| Autor |
Zpráva |
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2014 20:20
- Nahlásit
My všichni vám všem taky přejeme krásné a kouzelné Vánoce plné pohody a v novém roce především zdraví, splnění všech přání a ať se vám všem jen a jen daří!
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2014 20:50
- Nahlásit
Kessie
Bydlíme nahoře, tak nějak nám to tam padlo víc do oka. Jen ty schody :/
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 23 Pro 2014 22:50
- Nahlásit
Já se přidávám a přeji všem příjemné a klidné vánoční svátky
prožité v kruhu vašich nejmilejších.(i zvířecích )
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2014 07:01
- Nahlásit
worick
Nějaký jejcih speciální? - jo, slimejšový Tak slimáku mám v létě plnou zahradu, mám ti je poslat ?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2014 07:06
- Nahlásit
Jak to zase uteklo co? Fakt jsou dnes Vánoce? Venku všude bláto, teplo.
Jsem se hecla a včera pekla cukroví a teď ho jdu zdobit, fakt blbý nápad. Kuchyň jak po výbuchu.
Žádné PF jsem nevyráběla, takže alespoň takto slovně - krásné Vánoce a nějaké příjemné překvapení pro každého.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2014 08:17
- Nahlásit
Evey
Jsem se hecla a včera pekla cukroví a teď ho jdu zdobit, fakt blbý nápad. Kuchyň jak po výbuchu. - koukám, že ty jsi ještě větší šílenec než já Příště vám musím nafotit před a po
Dneska ještě zvládnout: teďka s klukama, pak posnídat, uklidit trochu kuchyň, umýt si hlavu, zabalit pár dárečků, co mám pro mamku(s bráchou jsme se domluvili, že my si nic kupovat nebudem - bo si stejně nekupujem, jen si přepošleme na to peníze, což je ale úplná blbost...tak doufám, že to dodrží! ) Oběhnout s klukama lesem, pak k našim, s nima na hřbitov(brácha jsou tady) a večeře...a už snad klid
Ten přeju i vám všem ostatním, po celý příští rok, ať je veselejší a hlavně to zdraví, aby jsme se tu všichni spolu pořád scházeli
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2014 12:40
- Nahlásit
Tak trochu změna...jak jinak U nás se teďka kvůli bráchovi pořád něco mění, až mne to už začíná štvát Protože pak pojedou na druhou večeři s Hančinou rodinou, tak musíme mít scuka už před 15h, aby pak měla Ela dost času na dárky u mamky. Takže budem asi večeřet už před 16h...ještě za světla jsme snad nikdy nevečeřeli Tak jsem změnila prochajdu na vesnickou a půjdu s klukama až pak, někdy kolem 19h, protože Tom stejně přijíždí nejdřív v půl desáté, tak abych nemusela dlouho sedět u mamky nebo pak sama doma, stejně
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2014 15:01
- Nahlásit
Vzhledem k tomu jarnímu počasí venku mi to nedalo a vyrazila jsem s Barneym ven. Ani mi nepřijde, že jsou dnes Vánoce. A těch cyklistů venku...Jinak Barney je v klidu. Jen doufám, že mu tu hadičku v sobotu vet vyndá. Ještě jsem přemýšlela...to vyndání si vyžádá další uspání, že?! Asi určitě, nevím, proč se tak blbě ptám. Normálně bych šla spát nejradši. Asi na mě jde jarní únava už Nic, jdu se zkulturnit, protože zachvíli přítel doveze jeho mamku. Tak ještě jednou...Veselé Vánoce!
