Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 720 . 721 . 722 . 723 . 724 . 725 . 726 . 727 . 728 . 729 . 730 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Drakopes
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2014 06:40
- Nahlásit

Strejda
nebo to byl naprostý debil, který svým stylem jízdy ohrožoval všechny a všechno kolem sebe. Nepřežil, věnujme jeho vzpomínce Darwinovu cenu s pevnou vírou, že jeho geny se dál nešíří.

Strejda
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2014 09:13
- Nahlásit

Drakopes
nebo to byl naprostý debi
Byl.

worick
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2014 10:52
- Nahlásit

Strejda
Drakopes

Včera jsem u nás v zatáčce potkala ,,malou" Moniku(Monika je už v osmičce a je o hlavu větší než já ale když k nám chodila za klukama, byla to malá holčička ve druhé třídě...tak to bude pořád malá Monča ) s kavkazačkou Molinou. Molča byla ráda, že potkala kluky venku a chudina na vodítka skákala jak koník. Hodily jsme řeč a vykládala mi, že kolem Pálenice se vždycky vyloženě plíží, poněvadž se bojí, že na ni vyběhne ten čokl. A že v létě tam za tím chlapem, co je pes jeho a on to tam hlídá, přišel nějaký místní kluk(já ho neznám) a že pitomý pes mu přerval šlachy na ruce, že mu to museli i operovat. Tak to jsme tehdy před lety, kdy já měla ještě zašitou ruku po tom plotostřihu a trochu pokousal ,,jen" Worku...ještě dopadli dobře

worick
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2014 10:58
- Nahlásit

Jo a ta Jersey panenkoskákavá snad hárá už měsíc(či mně to připadá strašně dlouho, to kluků čichání na potoce) teprve tento týden a včera obvzlášť, začali v noci výt a poštěkávat kupodivu zatím žerou, jen Worka trochu míň.
Á ještě jsem si vzpoměla Alenko, že mám vyřídit poděkování od kluků - každé ráno poctivě vylupujem

Drakopes
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2014 18:14
- Nahlásit

mám vyřídit poděkování od kluků )

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 11 Pro 2014 22:43
- Nahlásit

Drakopes
Strejda
Nechci Vám brát iluze. Minule přímo z lesa vytáhli těhotnou ženu, která při zahučení do hustého lesa projevila nevídaný řidičský um. Les je opravdu pro auto neprůjezdný. Ona sjela z kopečka dolů směrem vpravo a kupodivu to auto nestálo na pravém boku koly k silnici, což by po sjetí dolů bylo logické, ale stálo na levém boku koly od silnice. Pohledem na auto, nemělo toto zničený ani předek, ani pravý (viditelný) bok, ani střechu, ani zadek. Netuším, jak to auto tam ta šikulka zapíchla, aby dopadlo právě tak, jak dopadlo.
Vůbec jsem tu už viděla tolik aut po škarpách na bocích a na střechách, že už to ani nespočítám. Sama jsem tu ve škarpě byla už asi 3x nebo 4x. Zatím ovšem vždy jen na kolech. Jednou proto, že mě na té ledovce "hodila" do škarpy sanitka odvážející onu těhuli. "Hodila" je silné slovo, prostě jsem v gigantické rychlosti 20 km za hodinu lehoučce přibrzdila, abych sanitce uhnula a dostala jsem smýček, který mě vyřadil z provozu na silnici odsunutím na trávník vpravo. Jen jsem doufala, že nespadnu až z kopečka, ale zarazím se za křovisko. Nakonec jsem nedorazila ani do toho křoviska. Blbý bylo, že nešlo vyjet, a když se mi to konečně na zpátečku povedlo, koukám, že z kopečka má za mnou smyk další dobrák, který v důvěře k silnici lehce přibrzdil. Tak jsem tam hodila jedničku a s dalším smykem jsem vystartovala vpřed, abych nedostala plechovou pusu do zadku.
Když budete hodní, můžu Vám popsat i jiné případy zapadnutí do škarpy a smyků. Protože o ty u nás není nouze. Tady se totiž skoro neprohrnuje a už vůbec ne ráno.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2014 06:35
- Nahlásit

Vlčáčková
raději ne ... ale na druhou stranu, co chceš od krajů, kde i lišky chodí dávat dobrou noc ve dvojicích, aby se nebály :-P)))

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2014 07:12
- Nahlásit

Vlčáčková
můžu Vám popsat i jiné případy zapadnutí do škarpy a smyků
Díky, mám dost svých zážitků s vysmýkanými řidiči.

Evey
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2014 19:04
- Nahlásit

Tak už máme sníh. Sice jen trošku, ale je tu. Kdo má víc?

Strejda
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2014 19:18
- Nahlásit

Evey
Kdo má víc?
Máme stejně.

worick
Člen
# Zasláno: 12 Pro 2014 21:35
- Nahlásit

Evey
Strejda
Kdo má víc?
Máme stejně
- nemáme nic teda ne, že by mi to vadilo Dneska celý den na cestách, po nákupech, fuj, nesnáším to a aby do toho ještě chumelilo...dejte pokoj Stačí ta vichřice, co tu začala k večeru. Přejížděli jsme z Uh.Hradiště do Zlína. V Hradišti se větvička nepohnula, ve Zlíně fučák a zima jak kráva. A to nás mohlo napadnout, že u nás to bude nemlich to samé Tudíž v půl dědiny zase nejde veřejné osvětlení...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2014 03:09
- Nahlásit

worick
Tudíž v půl dědiny zase nejde veřejné osvětlení...
Můj polosen! Celý sen by byl: "v celé dědině nejde veřejné osvětlení.. a nikdy už nepůjde"

Drakopes
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2014 07:59
- Nahlásit

Vlčáčková
Jenže když k tomu je navíc tak zataženo, že mraky tahají břicho po zemi, je ti zhaslé veřejné osvětlení fakt na nic

Strejda
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2014 09:11
- Nahlásit

worick
- nemáme nic
My už taky.

Evey
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2014 10:21
- Nahlásit

Drakopes
mraky tahají břicho po zemi, je ti zhaslé veřejné osvětlení fakt na nic Je otázkou co dělá pak Vlčáčková pod rouškou tmy.

Strejda
nemáme nic
My už taky.
Asi moc topíte.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2014 12:39
- Nahlásit

Evey
mraky tahají břicho po zemi, je ti zhaslé veřejné osvětlení fakt na nic Je otázkou co dělá pak Vlčáčková pod rouškou tmy.
Bohužel, pokud máš zataženo, není tma. V noci je největší tma, když je jasno a není Měsíc. Jak jsou mraky, zvláště ty noční zimní bílé, máš světla tolik, že se před ním lze ukrýt maximálně tak do hustého lesa.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 13 Pro 2014 14:02
- Nahlásit

Vlčáčková
U nás ráno jasno, kolem Měsíce zářilo obrovské ledové halo a Jupiter úplně lákal šáhnout po dalekohledu

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2014 10:10
- Nahlásit

Všechny moc zdravím... teď jsem vůbec nestíhala... ale mám po zkouškách a o to víc se těším na úterní výlet na Slovensko a do Maďarska...

Setkání s holkama Drakopes a worick bylo jako již tradičně skvělé... Jsem moc ráda za tuto naši skupinu, co se tu na berňácích sešla... ačkoliv se setkáváme jednou za rok, tak mám pocit, jako bych se s Ájou i Radkou vídávala pravidelně každý týden a to je u mě moc vzácné... není moc lidí, se kterými bych se cítila tak skvěle, až odkrývám své soukromí... Potkávám se opravdu se spoustou lidí každý den, ale snad to nebude znít nijak nabubřele nebo povýšeně - já to nemyslím nijak zle - ale je jen velice málo lidí, kterým o sobě něco řeknu... to už musí být důvěra... a takových lidí je kolem mě velice málo, opravdu... a já si taky už velice pečlivě vybírám... Mám to nějak úplně jinak nastaveno, než lidé kolem mě... Nepotřebuji známosti, abych se někam dostala... nevyužívám toho, protože mi taková známost za to nestojí... proto se mi moc líbí naše spojení přes hafíky a přírodu, atd...
Kessie taky pravidelně dostává příděl ze svého krásného psího adventního kalendáře... moc jí to chutná a moc děkuje! A my si zase pochutnáváme na dobrůtkách lidských a taky za ně ještě jednou moc děkujeme!

worick
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2014 10:23
- Nahlásit

Včera jsme v tom vichru nebyli na výletě daleko, jen tady kousek na Vojšicích. Proto, aby jsme to stihnuli mezi dvouma biatlonama Jestli u nás fučelo, na těch rozlehlých loukách nás to chvílema i zastavovalo Do toho stáda daněl, takže ti dva(Worka s Mandy) se mohli zbláznit. Kolem byly hony, tak se stáhnuly na louky. A když jsme šli zpátky lesíkem, tak stádo nevím proč letělo od boku přímo k nám, až 50m od nás se zarazily a zmateně začaly pobíhat sem tam, protože nevěděly tedy kudy. Za chvilku jsme vyšli na louku a o kus dál tam stál statný daněk (asi vedoucí ) který je tam nejspíš navedl, sám proběhnul před náma a tyhle trdla pak nevěděly co dál. Až po chvíli chůze po louce nám za zády na louku vyběhnuly...druhý pokus a pelášily skrz, někam k oboře za tím šéfem. Mám tak vyškubanou ruku, že jsem ráno nemohla pohnout lopatkou...mám tam někde od toho škubání namožený sval
Kluci vyšilujou z háravé JRT, co bydlí tady nedaleko v ulici. Celou dobu rypáky zabořené v zemi, za jejich barákem vydrželi čichat snad 20minut a nakonec mi Worka přeběhnul přes potok zpátky zase za jejich - což jsem tak ale nenechala a seřvala jsem ho zpět. Přemýšlel dlouho, ale nakonec poslechnul a přebrodil zase za náma. Když jsme pak šli stejnou cestou zpátky, tak už tam ani tak nevyšilovali, tak nevím, proč tam musel utéct, potvora A půl cesty se věšel na Beruňu, který trdlo ho tak nechá Strhávala jsem ho z něho já a nadávala mu, že mu ty koule nechám ufiknout a bude po ptákách Pochopitelně nic nežrali, lítá pořád před barákem sem tam a chodí štěkat do vchodu nevím proč...asi aby jsme k nim radši šli hlídkovat, aby jim někam neodešla Jóó....to jsem včera vlastně nenapsala: ten blbouš nadržený včera málem sundal z kola jejich starší dceru(tak 11letou) naštěstí ona nás dobře zná, tak když pořád běžel kolem ní a čichal jí nohy, že do ní drcal, radši zastavila a sesedla z kola. Já mu šla vynadat, co blbne, ještě se jí ptám, co má dobrého v té igelitce, když tak vyšiluje(a že on na jídlo takto nikdy nereaguje) a holka, že jen věci do výtvarky. Mezitím ten blboun na ni skočí a lapne ji kolem pasu...a zmatlá jí růžovobílou bundu To mi teprve docvaklo ,,ježíš, vám hárá Ený?" No ano, asi jo...a vzápětí na ni skočil Worick znova...myslela jsem, že ho opravdu už zmelu Tohle na lidi nikdy nedělal, vyloženě se to zhoršuje, já ho fakt asi přerazím Tuším MarťaBarney říkala, že je Barney takový erotoman. Worku ,,vycvičila" Dášena a už to máme taky, dopr...

Kessie
Člen
# Zasláno: 14 Pro 2014 19:58
- Nahlásit

worick - možná taky na dálku cítí Kess... konečně začala taky... už jsem měla obavy... měla hárat už v druhé polovině listopadu, tak mi to přišlo divný... takže máme teď utrum, na prochajdy chodíme jen krátce a až večer, navíc teď musí už jen Honzík, takže jen jednou za dva dny... musí holka holt vydržet, než to skončí, no... ale zrovna, když bude volno... to je na prd, ani ji letos nemůžeme vzít na Vánoce k našim... škoda... snad to nejhorší brzy přejde... krvácí teprve čtvrtý den... tak ještě minimálně deset a pak zklidňující se období další dva týdny...
U nás už se ani nejí... maximálně dobrůtky...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 06:42
- Nahlásit

Do našeho venčícího parku dorazili včera policajti a paní s Charliem napařili 1000 Kč pokuty. Mám to vyprávěné z druhé ruky, takže kdo ví, jak to bylo. Ale Charlie je mladé obrovské trdlo, dle mého názoru staford křížený s friským koněm. A poslušnost veškerá žádná. Takže když paničce policajti řekli, ať si ho tedy přivolá, byl absolutně nechytitelný. Takže se v konečném důsledku té pokutě ani nedivím.

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 08:08
- Nahlásit

Drakopes
Takže když paničce policajti řekli, ať si ho tedy přivolá, byl absolutně nechytitelný.
Právě máme doma taky takového problémového jedince. Ještě že neznámý génius vynalezl vodítko. Nějaký čas to bez něj nepůjde.

worick
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 10:50 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tak já se k lumpům přidám tedy přihodím tam Worička Sousedku nenapadlo nic jiného, než chodit venčit hárající JRT Ený k nám, protože prý,,ona strašně za klukama chce" no bodejť Včera pozdě odpoledne obědváme a najednou kluci lítají jak šílenci podél plotu nahoru dolů zahradou, ale já jsem přes vegetaci skoro nic neviděla, tedy nikoho. Pojíme, zasedneme k telce a zvonek. Jdu se zeptat kdo tam a Iveta(majitelka JRT),,Radý, utekl ti ten bílý pes, on je tady venku s náma" drapnu bundu letím před barák, Ený kvičí kolem plotu, Worka šlape nad ní(není mu snad ani po kolena ) sem tam ji přišlápne packou, ale jinak nad ní slintá a neví stejně, co s takovým prckem Šíleně nasratá jsem vyletěla ven, drapla nic nevnímajícího Worku za límec a hodila ho za kňučícím pískajícím Berrym za branku. Doprdele, kudy utekl? ,,Tam až vzadu, čichal Ený u plotu a najednou byl venku" Už jsem to zažila i s Dášou. Tak strašně se snažili olízat za plotem ty její přechcánky, že se normálně protlačili ven...tyhle ploty jsou fakt úplně na ho.... A to jsme ho zvenku i přisypali hlínou, aby ho nepodebrali Mezitím, co jsme tam kecaly se sousedkou a jejíma holkama, tak Ený vražená v mezeře branky, ocásek na stranu a kluci jí lízali hlavu každý z jedné strany, byla mokrá jak myš. Prý, že už tu byly v sobotu, ale nebyli jsme doma Tom šílí, že se s háravkou schválně chodí promenádovat kolem A to vykládali, že po štěňátkách ji dají vykastrovat...a nic Ivetu jsem varovala, že se může taky stát, že bude mít kluky do rána napakované v zahradě. Prý neva, však to není daleko a najdem je tam
Dneska ráno jsou všichni ve škole a práci, Ený asi zavřená v baráku, tak byl relativně klid. Worka má pořád průjem(asi z hladu...a to se u nás říká:z hladu se ještě nikdo neposral ) Dneska konečně snědl alespoň dvě kosti...

Strejda
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 14:08
- Nahlásit

worick
tyhle ploty jsou fakt úplně na ho....
Úplně ne. Ale na roztoužené psy nestačí. Možná betonová zeď s metrovým základem.

Kessie
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 18:55
- Nahlásit

worick - já teda nevím, ale s hárající fenkou jít provokovat hafíky mi přijde unfair... jak je Kess ve svým stadiu, tak chodíme opravdu až kolem půl deváté večer (teď kolem půl osmé, stejně nikde nikdo) a to mimo obec, abychom žádnýho hafíka neprudili... ta kastrace mi přijde jako zásah do organismu, když ji prostě zatím dokážeme ochránit před případnými nápadníky... je to proto, že dokola máme samé feny, jen sousedi jsou psi, ale jeden už moc starý a druhý zase zatím miminko... ploty máme klasické, ale když Kess hárá, chodí na zahradu jen s námi a přes den jí musí stačit dvorek... jak přijedeme z práce, tak dostane kalhotky a jde s námi dovnitř... Ona je tak spokojená a my taky...

worick
Člen
# Zasláno: 15 Pro 2014 23:57
- Nahlásit

Kessie
tady se to právě rozfeňulovalo - všichni by chtěli pejskááá a fenečka jim přijde snadnější na výchovu A všechny fenečky naše kluky zbožňujou, takže chodí na návštěvy pravidelně a v době hárání obvzlášť Dokud si Worka nevrznul s Dášenou, tak se to dalo, teď je hrozný
Ale je musím pochválit. Dneska jsme na volno potkali berňáka Maxe, Worka ho obcházel na metr, radši si lítal po svých, s Berrynkem se očichali a proběhlo to zase v pohodě, bez nějakého vrkání, přečichávali si každý svoje. Panička tu u koupáku zase vozila kočár s vnoučetem a Max si lítal. Třeba Gogoška říkala, že s Gogem by se sežrali. Ale on je Gogča vůbec takový trochu konfliktní, teda krom s klukama, s těma se snáší dobře, chodili jsme spolu od doby, kdy byl ještě prťavka
Peťi, dneska jsem ti to lehátko pro Mikšu konečně poslala. To víš...Vánoce Je to takové rozložené, ale určo pochopíte, jak to dát dokupy, minimálně honzík. kdyby Vám to na to topení nesedělo, tak si to také nějak přihněte. Proto je to takové odrbané a křivé...jak jsme s tím bojovali ve svěráku

Kessie
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 05:45
- Nahlásit

worick - fenečka je lepší jen v tom, že nečůrá se zvednutou nohou... i když naše Kess se i toto od souseda (toho starýho) naučila... - jinak si myslím, že výchova je úplně stejná, navíc fenky mi přijdou trochu citlivější a vnímavější, ale taky o něco víc je ženou pudy, takže taky trochu svéhlavější. Myslím, že od nich člověk nemůže chtít úplně absolutní poslušnost, protože tím pokazí něco... co neumím popsat, co ta fena má prostě od přírody dáno... ztratila by něco svého, psího... možná mi bude spousta lidí oponovat... já to tak prostě cítím a na svý pocity dám, protože mě ještě nikdy nezklamaly... Jsem ráda, že je Kessie trochu svéhlavá, i když základní povely zvládá v pohodě... kdyby nebyla, asi by mě to tolik nebavilo... Prostě se nám skvěle přizpůsobila... přesně vycítí, co si dovolit může a co už ne...

Jééé, moc děkujiiii... Jste moc hodní... budu se mezi svátky revanšovat!

Drakopes
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 06:39
- Nahlásit

fenečka jim přijde snadnější na výchovu

jojo, taky se tu nese tahle pověra, že s holkama je to snazší, že kluci běhají za háravkami a nedají se pak vůbec ovládnout ....

lidi toho napovídaj ...

worick
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 10:23
- Nahlásit

Kessie
budu se mezi svátky revanšovat! - prdlajz Ti mám od Toma připomenout, že jsi říkala, že určo přijedeš...už mi vynadal v Brně, že jsem to do tebe nehučela(jsem mu říkala, že máš teďka jiné starosti, než trajdat po návštěvách ) Ale fakt škoda Ještě kdyby Kesska zrovinka nehárala, mohli jste se zastavit, když pojedete od vašich. Teda, to každopádně můžete i bez Kess, jen mohla udělat u kluků seznamovací návštěvu taky
Plánovala jsem letos změnit barevnost Vánoc u nás, ale nesehnala jsem odpovídající zaclonu takže nic, vše při starém

Evey
Člen
# Zasláno: 16 Pro 2014 18:55
- Nahlásit

Jsem tu s Vámi. Čtu, sleduju, ale nestíhám psát... V práci kalamita. Lidi se asi připravují na třetí světovou. Do toho nějaká ta služebka... Cukroví vyřešeno objednáním krabice trubiček. Prdím na to.

<< 1 ... 720 . 721 . 722 . 723 . 724 . 725 . 726 . 727 . 728 . 729 . 730 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání