Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 06:41
- Nahlásit

NoemiJá už jsem samozřejmě naměko, ale hodlám vytrvat, protože honička je jedna věc (občas toleruji), ale nepřijít, když na něj půl hodiny hulákám druhá

Musím se vyslovit na obhajobu Bergerona. Berňáci dospívají později než jiná plemena. Ještě je to jinoch.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 07:25 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
Kočičák je skvělý! Většina našich koček s náma taktéž na prochajdy chodila, ale to nebyla procházka v pravém slova smyslu - byla to vždy jen taková obchůzka okolí baráku. Pokud není fakt hnusné počasí, tak s náma každé ráno šlapou zahradou i Leo s Gucci
Dědův krásný, bílý, dlouhosrstý kočičák s ním šlapal každé ráno do sámošky (pes zůstával doma ) a to už bylo normálně po ulici, ale jen v takové klidné části, kde projelo jen občas auto místních. A sámoška cca 150m.
To s tím honěním s Bergim - tak to je jedna z mála neřestí, co jsem se důsledně snažila je nenaučit a snad se povedlo. Zatím mi to nikdy neudělali. Když jsem teď sadila tulipány a pořád chodili jeden za druhým asistovat, tak Woriček viděl ten papírový pytlík s cibulema a opatrně se ho snažil odnést. Stačilo, abych řekla:,,ne, ne Worinku, to jsou tam kvítečka, dej mi to sem zpátky" - tak se dva kroky vrátil a odevzdal Ale zase mu dám za odměnu buďto piškot a nebo nějakou náhradu, aby měl radost, že něco na hraní ukořistil

Noemi
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2009 13:24
- Nahlásit

U nás je honění naopak vyžadováno.... Bergeron si s Kryštofem takhle bezva vyhrajou, když jsme třeba na chalupě a děláme dříví a potřebujeme se jich zbavit, aby nepřekáželi... Jen k nám teda moc nechodí na chalupě dětské návštěvy ("Teto, máte sebou dneska toho VELKÉHO psa?"). Co se týče toho kradení, on poslechne, ale za chvíli to jde zkusit znovu. Včera jsem si vylezla na strom a trhala jablka, Bergie přišel a vzal si z bedýnky jeden kousek (pokud mu vysloveně neukousnu od sebe malý kousek, tak to nejí) a odtáhl si ho dva metry od bedýnky a za chvíli ho vidím, jak se zase nenápadně blíží k bedně . Tak jsem na něj zařvala a dal pokoj, ale dneska to na mě zkoušel zase.....

Teď koukám z okna, pes leží na zádech a přes slabiny má natažené kotě . Asi zvenku ta srst tak nehřeje, tak se číča musí vyhřívat na holé kůži

worick
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 07:10
- Nahlásit

Noemi
Teď koukám z okna, pes leží na zádech a přes slabiny má natažené kotě. Asi zvenku ta srst tak nehřeje, tak se číča musí vyhřívat na holé kůži..... Pěkné! Měla jsi nám to vyblejsknout! Já mám pocit, že berňák je pes, který by se jenom proto, aby měl nějakého kámoše, zpaktoval třeba s krysákem....
Včera, když jsme večer šli od babči, jsme kousek od našich potkali jejich sousedku s jorkem Duffym a to je pejsek, který by taky dal duši za to, aby si mohl pohrát s jiným pejskem a to doslova protože vletěl těm našim dvěma pod nohy a motal se mezi nima, ti se mohli taky radostí ,,zvencnout" - takže mu šlo málem o život Nééé, oni dávají pozor, jsou zvyklí od koček. Jen sousedka začala ječet a drapla ho na ruce, což jí moc nepomohlo, neboť hoši skákali jeden přes druhého a lízali a lízali až byl celý oslintaný, včetně té frajerské kožené bundy, co mu koupila. Fakt, bundička z takové té odírané kůže, vevnitř vyteplená bílým ,,beránkem" i límec a manžetky ,,beránkové"... Frajer Luke
Ty voe, takovou prďáckou bundu nemám ani já!!!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 08:10
- Nahlásit

Jen sousedka začala ječet a drapla ho na ruce,

takový fakt miluju - kdyby psa nechala na zemi, naši čuchnou a jdou po svých. Takhle tancujou a opíraj si zabahněný tlapy o všechno, včetně ty hysterický ženský ...

worick
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 11:02
- Nahlásit

Drakopes
ona - krom toho, že je stejně prdlá jako já, je jinak v pohodě. Jen ji chovatel upozornil na to, že si jork může zlomit nohu jen když seskočí z gauče - tak je na něj strašně opatrná. Má pravdu v tom, že kdyby na něj Berča nechtě skočil, tak ho na místě zabije Já je za vodítka škubala z ní dolů, a kdybych dala jasný povel tak toho nechají, ale právě v souvislosti s hraním si s pejskama to nechci dramatizovat, aby nenabyli dojmu, že: hrát si je špatné nebo, že snad špatný je ten pejsek U cizího člověka bych je samozřejmě nenechala.

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 15:14
- Nahlásit

Jsem na pár dní z domu a háravku Salinu hlídá můj syn. Zadám štěňata těchto pravděpodobných plemen: Bernský jezevčík hladkostrstý, bernšpringr, americký salašteriér, směs bernských voříšků (výhodná sada).

worick
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2009 18:30
- Nahlásit

Strejda

Přesto, že nejsi doma, humor tě, vidím, neopouští

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 14:09 - Změnil/a: Janiii
- Nahlásit

ahoj všichni, tak dneska slavíme s Berni její 5. narozeniny - jojo, hrozně to utíká ... "ale hlavně že nám chutná"
a tady je pár fotek

worick
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 18:06
- Nahlásit

Janiii
No čaaaau! Jak dlouho musela chuděra pózovat s tím dortem, že to pak tak zhltala?? To video bylo v reálné rychlosti nebo zrychlené? To Berry si jídlo bere tak opatrně, jako by mu z něj měl vyběhnout vetřelec! Woriček ani nemluvím, ten si kost ooooopatrně chytí do dvou zubů, hned pustí na zem, omrkne, potom jako největší svátost odnese na trávník, kouká, přemýšlí sníst-nesníst a po mém asi pátem povzbudivém: ,,Woričku, no kostinka, papej, výborná, mňam, mňam" a asi třem pokusům se od ní odšourat....ji konečně vezme na milost a sní

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 18:14
- Nahlásit

worick
Jak dlouho musela chuděra pózovat s tím dortem, že to pak tak zhltala??
pózovala asi tak půl minuty to ale s rychlostí jejího žraní čehokoliv nemá vůbec nic společného

a náááhodou na tom videu už jí skoro jako dáma!!! žrávala i rychleji

worick
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 18:30 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Janiii
žrávala i rychleji - rychlej jo Dyť mi to připadalo, jako staré grotesky
Nemohla by to přijet předvést k nám?

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 19:32
- Nahlásit

Janiii
Tak to moc gratulujeme k narozeninám))Je to krásná holka))A dort byl moc povedený,asi se od Vás přiučíme

Noemi
tak jak jste dopadli na výstavě?Byla jsem se tam podívat,ale asi v blbou dobuale berňáčků tam byla spousta))

Janiii
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2009 20:49
- Nahlásit

Ivisek77
A dort byl moc povedený,asi se od Vás přiučíme
byly to tři psí paštiky a tyčinky k tomu já na to myslela v týdnu, že musím něco koupit na dort, nakonec jsme na to vzpoměli až včera při cestě od maminy, takže to byla rychlá akce nákupní
vloni měla jen takový ten piškotový základ na dort, co se dá koupit, postříkaný šlehačkou výhoda toho, když vám pes sežere všechno

worick
Dyť mi to připadalo, jako staré grotesky

Nemohla by to přijet předvést k nám?
klidně, ale už to předváděla bráchový čubě a nesetkala se s pochopením

worick
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 18:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Haló, haló, kde jste kdo??? Objevila jsem problém, potřebuju poradit, co s tím děláte vy? Berry má na horních špičákách fakt dost zubní kámen. Nevím, jestli jste to tu už řešili, nebo to bylo jinde....každopádně jsem to nějak nechytla, jelikož jsem si říkala, že když mívají k obědu ty kosti, tak tenhle problém nebude. Když si ale promítnu, co by jako tak musel žrát, aby si to zdrhnul z těch špičáků...tak to mně ani moc nic nenapadá...celou krávu?!
O to víc mně to štve, že náš starý Alf má absolutně zuby bez kamene, jelikož jeho jediná hračka je starý splstěný smeták, který žužlá a nebo se o něj přetahoval a tím jak do něj zakusuje ty zuby, tak si je právě parádně čistí! Snad budu muset klukům taky takovou ,,smeťulku" zbudovat
Máte nějaké typy? Jo - ,,dentální hračky" odmítají, asi jim tam ty hrbolky nějak vadí. To samé různé ,,dobrotky" na čištění zubů - taky je bojkotují

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 18:52
- Nahlásit

a) kartáček a zubní pasta
b) telecí kosti

worick
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 20:00
- Nahlásit

Drakopes
a) kartáček a zubní pasta - sama s tím mám kolikrát problém .....třeba když zachrápu u televize a v polospánku se přesouvám do ložnice - nesundám ani make up, natož tak nějaké čištění zubů
Zkusím ty kosti - teda psi zkusí, já budu dál bojovat s kartáčkem

Noemi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 20:29
- Nahlásit

K výstavě: radši ani nemluvit, Bergi si evidentně vybral špatný den, při prohlídce vzorný, ale místo klusání skákal jak postřelená srna = milý a veselý pes v posudku . Zase jsme dostali body dolů kvůli srsti (srst dobrá, ale momentálně ne v dobré kondici nebo jak je to tam napsané) - já tedy fakt nevím,mě přijde v pohodě, prostě mám psa nonstop venku a nikdy nebude mít tak luxusní srst jak gaučák... Je fakt, že jsem ho teda koupala až v pátek večer, neb dříve to z provozních důvodů to nešlo, ale srst byla na naše poměry luxusní . Ale alespoň jsme koupili nové vodítečko a oboječek etc.

Ke kostem: rozhodně telecí kosti, zuby máme výstavní (alespoň něco) a je od něj na dost dlouho pokoj..... Ale jestli má zuby chycené fakt hodně, tak to bude možná chtít vzít ultrazvukem a až pak přejít ke kostem...

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 20:29
- Nahlásit

worick
co s tím děláte vy?

Kupuju hovězí kloubní hlavice. To asi vyjde na stejno s tou telecí kostí.

Noemi
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2009 20:42
- Nahlásit

Ještě k tomu koupání, to byla taky groteska....
Rozhodla jsem se ho vykoupat, až večer než půjdeme spát. Takže jsme přišli z posledního venčení (cca 11 PM), zavřela jsem ho do koupelny a rozhodla jsem se zkusit vanu, tam nechtěl vlézt ani náhodou, stejně tak do sprcháče. Tak jsem na něj vzala žínku a splachování pak vyřeším operativně. Nakonec na něj zabralo až když jsem na něj zavolala přítele, zřejmě viděl, že jsme v přesile a dostaneme ho tam případně násilím, takže radši šel dobrovolně.... Šmejd jeden tvrdohlavej
Nakonec jsem šla spát ve dvě ráno - sušení (hlavně pak, aby si srst nepřeležel) a úklid koupelny (chlupy naprosto všude a to nijak nepelichá) zabral nějak více času, než jsem předpokládala....

Drakopes
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 06:41
- Nahlásit

nikdy nebude mít tak luxusní srst jak gaučák

to s námi neporovnávej - naši psi nijak výrazně nevnímají, že se třeba ochlazuje a že by mohli hodit zimní srts a tak - kdekoliv jsme byli, tak venkovní berňáci tu srtst měli mnohem předvádivější.

Ale když jsem před výstavou viděla, jak páníčkové vytahují různé spreje a olejíčky a před vstupem do kruhu hafana málej tupírujou (prosím, furt mluvím o berňácích...). Buď ráda, že je Bergi pohodový pes a kašli na hodnocení nějakých cizích rozhodčích

worick
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 07:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Noemi
no s tím koupáním, to jsi teda fakt podcenila My koupeme dva a taky dva chlupáče, ale fakt si na to musím (i s tím úklidem) vyhradit vyloženě půl dne a to prosím nefoukáme - fouká vítr
Potom mám taky v moudré knize napsáno, že se pes nemá koupat těsně před výstavou, ale tak dva dny, aby se mu ta srst ,,vrátila tak, jak má být"
Já nevím, ale můj názor je že - venkovní pes je sice zdravější a odolnější, ale ta srst tam trpí a nemůže být nikdy tak dobrá jako u gaučáka. Polovinu dne proleží na pískovcové dlažbě nebo na šotolinové cestě a ta srst se mu o to jakoby smirkuje, je drsnější - alespoň u nás to tak je. Ale hustou ji má hezky, jestli víc než gaučák nevím, ještě jsem žádného neměla možnost potkat osobně, natož to porovnat
Milý a veselý pes je určitě lepší než nervácký šampion! Kašli na to
Ale jestli má zuby chycené fakt hodně - na ostatních jen sem tam malinko, akorát ty horní špičáky - tam se mi to zdá už dost. Taky nechápu, že jsem si toho nevšimnula dřív, ale ani mně nenapadlo jim tak mladým zuby prohlížet a on pysk až nad ten špičák nikdy nezvedá.... Kosti určo dám, ale stejně nevím, jestli zrovna ten špičák shora seškrábne....Když si promítnu jak hlodá...Uvidím
Psiska se rozežrali! Woriček dokonce sní skoro a většinou dávku a Berry - tak ten si vyžaduje i přídavek! (sedne si a podává mi packu), který ovšem nedostane jen když mu trochu nechá Woriček - myslím tak 5 granulek Divné je, že u Worči to není vidět - u Berrynka teda taky ne, ale nezvyšuju mu, aby nějak najednou nepřibral. Je důležité, že sní to - co sníst má, v létě už byl taky štíhlý dost.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 15:56
- Nahlásit

Když si promítnu jak hlodá

boj s kloubovou hlavicí telecí kýty je neskutečný - náprsenka rudé barvy, obecenstvo po hodinách poslouchání hlodání totálně vyčerpané ... ale zuby září )

worick
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 15:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Drakopes

To si nemůžu nechat ujít Akorát mám obavu, že Berry zase není tak vytrvalý ,,hlodavec" a po půl hodině to vzdá

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 17:49
- Nahlásit

po půl hodině to vzdá
Spíš se boj, jestli ho to vůbec bude bavit... Bergieho kámoš si vezme kost a jde jí nenápadně zahrabat a už si jí ani nevšimne

Drakopes
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 18:20
- Nahlásit

Spíš se boj, jestli ho to vůbec bude bavi

chce to čerstvou kost - tedy ne ze zverimexu, ale od řezníka. Od takového, co si sám bourá maso, a ten ti takovou kost věnuje (nikdy jsem za ně neplatila). A psi tancují kolem tašky, dokud kost nedostanou .... )

Drakopes
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 18:32
- Nahlásit

Noemi
Člen
# Zasláno: 11 Lis 2009 20:57
- Nahlásit

Já to viděla na vlastní oči a kost byla ode mě (resp. čerstvá telecí od řezníka), ale je fakt, že ten jeho kámoš je chronický zahrabávač... Třeba nemá rád sladké (ani piškoty) a k nám jezdí Family frost a ten řidič má moc rád psy a vozí s sebou kýbl piškotů .... Bob si od něj ze slušnosti vezme, hodí takový pohled a jde je taky zahrabat

S Bobem jsme vůbec měli v neděli zážitek... U nás doma není Bob vítaným hostem, protože běhá jak pošuk po stráni a strhává drny s trávou, Bergi je kvůli němu pořád, jak prase (ale já jsem ráda, že se chlapci pěkně vyblbnou) etc. Když jsme v neděli přijeli z Prahy, šli jsme s Bergiem ke sklepu, že dostane nějakou baštu, protože za celý víkend snědl tak jednu porci granulí (a asi milion housek a řízků, protože jsme byli několikrát u babičky ). V tom se odkudsi přiřítil Bob, tak jsem Bergiemu přikázala, že má jít do sklepa, protože jsem Boba chtěla odvést domů. Bob ale domů jít nechtěl a namířil si to také do sklepa. Tak jsem ho okřikla, což ho samozřejmě vůbec nezastavilo. Do sklepa už nedošel, Bergie mu nasadil kravatu (a to doslova - normálně ho držel packou přes krk) a vrčel jak o život... Prostě ho do domu nepustí, i když je kámoš a hotovo. Už začínám chápat, proč se k nám bojí chodit listonoška

Drakopes
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2009 06:40
- Nahlásit

... Bob si od něj ze slušnosti vezme

Alfréd si od některých lidí ty jejich mlsky, které nejí, taky vezme, slušně poodejde a tam vyplivne. To Níloušek si servítky nebere, vezme si, žmoulne - vyplivne. A zvedne hlavu s upřeným vyčítavým pohledem, co že to bylo ....

worick
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2009 07:02
- Nahlásit

Drakopes
Tak na ilustračním fotu je kloub jak hovado - ten by mohl zabrat Ty co beru já od řezníka jsou nejspíš vepřové (jemu telecí nevozí) a já prostě řeknu:,,a třeba ještě tamty kosti a vím prdlajz z čeho to je"
Alfréd a Níloušek - to je Berry s Woričkem jako vyšití. S těma mlskama to dělají just tak
Noemi
Chronický zahrabávač - - tak to znám, to je našich Alfík
A kamarád Bob - to je zase něco jak švagrův zlaťák Argošek hned jak přijde, tak ho kluci preventivně ,,zmydlí", ale on si prostě nemůže pomoct a zdrhne k nám zase V zahradě lítá kde ho napadne a jelikož je to retrívr, tak sešlape i lekníny v jezeru. Tom šílí, já jsem ráda, že mají kluci zábavu

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání