| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2014 10:25
- Nahlásit
Evey
ani nemluv jsem na tom stejně s tím, že kalamita u nás, absolutně nestíhám. Tom to komentoval, že to jsou poslední Vánoce, že na to už se.e z vysoka a nebýt děcek (kluci a kočky) tak se sbalíme a jsme v Thajsku Něco málo se péct chystám, zatím netuším kdy Kluci celkem dobré s tím, že u nás byl včera takový řev, že zdrhnuli do boudy a celý večer byli schovaní (vypíšu až bude někdy chvilka, jestli dožiju )
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2014 12:39
- Nahlásit
worick
absolutně nestíhám
A co by se stalo, kdyby sis dala nějaké dosažitelné cíle? Nehoň se. Slunce vyjde tak jako tak. Na počtu cukroví, umytých oknech a ostatních hloupostech pramálo záleží. Podrbej kluky.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Pro 2014 13:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
já vím a vím, že máš pravdu. Jenže ten vánoční úklid, že všechno musí být napulírované(minimálně všechno, kam mé oko dohlédne ) je ve mně tak hluboce zakořeněné (což je k neuvěření vzhledem k tomu, jaková já jsem bordelářka ) že já bych prostě nemohla mít Vánoce, kdyby to nebylo Ano, pak si budu vyčítat, že jsem ani na kluky neměla pořádně čas. Ale prochajdu mají dnes slíbenou, půjdem alespoň potmě po vesnici. Oni hoši stejně ale mají jiné starosti - jen vyhlížejí, jestli se neblíží jejich vyvolená a kňourají
Říkala jsem si včera, že ještě do půlnoci toho můžu hromadu stihnout, minimálně vyčistit koberec v jídelně. Umyla jsem tam okna, sundala, vyprala a pověsila zpátky záclony a šla si ve 20.00h sednout k telce a něco sníst. Ve 21h jsem chrápala jak zabitá a tepich mi zase zůstal na dnes...jako hromada jiných věcí
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2014 11:19 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Takže: aby toho nebylo málo, tak včera odpoledne najednou v zahradě tchánů Argo I tak se bojím, aby kluky náhodou nenapadlo v noci udělat díru a zdrhnout...a díru tam udělá Argoš A protože už byla skoro tma, zůstala tam do rána. Kluci naštěstí nezdrhnuli a ráno jsem tam narvala takový kovový stojan
Kalamity u nás: před měsícem Tom chtěl dopustit bazén, zapoměl na to a bazén skoro přetekl Následek toho byl, že v místech, kde se folie pomalu odtrhávala od horní lišty(už asi půl roku) se urvala úplně na 30cm, voda zatekla za ni a bylo,,vymalováno" - respective...momentálně je po bazénu Byli jsme nuceni ho vyčerpat. A že čím. Tchán přivezl dvě čerpadla a že ať vyzkoušíme. Tom vybral to malé, bo to bylo jednodušší na smontování. Po celém dnu čerpání, otevřených dveřích z bazénu ven, kudy šla hadice a topení ,,pánu bohu do oken" - vyčerpáno asi 5cm Jelikož nám přestal jít televizní příjem, Tom pozval kámoše a celý den se s tím rýpali(prý někdo spustil nějaký nový NET a nám to vyrušilo antény) jak to asi 4h ,,opravovali", shořel satelitní příjímač. To a to debilní čerpadlo už mne tak vytočilo, že jsem vyletěla ven a zašla do zahradního domku, kde jsem byla odhodlaná vymontovat čerpadlo z naší jímky a zanést ho do bazénu. Tam jsem objevila staré kalové, které jsem zkusila...a ono fungovalo. Dotáhnula jsem ho na kolečku do bazénu, namontovala a s různýma peripetiema s kanálem a hadicema jsem to pustila. Za tři hodiny(do půlnoci) to bylo vyčerpané Jenže tam zůstalo asi 5cm, protože čerpadlo má nožky a víc to nevybere. Tak další den, že to budem vysávat centrálním vysavačem, který je uzpůsobený i na vysávání vody. Půjčili jsme si na okna bráchův rozkládací hliníkový žebřík, protože je větší než náš. Ráno Tom odjížděl do práce a přejel ho! Je zkroucený, částečně nalomený a jestli se bude dát používat nevíme, ještě jsme ho nezkusili rozdělat Večer když přijel domů, jsme šli na ten bazén. Jelikož vysavač je v garáži, říkal mi: začni sát, napočítej do 40, vypni. Počítej do 20, já vyleju nádobu a znovu. Měla jsem 20 a radši jsem vypnula. Ten doletí a mlátí mi na dveře, ať mu hned jdu pomoct sundat nádobu, že je skoro plná a vyrve motor ze zdi. Jsem mu vynadala za blbý odhad a počítala podruhé jen do 10. To se mi zase přisála hubice ke dnu, škubnula hadice, přetočila se v zásuvce a vysavač nevypínal a nevypínal. Samozřejmě zase moc Vynadal mi pro změnu Tom, co tam blbnu. Pak dva skoroúspěšné pokusy a následně zase kalamita s hadicí, která se mi zalomila, jak jsem s ní škubnula začalo to fofrem sát, zase se to škubnulo, nevyplo a už jsem slyšela z garáže ukrutný řev Toma. Letím tam, nádoba plná až někam k motoru, už to nejelo samo a ani se po vylití nerozjelo. Mysleli jsme, že jsme spálili motor, přinejmenším nějakou pojistku, což je při vánočním úklidu fakt ,,ideální". Já na něj řvala, že je debil, když viděl, že to pořád saje, tak měl vyrvat zástrčku z elektriky....no prostě jsem byla na mrtvici, Tom samozřejmě taky. Po půl hodině zkusil jinou zásuvku než v bazénu a vysavač se rozjel, uf. Už jsme teda radši nic nedělali, jen jsme se na gauči srazili hlavama a máme boule v obočí Ráno si jdu běhat do sklepa a už po otevření dveří, jsem ucítila nějaký divný vlhký smrad, ale Tom si tam zanesl den předtím sušit věci z tenisu, tak mne napadlo, že od nich. Rozsvítí se na chodbě, a já uvidím v posilovně jezero!!! Málem mne kleplo. Po rozsvícení tam, jsem zjistila, že z vysavače polovina vody letěla do sklepa Naštěstí a kupodivu, je ta místnost vyspádovaná doprosřed, takže kaluž byla pod posilovací věží, skončila 5cm od Tomovy tenisové tašky a 10cm od běhacího pásu a 10cm od krabic u zadní zdi, kde má vyskládané věci ze staré práce, tenisové míčky, rakety, boty a nevím co ještě. To se všechno promočit, tak jsem v blázinci nato tata. Takže místo běhání, jsem hodinu ždímala hadr do kýblu. 4 kýbly vody. Na zemi je položeno poměrně drahé marmoleum, kupodivu to snad přestálo bez úhony, zatím drží i spoje Včera jsem pak večer ještě hodinu lopatkou do kýblů vybírala zbytek bazénu(neb ta špinavá trocha vody smrděla příšerně po celém baráku) Tom to vyléval do záchodu. Nalopatičkovala jsem asi 30 kýblů - dneska nemůžu otočit zádama Ještě mám dnes z toho velkého (nalomeného)žebříku umývat ta halová okna, takže předpokládám, že se asi zabiju...už jen to nám chybí do sbírky katastrof Jo, ta televize jde zatím jen zčásti, pořád ještě žiju v naději, že to do Vánoc chlapi opraví
Omlouvám se za román, ale musela jsem se uklidnit alespoň vypsáním se z toho...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2014 17:26
- Nahlásit
worick
Kalamity Worick
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2014 17:51
- Nahlásit
worick
To jste všechno stihli opravdu jen za dva dny?
Možná jste ale měli jen kritický dny.
(asi za to može ,,vadná katodá ze závodu Holomóc)
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Pro 2014 18:59
- Nahlásit
Tá ta
To jste všechno stihli opravdu jen za dva dny? - za tři, začali jsme v pondělí
asi za to može ,,vadná katodá ze závodu Holomóc - nó...tak to by mohlo být ono na něco to hodit musíme, jinak jsme za úplá paka.
Strejda
Kalamity Worick - na mne to nehodíš většina průserů je Tomova, já to spíš pak všechno musela řešit, krom té televize, ale tuším, to taky ještě přijde, bo to už jde(dnes to monťasili jen 2,5h, právě balí)ale ne tak, jak by mělo Centrální ovladač to neovládá, protože se to do něj musí nějak přes notebook naprogramovat, to nikdo neumí jen ten, co nám ho dodal... ...a to pochopitelně do Vánoc nebude, tak se tu budem otravovat s dvouma ovládačema, které to neumí přepínat z jídelny...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 19 Pro 2014 07:56
- Nahlásit
worick
enže ten vánoční úklid, že všechno musí být napulírované(minimálně všechno, kam mé oko dohlédne Stačí jen tam kam dohlédne oko tchýně.
Já měla v pondělí taky dobrý den, popíšu jak bude chvilka.
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2014 14:55
- Nahlásit
dneska jsme si přivezli maroda (tu starší) z kliniky - včera operace utrženého křížového vazu a menisku ... tak na nás myslete, ať je brzy fit
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2014 16:09
- Nahlásit
Janiii
Ajaj. A jak se jí to stalo?
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2014 16:39
- Nahlásit
Evey
Ajaj. A jak se jí to stalo?
byly na procházce, běžela po poli (oranice) a pak prý jakoby šlápla do prázdna, zakňučela, přišla k mamině a už se od ní nehnula, kulhala a večer už chodila jen o třech. stalo se to už před týdnem, ale náš "dvorní" ortoped neměl dřív volný termín. takže už celý týden byla zavřená, venčit jen na vodítku, kousek, a zas domů. teď nás to čeká dalších 6 týdnů
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2014 17:04
- Nahlásit
Janiii - jejdaaa... tak ať to co nejdříve přestane bolet a ať je vaše sluníčko zase brzy OK! Takže už bydlíte na severu... jsem pochopila...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2014 17:06 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Evey - teda, pěkně jsem si početla... to muselo být tedy zpropadený cestování... napřed jsem chtěla poznamenat, že jsi mohla dát vědět, když už jsi jednou v Brně, ale pak jsem si říkala, že jsi to měla asi dost hektický to cestování na jih... navíc jsem v úterý a ve středu byla v nádherné Budapešti... teda, služby jsou tam ještě o trochu horší než u nás, ale jinak město nádherné... miluju jejich parlament, tak nikdy nepohrdnu návštěvou... z celého města na mě dýchá úžasná historie, je to vzrůšo, protože málokdo umí anglicky či německy, takže člověk musí spoléhat dost sám na sebe...
Jinak taky mám trochu pocit, že se teď proti mně celý svět spikl a stíhá mě jedna šílenost za druhou... ale je to spíš tím, jak jsem pomalá, neohrabaná a těžkopádná... a nervózní sama nad sebou... - tak jsem si řekla dost, že se tím prostě nenechám vytáčet a že mám nárok na to nemít to letos doma dokonalé... třeba hloubkové čištění koberců od chlupů prostě nezvládám... dělá se mi u toho pěkně šoufl... tak půl koberce mám a půl dodělám tak nějak postupně, po částech...
|
Janiii
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2014 17:09
- Nahlásit
Kessie
ano, od září a příští rok snad ve svém ...
tak ať to co nejdříve přestane bolet
dnes využitá metoda operace umožnuje prý oproti té dřívější (kterou operovali tenkrát Bonečku - postupně obě nohy) rychlejší rekonvalescenci - ve smyslu, že pes začne nohu brzy používat, zatěžovat, tím pádem osvalovat, a je to menší nápor na druhou zdravou zadní nohu. klidový režim těch 6 týdnů je ale i tak nutný. tak snad budou klidné svátky ...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2014 17:32
- Nahlásit
Janiii
Taky přeji rychlé uzdravení !
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2014 17:40
- Nahlásit
Kessie
že jsi mohla dát vědět, když už jsi jednou v BrněKdyž já to Brno měla jen jako přestupní stanici.
třeba hloubkové čištění koberců od chlupů prostě nezvládám... Na to mám nástavec na vysavač s rotačním kartáčem, doporučuju. Zrovna zítra s ním jedu na koberce k mamce. Je to rychlé.
Janiii
venčit jen na vodítku, kousek, a zas domů. teď nás to čeká dalších 6 týdnů Chudina malá, 6 týdnů je sice dlouho, ale nedá se nic dělat.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2014 18:24
- Nahlásit
worick - Radi, říká se do třetice všeho dobrého nebo zlého... takže jak počítám, tři věci jsou za vámi, teď už bude jenom líp!!! - ale věřím tomu, že takový kalamitní stavy před Vánoci... jsou skoro na infarkt! Kašli na to, vezmi kluky na prochajdu a svař si vínko nebo grog a hned bude dobře! S tou televizí to měli naši stejně jako vy... chytali jen dva programy a byli z toho úplně hotoví, až jim to nějaký borec opravdu nějak přeprogramoval a teď jsou celí šťastní, že chytají kolem padesátky programů (sice padesát programů, ale stejně tam nic pořádnýho nejde... )
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2014 14:52
- Nahlásit
Nedělám nic ....
konečně dospávám ten poslední týden, kdy ve škole šla jedna akce za druhou. Dneska nad ránem si sousedi nad námi vyjasňovali, kdo je větší debil. Třískání, mlácení a řev se nelíbil ani Erwinovi, takže to pak ráno doháněl, budila jsem ho před sedmou, že bychom šli
Dopoledne jsem skoukla v klidu a pohodě Muže v černém trojku a dalších pár dílů Teorie velkého třesku, teď jsem v Kapse a taky nedělám nic. Koukám, jak dítka hrajou a občas se přidám.
I nadále se hodlám stejným spůsobem užívat svátků klidu a pohody ) Přání vám všem.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2014 15:03
- Nahlásit
Drakopes
Nedělám nic ....
I nadále se hodlám stejným způsobem užívat svátků klidu a pohody
Jo. Tohle je zralý postoj.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2014 15:43
- Nahlásit
Drakopes
závidím!!!
a víc nestíhám...peču a chci to dneska zvládnout i s úklidem kuchyně. S blížící se tmou už začínám pochybovat. Tak zítra, no... Zatím sem nic vyloženě nezmršila, ale nemluvte na mne
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2014 16:27
- Nahlásit
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2014 17:50
- Nahlásit
Vlčáčková
Krásná fotka.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2014 17:51
- Nahlásit
Procházka Bernský v nouzi
URL
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2014 18:39
- Nahlásit
Evey
Procházka
Po turistických cestách (zelená, červená) už to nejde?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2014 21:24
- Nahlásit
Drakopes - dneska jsme připravovali koupelnu na nového stálého člena... na sušičku, kterou si hodláme po Vánocích koupit.. to byla poslední moje práce... teď už si taky jen užívám... dostala jsem od kolegyně mega dar... spíš už na odchodnou než na Vánoce... veškeré Shakespearovo dílo v angličtině... koupené v covent garden na trzích, které se tam konají jen jednou za měsíc... Tahle knížka je zřejmě opravdu jen pro fajnšmekry, takže místo dalšího nekonečného piglování už v ní listuju a pročítám své oblíbené Much Ado About Nothing... Mnoho povyku pro nic...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2014 21:25 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Vlčáčková - moc hezká fotka... to je z toho začátku prosince? Kdyby tu dnes nefoukal šílený vítr, bylo by teplo... včera 14,5 stupňů...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2014 21:26
- Nahlásit
Evey - připojíš se? určitě to musí být hezký výlet mezi samými krásnými hafíky a tím nemyslím čistě jen Berňušky...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2014 21:28
- Nahlásit
worick - Radiii, moooc děkuji, prý je balíček u našich! Jsi moc hodná, že jsi na mě i v tom předvánočním kalupu tak myslela! Ještě jednou moc děkuji... my to nějak smontujeme... hlavně aby Mikša přestal padat z topení... - chudák usne a občas spadne, jak se chce překulit...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2014 21:39
- Nahlásit
Janiii - jééé, tak to je supeeer... a kde že teď jste vlastně? víc na západ nebo na východ? kdysi jsi bydlela tuším někde kolem Liberce, protože se znáte s LuckouM, že?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Pro 2014 05:54
- Nahlásit
Strejda
Po turistických cestách (zelená, červená) už to nejde? Přiznám se, že jsem nekoukala kudy přesně to táhnou.
Kessie
připojíš se? Uvažuju o tom, ale zatím je to tak 50:50. Tam v těch serpentinách bude už nejspíš nasněženo a kluzko a to já se bojím řídit.
|