Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 720 . 721 . 722 . 723 . 724 . 725 . 726 . 727 . 728 . 729 . 730 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2014 14:30
- Nahlásit

Drakopes
před chvilkou jsem koukala a nikdo nikde, říkám si: kouknu, než od compu odejdu a hele, Ájuš

U nás od rána chumelilo, teď už pár hodin ne, ale je pořád těžce zataženo a teplota klesla z ranních -4st na -7st Čekáme tchány se švagrovou a děckama, takže dneska z domu stejně paty nevytáhnem. Tom pořád frká, smrká, mě už se zahleňuje nosohltan, tak čekám, co z toho vyleze Ale většinou to u toho i zůstane, tak snad nic, doufám

Jo a ráno byl někde v hoře nad náma hon, ozívalo se pravidelné střílení celou ranní obchůzku...

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2014 14:39
- Nahlásit

worick
tak ja mam jen 1000 max ale nejak me nenapadlo ze to ma takovejvliv ale fakt jo.

my dneska s timikem vyzkouseli postroj od jeziska a z ty trochy snehu byl dost nestastnej

worick
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2014 15:16
- Nahlásit

cernej caj
koukla jsem vedle a četla jsem postroj, ale jsem nevěděla, kdo z nich ho dostal, páč to k vám už moc číst nechodím. Timík ale moc na tůry nechodí, nebo už bude, když dostal postroj

cernej caj
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2014 15:54
- Nahlásit

ja je stridam, I kdyz feri asi chodi vic, jak kdy. tim postroj mel, ale ne uplne dobrej, tak sme si u jeziska rekli o ten manmat co ma feri, kdyby si ho mohli pucovat, asi bych ho neresila ale potreboval vetsi prave

no jasny, on ovek nema tuny casu cist grafomany vsude, ja tok vam taky chodim obcad prolitnout, ale cist vse nedtiham

LuckaM
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2014 20:03
- Nahlásit

My máme za sebou dnes úžasnou procházku! Vyrazili jsme na Příchovice, počasí přálo - sluníčko svítilo, sníh křupal pod nohama, jen hodně foukalo a bylo -10 °C.

A když už začalo mrznout, tak jsme Bárníkovi nasypali slámu do boudy a to jsme se nasmáli. Nasypu to tam, ale vrchem jsem rukou nedostala na dno boudy, abych ji rozhrnula a tak říkám: ,,To je v pohodě, on si to pak Bárník nějak porovná". A ten, jako by mě slyšel, zalezl hned do boudy a už se ozývaly jen rány a za chvilku vylezl ven celý od slámy s pohledem, že jako dobrý

Tá ta
Člen
# Zasláno: 28 Pro 2014 20:48 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit

LuckaM
dobrý

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2014 09:17
- Nahlásit

MartinaBarney
úterý do Jeseníků Jsem sice v práci, ale třeba by jsme se někde nad čajíkem srazit mohly, mám to tam kousek.

worick
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2014 11:02
- Nahlásit

Evey
Jsem sice v práci - co děláš v práci, sim tě Všichni si brali dovču...na ty dva dny.
U nás chumelí zase od rána, je -7st, takový drobný a nějak moc ho nepřipadlo, ale alespoň to konečně vypadá Vánočně...i když je už po nich Dokonce i Leon spal doma a vyběhnul jen na záchod, Gucci ta to držela do poslední chvilky, ale teď už fakt musela, tak si (ač nerada) řekla...za minutu bude zpátky

LuckaM
to je jak u nás, taky to tak kluci dělají. Vždycky jim tam trochu rozhodím balík slámy a řeknu:,,šup, popravte si to" a oni si to tam hrabou a ušlapávají..teda většinou to dopadne tak, že to vyšťouchají k bokům a dole jsou stejně na dřevě Jsme ostudy a sadisti Mrzne až praští už tři dny a kluci slámu ještě nedostali Včera jsme chystali návštěvám(pekla jsem takové ,,paštičky" z lístkového těsta a do toho dělala pomazánky a úklid, no, nestíhala jsem Dneska už jim ten balík ale z domku přivezu!

