Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2009 07:11
- Nahlásit

Noemi
Jo a listonoška k nám nechodí, jelikož jsme trochu z ruky a poštu dává mamce. Ale vozí mi autem balíky a jelikož jsou to většinou mlsky pro psiska - tak tu mají rádi hodně. Jakmile zazvoní a oni vidí tu modrou dodávku před branou, tak už vesele vrtí ocáskama a letí vítat Ještě, že paní má pejsky ráda a má pro jejich ,,vítání" pochopení (myslím to, jak ji Berry přirazí předníma k autu )

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2009 09:34
- Nahlásit

Nelince je pět měsíců a je to moc šikovná holka. Minulý týden jsme se naučili přivolání od zvěře a dnes jsme si zkusili přivolání od myslivce. Jen to přivolání od kočičího žrádla nám ještě nejde.

worick
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2009 09:39
- Nahlásit

Strejda
To se ti to přivolává, když máš méďu a ještě holku Zkus to na tu naši ,,tryskomyš" Worička
Néé, což o to, víme, že vy jste šikulky

Drakopes
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2009 14:41
- Nahlásit

Strejda

hele, vem ji k nám do parku, oni ji naši kluci ve smečce dalších deseti psů vysvětlí, že poslouchat se až tak nemusí

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Lis 2009 20:28
- Nahlásit

worick
Néé, což o to, víme, že vy jste šikulky
Drakopeshele, vem ji k nám do parku, oni ji naši kluci ve smečce dalších deseti psů vysvětlí, že poslouchat se až tak nemusí

No, radši si to budeme zatím zkoušet jen u nás na kopci a na cvičáku. To bychom jinak lehko ztratili kredit.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 07:39
- Nahlásit

Tak včera v poledne začal Alfréd pokňučávat - podezírali jsme klasicky záda a protože byl celkově bez nálady a občas při vstávání až zavyl, naklusali jsme večer na veterinu. Pan doktor ho velmi důkladně vyšetřil a nakonec se přiklonil k tomu, že opravdu asi záda. Tak Alfréd dostal injekci a 24hodinovou hladovku.

A k večeři měli hovězí s pekinským zelím a pokapané olivovým olejem s bylinkami, co v něm byly naložené papriky se sýrem (to jsme snědli my den předtím. A ten chudinka mi asistoval celou dobu, co jsem krájela maso na kostičky, a já to pak vrazím tomu druhému ... Stál v té předsíni a zíral na Nielsův zadek a poslouchal to mlaskání .... a mlčky trpěl, jen pohled hovořil

Teď ráno vypadá v pořádku. vítání u postele, vrtění ocasem, upouštění těla na zem do lehu ... ale totální znechucení, že je na vodítku a teď ta zrada - "ty šííleně dobrý granule zase dostal jen ten mrňavý skřet" . To jsem zvědavá, jestli mi to projde)

Strejda
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 15:28
- Nahlásit

Drakopes
24hodinovou hladovku.

To je ovšem týrání. To by se nemělo.

worick
Člen
# Zasláno: 14 Lis 2009 21:14
- Nahlásit

Drakopes
teda chudák Alfréd, se to na něj nějak sype - co to má za blbé období? Snad bude OK, někdy na záda nemůžem ani my mladší
A ještě ho chudáčka trápíte hladovkou, to je ale vážně hnusný!
Teda ale jinak ta večeře - takhle si nežeru ani já !!!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2009 08:04
- Nahlásit

Vypadá, že jsme to u Alfréda podchytili včas - je v pohodě, i poklus dolu ze schodů dneska ráno byl normální. Takže i večeře včera už byla

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Lis 2009 08:17
- Nahlásit

Drakopes
Takže i večeře včera už byla

No, ještě že tak. Jak jsou ti psi jen přestrojení lidi, tak jsou stejně poruchoví.

worick
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 12:51
- Nahlásit

Ježíš kde jste všichni? Pražáci snad ještě někde ,,cinkají"....

Strejda
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 13:45
- Nahlásit

worick
Ježíš kde jste všichni? Pražáci snad ještě někde ,,cinkají"....

Tady se člověk musí mít na pozoru. Obzvláště před těmi pražáky.

Nedávno se Drakopes snažila vlákat naši nezletilou vesnickou holkuku do osidel velkoměstského parku. Všichni víme, jako to v těch partičkách v parku chodí.

Radši ani nepsat.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 18 Lis 2009 15:41
- Nahlásit

to si vyprošuju - my nikde cinkat nebyli, my jsme normální

A ty tvoje holky - v neděli jsme nahoře u kafárničky potkali berňákovou - ocas jak prut, bílá kolem tlamy pomalu až k uším, srst jak plsť - nejdřív se hnali ji pozdravit a pak okázale s ní nekamarádili ....

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 06:17
- Nahlásit

Drakopes

Tak teda nevím, jestli jsi mně uklidnila. Jedna holka nemá vůbec lysinu a druhá je bílá kolem tlamy pomalu až k uším. Co ovšem rozhodně nemají, je srst jak plsť. Na kožichu my nešetříme.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 06:47 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

To víš, specielně Alfréd je ... jak včera řekli v parku, když se neangažoval přijít na nějaké mazlení, to víš, páníčkové od jezevčíků si chtějí pohladit pořádného psa .... "fon" On dokáže být odtažitý, rezervovaný

Strejda
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 07:29
- Nahlásit

Drakopes
pořádného psa .... "fon" On dokáže být odtažitý, rezervovaný

Naše holky nejsou s PP. Asi nebudou úplně čistokrevné. Jedna je křížená s čertem a druhá s nějakým poťouchlíkem. A rezervované teda nejsou ani trochu. Inu nejsou urozeného původu. A mazlí se s každým, kdo naznačí ochotu.

worick
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 07:57 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Drakopes
Čauky, Beruša se nechá pohladit od každého, přivítá, ale pak si poblíž lehne a pozoruje. Ale že by se nějak zvlášť mazlil, to zase ani ne. Dělá ,,ofrně" i na mně - jak já říkám: ,,už mu to moje olizování leze na nerva!" Přijde, narve se ke mně, ale schválně prdelí, abych mu necintala na hlavu A já si tu jeho tlamici naschvál přitáhnu a on chudák hlavu odvrácenou s výrazem: ,,nech ňa...!"
Woriček - tak ten si před každého sedne, dává mu packu na koleno a snaží se dosáhnout jazykem oblíznout ksicht - vypadá u toho jako mravenečník

Drakopes
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 13:58
- Nahlásit

worick

To je celej Níloušek. Davy pořád i po těch letech z našich krasavců šílí a často se zastaví a jestli si můžou pohladit. No a povětšinou první jde Alfréd, a jde.. A pak dorazí Níloušek a vrhá se pod každou dychtivou ruku ....
A u mazlení totéž - včera Alfréd vlezl ke mně do postele, uvelebil se na druhé půlce a stačilo mu to. Za chvíli přišel Nílouš. vecpal se mezi Alfréda a mě, a i když Alfréd odešel spát jinam, zůstal ke mně přimáčklý

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 19 Lis 2009 21:16
- Nahlásit

Tak to naše Baruša na každého nejdřív štěká a skáče okolo,že se jí všichni bojí,ale jak vydrží o 10 minut déle,tak se jí už nemůžou zbavit a chce se mazlit.Doma je na nás nalepená neustále a mazlíme se jeden přes druhého))Ale to jsou asi fenkyJelikož jsme mazlící rodina,parádně se doplňujeme))
Jinak nám konečně vyndali stehy,ale docela to trvalo.Museli jsme proplachovat bříško fízákem,protože k tomu všemu měla reakci na vnitřní stehy,ale byla statečná.Je to naše hrdinka!!

Strejda

Chtěla jsem se zeptat,jak přijala Saly druhou holčinu?Čím dál víc přemýšlíme o druhé holčičce,ale Bára je strašně majetnická.Bojím se aby nebyl problém.Jsme zatím bez dětí,tak se všechno točí okolo ní...
ostatní pejsky má ráda,ale s těmi se nemusí o nás dělit

Strejda
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 06:32
- Nahlásit

Ivisek77
ak přijala Saly druhou holčinu

Sally přijala Neli moc dobře a vzala ji za svou. Od první chvíle trpělivě snáší všechny útoky a někdy jsou rvačky jak doopravdy. Sousedka se přišla zeptat, jestli se o Salinu nebojíme, že je na ni prťavka zlá. Od prvního dne mají holky ve všem jasno a všechno dobře funguje. Sally si rychle zvykla, že prťavku krmíme třikrát denně a když není večerní krmení, tak čeká před kotcem. Když to prťavka přežene s drzostí, tak ji to Sally po psím způsobu vysvětlí.

Jen musím ještě s větší pozorností sledovat jiné feny, protože Sally přitvrdila a žárlivě si Nelinu hlídá. Jedna labradorka už má nějaké dírky do kožichu. A ještě není jasno se spaním v boudě. Zatím spí v boudě jen prťavka a Sally je před boudou.

Ivisek77
Člen
# Zasláno: 20 Lis 2009 14:48
- Nahlásit

Strejda
no tak to je uplně ideální stav)))Poslední dobou je to u nás téma jedna,jestli dalšího pesana

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2009 07:13
- Nahlásit

Popletli se nám psi.

Neli sedí u plotu a hlídá sousedův dům. Když k nim někdo jde, tak štěká jak o život. Sousedovi psi buď znuděně zívají nebo vítají návštěvu. Když jde někdo k nám tak řvou sousedovi psi.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2009 07:52
- Nahlásit

Strejda

jestli to není jen žárlivost na nedostatečný společenský život

Strejda
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2009 11:07
- Nahlásit

Drakopes
jestli to není jen žárlivost na nedostatečný společenský život

To by bylo možné. Jednu takovou příhodu máme se Salinou. Když vedle na zahradě oslavovali narozeniny, tak Salina podlezla plot a snažila se přivést za ruku sousedku k nám, aby nás bylo víc. Byla to sousedka co se bojí psů, tak trochu ječela.

worick
Člen
# Zasláno: 22 Lis 2009 17:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Ahoj ve spolek. U nás se tak nějak nic neděje, klep, klep, hlavně proto, že jsem měla roztrajdáno po nákupech a s klukama vždycky jen honem do lesa na prochajdu. Naposled ve čtvrtek to bylo tak, že jsem je k večeru narvala do mého auta a popovezla je kousek dál do lesa, že to zase obejdeme, jestli tam nebude smrkové chvojí na zakrývání kytek. Vzali jsme to od auta po cestě doprava, pak do děsného kopce, jelikož se to pořád nestáčelo zpátky vlevo, tak jsem si říkala: no jo, vždyť někdy tam ta cesta vlevo zase musí být, ještě kousek půjdem....až jsem vylezli až někam na horizont. Ono to teda původně vypadalo jako louka na horizontu, ovšem na ní jsem zjistila, že klesá dolů - ale zase vpravo - tak to ne a směrem vlevo ten kopec pokračuje ještě hoodně, hooodně nahoru. Tak jsme se dali přecházet tu louku do prava, že buďto tam bude ta vracející se(nějaká) cesta a nebo to holt smýknem přes les. To jsem tam nahoře byla poprvé, tudíž jsem jen tušila, že by tam nějaká cesta (vzhledem k tomu, že v lese je teď víc cest než lesa) měla být. A to bych nebyla ani já, abych tam nelezla, když už sluníčko zapadalo.... Takže přes louku - tam nám to zpestřili mufloni a kousek dolů lesem a ejhle cesta - snad správným směrem. Vytrmáceli jsme se na takovou paseku a pod náma rozhled do okolí - jenže jsem to tam nějak nepoznávala
Říkám:,,hoši, jestli jsem se zamotala a vylezli jsme na druhé straně toho kopce, tak jsme od auta pěkně daleko a vzhledem k tomu, že se stmívá - tak taky dost v pr.....li!" No nic,v každém případě musíme z lesa dolů a pak budem řešit co dál. Cestou dolů jsem promýšlela, jak mně Tom bude hledat v noci někde v Karpatech a podle čeho se takhle dá ztracený člověk v lese najít. Ale stejně velká výhoda v dnešní době je mobil. Jinak by vlastně vůbec netušil, kde jsem. Po nějakém půl kilásku ejhle - tady ta křížící cesta mi byla povědomá (byli jsme tam před měsícem na houby) A nespletla jsem se. Po 100m už jsem poznala i tu cestu od auta a po dalších 100 jsme byli u auta. To už byla ale skoro tma. Přijeli jsme odtud k babči, mamka mi vynadala, že jsem fakt jak praštěná Viktorka od Boženy, že lozit k večeru kdesi do lesa, kde jdu nazdařbůh - že to napadne tak leda mně No jo, jenže ono to vždycky na začátku vypadá jako dobrý nápad na idylickou procházku podzimním lesem

Včera jsme byli u setřenky na oslavě narozek a jeli jsme hned po obědě. Klukům oběd měl za úkol podat tchán. Já jem ho původně zrušila, ale Tom, že je chudáčky bez oběda nenechá....Jenže Berry se vyděsil, proč jim oběd dává taťka, že se asi vůbec nevrátíme a odmítnul si cokoli vzít! Což jsem já u rozmazlenky předpokládala a nechtěla jsem je právě zbytečně nervit

Drakopes
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 09:30
- Nahlásit

Vždycky jsme si myslela, že Níloušek páchá lumpárny po delší době, kdy jsou kluci sami a on už se nudí.
A ono ne - on škody způsobuje, jen se za mnou zavřou dveře a on má jistotu, že už se z rohu nevrátím. Jestli kouká od dveří (prosklený vchod) - vidí mě dost daleko. A pak jde a rozhlédne se, co jsem neuklidila, nechala na dosah - dneska zůstaly dvoje bačkory pod lavičkou, nebyly zasunuté v přihrádce, tak je odnesl doprostřed místnosti (sláva, že je přestal cupovat!!) a pak ta igelitka na stole neměla co dělat! Tu rozcupoval. A pak si do toho spokojeně lehne a vítá mě zpoza stolu, jestli si toho všimnu, aby hned zalezl do pelechu a dělal hodného

worick
Člen
# Zasláno: 25 Lis 2009 21:49
- Nahlásit

Drakopes
Na jiném fóru jsem četla o ,,haltině" - jak je to o neschopnosti majitele, dát psu jasně najevo, kdo je tady pánem a jak má chodit na vodítku. Nebudu se ani do toho zapojovat, i když už jsem o ohlávce nejednou vážně uvažovala. Prd špatná autorita. Berryho ani nenapadne na vodítku táhnout a stačí, že na Worička zvýším u chůze hlas a Berry jde dva metry za mnou, kdežto Worick si myslím, že prostě nějak nechápe, že táhnout nemá. Zkouším cokoliv. Zařvu povol, netáhni, škubnu vodítkem - na dvě sekundy povolí a pomalu zvyšuje tah až zase po pár metrech táhne. Když už mně bolí ruka a škubu a ječím často, tak sice netáhne jako mula, ale vodítko má pořád napnuté. Prostě si fakt myslím, že ten princip pohodlné chůze není sto pochopit (nebo já mu to vysvětlit? ) Berry mně neustále po očku sleduje např. při ranní obchůzce a kontrole zahrady. Stačí, abych se na něco zadívala zaujatě (pro něho asi ,,s vážným výrazem") a okamžitě je připravený zdrhnout do boudy Worka ne, to je salámista. Už jsem měla podezření, že mi ty keře snad hlodá schválně, aby se mi za něco pomstil, či co. Když ale jeden a ten samý ohryže tři dny po sobě a pokaždé dostane děsný vylágoš, tak už jsem nabyla přesvědčení, že je prostě jenom ,,hlupučký" a nemůže za to

worick
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2009 11:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Zdravím všechny ve spolek. Nikdo nic, všichni uklízejí nebo už snad pečou? No, já jdu na úklid neb u nás prší. Co se nám dělo o víkendu je na ,,samojedech" - ale psů se to zrovna netýkalo, ti byli hodní.
Problém je s Berrynkem - má už cca týden dost průjem. Jednou jde jakž takž, podruhé ze začátku dobrý a zakončí to zase průjmem. Nevím co se děje. Dnes už nasazuju dietu, ruším kosti k obědu a měním mu granule. Od té doby co jsme začali s Acanou - jim sice chutná, ale Berry jde pořád dost ,,na řídko". Teď, co jsem mu koupila ty,,large" - se to myslím ještě zhoršilo. Tak mu zkusím vrátit zase ty Best Choice a uvidíme....Doufám jen, že to není nic horšího

Strejda
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2009 09:38
- Nahlásit

všichni uklízejí nebo už snad pečou?

My máme samozřejmě uklizeno a napečeno.

Nelinka má nějakou srajdu. Přecházíme na rýži s mrkví. Nějak budu muset zajistit, aby nic nežrala na zahradě, na louce, v lese a vlastně nikde. Zatím nevím jak to udělám.

worick
Člen
# Zasláno: 2 Pro 2009 09:49
- Nahlásit

Strejda
Vy už máte uklizeno a napečeno?? Si děláš prdel, že jo Kdybych to udělala dřív, než týden před Vánoci - tak to nemá smysl, neb do Vánoc by tam byl úplně stejný bugr. A napečeno? Vždyť už kolem Silvestra to cukroví nikdo nechce, že je staré... Zatím uklízím takové ty věci jako: skříňky, co se uklízejí právě tak max. jednu za rok, vyklidit a znovu nastěhovat špajz, garáž, dětský - nyní kočičí pokoj atd. A měla bych se konečně dát do oken. U nás je o to větší blázinec - teda mamka blázní, že má babča o víkendu rodinnou oslavu 90tin. Jestli ji teda od nervózy netrefí do té doby šlak!

<< 1 ... 81 . 82 . 83 . 84 . 85 . 86 . 87 . 88 . 89 . 90 . 91 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání