| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:55
- Nahlásit
Hafina
Suhlas
Mucholabka
Ja nestriham. Striha sa noznickami. A tie na psa nemam. Ja ho efilackujem efilackami
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:55
- Nahlásit
Mucholabka
Jo,vypadalo to jako labrador s delšíma chlupama.Mě nejdřív nedošlo,že je to retrívr,až jsem se zeptala.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:56
- Nahlásit
Mucholabka
No jo, v mým případě máš pravdu, já používám nůžky normální, efilačky i strojek. Ale já ho vlastně upravuju, takže je to úprava...
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 14:59
- Nahlásit
Cumba
RTW štěká jen když k tomu má důvod, není od přírody uštěkaný, ale já si myslim, že každý RTW má ke štěkání jiné důvody, tzn., že je to asi jako u každého jiného plemene, šustnutí za dveřma jednomu RTW může připadat bezvýznamné a tak se nebude obtěžovat štěkáním, zatímco druhému to přijde podezřelé a štěkat bude, každopádně svou povahou nepatří mezi uštěkaná plemena.
|
Hafina
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:00
- Nahlásit
abby
Ty jo, to muselo být ještě horší, než ten samojed. Fakt nechápu... A neměl nějaký kožní problémy?
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:18
- Nahlásit
Kalliope
Ďakujem za odpoveď k pôvodnej téme
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:20
- Nahlásit
monika
Koľko pohybu denne potrebuje nemecká doga? Také dve-tri hodiny denne stačia? Potrebuje sa ako šteňa nezaťažovať, aby nemala problémy s kĺbami a chrupavkami? Je tiež taká náročná na kvalitné krmivo ako napr. írsky vlkodav? Nevedela by si mi prosím tieto dve plemená nejako porovnať?
|
abby
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:21
- Nahlásit
Hafina
To já nevím.Je to už nějakej pátek zpátky a pak už jsem to nikdy neviděla.Já se na nic nezmohla,když mi ta holčina řekla,že je to zlaťák,tak jsem šla do kolen.A pak jsem svýmu psovi doma řekla,jakou má hodnou paničku,která se z něho nesnaží udělat naháče
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:33
- Nahlásit
Cumba
A co rhodeszky ridgeback? Ten nepadol do vyberu?
|
krecinek
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:36
- Nahlásit
Lola1
Bela
Dík
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:38
- Nahlásit
pigie
Ten sa mi vôbec nepáči. Je vylúčený.
|
starr
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:43
- Nahlásit
Cumba
Ani mne sa nepáčia rigdebacky. Mám k nim averziu, lebo mi jeden napadol moju labradorku a jeden raz na mňa a môjho kamaráta útočil, takže ich nemusím ani vidieť .
Ja som za rottwíka .
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:43
- Nahlásit
Cumba
a co tu tak vypisat vsetkych, co sa ti aspon trochu pacia? a potom zuzovat vyber podla vhodnosti povahy?
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:45
- Nahlásit
starr
ja poznam niekolko RR a vsetko su to velmi dobri psi....
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:48
- Nahlásit
Bela
Bohuzial, priklanam sa so skusenostami k starr... Poznam len jdeneho dobre vychovaneho ostatni mi chcu zozrat psa
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:50
- Nahlásit
pigie
Idem na to:
Páčia sa mi: rottweiler, írsky vlkodav, barzoj, západosibírska lajka, stredoázijský ovčiak, nemecká doga, landseer.
Požiadavky na povahu: schopný zvládnuť základnú poslušnosť (privolanie, chôdza pri nohe, sadni, zostaň, stoj, pusť), schopný obrániť ma v prípade prepadnutia alebo napadnutia, schopný cestovať v autobuse, schopný bývať v byte 8 hodín denne sám, znášanlivý s inými psami.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:50
- Nahlásit
pigie
tak to mame okolo asi nejaku vychovanejsiu vzorku ,
ja mam najhorsie skusenosti s NO a labradormi. a este je tu aj jeden zurivi dalmatinec- ale toho poznam len jedneho, takze nechcem generalizovat
|
starr
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:51
- Nahlásit
pigie
Fíha, tak to je po :up rvýkrát, čo máme rovnaký názor! Živióóóó!
|
starr
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:53
- Nahlásit
Bela
Zúriví labradori, zúrivý dalmatínec... Kam to spejeme??
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:56
- Nahlásit
starr
ved, ja si tiez kladiem tuto otazku
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 15:59
- Nahlásit
Cumba
Z vyberu to vidim na RTW, nemecku dogu alebo IW
Barzoj - tak ten naozaj neviem, ci by uchranil. ale skus sa spytat tu
Zapadosibirska lajka- ta mi nejak nesedi, aj ked neviem povedat v com presne
SAO-do bytu nie, aj ked niekto ma iny nazor
landseer-teoreticky by bol mozny, ak by si ho neostrihala
starr
Prvýkrát, čo máme rovnaký názor! Živióóóó!
Nieco sa najst vzdy musi
|
starr
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 16:12
- Nahlásit
Bela
Podľa mňa sú tie labradory, dalmatínce a iné "nezúrivé" plemená práve preto zúrivé, že by to málo kto od nich čakal. Mnohí ich nezodpovední majitelia sa spoliehajú na to, že načo by ich cvičili, socializovali alebo im niečo zakazovali, keď sú to od prírody takí dobráci. Títo psi teda tak navonok pôsobia, lenže nemajú v sebe disciplínu a určitú "morálku", ktorú im ich majiteľ mal dať, no nedal. Navyše sú to plemená, o ktoré bol dosť veľký záujem, takže sa do chovu zaradzovali neraz aj jedince s nevhodnou povahou, no a tak to pomaly speje k tomu, že sa človek bojí viac labradora ako bandoga. Veď aj ja mám takú obranársku labradorku, lenže ja som si bola toho vedomá už pri jej kúpe, pretože som videla jej matku - no tá bola vysoká skoro ako doga (inak vyzerala úple ako labrador a mala aj také proporcie, proste akoby bola len prerastený labrador) a mala ostrejšiu povahu, takže som bola so všetkým uzrozumená. A keďže mám rada "poriadnych psov" , tak som si ju kúpila a neľutujem.
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 16:20
- Nahlásit
pigie
Inak aj ja mám v užšom výbere asi RTW alebo IW. Tá doga mi až tak nesedí, zdá sa mi byť naozaj nejaká citlivejšia, než by sa ku mne hodilo . A tuším aj veľa slintá, viac ako RTW alebo IW. RTW tuším neslintá vôbec.
O západosibírskej lajke neviem nájsť na nete takmer žiadne informácie, je tam to pramááááálo , neviem si teda ani urobiť o nej nejaký koplexnejší obraz. Ani knižku o nej som nevedela zohnať. Viem o nej len z encyklopédie o psoch, kde jej je venovaný len jeden odstavec, píše sa tam o nej dosť pozitívne, tak ja neviem... ale asi by ma ťažko ochránila, zdá sa to byť taký kamoš, niečo ako sibírsky husky. Má aj lovecký pud, takže sa nemá púšťať v lese na voľno. Inak je nekonfliktná a dobre sa znáša s inými psami.
O barzojovi som čítala, že on má človeka tak trochu "na saláme" . A kolega mi hovoril, že šteňa barzoja stojí 60.000,- SKK, no neviem, či to nie sú len keci. Lebo toľko peňazí na psíka mať nebudem.
A landseer?? Nooo, ja neviem, či by som ho neostrihala . Ale on asi tiež ťažko obráni pána, že?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 16:20
- Nahlásit
Cumba
landseer aj fundlak obrania pana
|
starr
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 16:25
- Nahlásit
landseer-teoreticky by bol mozny, ak by si ho neostrihala
Ak sa môžem k tomuto vyjadriť, tak ja keď som bola na výstave a posudzovali sa tam landseere, tak som sa tam bavila s jednou chovateľkou a aj som jedného landseera hladkala a jedno som si všimla, že má oveľa menej hustú a aj kratšiu srsť ako novofundlák. Alebo to tak bolo iba u toho jedinca? Vadný by predsa nebol vystatovaný, tak asi to bude pravda...
pigie
Naozaj obránia pána? Lebo ja som o nich počula, že sú totálni dobráci. Či je to myslené odtiaľ potiaľ?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 16:32
- Nahlásit
starr
Naozaj obrania, ked vyhodnotia situaciu, ze sa nieco zle deje. Uz aj mna bol pokus chranit, hoci moj pes je dobrak. Co mi rozpravali ini majitelia, tak tito psi hoci velki dobraci dokazu otocit povahu o 100%, ak maju pocit, ze ide do tuheho. Hlavne, ak vycitia, ze pan ma strach, tak zrazu prevezmu veci do vlastnych ruk a sliny lietaju
|
starr
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 16:39
- Nahlásit
pigie
To je haluz, že sliny lietajú!
Ako útočia? Majú tendenciu zhodiť na zem a len človeku dýchať do tváre bez hryzenia, alebo aj hryzú, alebo dokonca pohryzú a nechcú pustiť? (Tá posledná možnosť asi bullshit, že?)
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 16:41
- Nahlásit
starr
co viem, tak stacilo vzdy zastrasovanie T.j. vybehnu pred pana a robia bububu Nastastie nik z dotycnych nepotreboval viac. Zastrasenie vzdy pomohlo. Takze neviem, kam by utocili od prirody. Ale normalne sa s nimi da cvicit obrana....
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 16:48
- Nahlásit
pigie
Oni tí fundláci a landseeri slintajú moc? Máš v byte okrem chlpov všade aj sliny?
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 20 Bře 2007 16:49 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Cumba
RTW tuším neslintá vôbec.
heh, to je tak půl na půl, tomu našemu loudilovi kapou pěkný slintáci, když jím třeba buřta, ale všeobecně uslintaný moc není. To spíš právě při tom toužebném očekávání nějakého jídla, nebo když je ulítanej, skoro pěnu u huby, tak se třeba nějaká ta slinta taky najde (na zádech, hlavě, packách a tak. ), ale abych to shrnula, není to nijak obtěžující, kaluže po něm doma rozhodně neuklízíme
|