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2014 17:11 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
No, u nás taky žádné klasické Vánoce... Kess je nějaká nemocná... nechci plašit, tak jsme zatím veta neurgovali... ještě by nám na Štědrý den vynadal... kdyby bylo nejhůř, vyrazíme na Jaggy kliniku v Brně... já jsem teda úplně mimo... takže se mě nějaká vánoční nálada ještě moc nedotkla... včera kolem jedenácté večer ještě všechno v pohodě, Kess lítala po dvoře a štěkala... tak moc, až jsem nemohla usnout, tak jsem se oblekla, že s ní vyjdu ještě dozadu do zahrady, ať se vyštěká a vylítá... Fakt byla úplně v pohodě, veselá, miláček... pak jsem teda kolem půl noci usnula a ráno v osm jsem jim oběma šla dávat jídlo a najednou na mě čekal úplně jiný pes... smutný očička... kníkala bolestí, když delší dobu stojí, tak se jí zadní nožky začnou třepat... ocásek svěšený mezi nohy... byla jsem úplně mimo, ale sežrala všechno, i se napila, schválně jsem čekala... pak jsem šla urgovat Honzíka, ať něco udělá... pomalu jsme šli do zahrady (máme tam všichni svoje oblíbené místečko, jak my dva s Honzíkem, tak obě naše volně chodící zvířátka), Keska jakoby trochu vyhazovala boky do stran... při cestě dolů přidřepla na čůrání a v tom najednou veliký zakňučení... říkala jsem si, že buď klouby nebo močák... vzali jsme ji s sebou do kuchyně a tady pěkně ležela a spinkala... po obědě jsme šli zase se vyvenčit nahoru do zahrady... chodila trošku lépe, ale pořád nic moc, taky se jí až do zadu do toho kopečka nechtělo... jak to vyšla, tak jsme se vzadu v zahradě mazlily a Kess mi podlezla pod nohama... najednou jak prolízala zadní částí těla, zase to veliký zakňučení... tak jsme ji s Honzíkem prošahávali, že to bude něco s těma kyčlema, možná nějaká šlacha při špatném došlápnutí, ale nic ji nebolelo... až jsem jí chytla za ocásek a mírně s ním zakroužila, tak velikánský zanáříkání... trochu se mi ulevilo, že to není močák, protože pak si přidřepla a čůrala hezky... ale i tak jsem docela v obavách, co to teda sakra je... na netu jsem našla, že by to mohl být "syndrom mrtvého ocasu", což ale postihuje především labradory kvůli koupání ve studené vodě... Kess vodu nesnáší... převedeno velice zjednodušeně do lidské řeči je to něco jako když člověk chytí housera... teď k večeru jsme šli zase do zahrady a už Kess i trochu běhala, ale na tu včerejší Kessičku to pořád nemá... uvařila jsem jí pro jistotu i bylinkový čaj - jen mírný odvar - na močové cesty a na ledviny... pro jistotu, kdyby to fakt bylo prochlazením, z toho se dá syndrom mrtvého ocasu chytnout ... ale pokud se to během zítřka nezlepší, pojedeme na kliniku... hrozně se modlím, aby to nebyla displazie, ale ta by se neprojevila během jedné noci, ne? Nemáte nějakou podobnou zkušenost nebo radu?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2014 21:08 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
No, po několika hodinách jsme šli zase do zahrady a ten kopeček Kess mírně vyběhla... rozhodně byla rychlejší než já a to odpoledne prostě odmítala jít... takže snad je to trochu lepší... třeba si nějak "skřípla nerv". Když těch diagnóz by mohlo být hodně... každopádně se jí špatně sedá, musí sedat pomalu a bokem... a při neopatrném pohybu to prudce zabolí, až zakňučí... uvidíme, jaká bude situace zítra ráno... asi toho moc nenaspím...ale zase je blbost za ní chodit a zbytečně ji budit, ne? - spánek léčí ... se říká... no, je fakt, že jsem zvyklá, že když přijdu ke dveřím na dvorek, už mě tam Kess vítá a to se dnes nedělo, prostě ležela v boudě... bylo to dost hrozný...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2014 21:14
- Nahlásit
Kessie
Vidím dlouhé psaní, jsem se těšila na popis rozbalování dárků a tohle Dysplazie určo ne, ale co, to teda nevím tipla bych to na toho ,,housera". Možná to nemusí být jen z nachlazení, což by v tomto počasí bylo i divné, třeba se nějak přeležela, nebo někde nějak blbě skočila...prostě ji chytly záda. Doufám, že jen Tak jak u Janii - blbě šlápnula a vaz v pr..to je hned
Teda jinak ale umíš na Vánoce celkem slušně vyděsit celou prochajdu s klukama jsem byla nesvá a myslím, že jak na deprese prostě nějak nevěřím, tohle,,nějak blbě", by mohlo být celkem ono - nějaký začátek depresí Držím palce, ať je to do rána dobré a nestrávíte svátky lítáním po doktorech...Ráno piš, jak to vypadá.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2014 21:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Já jsem zrovinka přišla s klukama z venku a jsme se tu koukám potkaly Venku sem tam nějací ,,koledníci" co obcházejí příbuzné, sem tam nějaká rachejtle - to Berry poskočí, ale tím, jak má plnou kebuli těch háravek, to nese mimořádně dobře
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2014 21:48 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Kessie
Ach jo, to je mi fakt líto jaké máte Vánoce.
Podle popisu to vypadá na nějaké pohybové potíže než na nějaký vnitřní orgán, a to je ta lepší varianta.
Nemáte nějakou podobnou zkušenost nebo radu? Dala bych ji do tepla, co třeba na chodbu, ale vymyslet to tak, aby neležela na studeným?
Cvičně bych jí zkusila i změřit teplotu.
Elza si na jaře "pohla " se zádama když jí asi ujely nohy při vstávání. Dostala injekci a něco na doma za týden byla fit.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2014 21:53
- Nahlásit
worick - no, já jsem teď právě trochu klidnější... to jsi mě měla vidět ráno... teď jsem vyloučila ty vnitřní orgány a říkám si, že s tímhle se dá žít... my nemůžeme mít žádný Vánoce úplně v klidu... fakt... to už jsou čtvrtý Vánoce po sobě, kdy se něco negativního děje... ale já stále věřím, že bude líp... nechtěla jsem nikoho vyděsit... jen prostě poradit, po většinou jste víc informovaní a zkušenější páníčkové než já...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2014 21:59
- Nahlásit
Evey - tak o nás ani nejde... pro mě den jako každý jiný... jj, je v teple, je tady s námi na koberci... když jí začne být moc vedro, jde ven, ale konečně sama usoudila, že jí bude na matraci líp než na studené zemi... takže poslušně leží v boudě... teplotu jsem měřila, tu má v normě... jsem si říkala, že jestli neprochladla, jak ráda pořád leží na zemi, do toho to hárání... no, když to fakt nepoleví během zítřka samo, zajdeme k doktorovi... každopádně jsem šťastná, že to nevypadá na ten vnitřní orgán...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2014 22:00
- Nahlásit
a moc děkujiii...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2014 22:09
- Nahlásit
Kessie
pro mě den jako každý jiný... To jo, ale je to poněkud komplikované období co se týče veterinární péče, nebo teda alespoň v našich končinách. Být to klasický pracovní den, tak ji naložíte do auta a třeba za hodinu jste klidní, protože víte co by to tak mohlo být.
Nejhorší jsou ty obavy a "malování čerta na zeď".
Škoda, že nám ty zvířátka nemůžou říct co je bolí.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2014 22:30
- Nahlásit
Evey - s tou veterinou je to tu taky o svátcích horší... každopádně Brno je autem půl hodinky cesty, takže zrovna v tomto případě, je to schůdné... a o té klinice Jaggy mám zatím jen výborný zprávy... jezdí tam lidi z celé Moravy, dokonce i od Přerova a od Zlína... koukala jsem na jejich stránky a mapu už mám v hlavě, kdyby náhodou... taky jsem si dopoledne říkala, že je strašný, když zvířátka a malý děti prostě neumí říct, co je bolí... to si pak člověk připadá hrozně bezmocný... pozitivní je, že i teď večer Kess všechno snědla a vypadala, že nestačilo, že by si dala ještě nějaký zákusek, třeba...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 24 Pro 2014 23:28
- Nahlásit
Kessie
My máme zkušenost s tím "mrtvým ocasem". Bolelo ho to, když jsme mu ocas ohýbali u kořene, jinak ne. Měl ho asi 2 - 3 dny svěšený a pak se pomaličku začal zase zvedat.
Snad bude mít Kesska to samé. Myslíme na Vás!
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2014 02:38
- Nahlásit
Kessie
Jenom narychlo jsem sem ještě nakouknul a bohužel musím napsat.
Ale po svých nedávných zkušenostech bych jel radši zbytečně do Brna na kompletní vyšetření včetně krve.
(o vyšetření krve si asi budeš muset požádat)
Nemine den,abychom nevzpomínali na Barunku a nepřemýšleli co jsme zanedbali a co přehlídli.Postupně si i dáváme dohromady různé příznaky,které nás vůbec nenapadli.Jeden z nich byl třeba i to,že už hrozně dlouho před jejím smutným koncem,že třeba na cvičáku seskočila z překážky a vykvikla.
Myslel jsem si třeba tlapka a sledoval jsem která to byla.Ale někdy to byla levá,jindy zase pravá a někdy nic.Takže překážky neskákala a hotovo.
Až včera mě napadlo,jestli to už nebyly ledviny?
Když už jsme šli na veterinu,tak vet nechtěl věřit výsledkům krve jak se mu vizuálně Barunka líbila.
Dva dny ještě před koncem lítala a aportovala tenisák.
Už jsem to tady ale všechno několikrát psal a nemám v úmyslu tě strašit.Kéž bych se pletl.
Je asi spousta jiných diagnóz včetně obyč. nachlazení.
Maximálně řekneš,že mi hrabe.
Ale radši bych Kessku vzal do auta a jel do Brna.Vím že je zrovna špatný období jak píše Evey,ale na druhou stranu zase vy máte alespoň čas.
Držím vám tedy palce,ať se rozhodnete jakkoliv stejně jako MartinaBarney-mu.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2014 08:56
- Nahlásit
Tak zpráva z dnešního dne... za Kess jsem byla několikrát za noc, nedalo mi to... krásně leží na matračce, přikrytá dekou... je moc šikovná... večer se se mnou šla ještě vyvenčit... čůrala krásně v dřepu, bez jakýchkoliv bolestí, i ten nedobrý čaj pije v pohodě... jen když šla zpět na matračku, tak špatně šlápla (stoupla si na žabičku svou oblíbenou) a to zakníkla... pak jsme šly venčit ještě několikrát, už v pohodě... teď ráno šla na chvíli do boudy, už se jí dovnitř nechtělo... když jsem šla krmit, tak velice opatrně vstávala... ani se jí moc nechtělo, ale jakmile ucítila jídlo, byla na nohách a už utíkala na svoje místečko... nesedá si, to bolí... takže snědla všechno, oblítala všechny rohy, pila, dokonce po celým dlouhým dnu vytlačila bobky, což jsem měla strach, že kvůli bolesti jí to nejde... takže prolítala se po dvoře (do zahrady jsme nešly, protože prší a nechci, aby namokla) a teď zase odpočívá u sebe v boudě, kde je jí asi líp,než uvnitř, když sem moc nechce... vidím trochu zlepšení, protože se jí nožky už netřepou a ocasem trochu mydlí... budu ji dneska sledovat... pokud se z ní do zítra nestane zase šťastný pejsek, tak pojedeme na kliniku... moc děkuji za podporu...
LuckaM - Luci a nic jiného? Nebolelo ho sedání? Kess musí zboku a opatrně...
Tá ta - nikdy si neřeknu, že Ti hrabe... v podstatě jsem na internetu našla článek, kde pejsek začal takhle a nakonec v tom byly ty ledviny... ledviny jsou můj strašák už od začátku... jen prostě vím, že v tom případě by nepomohlo vůbec nic, tak se snažím optimisticky ledviny vyloučit a třeba to fakt bude něco jiného... Kesska všechno sní... moc jí chutná, i granule spořádá všechny, proto zatím doufám, že je to to pohybový ústrojí... ale ledviny jsou můj strašák už od té doby, co jsme si ji dovezli domů... to je fakt...
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2014 09:05
- Nahlásit
Kessie
před lety si při lítání v parku "hnul zádama" Alfík. Klepal se ve strachu se pohnout, že to zase bude bolet. Spravila to injekce a pár dní v teple a klidu. Ležel uprostřed místnosti (v Kapse) přikrytý dekou a okázale se nechával litovat. Několikrát se to vrátilo, ale to už jsme poznali a metelili pro injekci hned, už se to nikdy nerozjelo.
Návštěva veteriny bude hlavně pro váš klid
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2014 10:24
- Nahlásit
Kessie
Všichni doufáme, že to budou jen ty záda. ježíš, já vím, že jsi nás nechtěla děsit já bych v podobném případě totálně šílela a psala v prvé řadě sem, pak asi na všechny strany. Je to divné, ale kdybych takhle ráno našla Worku, jen bych si řekla, že to má z toho lítání pořád. Najít takhle Berunku...krve by se ve mně nedořezal Prostě u berňáků čekám pořád samou hrůzu Ale myslím, že u Kessky to už bude jen lepší. Jak píšeš:kdyby to byly ledviny, stejně už nenaděláš nic, odvrátíte konec možná o nějaký týden, pokud by to byly ty záda, buďto se to upraví samo, nebo při stávajícím stavu pak na veterinu sjela v pátek. A udělala už veškeré testy, pro jistotu. A to píšu proto, že já nejspíš ani to ne...znáte mne, se vším jdeme až je opravdu zle
A aby toho nebylo málo, ráno jsem potkala známou, tady ze stájí, že se jí odsud ztratila 15letá senilní pejsana. Od včerejšího odpoledne objíždí a obíhají s přítelem celou vesnici, respective obě vesnice a hledají ji, i po příkopech u cesty. Říkala, že má po Vánocích A neví, jestli prostě s někým vycestovala, jak tam chodí lidi s děckama na koně koukat a teď jen nemůže najít cestu zpátky, nebo už někde umřela. Je prý na tom blbě, už ji chtěla několikrát uspat, ale vždycky se trochu zdrchala a byla celkem dobrá. Možná někde leží a od rána tu taky prší.. My jsme ji s Tomem taky nikde neviděli, ani včera, ani dnes.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2014 10:46
- Nahlásit
Kessie
Držím moc palce! My s tímto zkušenosti nemáme, takže já vůbec neporadím. Ani netuším, co by to mohlo být.
Jinak kliniku Jaggy a ještě VFU Brno mám taky v záloze v případě, že je náš vet mimo službu.
Štědrý den včera proběhl v klidu. Spíš to byl pro mě trochu nezvyk, protože jsme byli jen tři - já, přítel a jeho mamka. A ani dárky jsme včera nerozbalili a to kvůli děckám. Aby toho měli dnes u babičky pod stromkem víc. A já to nějak nemůžu pochopit, proč jsme si aspon včera nemohli my dospěláci předat jeden dárek, když děcka měli včera klasický štědrý den s rodičema a dneska přijedou k babičce, kde budou mít další kupu dárků. Možná jsem jak malé děcko s tímhle, ale já se na ty Vánoce taky těším, mám je ráda, ráda dárky dávám...Takže jsem včera příteli řekla, že kvůli děckám já Vánoce neslavím a příští rok bysme si mohli dárky i my dospělí rozbalit normálně na štědrý den. Dělám z toho kovbojku, co?! Na večeři jsme měli kuřecí řízek a bram. kaší a já měla lososa. Pak jsme koukali na film. Dneska valím do Brna k tátovi předat dárky a pak jedu do Krásenska za přítelem...a konečně budeme rozbalovat
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2014 10:49
- Nahlásit
Kessie
Luci a nic jiného? Nebolelo ho sedání? Nic jiného. Bolelo ho to až v okamžiku, kdy jsme mu s ocasem kroutili do extrémních poloh. Ale Barney je takový flegmouš, že má snad i ten práh bolesti posunutý Věřím, že bude Kesska brzo fit ;) Určitě podejte další zprávy!
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Pro 2014 18:30
- Nahlásit
Kessie
Kess je nějaká nemocná...
Miroslav Horníček jednou řekl, že neštěstí, nepříjemnost nebo výbuch nikdy nepřijde, když to čekáš. Vždycky si počká, až to vzbudí největší pozornost. U starého člověka nebo psa čekáš všelijaké neduhy a pak tě to stejně zaskočí. Ale u mladých to je ještě horší.
Nejdřív se nechal pokousat rváč a násilník Barney a teď si Kessie hnula s ocasem. Tedy doufám, že to je jen ocas.
Snad budou oba brzy v pořádku.
worick
Tak trochu změna ...
Kam má paměť sahá, vždycky jsme se někomu přizpůsobovali. Buď tomu nejstaršímu nebo nejmladšímu nebo kdo to zrovna potřeboval. Každý rok zpíváme koledy a v posledních letech přizpůsobujeme čas koledopění zlosynovi - světoběžníkovi. Letos se zpívalo v deset dopoledne. Potřebovali bychom na to nějaký lepší Internet. Trochu se to zadrhávalo.
Letos měli všichni Ježíškové velmi šťastnou ruku a dokonce mi udělali radost i měkké dárky. Od svých zákazníků jsem dostal několik luxusních měkkých salámů.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2014 01:43
- Nahlásit
Oprava:
udělaly radost
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2014 09:08
- Nahlásit
Včera jsme jeli k našim (i s Kesskou, prostě bych ji tu nemohla jen tak nechat) - měla jsem jistotu, že v autě bude teplo a celou dobu proleží... u našich taky ležela v chodbě, pořád ji všichni opečovávali a hladili... tedy pozornost a péče se střídala s malým Míšou (za čtyři dny pětimesíčním synovcem)... Kessulíkovi se to moc líbilo, nakonec to teplo fakt pomohlo, protože před odjezdem od našich už lítala po dvoře a po zahradě se sousedovic Bekčou... člověk by nepoznal, že den před tím se na nohách nemohla udržet... rozdováděla se tak, že se snažila i poskočit, ale to jí zakazuji a ona sama uznává, že na to ještě nemá... sedá si opatrně, ale už to dokáže... nakonec jsem i k večeru volala na tu kliniku, popsala tam paní doktorce, co zrovna měla službu naše potíže i jejich průběh a zlepšení a ona usoudila, že si Kesska opravdu mohla pohnout ocasním obratlem za křížovou kostí... než bude fit, bude to trvat týden... domluvily jsme se spolu na návštěvě a to v úterý 30. 12. - aby se na ni mrkla... Paní byla moc milá... Kess žere i pije, v normě... držím ji v teple, bohužel procházky, na které jsem se tak těšila, musíme teď na několik týdnů omezit... ale hlavně, že se z toho vylíže... moc děkuji za podporu všem! Byla jsem opravdu vyděšená, ale to asi znáte...
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2014 09:15
- Nahlásit
Dárky jsme letos dostávali opravdu praktické... peníze, protože budeme potřebovat pro mimčo za pár měsíců a takovou tu kosmetiku na denní použití atd. Doma jsme si s Honzíkem nadělili sušičku, která přijde v pondělí... Je to i kvůli nedostatku místa na sušení a taky ve starším domě to prádlo schne pomaleji, navíc ta vlhkost! a nebudu muset žehlit... maximálně pár kousků oděvu... Tak se těším a jsem zvědavá, zda to splní mé očekávání...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2014 10:28
- Nahlásit
Strejda
a dokonce mi udělali radost i měkké dárky. Od svých zákazníků jsem dostal několik luxusních měkkých salámů. -
My jsme dostali od bráchy i mamky, takovou tu kolekci francouzských sýrů, pěkně zabalených v krabici(nevím, kde to prodávali) ale mamku napadlo koupit to nám a bráchovi, bráchu napadlo koupit to nám - takže my máme dvě Jediná vada toho byly kozí sýry, které v tom neskutečně smrděly. Museli jsme to vybalit a nacpat do zipových sáčků, aby jsme si nezasmradili celou ledničku Ty budou pro kluky Je tu nějaký milovník kozých sýrů?? Pro mne je to takový smrad, že se mi vyloženě chce blejt velebnosti...Jak kdybych olizovala kozu...ba co kozu...kozla! U nás jedni měli chovného kozla ve starém domku po dědovi a když jsem šla 20m od něj po cestě, tak už se mi dělalo z toho smradu zle. Tohle bych dobrovolně do huby nedala
Kessie
Říkala jsem si, že snad hned ráno písneš, jak Kessule. Ale když jsem tě tu viděla, měla jsem stáhnutý žaludek to přečíst. Ale udělaly jste mi holky radost snad to bude v pořádku, jde to k lepšímu, tak to je dobře
Kluci pořád šílí za tou háravkou Celou noc je vytí, poštěkávání protože je to druhá, těsně za sebou, už jsou skoro měsíc na granulích a to mne s..e nebetyčně nemá cenu jim vařit...nežerou. Momentálně ani kosti ke snídani, misky s granulema k večeři jsem také ráno našla plné, ještě jsem se Toma ani neptala, ale ani nemusím...vidím Alespoň blbosti teda jo. Včera pod stromkem dostali kousek plic, vepřové ucho, Worka snědl Tomovi kožený prst z pracovní rukavice, co dostal od mamky... A na ven pak dostali ještě jedno ucho každý...Ráno se pak ani jeden nemohl vykadit...ale povedlo se. Nějaká jiná háravka musela jít i kolem našeho, protože z brány vyletěli oba jak šílenci a pelášili po silnici směrem k sousedovému a tam našli nějaké přecvrkané místo. Já už se lekla, že míní utíkat po té silnici až někam dopryč...za tou háravkou Ta, co lítají k plotu na potoce, ta sem nechodí. majitelé jsou stařičtí a nemocní, paní ji vezme jen za branku, pár metrů doleva, pár doprava. Naštěstí ji pak mají v baráku, protože i tak se kluci nemůžou od branky odtrhnout. Být na dvorku, tak tam rozhodně nějak vlezou
Ráno, když jsme šli na obchůzku, byla chumelenice jako kráva, celou dobu Ale je těsně u nuly, tak se to nedrželo. Teď jen fouká.
|