Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 720 . 721 . 722 . 723 . 724 . 725 . 726 . 727 . 728 . 729 . 730 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
LuckaM
Člen
# Zasláno: 4 Led 2015 17:40
- Nahlásit

worick
a to v zimě řešíte jak? Nijak, čekáme, až vysmrádne . Jen jsme dali povel "Ukaž bříško" aby se vyválel v čistým sněhu a dál jsme to neřešili - dnes ještě trochu smrdí, ale už je to snesitelný

Evey
Zatím nevím, ještě jsem neochutnala, dělám to poprvé, zatím mám zkušenost jen s řeřichou. Ale zatím dobrý, dnes je to 2. den a už tam jsou klíčky asi 5 mm. Zítra nebo pozítří ochutnám

worick
Člen
# Zasláno: 4 Led 2015 18:40
- Nahlásit

LuckaM
Já jsem měla období požírání klíčících rostlin někdy před 20lety Čočka byla moc dobrá, taková křupavá (já mám vůbec luštěniny ráda) jedla jsem ji jen tak, na chlebu s máslem.

Nijak, čekáme, až vysmrádne - sem si říkala, že v zimě by zdechliny neměly smrdět tak intemzivně, že by třeba stačilo vyválet ve sněhu. Na Worička je doporučovaný od chovatelů ,,suchý šampon" - což je v jeho případě kukuřičný škrob. Občas ho s ním prosypu a pročešu, třeba teďka na podzim, když už nebyla šance, že by se vykoupal a podzim byl dlouhý, blátivý a sníh v nedohlednu. Berrymu sypnu jen na náprsenku, zkoušela jsem i na celého psa, ale na té černé srsti to vypadalo hrozně Kupodivu jen nějaký ten den, pak se to vytratilo..

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Led 2015 21:40
- Nahlásit

Kessie
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 06:19
- Nahlásit

Evey - no, vodu máme tvrdou tady i u našich doma... z vlastní studny to asi ani jinak není... takže možná v tom byl ten hlavní problém... jak budu zase něco sušit, pořídím fotodokumentaci, protože to, co zůstává po sušení ve filtru, to byl i Honzík zhrozen! Já taky vždycky kulím oči...

worick - taky si říkám, že bych mohla nasázet, počkat a pak rozmixovat a vypít, bohužel jsem se k tomu taky nikdy nedostala...

Tak, jsem zvědavá na tu cestu do práce za chviličku... včera dost tálo, kolem čtvrté se zatáhlo, chumelenice jako kráva společně s vichrem... no a výsledkem byl zmrzlý sníh... Kess sice ráno neměla zmrzlou vodu, takže to možná nebude tak hrozné, ale je fakt, že tady na dvoře je to schované mezi střechami, takže tak nefučí a teplota je tu o dva stupínky vyšší než nahoře na konci zahrady... a směrek k Brnu teplota klesá... tak o dva až tři stupně... ale jak kdy...

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 07:03
- Nahlásit

Vlčáčková
Já to asi nechápu.

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 10:38
- Nahlásit

Stala se mi naprosto nepochopitelná věc.
Včera nás navštívily majitelky chovné stanice, ze které máme Barbínu. V noci od nich přišel mail. Zestručním to: Pes nesplňuje standard plemene - vrátíme 5.000,-- z kupní ceny.

Barbína je člen rodiny a parťák. Není to holicí strojek, u kterého reklamujeme skrytou vadu. Žádné peníze si vzít nemůžeme. Ale jednání chovatelek je myslím úplně ojedinělé.

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 10:44
- Nahlásit

Strejda
Ale jednání chovatelek je myslím úplně ojedinělé. Tak to každopádně, ale cením si toho.
A co na Barbínu říkaly ? Co je v nesouladu, jen ta výška, ne?
Žádné peníze si vzít nemůžeme Tak máte zálohu na další štěndo.

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 10:53
- Nahlásit

Evey
Co je v nesouladu, jen ta výška, ne?
Je to prcek. Asi jako borderka.

Tak máte zálohu na další štěndo.
Navrhl jsem jim to.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 11:02
- Nahlásit

Strejda
Zestručním to: Pes nesplňuje standard plemene - vrátíme 5.000,-- z kupní ceny.
- to koukám, jako tele na vrata Tak slušné jednání, to se jen tak nevidí. Takže: nevzala bych si asi celých 5000 zpátky, ale třeba jen dva. Ony přijely jen tak..na vlastní žádost, na kontrolu, nebo jste jim psali, že Bárbí je vaše zlato, ale nějak nevypadá jako berňák? Co ostatní štěnda z toho vrhu? Vysvětlily vám to nějak? Třeba berňák Max vůbec nevím, jestli je papírový, bylo mi hloupé se ptát, ale vypadá vážně taky divně, většina lidí mi řekne, že je ošklivý, že to ani není berňák. Je hodně, hodně vysoký, snad o 10cm vyšší než Berry(ale ten je prcek) nohatý, štíhlý a výraz v ksichtě má spíš jako bordera. I ten nos má takový nějaký pršinos, prohnutý nahoru...
Chování chovatelek bych někde vyzdvihnula, snad alespoň na Fauně, Facebooku, napsala bych na klub. Myslím, že by si to zasloužily. Denně čtu totiž samé opačné zkušenosti

worick
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 11:04
- Nahlásit

Vlčáčková
nóó, to nám tedy vážně musíš trochu objasnit, taktéž nejsem úplně důvtipná Proč už nemá Baruška ocásek?

worick
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 11:09
- Nahlásit

U nás od rána chumelí! Když jsme vycházeli na potok, padala jen taková krupice. Než jsme přišli domů, už to bylo sněžení, než jsem nachystala pytle s tříděným odpadem před bránu, už byla regulerní chumelenice, která chumelí od té doby. Ani nevím, kolik je stupňů, ale moc nemrzlo, tak to asi stejně roztaje. Tedy zamrzlo bylo, všude led, naše cesta je pod ledem, tentokrát i v ulici, prostě celá jeden led. Pošťačky ráno jezdily, ale jsou to hrdinky, nebo netušily, do čeho to jedou Od té doby tu žádné auto neprojelo. Brácha má po obědě vyjet z Prahy, snad to zvládnou, mamka už sýčkuje

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 11:16 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
Ony přijely jen tak..na vlastní žádost, na kontrolu
Navštívily všechna štěňata. Myslím, že chtěly vidět jak se má a tak.

Co ostatní štěnda z toho vrhu? Vysvětlily vám to nějak?
V 1. i 2. vrhu byli různě velcí psi, ale žádný podměrečný.

Takže: nevzala bych si asi celých 5000 zpátky, ale třeba jen dva.
Barbínu nemáme na chov, vybrali jsme si nejmenší štěně z vrhu, atd. Kromě toho, že vypadá komicky, ničemu její výška nevadí.

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 11:21 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit

worick
Chování chovatelek bych někde vyzdvihnula, snad alespoň na Fauně, Facebooku, napsala bych na klub. Za mě raděj ne, on ne každý chovatel by byl rád, kdyby se masivně vědělo, že se ve vrhu vyskytlo něco nestandardního.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 14:39
- Nahlásit

Evey
Za mě raděj ne, on ne každý chovatel by byl rád, kdyby se masivně vědělo, že se ve vrhu vyskytlo něco nestandardního. - hmm, asi máš pravdu, to mne nenapadlo Sice na Fauně často čtu od chovatelů, že tohle se celkem,,běžně" stává, že se ve vrhu najednou projeví dávno zapomenuté geny rasy, která byla přimíchána pro určitou požadovanou vlastnost...ale na prodejnost štěňat to asi opravdu nebude mít pozitivní dopad
Strejdo beru tedy zpět
Chumelí a chumelí, je cca +0,5st a já musím fofrem s klukama

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 14:53
- Nahlásit

Evey worick
Beruška si ho buď rozkousala nebo si ho mrskáním někde poškodila. Ale začala ho hryzat a taky nožičku, a ocásek to bohužel neustál. 1. 1. jsme byli na veterině, ošetřeno, řečeno, co máme dělat. 3. 1. jsme byli na pohotovosti, ATB v tabl., ATB v masti (obkládku) a s kontrolou druhý den. To už to vypadalo špatně, že prý minimálně kůže je už nekrotická. 4. 1. na kontrole už jí začalo odpadávat maso, takže tam hned zůstala na amputaci. Doma ztratila hned po dojezdu obvaz, tak jsem to tu plácala dohromady amatérsky. Doufám, že mezitím něco nechytla, stehy byly celé, ale krev mám rozstříkanou před barákem i doma. Dneska to trdlo vrtí ocáskem tak, že ho otlouká o všechno kolem. Bože, doufám, že to nebude postupovat! Měla už chycené obratle. Můj první WSS s celým ocáskem! A už ho nemá. Takovou krásnou vlaječku měla a jak ten ocásek nádherně nosila zdvihnutý. Teď budu ráda, když to nebude postupovat. Říkal veterinář, že jednou musel pejskovi amputovat ocásek asi na třikárát či čtyřikrát.

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 16:16
- Nahlásit

Vlčáčková
Nedávno jsme vedli odbornou diskusi na toto téma. Vynechám všechno okolo a soustředím se jen na závěrečnou radu.

Dej psovi kalhotky a ocas dej do jedné nohavice, aby s ním nemohl vrtět. Jinak se bude rána stále otvírat a zdi budou mít krvavá razítka.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 17:14
- Nahlásit

Strejda
To to máte štěstí na chovatele, já si už tenkrát uložila odkaz na jejich stanici, kdyby bylo někdy potřeba
My když jsme u Nielse upozorňovali na vrozenou artrozu, tak chovatelka ani muk .. normálně nechala všechno bez upozornění do dalších chovů. Z jejich linie bych už psa nebrala.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 18:02
- Nahlásit

Vlčáčková
Strejda
ocásek.. - vy mne teda šokujete to by mne nenapadlo, že si normální pes uhryže či umlátí ocas Berrynek by s ním někdy spíš umlátil někoho, ono to jeho vrtění celkem i bolí, kolikrát

Dneska, byl Berča ze sněhu úplně bez sebe běhal 30m před náma, sem tam si zválel alespoň ksicht a pak se na nás zpátky tlemil, kde jako s Woričkem jsme, lítal jak blázen Worka (saňový pes) vypadá spíš, že je ze sněhu otrávený Jako ano, lítal po loukách k vedlejší vesnici nadšeně, ale pak zjistil, že v těch 10cm, je to o hodně namáhavější než bez sněhu a pak už se celkem táhnul, což mi na flexině nijak nevadilo ba jsem byla nadšená naopak já Asi, jak jim nebylo horko, valili do kopce oba jak blázni, já v kabatisku(protože jsme vycházeli ještě za chumelení) za nima zpocená jako vrata od kravína - doma bych pak tričko mohla ždímat. A nemohla jsem vůbec, Vánoce(a nějaké to kilo navíc ) mé kondici rozhodně nepřidaly, i ve sklepě na pásu jsem ráno málem lezla po čtyřech a teď do kopce jsem cítila lýtka velmi, velmi intenzivně

LuckaM
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 20:09
- Nahlásit

TáTo? Co vy? Něco nového? Hledáte štěňátko dál?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 5 Led 2015 20:09
- Nahlásit

Evey
Dnes jsem naklíčenou čočku zkusila a moooc mi to zachutnalo - chutná to trochu po oříškách

worick
Člen
# Zasláno: 6 Led 2015 10:35
- Nahlásit

LuckaM
Taky jsem myslela na Tátovy, vlastně celé, pro ně nejspíš neveselé Vánoce

Táto, podej info, jak zvládáte?

Dneska ráno jdu ze sprchy a vidím kolem plotu sezhora valit Dášu. To byla ta lepší varianta, že se nahoře neprokopala. Tak jsem jí otevřela bránu, ať zatím zabaví kluky, než já se vychystám za nima ven. Obešla pak s náma zahradu a šli jsme na potok. První problém s Dášenou je, že skáče jak tajtrlík, což když je bláto, je na h...o Naštěstí do rána u nás -7st, takže pěkně zamrzlo. Za druhé pořád žebrá kokinka, takže nám je vyžere, do mrti. Pak potkáme pejska navíc a mám prd A za třetí lítá ještě mnohem víc než Worka za vším, co se hne...lítá prakticky pořád. A často ho strhne sebou. První mi začali lítat nahoře na cestě, tedy ne po cestě, ale letěli dolů, zpátky k potoku. To mi až tak nevadilo, jenže se po té ledovaté cestě kolem Pálenice blížila dodávka a já nevěděla, kudy Worička napadne se vrátit a spíš jsem se modlila, aby to nebylo za kopečkem pod vrátnicí. Naštěstí doběhnul zpátky po naší stopě - jak chodíme. Podruhé: mezi starou zástavbou v naší ulici je takový průchod kolem kanalizační roury k potoku. Má zákaz tudy chodit, protože tam z vedlejšího domu mají v létě udělanou zahrádku a hlavně, aby ho nenapadlo vyběhnout opačně, tedy od potoka tudy proběhnout na cestu. Dneska najednou smýk ho od silnice a valil tudy s Dášenou k potoku. Mohla jsem řvát jak jsem chtěla. Sviňucha jedna Předpokládám, že tam uviděli kočku Sice byl hned zpátky, ale dostal seřváno tak, že byla v pozoru polovina ulice Pak musel jít za trest zbytek ulice u nohy...Vždycky si říkám, že když půjde Dášena, po cestě nepůjdeme, hlavně proto, že kavkazačka Moli ji nesnáší, tak aby ji nenapadlo překročit ten pidiplot. Jenže jak nerada chodím zpátky stejnou cestou, tak jsem udělala chybu a po silnici s nima lezla...dobře mi tak

Evey
Člen
# Zasláno: 6 Led 2015 11:15
- Nahlásit

worick
Sice na Fauně často čtu od chovatelů, že tohle se celkem,,běžně" stává, že se ve vrhu najednou projeví dávno zapomenuté geny rasy, která byla přimíchána pro určitou požadovanou vlastnost... To jo, ale najde se dost zlých lidí, kteří by byli schopni to proti nim použít.

Evey
Člen
# Zasláno: 6 Led 2015 11:23
- Nahlásit

LuckaM
Dnes jsem naklíčenou čočku zkusila a moooc mi to zachutnalo - chutná to trochu po oříškách A nenadýmá to ?

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Led 2015 11:25
- Nahlásit

Evey
worick
Sice na Fauně často čtu od chovatelů, že tohle se celkem,,běžně" stává, že se ve vrhu najednou projeví ..., kteří by byli schopni to proti nim použít.
Zmínil jsem se o tom tady a tím to končí. Myslím, že bych chovatelce spíš uškodil, něž prospěl. Situaci a poměry v chovatelských klubech neznám a mám jen zprostředkované, nejspíš zkreslené a zveličené informace. Ale i z toho mála usuzuju, že by to šlo zneužít. Oceňuju férové jednání, ke kterému, kromě lidské slušnosti, nebyl důvod. V kupní smlouvě byly reklamace "skrytých vad" vyloučeny a já jsem s tím souhlasil.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Led 2015 12:05
- Nahlásit

Strejda
A taky by jsi nám mohl holky aktuálně vyfotit A píšu holky, aby jsme mohli porovnat ty rozdíly...Úplně jsem zvědavá, jak vypadá ,,divná" Bárbína

Včera u nás byli konečně na návštěvě (jakože na Vánoční ) brácha s Hankou a Elou (a mamkou) a Ela už se naštěstí přestala bát Toma, takže dobré On má hluboký hlas a ksichtí se na ni a ona neví, co si o tom myslet

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Led 2015 12:30
- Nahlásit

worick
,,divná" Bárbína
Proti tomu se ostře ohrazuji. Není divná, ale malá.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Led 2015 12:52
- Nahlásit

Jenom v krátkosti. Beruščin ocásek si postavil hlavu a nechce se zahojit. Naopak za dva dny ho znekrotizovalo dalších x centimetrů. Takže dneska při kontrole opět amputace dalšího kusu. Snad se to už zastaví, jinak opravdu nevím. Přitom nevíme, proč to tak je. A původní veterinář, který jí to ošetřoval 1. 1., se dneska velmi divil, říkal, že by tohle nečekal.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Led 2015 14:07 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
a jejda
Evey...co ty na to?

Já bych poradila maximálně....nasadit mouchy...jenže kde je teď v zimě vzít? Našemu Ťapinkovi tehdá, když v amoku z bouřky prorazil branku a vletěl pod kamion, fakt pomohly. Měl sedraný z kůže celý zadek, velké rány. Před těma 25letama se tady na vesnici se psy na veterinu nechodilo, naši mu to jen vyčistili a zasypali Framykoinem. Měl chycenou i páteř, nemohl se 14dní ani postavit na zadní nožky. Bylo horko. A jak tak ležel v zahradě na nějakých ručníkách, šli mu to po pár dnech zkontrolovat a úplně v šoku letěli s taťkou s řevem domů (taťka myslím i zvracel) že to má plné larev od masařek! Za půl dne sebrali odvahu a šli mu to vymýt vodou a kartáčkem! vymývali ty rány, aby larvy dostali všechny ven. A když to očistili od těch zbytků mrtvé kůže s larvama zjistili, že pod tím už má úplně novou, čistou kůži. Krásně se mu to zahojilo.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Led 2015 14:12
- Nahlásit

worick
Mouchy by byly možná fajn, ale teď mám doma akorát komára.

worick
Člen
# Zasláno: 6 Led 2015 14:16
- Nahlásit

Strejda
Proti tomu se ostře ohrazuji. Není divná, ale malá - bych si nedovolila, ale ty jsi tu onehdá vyhodil ten sranda popis bordera, krteček, Maxipes Fík...

<< 1 ... 720 . 721 . 722 . 723 . 724 . 725 . 726 . 727 . 728 . 729 . 730 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání