Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 06:30 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

rogersova

jéé, to jsme rádi, že jste se zase ozvali - co Borinka a její tlapky? Srovnali jste se?
Vidím, že jste si po všech stránkách vybrali to správné štěně , i když ti naši se povětšinou chovají stejně, zvláště ve vztahu ke kalužím (voda je jen na pití v misce), ale ořechy jen pistácie, občas kešu (zobnout jeden-dva oříšky) a fascinuje mě, jak to drobné sousto pečlivě rozkoušou...

dejavu
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 06:35
- Nahlásit

Našel se berňák
http://www.sezemice.cz/vismo/zobraz_dok.asp?id_org =14767&id_ktg=12344&p1=8863

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 06:39
- Nahlásit

dejavu

ňoumík ten by měl být dohledatelný ...

dejavu
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 06:49
- Nahlásit

Drakopes
jj, dle známky asi jo. Ovšem pamatuju i jak jsem dohledávala dle známky psa a páníci mi tvrdili, že sedí vedle nich na kanapi a neztratil se. Pak taky pamatuju úřady a útulky, co nic nedohledávají a čekají, až se páník ozve, protože jsou buď líní, neschopní nebo je v tom záměr a běží jim penále a ubytovné.

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 09:16
- Nahlásit

rogersova
ale ona je naprosto dokonalá a já jí nemám co vytknout.
- boty nekouše
- na zahradě nehrabe
- na vodítku chodit nemusí, a když tak jde u nohy
- je za dámu, takže louže obchází, v ničem se neválí
- nic venku nežere

Nerad to říkám, ale chovatel vám nepochybně podvrhl japonského robotického psa. Jedna se asi o jeden z luxusních modelů, který hárá a líná. Chodíte s ní k vetovi nebo do servisu?

rogersova
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 09:36
- Nahlásit

Drakopes

tak packy jsou snad v pohodě.

Ale občas trpí na dermatitidu, naposledy jí měla v červenci a to do vody nechodí.Tak nevím, jak k tomu přišla.

rogersova
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 09:39
- Nahlásit

Strejda
vidíš a mě bylo divný, proč má na bříšku tolik čudlíků.. To bude nejspíš hlavní vypínač, jistič a přepínač do nouzového režimu

worick
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 09:44
- Nahlásit

Strejda
rogersova
Nerad to říkám, ale chovatel vám nepochybně podvrhl japonského robotického psa. Jedna se asi o jeden z luxusních modelů, který hárá a líná. Chodíte s ní k vetovi nebo do servisu?

vidíš a mě bylo divný, proč má na bříšku tolik čudlíků.. To bude nejspíš hlavní vypínač, jistič a přepínač do nouzového režimu

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 09:52
- Nahlásit

rogersova
Ale občas trpí na dermatitidu

Abychom nebyli pozadu, tak se též občas potýkáme s dermatitidou. Co s tím děláte?

rogersova
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 10:01
- Nahlásit

chodíme k veterináři, ten jí místo vyholí, dá jí injekci proti zánětu, léky na bolest a desinfekci, kterou to potíráme tak 3x denně

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 10:10
- Nahlásit

rogersova
chodíme k veterináři, ...

Když vidím, že si chce vykousat díru do kožichu, tak okolí vystříhám preventivně sám. Ale stejně jsme to už jednou dotáhli až k atb.

rogersova
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 10:30
- Nahlásit

Strejda a koupe se někde venku ? Nám Borinka od té doby co spadla do bazénu (chtěla si zkrátit trasu přes plachtu) do vody nechce. Jen po bříško a dost

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Říj 2009 11:28
- Nahlásit

rogersova
a koupe se někde venku ?

Nekoupe. Do vody vleze taky jen po břicho. Nespadla sice do bazénu, ale utrhl se s ní břeh potoka. Vet říká, že to je psychická porucha, kterou má po otci (stejný vet). Naposled jsem v ráně našel zavrtané klíště. Možná to bude víc příčin.

Malá prťafka se ráda koupe. Snad to nebude mít nevhodné následky.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 23 Říj 2009 19:49
- Nahlásit

worick
ahojkyTak jsem se sem konečně utrhla.V práci mám teď děsný fofry a vůbec nestíhám.Jinak ta Pecka byla naprosto super,byla jsem nadšená.Barča si to užívala taky,jen se divila co po ní pořád chci)Co se týče výcviku,paráda,děsně rychle chápala a moc jí to bavilo,ale když jsme vlezli do kruhu a ukazovali nám co na výstavě,nastal problém.Jak se k nám přiblížil"jakopan"rozhodčí,stáhla ocas a schovávala se za mě.Pkud jsem jí obhospodařovala já,dobrý,ale chlapa k sobě nepustila.Holku jo,to ukázala i zuby.Tak si říkám,že nevím,nevím jestli najdu odvahu na nějakou výstavu s ní vyrazit.Ale to mi jí neuchovněj
Ale každopádně jsme s Tomem říkali,že na jaře jedeme zas.Bylo tam asi 50 pejsků,vyšlo super počásko,dokonce Barča poprvé plavala v rybníku))

A taky už je hotová boudička a Barunka je už venku.Vyšlo to skvěle,že si postupně zvykala a teď jak byla ta zima,byla už v pohodě.Po dvou nocích před barákem pochopila,že v boudičce je lépe a naučila se tam spát a schovávat před deštěm)Tom je pyšnej,že se mu povedla a slouží svému účelu))Taky začínám pozorovat,že jí začíná houstnout srst,to bude tím,že je venku))A taky jí přidávám Giom))
Jinak asi vše při starém,ale stále častěji mluvíme o druhém pejskovi,aby Barče nebylo smutno. )))

worick
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2009 07:26
- Nahlásit

Ivisek77
Jééé, hurá, žijééé
Paráda, tak vy si užíváte rodinné pohody - výlet, nová boudička a ještě plánujete i štěníka, jooo? Počkej a berňuchu nebo něco menšího? Počítej ovšem s tím, že pokud to bude jakýkoliv jiný pesan (rasa myslím), tak nikdy nebude tak hodný, učenlivý a poslušný jako Barča. A taky ji bude svádět k blbinám. Ale určitě je jim venku spolu veseleji. Já tak někdy dumám nad tím, co by tam tak chudák Berry dělal sám, když za ním třeba celé dopoledne nejdu a nebo za dlouhých zimních večerů? Asi jen ležel a smutně koukal do oken Takto to dělají spolu , ale když už je to přestane bavit tak se seberou a jdou se ,,kočkovat" nebo třeba kopat myš nebo celer jak v pondělí....Moje chyba, nechávala jsem ho, že až naprší a trochu natáhne (byl jak houba) a jelikož už tam jinak nic není, tak se mi do něj pustily myši. Ráno se s klukama muckám, koukám, proč je Worick tak začuněný od bláta a zelený, zavětřím co to z nich táhne a hle - výrazná celerová vůně. To už mi docvaklo. No, záhon rozhrabaný, tak jsem vykopala zbytek a bylo. Tím celerem voněl tři dny

worick
Člen
# Zasláno: 25 Říj 2009 21:37 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Ahoj všichni, kdepak zase jste?. Opět si tu spisuju sama pro sebe......
Tak hoši fakt tento týden perlili... První okousaný jeden keř, potom ten překopaný celer, následně mi ve středu Worick zdrhnul z před-baráku za srncem dopryč a dnes to vyvrcholilo (doufám )dvouma okousanýma (z toho jeden i vytažený ze země) keřema prunusek triloba multiplex, které jsme zasadili na jaře. Jsou to takové ty krásně růžově kvetoucí z jara. No tak tyhle dva jestli to ,,rozchodí", tak stopro tohle jaro nepokvetou Ještě tam zůstali 3 nedotčené - teda zatím nedotčené - tak ty mají šanci zakvést.
Já nevím, že půl roku si ničeho nevšimnou a pak je to zase napadne okusovat....a pokaždé něco jiné - což je i pochopitelné, jelikož na těhle dvou už opravdu není víc co okusovat - zůstali z nich jen 10cm pahýly

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2009 06:15
- Nahlásit

worick
Ahoj všichni, kdepak zase jste?

Ale pořád tady. Piš.

worick
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2009 06:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Piš
Aha, čau, tak teď bych byla skoro radši, kdybych neměla co...a co ty vaše dvě ,,treperendy" - jak pokračujete? Já jsem si neuvědomila, že vy vlastně teď vychováváte mimčo, tak toho máte hodně Ale i postřehů, ne?

Strejda
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2009 09:49
- Nahlásit

worick
a co ty vaše dvě ,,treperendy" - jak pokračujete?

Asi budeme muset najít nějaké "řešení bytové problematiky", jak se píše v náborovém letáku pražské městské policie.
Máme boudu na dva psy, ale spí tam jen prťavka. Sally spí před boudou. Nevím, proč nevleze dovnitř. Jestli venku hlídá nebo chce mít soukromí nebo co vlastně. Pro jistotu projektuju dvojdomek.

V sobotu jsem se byl podívat na závodech (nezávodili jsme, protože Salina hárá). Vzpomněl jsem si na naši debatu o cvičákovém drilu. V kategorii ZZO byl na 2. místě krásný berňák a celou dobu se tlemil. Bylo vidět, jak ho to baví. V kategorii ZVV1 - poslušnost startoval recesista s jorkšírem. Takovou souhru psovoda se psem jsem ještě neviděl. V kategorii IPO3 zvítězila slečna s fenkou BOM. Ty si zase před závodem daly pusu. Pohoda a žádné násilí.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2009 15:56
- Nahlásit

no vidíš, a Alfréda to okázale nebavilo ) Každej pes je jinej

Noemi
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2009 17:08
- Nahlásit

U nás je veselo s kotětem....Vet mě dneska sice uklidňoval, že je vysoce nepravděpodobné, že by od něj Bergi něco chytil a na druhou stranu, že je Bergi opravdu fit a má v pohodě imunitu (klepy, klepy, klep), ale pořád ho dnes sleduju a přijde mi, že pořád jen někde leží... Na druhou stranu prší a včera se zase vůbec nezastavil, protože jsme byli na chalupě a Kryštof ho celý den zaměstnával- pořád lítali s míčem, prali se, navzájem se ojížděli
Číča byla zezačátku mrtvá strachy, ale už zřejmě pochopila, že jí ta velká věc nesežere, tak už na něj neprská a neutíká, takže Médi je na vrcholu blaha....Jen to bude dost piplačka, takového mrňouse na zimu, ale zatím se tváří statečně - vrní a do toho pořád řve jak o život

worick
Člen
# Zasláno: 26 Říj 2009 20:04
- Nahlásit

Noemi
Já si myslím, že s kotětem bych to na zimu nijak nadramatizovala, jestli se dá s Bergim do party, tak budou bačovat spolu v boudě. U nás to tak taky bylo a to máme britky! Tchýně nám dnes vyprávěla jak museli retrívra Argoška uvázat ke sloupku, poněvadž ráno opět utekl k nám za klukama - popáté za dva dny - našel volné pletivo tak podlezl. Tak než to šli opravit, cca 2 hodiny byl uvázaný. A kotě si lehlo k němu, zprvu kousalo to vodítko a když nic, tak se přitulilo a ,,drželi basu" spolu

Noemi
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2009 08:31
- Nahlásit

Tak kotě dnes spalo v boudě , jen se bojím, aby ho Médi nezalehl...

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2009 08:57
- Nahlásit

worick
No ani na chvilku mě nenapadlo nic jiného než berňákDo týhle rasy jsme se naprosto zamilovali a když další,tak jedině medvídka.Bouda je udělaná pro dva,tak si myslím,že k tomu stejně za čas dojde))Ještě se snažíme vydržet)

Jinak prosím majitele fenek o radu.Barča mi zase začala hárat.A to po třech měsících,je to normální?Poprvé to bylo konec srpna,začátek září,ale teď je to hrozně rychle za sebou?Je to možné tím,že je teď už venku a nějak se srovnává,nebo ze začátku je možná nepravidelnost???
Myslela jsem,že hárají dvakrát do roka?

rogersova
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2009 10:20
- Nahlásit

Ivisek77
to je divné, naše fenka hárá v únoru a pak až v září.Nevím, nemohla někde nastydnout?

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2009 19:43
- Nahlásit

rogersova
dneska jsem volala na veterinu a tam mi řekli,že se to občas u mladých fenek stává a mělo by se to srovnat.Pokud by to nekončilo a nebo by zase brzo hárala,tak potom se to prý řeší hormonálně.Tak se budeme modlit,aby to bylo takhle divoce naposledy.Ach joJe z toho zase celá pryč,chudinka

rogersova
Člen
# Zasláno: 27 Říj 2009 19:58
- Nahlásit

Ivisek77
tak to se jí nedivím, taky bych byla

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2009 07:53
- Nahlásit

Drobný postřeh od našich pokojových psů:

V pondělí mají hladovku - tedy přesněji, nedostanou večeři. Co sežerou přes den, se nepočítá) A pak nás "potrestají" tím, že s námi netráví večer v obyváků u televize, ale rovnou si zalezou do ložnice spát

worick
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2009 07:58 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Sally spí před boudou - možná, že jenom zatím nemá potřebu spát schovaná. Bylo by jí možná horko. Ještě není taková zima. Naši kluci byli v boudě za léto akorát občas za bouřky a jelikož se mají pořád kde schovat kolem baráku, tak do boudy nejdou ani pravidelně v zimě. Každé ráno spí u dveří pracovny (kudy za nima chodím), když byly ty mrazíky, tak stulení přes sebe a myslím, že už i zapoměli, že by mohli jít do boudy. Když spávali v boudě, tak každý ve své, ale ráno se chodili navštěvovat a kontrolovat, jak se ten druhý vyspal

...byl na 2. místě krásný berňák a celou dobu se tlemil. - jestli ty to nepleteš Berry když je uhnaný, tak taky vypadá, že se tlemí A Woriček......tak ten tak vypadá pořád....má to ve standardu Dokonce i když mu říkám ,,,Wori balonek, koukej, kam poletí?!" Tak stojí, tlemí se a kouká schválně všude kolem ,,po ptákách" - co by jako pořád jak blbec lítal za balonem Na to je tu Berča...Naši psi nějak nemají toho ,,bojového ducha". Žádné - ,,dohnat a předehnat" - je jim to fuk. Nesoupeří vůbec ani spolu, spíš spolupracují. Když jim hodím gumové prase, první ho vždycky doběhne Berry (přitom Worick by měl být mnohem rychlejší - asi je to nějaká dohoda mezi nima) a nese ho zpátky. Připojí se Woriček a šlapou jak dva koníci spolu, zakousnutí do prasete

Noemi
....jen se bojím, aby ho Médi nezalehl... - to bych se fakt nebála. Berňák je opatrný a taky kotě by se ozvalo, neboj.

Ivisek77
Nejspíš budete chtít, aby Salinka měla i štěňata (já nejspíš ne, já bych se s nima nedokázala pak rozloučit ) - tak bych si pak nechala štěníka od ní. Pokud holku, je to fakt nejlepší řešení - že se snesou. Sestřenka má útulkovou (kastrovanou) kříženku labradora. Byla ráda, že má pokoj od nápadníků atd. Teď má Blondi ale už 13 a Jitku strašně mrzí, že od ní nemá štěně, protože ona je fakt skvělý pes - celý život vypadá, že je strašně vděčná za to, že si ji z toho útulku vzala.
S tím háráním - měla jsem tu sepsané, že už to na ostatních fórech někde bylo, že to není až tak vyjímečné - že fenka hárá po třech měsících, ale se mi to vymázlo, naštvaně jsem odešla od počítače a vy jste mně s rogersovou
předběhly
Ono jí to vadí taky? Barče? Já si totiž ještě jasně pamatuju, jak jsem ve třinácti byla naštvaná a zhnusená já....že se toho už nezbavím

Drakopes
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2009 15:48
- Nahlásit

worick
neboj, i na tebe jednou dojde )

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání