My sme mali stastie len na obrovskych dobrakov Ci uz k malym alebo velkym psom
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:03
- Nahlásit
najcastejsie zomru na srdcove problemy alebo zlyhanie obliciek
Tak to som nevedela .
Ale do bytu by som ti ani jedno z menovanych neoporucala.
Bela
Prečo? Devastujú viac nábytok a ničia všetko viac ako plemená bez strážneho pudu?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:03
- Nahlásit
pigie
samozrejme, vela zavisi od socializacie, ale ista geneticka predispozicia tam stale vraj je
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:05
- Nahlásit
Cumba
jj, presne to. Steny (satstvo, cokolvek) od slin, blata a pod. Neustale chlpy vsade. Prakticky je nemozne udrzat byt cisty. Tiez mu zabezpecit dostatok vyzitia v tej vode. Inak je to prijemny bytovy spolocnik Len stale na to upozornujem, lebo sa nechcem dozit dna, ked uvidim vystrihaneho fundlaka, pretoze sa niekomu pacil a potom zisti, ze kratsia srst sa udrzuje lahsie... Tak ako vidim vystrihanych briardov alebo akychkolvek dlhosrstych psov. Preto vzdy radsej odradzam, ako prehovaram na drzanie fundlaka v byte Ale ak si je niekto toho vedomy (napr. ja som cakala este horsie pred kupou), tak kludne do toho
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:06
- Nahlásit
Cumba
hlavne preto, ze tak strasne strazia . myslim, ze nepotrebujes mat v bytovke psa, ktory bude cely barak povazovat za svoje teritorimu a vystrazne stekat pri kazdom sustnuti u susedov. A stekat tak, ze z toho budes na infarkt
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:10
- Nahlásit
pigie
A nie je im v lete lepšie, keď sú ostrihaní, nie je im náhodou menej teplo?
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 12:12
- Nahlásit
Bela
To vážne tak štekajú pri každom šuchnutí? Lebo čo mali u kamošky v paneláku filu, tak tá neštekala, ani keď sme utekali a dupali po schodoch. Možno závisí od jedinca...
A rottweiler taký uštekaný na každý šuchot u susedov nie je?
|