| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2014 17:35
- Nahlásit
LuckaM
super !!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2014 19:03 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Test, jestli uvidíte na FB album: URL
Fotky z ledového království mojí zahrádky.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2014 19:30
- Nahlásit
Drakopes
To dala nějaká zlá kolegyně poznámku Erwinovi?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2014 20:26
- Nahlásit
Evey
))
našla jsem to v žákovské jednoho šesťáka z vedlejší třídy. Ten kluk je jinak v pohodě, takže mě to akorát pobavilo
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 2 Pro 2014 21:56
- Nahlásit
LuckaM
No to je dobře.
Alespoň máš klid.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2014 04:01
- Nahlásit
Kessie
Přihodila jsem k tomu azylantíka, co kousal chlapy, a na FB už to nasdílelo asi 25 lidí. Měla jsem Ti tam dát jméno a udělat z toho citát slavné osoby.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2014 06:10 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Drakopes - ta poznámka je skvělá! - taky mě pobavila... Je přesně jako střižená z našeho ústavu, i když tady by už přeci jen přitvrdili a změnili zvíře...
Vlčáčková - - jen jméno ne! Ale pokud to tomu hafíkovi pomůže, tak jen dobře... Ach jo, vždycky když to tam vidím - na fcb, jak někdo někde týral pejsky ... tak bych si je nejraději vzala všechny... ale to prostě nejde... budu ráda, když si časem protlačím dva pejsky... už tak máme nad plán kocourka a želvu... - ale když Mikša byl láska na první pohled a Žofku chtěli vyhodit???
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2014 10:34
- Nahlásit
Vlčáčková
My, co nejsme na FB se na alba nedostanem. Zmrzlou fotku máš krásnou a toho azylantíka jsi udělala moc pěkně....jsi na to holt šikovná
Kessie
Já ani nevím, že máte želvu, už jsi to psala? Jsem sklerotik A Žofka je vodní nebo suchozemská želva? Vodní mít nemůžem, i když vypadají moc pěkně, ale jsou to potvory, co zabíjejí všechno, co se v jezírku hne Suchozemskou jsem vždycky chtěla, ale s délkou jejího života je to velikánská zodpovědnost...hlavně, by nás teď už přežila a nemá ji kdo podědit...takže teprve nic
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2014 13:51 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
worick
My, co nejsme na FB se na alba nedostanem.
Dobrá. Dála jsem to tedy na rajče: http://neureiterovaeva.rajce.idnes.cz/Ledova_zahra da
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2014 14:12 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Kessie
Ale pokud to tomu hafíkovi pomůže, tak jen dobře...
Azylantík už bydlí. Zrovna u takového typu pána, který se mi tu snažil pozabíjet - starší pán se šedivou hlavou. Jeho páneček byl kynolog a Ríša, když ho viděl, tak mu prostě skočil na klín a byl jeho. Tak se alespoň snaží pozabíjet návštěvy - na poprvé. Na podruhé už je zná a mazlinká se převelice. Blbý bylo, že fakt kousal. Tady mi rafnul cyklistu, co jel přes náš pozemek a já ho neviděla včas.
Pánové, co stavěli plot, měli kliku. Protože ho po cestě k nim upoutala jejich sváča, kterou šlohnul. A pak už by byl samozřejmě blbej, kdyby kousal chlebodárce.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2014 15:13
- Nahlásit
Vlčáčková
Blbý bylo, že fakt kousal - i když Kristýna (černej čaj) a ostaní od špiců mi to vymlouvají, já mám se špicama tu zkušenost, že pro kousnutí nejdou daleko. Samozřejmě, je to hlavně výchovou(tedy spíš nevýchovou a týráním) ale prostě hned řeší kousnutím to, co by jiný pes třeba jen odchodem. U tchánů měli špice dva: velkého bílého a pak vlčího a návštěvy kousali oba. Nechali se normálně hladit a ve chvíli, kdy je to přestalo bavit, prostě ruku kousli
Teda...fotky se ti povedli, vážně nádhera hlavně v těch detailech to vynikne
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2014 16:56
- Nahlásit
Vlčáčková
Dála jsem to tedy na rajče
taky jsi to mhla dát na blog .. máš tam i svůj adresář ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Pro 2014 18:58
- Nahlásit
Zapoměla jsem napsat, že Woruša tento týden fakt perlí Včera to bylo? co mi s Dášenou zdrhnuli za zajícem, či čím...Včera mne na prochajdě v té chumelenici a blátě kmásal sem tam jak hovado a nevím, co si večer udělali s Berunkou, ale když Tom přijel z práce, byl Beruška v rohu u garáže(a to jsem jim říkala, ať si vlezou na ty předložky u komína, ať neleží na dlažbě, když jsou mokří jak myši ) a pak na sebe prý vrkali a nemluvili spolu a Berryho odehnal od misky, takže Berunka odmítnul večeřet ...uklidnili se až ráno. No a dneska potokem OK(Dášena zůstala zavřená, jak jsem ji tam zabarikádovala ) jdeme tedy zpátky po silnici, Worka nešel tak hezky jako včera(po seřvání se zajícem) ale držel se do těch cca 15m. Jsme u vrátnice od Pálenice a u prvního baráku na zemi hrdlička, tak tam popoběhnul aby ji vyplašil a ta letěla směrem k plotu Pálenice, tak Worka popoběhnul za ní. Já to měla za křovím. Najednou řev psů, to mi cvaklo, že je tam ten čokl z Pálenice (rádobykavkazák) popoběhla jsem cca těch 10m a už vidím, jak pes prostrčenou hlavu přes šprlata a rvou se za krky - jen jsem neviděla zrovna kdo koho. Začala jsem řvát a letěla k nim a už jsem viděla, že Worka rve toho psa(poprvní v životě měl navrch ) málem ho protáhnul skrz. Naštěstí ho teda pustil a odběhnul, čokl...nejspíš konečně poučený, zdrhnul taky od plotu někam do areálu. Já jsem vynadala Workovi, že přes plot přece psa kousat nesmí (ale dala bych krk na to, že na něj první vystartoval ten pes, on jde vždycky úplně bezhlavě) a s ,,doprdele, co tam zas ten čokl dělá?!"..jsem šla dál. Načež zvednu hlavu ještě směrem do Pálenice a vidím majitele čokla, jak jde a čumí na nás(nevím, kde byl celou dobu, jestli tam někde stál) Pozdravila jsem a šla dál. Až doma jsem prohlédla Worku, protože se pořád olizoval, ale kousanec neměl, asi chlupy v tlamě
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2014 11:11
- Nahlásit
Nikdo nikde Co řidiči, jak jste ty dva dny zvládali? Jste všichni OK?
Woriček dneska vzorný, ani slepice za ploty neproháněl. Vyběhla za náma z humna JRT Eninka, doběhla, mrskla sebou na záda, počůrala se Kluci ji očistili Udělala kolem nich kolečko, mrskla sebou na záda... Pok se postavila proti Berrynkovi a kníkala mu do ksichtu, něco ve smyslu,,bojim, bojim, nechej mě" a utekla kolem stromu a takové dřevěné bedny. Berry se pomalu šoural za ní. Odběhla o kus dál a mrsk sebou na záda...to měl ale Berry práci s přečůráváním stromu...Tak vystartovala, oběhla ho a pelášila otevřenou brankou domů Když jsme se blížili k lávce, přecházel po ní od silnice nějaký bígl (trošku ho znám od vidění, sem tam se potkáme) Zastavila jsem Worušku, ať počká, až si to tam pejsek zkontroluje a pak zase my - krásně poslechnul, neletěl za ním. Zpátky jsme pak šli zase po silnici, Worku jsem napovelovala k noze, aby nelezl zase k plotu Pálenice, když jsem nevěděla, jestli tam čokl není. Byl opravdu dneska moc hodný, udělal mi radost. Berunka...tak tam je to bez debat, Berunek je miláček
Dneska u nás krásně, sluníčko, trochu tedy pofukuje, ale i tak je přes 8st
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2014 14:45
- Nahlásit
worick
Co řidiči, jak jste ty dva dny zvládali?
Bez ztráty bodů, bez újmy na zdraví, auto bez odřenin.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2014 16:02
- Nahlásit
Strejda
šikovný
a další...? Evey se dnes nehlásí
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2014 17:59
- Nahlásit
worick
já měla včera půjčené tři náklaďáky a taky vrácené bez odřenin
|
worick
Člen |
# Zasláno: 4 Pro 2014 18:33
- Nahlásit
Drakopes
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2014 08:24
- Nahlásit
worick
Evey se dnes nehlásí Včera bylo rušno, tak jsem nestíhala. Dnes mám dovolenou, takže jsem toho měla v práci víc. Jen jsem dojela domů a chtěla začít vařit Michalovi oběd (no asi spíš večeři), tak volala vetkam, že je v plánu akutní operace. Tak jsem místo řízku uvařila krupicovou kaši a jela zase pryč.
Na dnešek mám v plánu úklid, tak už bych se měla odlepit od počítače a začít něco dělat, nebo zase nic nestihnu.
Koukala jsem ještě po nějakých dárcích.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2014 09:27
- Nahlásit
Evey
Tak jsem místo řízku uvařila krupicovou kaši
A nestačil by jogurt? Kdopak dnes dělá teplé večeře? Není to moc staromódní? Nebo něco podle Ládi H.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2014 10:43
- Nahlásit
Strejda
Není to moc staromódní? Souhlas. Chtělo by to aby už konečně někdo přišel na trh s granulemi pro lidi. Nasypeš a hotovo.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2014 10:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Strejda
my včera na oběd(v 16h) měli pečenou červenou řepu (tu si vyžádal Tom, já ji moc ráda nemám, nemůžu nějak přejít tu řepovou chuť) s klobásou(aby to nebylo až tak zdravé ) Ačkoli jsem si myslela, že to k sobě moc nepůjde...opak byl pravdou: klobása(domácí králíkovepřová od tchánů)pěkně přerazila tu řepnou pachuť a nakonec jsem musela uznat, že to bylo celkem dobré jídlo K večeři pak bylo jablíčko(bez sýrů, neb se nekoupily )
vybírání dárků....teďka mne baví, co se dá vybírat na NETu, ale ať mi nikdo netvrdí, že se tím dá ušetřit čas Než něco najdu, pak to srovnávat v českých shopech, pak v zahraničních...no hrůza(už bych měla uklizený celý barák ) zatím si úklid dávkuju: každý den nějakou místnost. Dneska bych měla uklidit svůj brloh a snad ještě alespoň úklidový kumbál. Zatím mi připadá, že v pohodě zvládám, že mám ještě čas a pak najednou zjistím, že je pár dnů do Vánoc a já toho mám ještě hafl což se opakuje pravidelně každoročně
Dneska jsme na potoce (na druhé straně u Dáši) viděli už z našeho břehu dva místní vobšourníky. Ti, jak se někde vyskytne háravka, jsou tam vždycky první Tak mi šrotovalo, že snad Dášena to není, jedině Jersey, kterou kluci včera u plotu trochu kontrolovali (jinak se ani potvory nezastaví) a ona dávala ocas na stranu(ale takový až zájem teda nejevili) Vobšourníci jsou psi z příbuzenstva(Tomova) kluci je teda moc neznají, ale byli na sebe zvědaví všichni, protože kluci tam pořád přes potok čuměli a ti dva zase postupovali zárověň náma, až jsme se potkali u železné lávky. Pejsi v pohodě, jen si se prohlídli, ani vrčení nebylo, já se do toho nepletla vůbec. Ten mladší (starého vloni přejel autobus před Dášiným, právě když hárala ) se trochu kluků bál, když zoči voči zjistil, že jsou dost velcí (tihle dva jsou takoví menší střeďáci) A když proti Berunkovi už odbíhal ten starší, černý chundelatý s těma chlupama přes oči(řekla bych, že měl v příbuzenstvu nějakého tibeťana (vypadá jak tenhle - druhý zprava, akorát umolousaný a zakudlený http://www.sengge.cz/TT.htm ) tak jsem viděla Berunu jak znejistěl a vyvalil oči nějak asi nechápal, co je to za psa bez očí
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2014 12:22
- Nahlásit
Evey
Nasypeš a hotovo.
Kolegyně už takhle praktikuje dlouho. Oni jsou vegetariáni. Ráno nasype dětem zrní do kapsy a pošle je do školy.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2014 12:59
- Nahlásit
Evey
Strejda
Nasypeš a hotovo.
- už je vymyšleno http://www.novinky.cz/muzi/355094-cech-prisel-s-al ternativou-bezneho-stravovani-jsou-na-ni-uz-desitk y-lidi.html - ale pochybuju, že by jste vy dva do toho šli Evey běžně vraždí morky, aby bylo co na pekáč a Strejda by taktéž těžko přežil bez masa a pivka
Nakonec jsem umývala dveře po patře a koukám: po trávníku si to zase šlapou 3bažantí kluci. Letím ke compu pro foťák, ale ty potvory mne asi na schodišti zahlédli, takže odcupitali do vysokých kytek a mám prd. Jsem celkem ráda, že mi to tu propaprají, pořád jsem na to chtěla pořídit ty slepičky - aby mi vyzobaly různé červíky, co mi ničí kytky Tak mám bažanty Před Workou zatím stíhají uletět(což by se asi slípce nepodařilo ) a ještě je na ně pěkný pohled
|
worick
Člen |
# Zasláno: 5 Pro 2014 13:06
- Nahlásit
Strejda
Oni jsou vegetariáni. - jak jsem už několikrát psala: 3 sestřenky mám také vegetariánky(dvě sestry a ta třetí je z jiné rodiny) O té třetí moc přehled nemám, co vlastně pořád jí, ale ségry sice nejí maso, jenže to dojídají horou sladkostí, takže ta svobodná má už řádnou nadváhu. Ta starší má teď batole, takže se víc hýbe a zhubnula na normální váhu. Kolikrát jsem si i říkala, že by nebylo špatné(už z přesvědčení) na vegetariánství najet, ale když vidím, že se to dá dělat i úplně blbě, že je trápí obezita(což by člověk fakt nečekal) a nemocné jsou v jednom kuse - chytnou každou virózu, angínu..., tak na to kašlat
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2014 08:08
- Nahlásit
worick - já ani nevím, jestli jsem psala, že máme želvu... je to želva vodní a bydlí ve velkým terárko-akvárku... to jsem dostala k želvě samotné... Bylo mi jí líto, že jí nikdo nechce dát domov, no... Honzík nadával, že máme i tak málo místa a půlku jednoho pokojíku zabere želva... no má pravdu... ale až tu budeme sami, já přesně vím, kde bude Žofčino místo... Ona je hrozně nenáročná... jí jenom jednou za týden... trošku masa... teď přes zimu spíš spí... už ani nejí... občas jí přistrčím list zelenýho salátu, sem tam dostane nakrájenou granulku... a tak, zkouším, co může a co ne... zvířata jsou naštěstí fakt chytrá a poznají, co jíst chtějí a co ne... jednou za 14 dní někdy až tři týdny akvárko vyčistím... každý den se za ní stavím, když se vyhřívá (teď v zimě ne, jen ji kontroluji) - fakt je nenáročná krasavice...
co se toho vegetariánství týče, myslím, že člověk fakt nemá chrup přizpůsobený pro lovení zvěře, ani jeho předci neměli, ani žaludky nemáme tak kyselé, jako masožravci... ale když ono je to někdy tak dobrýýýý... - myslím, že vždycky je nejlepší zlatá střední cesta... navíc ono i to tělo samo si řekne, co zrovna potřebuje a co zrovna chce, jenže my už ho neslyšíme... protože neposloucháme dostatečně... myslím, že sestřenice to vzaly za špatný konec, pokud chce být člověk vegetariánem, měl by o tom něco vědět napřed... I ty bílkoviny naše tělo potřebuje a tak je musí nahradit něčím jiným, jinak ten svůj hlad nahrazují dalšími a dalšími cukry... což je blbě, že?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2014 11:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
Možná jsi želvu spomínala...pořád se mi zdálo, že o ní někdo mluvil, ale myslela jsem, že kámoška Gogošová tak jsi to ale asi byla ty Blbé je, že tahle želva naroste tuším hodně velká Jestli máte ohrazený dvorek, aby nezdrhnula, zakopala bych jí takový ten plastový bazének z OBI a nechala ji v létě venku
Tady dneska prší, ne moc, ne velké kapky, více spíš mrholení...ale to bude remcání kvůli výletu nevím, jestli koho kam ukecám Ráno bylo ještě fajn, sice oblačnost, tma, ale teplo a ani větvička se nepohnula...jenže pak spustilo to mrholení Před chvílí se tu promenádovali po trávníku zase tři bažantí kluci....kde vlastně teďka mají ty manželky? Nebo....proč se sdružujou a šmejdí tady, když je celý rok nikde nebylo vidět, myslela jsem, že tu ani v okolí nejsou
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 6 Pro 2014 20:35
- Nahlásit
worick
ale pochybuju, že by jste vy dva do toho šli Však já to nechcu pro sebe, ale pro Michala.
bažantí kluci....kde vlastně teďka mají ty manželky? No kde, všechny ženské právě uklízí a pečou.
teďka mne baví, co se dá vybírat na NETu, ale ať mi nikdo netvrdí, že se tím dá ušetřit čas V mém případě i ten čas, vzhledem k místní bídné dopravní obslužnosti, než bych dojela do nějakého většího města, tak mám na netu vybráno.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2014 08:02
- Nahlásit
Erwin celý týden vstává dřív než já. Stepuje u postele, strká čumák, kde jen najde škvírečku, a nadšeně vrtí ocasem. "Pojď, vstávej, už by mohl být někdo v parku!" Není to zoufalé přešlapování doprovázené kňučením, ale velmi dobře hormony nadupaný mlaďoch. Dneska to zkoušel od půl čtvrté. Vyhodím ho z ložnice, ať jde spát jinam, a za deset minut přijde po špičkách zkontrolovat, jestli jsem si to nerozmyslela. Nakonec vstanu, co mám dělat.
Vyřítí se z domu, zatancuje kolem mě, jestli fakt jdeme tím správným směrem a hurá. Protože za rohem dělají chodník, přecházíme a chodíme po druhé straně. Sedí u přechodu a poťukává ocasem, kde jsem tak dlouho. V parku zaryje čumák a luxuje a luxuje. Vždycky se najde někdo, kdo se projde po parku s háravkou.
P.S. Jirku nebudí. I když mu to se mnou nevyjde, k páníčkovi se ani nepřiblíží a nechá ho spát.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 7 Pro 2014 10:54
- Nahlásit
Drakopes
Dneska to zkoušel od půl čtvrté - asi bych ho přerazila
Sedí u přechodu a poťukává ocasem, kde jsem tak dlouho - mám takový dojem, že tohle bych je nikdy nedokázala naučit. Snad ani Berrynka 150x jim říkám, že u cesty se stojí a čeká, 150x to udělají a po 151. si klidně vlezou do vozovky
Jirku nebudí - a je to tady...už i Erwín je inteligent který bez řečí chápe, že chlapa vzbudit k ničemu stejně nevede. Prostě nevstane. A pokud by přece, je tak rozmrzelý a protivný, že už to víckrát nikdo neudělá
My jsme dneska potkali ,,žílaly" JRT, celou cestu kluci s nosama na zemi stejně jako Erwín, neb se tam asi prošla háravá Jersey. Má to své výhody, Woričku nezajímají slepice, kačeny na potoce, snad i ten zajíc, by ho dnes nechal chladným Cestou zpátky jsme nemohli po silnici, neb tam zrovna šli s kočárkem a bíglem na vodítku (občas je potkáváme, ale kluky k nim nepouštím, oni se bojí) tak jsme šlapali potokem, aby jsme jim nadběhnuli a byli u baráku dřív, než tudy budou procházet. S čicháním kluků jsme vyšli od sousedovic baráku 50m před nima a pelášili, aby kluci mohli bígla prohnat u plotu
Včera jsme nejeli na výlet, protože byli biatlony v telce. Tak jsme mezi nima i s Tomem vyběhnuli přes vedlejší ves do rekre oblasti - o kousek delší trasu, než běžně chodím, takže to bylo přes 7km...víc, než teďka chodíme na výletech (jelikož jak Berry kulhal, tak Tom pořád ječí, že už tolik chodit nebudem) Worka šel od baráku navolno, jak se mnou chodívá, proběhnul si areál koupáku, pak pole za ním, pak ten skorooplocený pozemek a další pole až po první domky ve vedlejší vsi. Mezitím se pěkně vracel za náma. Tom s Berrynkem tradičně kouleli očima, kdy Worka zdrhne, ale on tam klep, klep opravdu běhá pěkně, zatím neutekl, tak ho nechávám se vylítat. A byl tak šťastný veselý pejsek Tom se mu smál, že už nemůže, že má pěnu u huby(to když vyhnal z křoví bažanty)Zbytek cesty na vodítku krásně šlapal, vůbec nerval vodítko...protože byl pěkně vylítaný a spokojený. Bylo sice zataženo a skoro celou cestu mrholilo, Tom má prasklé boty, takže čvachtal, ale nefučelo a bylo celkem teplo...moc pěkná prochajda to byla
|