| Autor |
Zpráva |
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:19
- Nahlásit
Bela
Dik. Ja len ze to akurat tie 3tbl pokryju denne Aj pri tom psovi
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:21
- Nahlásit
pigie
uhm
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:30
- Nahlásit
Bela
som sa zlakla, ze mu davam malo
|
abby
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:33
- Nahlásit
Cumba
Leonberger je pěknej strážce a do bytu bych ho asi nedoporučila.
Všichni psi potřebují kvalitní stravu.U větších psů,kam už ale řadím i RTW je to důležitější než u jorka,ale důležité to pořád je.Otázkou je,kolik na to člověk má. Každopádně do toho roku, 1,5 roku je lepší si připlatit.
S výdajema za veta radši počítej.Může ti to vyjít a opravdu utratíš jen za to,co jsi vypsala,ale taky to může být jinak a veterinář není žádná láce.
Slintá vlastně každý pes,jen některý jedinec víc než jiný,ale slintají všichni.
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:40
- Nahlásit
abby
Slintá vlastně každý pes
zavisi od toho, co pod tym myslis. ak to, ze kazdemu psoci sa tvoria sliny, tak suhlas, taky pes slinta zhruba tak ako clovek ...
inac si dovolim oponovat
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 21 Bře 2007 17:50
- Nahlásit
pigie
aj ja kupujem Trainera. Psovi zachutil na prvy krat
mne je Trainerka sympaticka aj zlozenim, aj cenou, ale co narobim, ked nas psisko si to nemysli
LucieS
zial, tak kratkovakost je naozaj tak ako pises - doga, ktore ma viac ako 10 rokov, zacina byt raritou
|
monika
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 07:46
- Nahlásit
doga, ktore ma viac ako 10 rokov, zacina byt raritou
ani ne, naopak si myslím, že věk se zvyšuje. Je celkem dost dog, které se dožívají i víc jak 11ti let, ale problém je v tom, že chovatelé nedodají údaje klubu a taky těch dlouhověkých je dost bez PP a ty se do statistiky nedávají. Škoda.
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 08:03
- Nahlásit
pigie
Inak, do bytu skor ako leonberger a landseer by som brala takeho BSP
BSP sa mi nepáči, neviem to logicky zdôvodniť, ale je mi proste nesympatický . Tak ja si niečo z internetu naštudujem o leonbergeroch, porovnám to s landseermi, zájdem na nejakú výstavu, popýtam sa, rozhodnem sa . Prídem, uvidím, zvíťazím .
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 08:08
- Nahlásit
Bela
Ja si tiež nemyslím, že každý pes slintá, ono je fakt, že každému sa sliny tvoria, ale ja som tým slintaním myslela to, že keď mu z papuľky tie sliny stekajú "prúdom" dole, alebo že keď sa oklepe, tak je všetko mokré . Zatiaľ som mala tú česť hrať sa s jazvečíkom, pudlom, labradorom, RTW, belgickým ovčiakom, rôznymi krížencami z útulku, dobermanom z útulku, no a žiadnemu z týchto psov netielkli sliny z papuľky . U IW som si slinami nebola istá, lebo som ich videla len chvíľu na výstave, no u dog a fundlákov som si všimla dosť veľa slín . Dokonca na výstave mali niektorí fundláci podbradník, na ktorý im stekali sliny. Bolo to srandovné .
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 08:14
- Nahlásit
Cumba
Tak NF s podbradnikom som este nevidela. To musel byt pohlad pre bohov.
P.S: Ani nas neslinta
|
Bela
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 08:16
- Nahlásit
monika
tak to je dobre, ze sa to meni, ale viem, ze pred casom to bol dost zavazny problem
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 08:26
- Nahlásit
Cumba
o u dog a fundlákov som si všimla dosť veľa slín
No a tu je problem. Ak tecu fundlakovi sliny tak, ze musi mat podbradnik, tak uz to nie je pravy fundlak. Fundlak by mal mat pysky uzavrete a neslintat. Kamaratka ma fundlaka, ktory nevypusti ani slinu a duha fenku neslintavu, bohuzial drviva vacina je takych poloslintajucich (ako Hugo), t.j. ze slintaju ak je im teplo alebo pred jedlom, pri vzruseni a este je jedna kategoria psov, bohuzial aj tu na slovensku, ktorym tecu sliny prudom furt. Ale to ja vravim, ze uz nie je fundlak... Ak ma pes spravne pysky podla standardu, nemal by slintat vobec, bohuzial, kazdy si standart vyklada inak...
Dokonca na výstave mali niektorí fundláci podbradník, na ktorý im stekali sliny.
Pokial to bolo v lete, tak ano, je to bezne. Ak to bolo v zime, tak to uz normalne nebolo.
|
LucieS
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 08:36
- Nahlásit
Je celkem dost dog, které se dožívají i víc jak 11ti let
Nedávno jsem někde viděla vyhlášení nejstarší dogy v ČR a bylo jí 10,5 let. Ale třeba se nepřihlásili všichni.
|
Frog
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 08:54
- Nahlásit
LucieS
Agátčina babička německá doga se dožila 12 let. Zato její otec zemřel v 6 letech. S tím věkem je to individuální. Ale já jsem šla do toho i přes všechna proti a dogy se nevzdám . Je to moje srdeční záležitost.
Cumba
To si piš,že doga slintá A dost ti můžu říct. Třeba moje Agů na tom není tak hrozně,ale v létě je to fakt žůžo labůžo.
Jinak by sis měla uvědomit,že pokud si pořizuješ velkého psa, tak bys měla počítat také s tím,že náklady budou veliké. Uvědom si,že to není jenom o žrádle,ale i o odčervení, vitamínech, chondrech, spot onech a dalších věcech. Tyto všechny věci se dávkují podle váhy psa!!! Jinak s povahou je to od jedince k jedinci. Moje Aguša je pravda trochu srábek,ale je temperamentní, akční, ráda se učí novým věcem atd... Jako s obranama. Měla špatnou zkušenost a dneska jí to táááák baví! Tady máš pár fotek, které mi laskavě fotily holky Ebony a wami.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 09:07
- Nahlásit
Frog
pane bože jak můžeš tak velkého psa vůbec udržet !!! Mě stačil 40 kilovej Píďa když jsme dělali obrany a smýkal se mnou teda dost slušně....
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 09:10
- Nahlásit
pigie
Pokial to bolo v lete, tak ano, je to bezne.
Bolo to v lete.
|
starr
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 12:07
- Nahlásit
Ja som tiež videla v BA na výstave minulý rok v auguste fundlákov s uterákmi uviazanými okolo krku, na ktorý im padali sliny .
|
abby
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 12:26
- Nahlásit
Holky,každej pes slintá.Otázka je,co si kdo z nás představuje pod tímhle pojmem
|
starr
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 14:49
- Nahlásit
Pridávam fotky toho fundláka s uterákom
URL
URL
URL
Pigie, Ty máš tiež čierneho?
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 14:51
- Nahlásit
starr
jo, mam cierneho A v lete podobne slintajuceho
|
starr
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 14:52
- Nahlásit
A ešte niečo landseerske pre Cumbu (aj pre mňa)
URL
URL
URL
Myslím, že je na tých fotkách vidno, že je rozdiel medzi fundlákom a landseerom. Ach, tí Amíci!
P.S.: Tá osoba s modrosivými vlasmi som ja Teraz už také vlasy nemám.
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 14:55
- Nahlásit
Ja pridavam fotku Huga, co sa tu uz raz mihla. Ale zase ako aj vtedy dodavam, ze az takto zvycajne fakt neslinta
|
starr
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 15:00
- Nahlásit
pigie
Fíha!!
|
pigie
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 15:02
- Nahlásit
Cumba
A este nieco. Dufam,ze si uvedomujes, ked vadia sliny, ze cim chlpatejsi pes, tym vyraznejsi pach
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 15:19
- Nahlásit
pigie
To s tým pachom ma nenapadlo. Dlhosrsté psy smrdia? Môžem ich aspoň raz za mesiac kúpať? My sme mali zatiaľ len jedného menšieho krátkosrstého a ten mi nesmrdel
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 15:21
- Nahlásit
pigie
Inak ten uslintaný Hugo na tej fotke, to ma skoro zamrazilo, keď som sa na to pozrela! To sú také čudné sliny, také spenené. To má vždy také?
|
starr
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 15:22
- Nahlásit
Cumba
Keby len sliny! Lenže niektorí psi majú aj karpinovité oči! Bu-bu-buuuu!!!!
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 15:24
- Nahlásit
starr
Dik, že si sem dala link na landseerske fotky. Sú to pekné psy...
To si Ty fotila?
|
starr
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 15:26
- Nahlásit
Cumba
To si Ty fotila?
To fotil môj manžel. Čiže v podstate ja . A len tak mimochodom, ten landseer, čo som s ním odfotená, vôbec neslintal . Asi to závisí vážne od jedinca. Aj Pigie to povedala.
Ja môžem hovoriť len za svojho psa - to je labradorka - tá neslintá vôbec.
Nechceš labradora?
|
Cumba
Člen |
# Zasláno: 22 Bře 2007 15:28
- Nahlásit
starr
Nechceš labradora?
Ani nie. Tie vtieravé retrieverské povahy mi veľmi nevyhovujú. Chcem psa, čo by ma ochránil, keď bude treba. Chcem skôr takého väčšieho maca.
|