Evey
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2014 11:54
- Nahlásit

worick
co děláš v práci, sim tě Všichni si brali dovču...na ty dva dny. Já vím, u mě to bohužel nešlo. Tak ostatně jak po zbytek roku... Do roku 2015 si převádím 15 dnů letošní dovolené.

Strejda
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2014 13:40
- Nahlásit

V lese je krásně. Mrzne, je bezvětří a všude čistý sníh. Holky si z tlap vykusují zmrzlé kuličky sněhu. Dnes jsem si uvědomil, jaký je rozdíl v oblečení normálního člověka a člověka se psem. Člověk se psem se musí ustrojit mnohem pečlivěji. Třeba jen rozvázanou tkaničku na botě psi berou jako vážnou životní situaci a jen se ohnu, hned mi poskytnou první pomoc olízáním. V mraze to přináší jistý diskomfort.

Sousedův vnuk (7) nemohl dospat a od osmi ráno odklízí sníh. Už odhrabal celou zahradu a vede u toho ty upracované řeči. Jak se nadře, že je to hrůza a tak.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 29 Pro 2014 18:22 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Celý minulý týden vstával Erwin, jak to vyšlo. Člověk by řekl, že když mám budík na 5:32, tak zas tolik si přispávat nebude. Ale co jsem minulou sobotu vypnula budík, vstáváme tu po šesté, tu před sedmou ...
Včera večer jsme s Jirkou povídali o tom, že potřebuju ráno do školy. Budík jsem nedávala, nebyl žádný spěch.
A dneska ráno v 5:33 psí čumák v mém obličeji s dotazem, jestli jsem náhodou nezaspala

V půl sedmé, když jsme se vraceli z venčení, začínaly poletovat minivločky. Do školy jsme šla po osmé a to už byla docela hustá chumelenice. Je pod nulou.
V poledne se v parku vesele sáňkovalo. S údivem jsem pozorovala, kolik rodičů tahá sáňky do kopce i s dětmi!! To za nás nebylo. Hezky po svých.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2014 01:00
- Nahlásit

Strejda
je krásně. Mrzne To se vylučuje! A my už tu máme i jistý poprašek bílého svinstva. Hrozný!

worick
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2014 08:10
- Nahlásit

Drakopes
A dneska ráno v 5:33 psí čumák v mém obličeji - neměla jsi si včera před Erwoušem pustit hubu na špacír Tom taky vždycky:,,co ti dva dneska lítají pořád sem a tam? Že ty jsi jim zase vykecala, že se jede na výlet?!"
Strejda
V lese je krásně - taky jsme včera byli Objednala jsem si zimní boty(jak už jsem psala) Zjistila jsem včera, že kloužou jako svině To bohužel člověk nepozná, ani kdyby je kupoval v obchodě. Celou dobu jsem na Worku ječela, ať netahá, nebo se panička zabije. Kdyby se i zabila, myslím, že by si spokojeně šlapali dál...žádná první pomoc se u nás nekoná

Vlčáčková
A ty jsi byla doteď kde? Neříkej, že jsi ještě vybalovala dárky?!
Zajímavé je, že u nás začíná všechno až kolem 8h, kdy se chystám ven s klukama Začne fučet-v 8h, začne pršet-v 8h, doteď dneska nesněžilo, zvednu hlavu od compu a zdálo se mi, že malá vločka, zvednu podruhé...a chumelenice

Strejda
Člen
# Zasláno: 30 Pro 2014 09:42
- Nahlásit

worick
Drakopes
Tom taky vždycky:,,co ti dva dneska lítají pořád sem a tam? Že ty jsi jim zase vykecala, že se jede na výlet?!"
Už jsem to tady psal několikrát, že jsem přesvědčený, že nám psi čtou myšlenky a pochopí je dřív, než my sami. Ještěže to nikde nevykládají a jestli ano, tak jim většina lidí nerozumí.

Evey
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2014 08:33
- Nahlásit

Přeji Vám ať dnešní "sváteční" den strávíte s úsměvem a dobrou náladou. A po celý rok 2015 nechť lidské i zvířecí smečce slouží pevné zdraví a obklopují nás jen samí dobří lidé.

U nás tradičně žádné oslavy nebudou, slavíme spánkem.

Kessie
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2014 09:40
- Nahlásit

Přidávám se k přání všeho nejlepšího a hlavně pevného zdraví vám všem, celým vašim rodinkám i čtyřnohým miláčkům v příštím roce!
U nás nebudou ani oslavy, ani spánek... Zřejmě jako každý rok bude kousek od našeho hromadná párty, takže budeme uklidňovat oba naše chlupáčky... dokonce bych řekla, že Mikša ten rachot snáší mnohem hůř než Kessie. Kdyby to bylo jen chvíli kolem půl noci, ani bych se nezmiňovala... zřejmě to k tomu patří... ale protože to začíná se setměním a končí někdy nad ránem... jsme v novém roce poněkud unavení i bez bujarých oslav...
No, tak mám pocit, že jsme na pár měsíců dovycházkovali... Já nesmím delší než nutné vzdálenosti...takže s Kess bude chodit jen Honzík a tomu se beze mně nebude moc daleko chtít... už se těším na květen/červen, až zase pořádně vyrazíme...

Strejda
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2014 10:50 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

PF2015

Kessie
Já nesmím delší než nutné
Myslíš menší než velké?

P.S.
Letos to asi bude na našem konci vesnice opět klidné. Zdá se, že zmetek-pyrotechnik hlučí někde jinde.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2014 10:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
Já nesmím delší než nutné vzdálenosti... - jsem v tomhle amatér, ale i tak si myslím, že chůze ještě nikomu neuškodila. Máš nějaký konkrétní problém? Doufám, že ne?! Bráchova Hanka rodila v 36 a do poslední chvíle se chovala jako normální, tedy myslím netěhotný člověk Nic nedramatizovala, na nic jsem ji ani neslyšela si stěžovat a to s velkým břichem(tedy ona ho nijak velké neměla) poslední dva měsíce musela přežít horké léto. A chodila s náma na tůry ještě někdy v 6měsíci. Stejně tak sestřenka, to je ještě větší cvok, ta ještě v 8 měsíci lítala po loukách s koněm(a že tam mají pořádný kopec!) protože s ním neměl kdo jít. Oni mají takového obézního zakrsloše, tak jezdit na něm nejezdí, jen ho vodí... Takže pokud vás nic vyloženě netrápí, nic bych na tom neměnila. Je to myslím jak se starýma lidma: jakmile se přestanou hýbat, tělo rychle ochabne a všechno se pak mnohem, mnohem zhorší

Tuto noc u nás tedy byl supersamec! Vlastně nevím, kolik v noci, ale už v 10h večer bylo -17st Ráno jsem přišla do obýváku (mimochodem, už jsme tři dny přitápěli krbem) a krb nechal Tom vyhasnout, aby mohl vybrat popel a tím pádem v obýváku 21.5st! To jsme snad ještě neměli Běžná obýváková teplota neklesá pod 24, ale spíše 25st No byla tam zima jak v sýrni To tepelné čerpadlo asi ještě tak úplně nefunguje Normálně to vždycky zvládalo a to topilo i bazén, který je momentálně odstavený Tuším nás ta výměna ,,čehosi" za X tisíc nemine
Evey
Normálně bych chrněla taky a Tom by mne vzbudil až na půlnoc
Ale včera tu byla mamka a naplánovaly jsme, že si před půlnocí uděláme výšlap na protější kopec(i s klukama a Mandy) a budem tak sledovat ohňostroj v celé naší i vedlejší vesnici. Tom se na to moc netvářil, snad se nechá ukecat

Samozřejmě vám všem přejem všechno, všechno nej, hlavně zdraví pro všechny a jen samé příjemné věci ať vás celý příští rok provázejí...

Evey
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2014 12:19
- Nahlásit

worick
Vlastně nevím, kolik v noci, ale už v 10h večer bylo -17st Fíha, tak u nás bylo tak asi minus 8.
před půlnocí uděláme výšlap na protější kopec(i s klukama a Mandy) a budem tak sledovat ohňostroj A jim to nevadí ?
Elza s tím nemá tedy nějaký velký problém, ale je na ní vidět že nechápe co se děje a nic příjemného k poslechu pro její psí uši to určitě není.
Takže když chce, tak svolím a může přijít do obýváku a spát u gauče. jen budu muset udělat nějaké speciální protichlupové zábrany, protože právě děsně pelichá.

Kessie
A už je OK, nic nebolí?

Strejda
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2014 12:28
- Nahlásit

worick
Tuto noc u nás tedy byl supersamec!
Každý rok čekáme na supersamce, abychom mohli odmrazit mrazáky. Loni to nějak nedopadlo, tak jsme letos odmrazovali při -6. Supersamec by se hodil víc.

Evey
speciální protichlupové zábrany
Jestli budeš mít úspěch, tak si nechám poradit.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2014 12:30
- Nahlásit

Evey
Vadí to jen trochu Berrymu a Mandy. Žádná panika, ale zalezou si povětšinou do boudy. Když jsou s náma, tak je to v pohodě. Nahoře na kopci si myslím, že to bude slyšet míň, než u nás, vprostřed mezi dvěma vesnicema.
Jenom -8? my jsme tak ,,pitomý" kout nějak že jsou tu všechny možné extrémy: největší vichry, největší sucho, největší vedro a největší mráz...široko daleko Tedy v poslední vesnici v horách, bývá ještě větší mráz, ale zase třeba nemívají v horách v létě taková vedra a i tam častěj zaprší. Takže všechny extrémy tu máme my Už třeba mamka uprostřed vesnice mívá dva stupně rozdílu. A už vedlejší dolní vesnice - tam je rozdíl minimálně 5.stupňový.

worick
Člen
# Zasláno: 31 Pro 2014 17:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Konečně tom stáhnul ,,vánoční" fotky. Bohužel, sic jeho telefon fotí pěkně, ale ne interiérové při umělém osvětlení a ještěv pohybu. Většina je nepoužitelná a i těchto pár nic moc. Na první ukazuju Tomovi pracovní rukavici, u které mu Worka sežral prst, než jsme se převléknuli nahoře v ložnici. No ještě, že to nebyl nějaký dražší dárek Kluci dostali sušené uši, nejlíp chutnají na čerstvě vyčistěném koberci Na Berunkovi je vidět, že vylezl z boudy, má ještě navěšenou slámu pod břichem

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 1 Led 2015 06:13
- Nahlásit

Tak jak je v novém roce? Psiska Vám, doufám, nezdrhla ani neohluchla.
Všechno nejlepší!

worick
Člen
# Zasláno: 1 Led 2015 09:05
- Nahlásit

Vlčáčková
jo, na tom kopci jsme nebyli, hlavně kvůli paničce která usnula v 23h Tom mně musel na ohňostroj budit Berunek to letos nesl celkem statečně, řekla bych, že líp jak vloni. Ke konci se teda radši nechal zavřít ve vchodu, ale nijak se neklepal. Woriček lítal po zahradě a snažil se světýlka pochytat, nejvíc ho rozrajcovalo, když stříleli pořádně sousedé(měli to fakt pěkné, velké) to se mohl u plotu pominout. Pak doma padnul vyčerpáním
ani neohluchla - ano, Tom taky říkal, že soudruzi z Číny, už by tam také mohli nějak elimnovat ten zvukový doprovod

Kessie
Člen
# Zasláno: 1 Led 2015 09:40
- Nahlásit

Přežili jsme... Střílet se začalo jako tradičně už se setměním... tak jsme trávili večer zavření v bytě... Kess byla úplně v pohodě, jen když občas něco bouchlo těsně u domu, tak trochu štěkla... mnohem hůř to snášel Mikša, který je fakt veliký "vylekánek" - celý večer měl oči jak baterky a moc toho nenaspal... pořád hledal ještě vhodnější skrýš... Naštěstí hodinu po půlnoci už byl klid... mládež měla akci v jiné části vsi... já jsem večer využila k tvorbě několika fotoknih, které chci časem nechat vytisknout... a taky jsem si četla... televizní zábava mě nějak moc nebaví...
worick - já si myslím, že se taky chovám jako normální, netěhotná... cestuju po Evropě, normálně chodím do práce, řeším všechny problémy, které mám na starosti... na normální vycházku kolem vsi chodím, jen nesmím brát Kess na vodítko, ale na delší túry - takové ty tříhodinové a víc - už to není... je to prostě jiný, organismus se rychleji vyčerpá a když přetáhnu, tak nemůžu vůbec spát, což se negativně odráží jak na mně, tak na mimču, který mi to prý pak vrátí, navíc mi kolem Vánoc začaly docela solidně natíkat kotníky (přeci jen mám už deset kilo navíc, i když bříško taky nic moc) ... i tak doufám, že mimčo bude spíš po manželovi... ten spí rád... já toho po pravdě moc nenaspím ani normálně, ani teď... pořád mám hodně práce, kterou je potřeba dodělat... ale jelikož začínám třetí trimestr, tak prý budu mít zase větší chuť ke spaní a k odpočinku...
U nás přes noc nasněžilo tak 2 cm nového sněhu, už není pod pokrývkou vidět zelená tráva... Vypadá to moc hezky...
Evey - Kess je v pohodě, paní vetka v úterý říkala, že to zřejmě opravdu byl ten "mrtvý ocas", mohlo to souviset s háráním, vlhkostí, atd... krev vzala a výsledky budou v pondělí - kvůli svátkům a tak... ale vypadá to dobře... naštěstí...

worick
Člen
# Zasláno: 1 Led 2015 11:22
- Nahlásit

Kessie
jéé, tak to ne, tříhodinové prochajdy jsem určitě nemyslela A na vodítku určitě ne Nevím jak Kessička, ale když vím, co je schopný se mnou na vodítku udělat poloviční Woriček...to je o život i pro ,,normálního" člověka...věčně máme díky tomu něco bloklé - já i Tomáš
Ráno jsme šli o hodinu pozděj, aby jsme brzy nebudili Toma a vesnice stejně jako po vymření všichni pozatahované žaluzie a dospávali. I jsem říkala Workovi, ať neštěká, že všichni dneska ještě spí, ale ani neštěkal, nebylo na co, jen na jednoho kocoura v humně.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 1 Led 2015 14:16
- Nahlásit

u nás celkem v klidu, venku teď 5 nad nulou, takže ta špetka sněhu mizí před očima.

Peťu, opatruj se!

worick
Člen
# Zasláno: 1 Led 2015 16:05
- Nahlásit

U nás je ještě -2st, ale odpoledne něco jako sníh s deštěm. ten na zemi zatím nemizí, právě vyrážíme s klukama ven, čekali jsme co skončí skoky na lyžích

Kessie
Člen
# Zasláno: 2 Led 2015 09:23
- Nahlásit

worick - začínáme s procházkama pozvolna... i když Kess už začala i skákat... zřejmě se nám snaží naznačit, že ONA už je v pohodě... - tak co je s námi, strašpytli... - právě když chceme vyrazit, je to těžký s ní jít na vodítku, protože ji všechno zajímá... přes ves ji máme na vodítku, za vsí pouštíme... cestou na vychajdu jde u nohy jen s manželem... já jsem taková benevolentnější, protože chápu, že si musí každý kout pročichat... ale s tím právě souvisí i to tahání... cestou z dlouhé vycházky je vždycky už unavená a jde vedle nohy i se mnou...

Drakopes - budu se snažit... děkuji...

Strejda - Myslíš menší než velké? - doktoři jsou divní... neschopenku mi dát nechtějí (přitom v práci po mně pořád někdo něco chce, pořád něco řeším... občas mívám - a teď před pololetím to tak bude - k řešení i 12-13 problémů denně, co by člověk chtěl na učňáku... alespoň mě zatím žáci neposílají na určitá místa - stejně většina problémů vzniká na úrovni učitel - žák, kdy učitel si myslí, že on je ta největší autorita (cha cha)), ale chtějí po mně, abych nechodila delší tratě a odpočívala... - přitom zrovna tohle chození je pro mě ten největší relax, jaký znám...

Kessie
Člen
# Zasláno: 2 Led 2015 09:25
- Nahlásit

u nás dneska -1 stupeň, ale včera k večeru začal padat déšť, tak sníh lehce rozbředl a stala se z něj taková vodovo-sněhová břečka, která přes noc zmrzla...

<< 1 ... 720 . 721 . 722 . 723 . 724 . 725 . 726 . 727 . 728 . 729 . 730 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání