Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 711 . 712 . 713 . 714 . 715 . 716 . 717 . 718 . 719 . 720 . 721 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2014 07:35
- Nahlásit

worick
Mazel (taky kavkazák) se strašně bojí, tak stál v bezpečné vzdálenosti a ani nedutal
Kavkazák se bojí? Dali ho někam na převýchovu?

worick
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2014 10:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
Kavkazák se bojí? Dali ho někam na převýchovu? - skoro jsi to trefil....dali ho právě na ,,výchovu" Někdy kolem půl až roku (už si to přesně nepamatuju) tam najednou nebyl a řekli, že je na výchovu v psí škole. Tuším tam byl 14dní-3týdny. A vrátil se odsud vyděšený, zlomený pes, který před jorkšírem! Duffym chtěl zdrhnout útěkem přes potok tak, že málem přizabil páníčka. Tipuju výcvik stylem: projevíš zájem o psa a dostaneš takovou šlehu elektrikou, že se pose....

worick
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2014 11:09
- Nahlásit

Zapoměla jsem na ty fotky z Bradla

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2014 11:15
- Nahlásit

worick
dali ho právě na ,,výchovu"
Škoda mluvit. Hlavně škoda psa.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2014 22:49
- Nahlásit

Drakopes
Jinak devítka je povinna roku 1995 ...
To už jsem makala jak ďas!

worick
v osmé třídě jsme byli ještě trouby
Já ne. Já byla výjimečně inteligentní a zodpovědná. Ale fakt je, že jsem se neměla nechat přemluvit na ekonomku a jít na tu konzervatoř! Sakráááá!!! Možná o rok později už bych si to nenechala rozumně vysvětlit a tu konzervu si prosadila.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Lis 2014 22:53
- Nahlásit

worick
dali ho právě na ,,výchovu"
Nebyl náhodou u Zelníčka na Kraví hoře v Brně? Jmenuje se to 1. psí hotel nebo tak nějak.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2014 07:08 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Vlčáčková
Nebyl náhodou u Zelníčka na Kraví hoře v Brně?
- v Rohatci u Hodonína...jak se to jmenuje, už si nevzpomenu...ale také jsem o tom ,,něco" kdysi slyšela

Včera jsem byla s klukama tady nahoře nad náma v lese. Když jdeme tím místem, kde se často popásají 3 utečení koně mé spolužačky(jak na nás ten hřebec naskakoval) tak jsem napjatá jak struna, monitoruju okolí a hledám místo, kam by se dalo případně utéct...husté křoví. Včera dobré. Až jdeme tady po cestě, 200m od baráku vidím, že na loukách nad pastvinama svítí někdo s baterkou. Celou dobu, než jsme došli k baráku, šel pomalu dolů. Něco hledal. Myslela jsem, že nějaký myslivec Ale bylo mi divné, že ještě svítí celé stáje, tak mne napadlo, jestli Bača(to je přezdívka) nehledá nějaké koně. Za půl hodiny sedím u compu a vidím, jak ta baterka jde od stájí po cestě k vesnici, ale stáje pořád ještě svítili(a Bača teda pěšky domů nechodí, je z vedlejší vesnice) Za další čtvrt hodiny, svítí ta baterka tady vzadu u nás, na naší cestě ke koním...No očividně někdo něco hledal. Teď ráno přijdu na comp, dosednu a vidím, jak spolužačka po téhle naší cestě od koní, vede jen tu bílou kobylu. Budu jí muset zavolat, co se to dělo Ti tři koně chodí pořád spolu, je divné, že by se rozdělili. Ale prý jí někdo vyhrožoval, že jestli jí ty koně budou pořád zdrhat, tak jí je postřílí. Oni už jí totiž jednoho kdysi zastřelili...Také nesouhlasím s tím, aby jí pořád lítali po venku a my se museli klepat strachy kdy, kde na ně narazíme, ale zastřelit koně?!

worick
Člen
# Zasláno: 7 Lis 2014 12:11 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Tak jsem ráno brnkla spolužačce a ano: lítala od včera a vodila koně domů - po jednom. Nějak jsem pochopila, že už má asi 4? Včera se synem odvedli dva a dneska od 6h vodila ty další dva
Ráno jsem našla na chodníčku v zahradě mrtvou lasičku - chuděrku malou respective zakouslou, ale nevím, čí to byla práce, jestli Worky? Tipla bych spíš kočky. Už asi třetí týden, se nás jali navštěvovat bažanti Nevím čím to, že celý rok tady člověk bažanta nevidí a teďka se tu objevujou i tři najednou, v zahradě. Dneska dva bažantí kluci se mi promenovali pod oknem, sice jsem i fotila, ale bylo ještě dost šero, tak z toho nic není. Nevadilo jim, že kluci leží od nich 10m u pracovny, ale ti je asi neviděli přes traviny v jezeře. Před chvílí tady zase jeden přistál na trávníku, ale kluci pro změnu chrní před barákem.
Občas se rozhoří na Fauně diskuse o tom, jak pejskaři terorizují zvěř v lese, která nemá chvilku klidu, je vystresovaná...
3 až 4srnky se nám usadili tady přes dvě pole, na tom neposečeném, s vysokou trávou, skoro roštím. Stojí 30m od silnice a ani s nima nehne, že po ní jdu se psama. Měla jsem co dělat, abych odvedla Workovu pozornost, aby si jich nevšimnul Včera jdeme na prochajdu zadem, za náhonem a tam dvě z nich, stály 20m od nás, také ve vysoké trávě, trčely jen od krku nahoru. Když jsme se přiblížili na 10m a Worka je objevil, vyletěl na flexině k nim, tak vlažně popoběhly o 15m a s úšklebkem, že na flexině za nima nemůže, nás úplně s klídkem sledovaly, až zajdem za keře. Worka lítal kola a řval na vodítku, ani to s nima nehnulo. Jediný, kdo z toho byl vystresovaný, byl on

Kessie
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2014 06:23
- Nahlásit

worick - lidi jsou divní... po tom co za teror zažívám teď v práci, se ani nedivím, že spousta soudných lidí má raději zvířata než lidi... stejně si myslím, že nebýt nás (lidstva - nemyslím tím jednotlivce, kteří přírodu respektují), tak by tu ta zvířata žila v nádherné symbióze a v krásné (člověkem neporušené) přírodě... to jen člověk má pocit, že se vyvyšuje nad všechno ostatní živé... samozřejmě, že rozumní a normální pejskaři mají rádi přírodu a tak určitě ani oni, ani jejich psi zvěř v lese neterorizují... ovšem ta druhá část populace tu zvěř může terorizovat i sama a nemusí k tomu mít ani pejska... stačí rozházené odpadky po lese, řev, třeba i samotný lov...
Nám tady za domem taky normálně běhají srnky a vůbec jim nevadí, že máme v zahradách hafíky...

Jinak u nás nic nového... celý týden fučelo jak hrom, hýbalo nám to tu některými věcmi... a teď už třetí den úspěšně prší... což je nuda... by mě zajímalo, kdy zasadím ten česnek...

worick
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2014 07:12
- Nahlásit

Kessie
naprostý souhlas

Počasí stejné, vichr ustával až včera, neb začalo pršet. Smoklilo celý den. Uklidila jsem, něco pozašívala a jinak jsme jen s Tomem vymýšleli, co by jsme sežrali Hlavně, že se už čtyři měsíce mučím na běhacím páse Česnek, s tím jsem na tom stejně Leží namořený v garáži(od tchýně) a než ho zasadím, nejspíš zplesniví

Shrnutí mého běhání: 4měsíce, minimálně 5x týdně(spíš 6x) Za tu dobu jsem nezvládla uběhnout 5km Běhám 3km, 500m chůze a 1.5km. Nejsem schopna si těch 500m přidat. Zkoušela jsem a nezvládla ani 200m navíc Že bych to uběhla v kuse? To ani náhodou, poslední kilometr z těch tří - umírám Nesnáším to a ty kecy o tom, jak bez toho člověk nebude moct být....to na mne asi neplatí Jediné, co na mne platí, abych se na to nevysr...je to, že se mi zeštíhlili nohy, zadek, pas...celkově se mi jakoby vyrýsovala postava. Divné, poněvadž hnusná celulitida neustoupila ani o fous(a v to jsem hlavně doufala ) a vážím pořád stejně - jak jsem nežráním zhubla zpátky na těch 52kg, co už mám asi 20let.

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2014 16:29
- Nahlásit

worick
Takže kulatozrnnou rýži musíš 6x propláchnout horkou vodou(mamka až 9x...
Zdálo se jim to složité, netuším proč... á asi tuším proč. Můj postup v rýžovaru je takový, že do hrnce hodím odměřenou propláchlou rýži, odměřenou vodu + sůl zmáčknu čudlík a je to .

Podobný postup dělá i mojé mamka, jen bez toho oplachování.
Rýže kulatozrnná... hoď sem odkaz. My máme kulatozrnnou jen v natural variantě, ta mi moc nechutná, anebo potom bílou Arborio, ale ta je spešl na rizoto, kde je naopak lepkavost žádoucí.

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Lis 2014 16:35
- Nahlásit

worick
kde na ně narazíme, ale zastřelit koně? To už je těžkej kalibr. Ale určitě je viděl honit srny.
jak pejskaři terorizují zvěř v lese, která nemá chvilku klidu U nás terorizuje zvěř pejskaře. Potkávám stádo velmi drzých muflonů.

Kessiepo tom co za teror zažívám teď v práci A co se děje ?

worick
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2014 07:51
- Nahlásit

Evey
Tak když do rýžovaru dáš tu lžíci sádla, cibulku, vegetu nebo polévkového koření, případně karri..tak by měl být snad výsledek v chutnosti stejný...si myslím Klasickou kulatozrnou, co najdeš v každé sámošce, vedle dlouhozrnné. Ale děsně podražila Nejlevnější kupujem v Kauflandu, kolem 26Kč/kg. Jen mamka minule říkala, že ta poslední várka, co si koupila do zásoby, smrděla stuchlinou U těch levných se to občas stane

Včera celý den pršelo, tak jsme dělali zeleninu do mražáku...celé odpoledne(s přestávkou na večeři) skončili jsme v 21h. Máme oranžové ruce, mně bolí celé zápěstí a ukazovák...asi od škrabky S klukama jsem na prochajdě vzhledem k tomu počasí 2dny nebyla byli s náma doma, ale dlouho nevydrželi neb jen ležet a koukat na nás, ještě v tom vedru...?! To už je lepší ležet venku Dnes doufám ve výlet, ale mamka s Tomem to bojkotujou, neb je v telce FED Cup. Taky jsem se včera dívala, ale výlet kvůli tomu zase neobětuju Jen nevím kam, když všude tolik napršelo a bude bláta po kotníky

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2014 09:33 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Evey - no, není to nic strašnýho, ale jsem hrozně zklamaná a vím, že pro tu firmu pracuji poslední dva měsíce... Teď už to snad můžu napsat (já jsem totiž v tomhle takový trdlo, mám strach, že se věci zakřiknou, i přesto, že rozumově s to odůvodnit umím... no a taky nerada ventiluji svoje soukromé věci veřejně, jen velice málokdy...), prostě to zatím vypadá, že se naše malá rodinka v dubnu rozroste o dalšího (tentokrát lidského) člena... Jenže na prvním vyšetření se doktorům nezdála nosní kůstka dost vyvinutá, tak mě trochu vyděsili... protože jsem teda rozumně usoudila, že v práci budu tak do Vánoc - možná do uzavření pololetí, řekla jsem to před 2 týdny i vedení školy (aby měli dost času najít mého náhradníka) s tím, že jsem poprosila o soukromí do doby, než budu mít všechna potřebná vyšetření a "jistotu", že je aspoň ta nosní kůstka v pořádku nebo až to prostě budu chtít sdělit sama... bylo mi to snad třikrát slíbeno... a co myslíš? za tři dny už se to neslo po škole... a pak na poradě to ředitel v podstatě řekl sám a nahlas a to ještě tak trapně, že to jako páčil ze mě (ale to jsem se tedy sekla a neřekla nic a nechala ho v tom vykoupat - takže to chvíli vypadalo, že snad to dítě čekám s ním, potom to teda tak nějak vysvětlil), čímž se mi teda fakt zhnusil... a prostě i když si o sobě nemyslím nic extra vznešeného, jsem totálně zklamaná a přijde mi pod moji úroveň pro takovou "firmu" dál pracovat... My jsme veliká škola, takže se neznáme všichni dopodrobna, ale najednou jakoby cizí lidi žili se mnou můj soukromý život, což se mi nelíbí. Mám tam samozřejmě pár blízkých... ale ti to věděli už od konce září a nikomu to neřekli... až teď se mi tam nechce chodit... za normálních okolností už bych tam druhý den vůbec nepřišla, ale já jsem tam kvůli žákům a k těm mám povinnosti... takže do pololetí vydržím jen kvůli nim... potom mě to buď přejde, nebo si během let mateřské holt budu muset hledat nové místo... (i když za těch osm let, co u nás pracuji, se ještě žádná ženská z mateřské nevrátila... přestože jim mazali med kolem úst...) - no, tak asi tak... a teď kdykoliv mě někdo potká, pořád mi kouká na břicho... No a od úterý, kdy jsem konečně byla na tom důležitém vyšetření, se mi trochu ulevilo, protože všechno dopadlo zatím dobře... Já to beru tak nějak asi víc citově, už jsem taky přeci jen "trochu starší"

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2014 10:12
- Nahlásit

worick - já jsem včera (a ještě dneska budu dodělávat) zpracovávala česnek... je letos fakt hodně vlhko a tak chci předejít plesnivění... loni jsem vyzkoušela, že když ho oloupu na jednotlivý stroužky a dám do uzavřené sklenice do ledničky, vydrží česnek krásný celou zimu... loni jsem to teda zkusila až v lednu, když začal trouchnivět... tak letos vyzkouším, jestli by to zvládnul celou zimu a předpokládám, že jo!
A taky pořád loupu a suším jabka... mamka mi z domu nabalila dvě plný tašky a ono to v tom vlhku ani ve sklepě nevydrží a každý druhý den nějaký nahnilý vyhazuju... tak něco suším a z něčeho peču Honzíkovi jeho oblíbený štrůdl...
Na vycházku dneska taky nejdeme... protože je tu fakt všude bažina... dneska už neprší, ale pršelo od čtvrtka pořád bez přestávky a přestalo až včera k večeru... sluníčko zatím ani nevykouklo...
Fotky z Bradla jsou moc hezký! a kde že to je? To jsem nějak přehlídla...
Já bych letos ještě chtěla stihnout s Kesskou ty Hostýnský vrchy... Jenže od poloviny listopadu by mělo přijít háravý období... tak uvidíme, jestli já budu schopná zvládnout Hostýnky ještě na konci roku třeba...

Janiii
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2014 10:37
- Nahlásit

Kessie
přeju hodně zdraví a bez nervů ...

worick
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2014 11:01 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
Fotky z Bradla jsou moc hezký! a kde že to je? To jsem nějak přehlídla.. - začnu od konce, tu: http://www.mapy.cz/s/e5hS

Česnek nám zatím jakž takž vydržel, stejně ho máme hromadu navíc. Krajánky z jablek máme rádi taky, ale letos nebylo ani jedno jablko, tak bohužel. Koupili jsme si výborné (teda nám chutnají) přímo v sadech u Uherského Brodu (jablka Gala, dají se koupit i v marketech) a 10kg už jsme sežr... Byli jsme domluvení, že koupíme potom na uskladnění na zimu (to je ale jiná odrůda) ale kdyby měli ty Galy, ještě by jsme si vzali znova i ty. Sice je prodávají jen po 16kilech, ale něco jsem pro jistotu i nastrouhala do mražáku, kdyby tu zimní odrůdu už neměli, tak bych tam třeba ještě přistrouhala....ve sklepě by asi celou zimu nevydržely. Á propos štrůdl....toho se taky můžeme užrat, zrovna jsme ho posnídali(od tchýně), někdy ho z lístkového upeču já a jinak hledám pořád recepty i na všemožné moučníky z jablek(aby jsme je nahnilé nevyhazovali, když jsme je zaplatili)
Sice péct neumím a zpackaných mám tak 50/50 (ale my to sníme ) ale notně jsme omezili návštěvu Pekárny, neb tam taky cpou kdejaké polotovary a rádoby marmelády, mák hnusně nastavovaný... tak to si to radši upeču sama a vím, co v tom je
Dneska je u nás kráááásně, teplíčko, sluníčko...větřík jen pofukuje

Jo a vzpoměla jsem si, že Worka včera ze stolku v obyvču čmajznul a sežral Tomovi hořkou bublinkovou čokoládu Figaro(my ji nekupujem, tu jsme dostali) naštěstí tam byla už tak čtvrtka Zatím se neposr...

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2014 11:13 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit

Janiii - děkujiii...

worick - právě aby z té čoko neměl spíš zácpu... ale tak čtvrtka by snad neměla nic udělat... přeci jen patří mezi velký hafíky, tak si s tím tělo snad nějak poradí... oni by neměli ani hrozny - ale jak tu ten vinohrad je, tak při sklizni taky Kess sežere kde co (jí to chutná) a neměla by... no...
Moje pečení je taky tak těch 50/50 ... ale štrůdl už se mi daří vždycky, jak ho dělám i dvakrát týdně... Jen se divím, že se ještě nepřejedl Honzíkovi...
Chtěla jsem se naučit croissanty... našla jsem si recepty, ale je to tak složitý, že bych to pekla nejméně dva dny a stejně by se mi to nepovedlo... takže jsem to vzdala...

worick
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2014 13:56
- Nahlásit

Kessie
Když byla těhotná sestřenka, postrašili ji roštěpem obličeje. Máme ho v rodině, moje druhá sestřenice se s ním narodila, i když babka zarytě tvrdila, že to přišlo z rodiny její matky...,,z druhé strany". Když jsem ale studovala pár fotek, které bába má a na kterých byl vyfocený její otec (můj praděda) měl sice knír, ale měla jsem dojem, že jsem tam roštěp viděla. Můj brácha se s ním totiž narodil také...tedy právě ne s ním, jen jak je ten žlábek pod nosem ke rtu, tak on tam má čárku, jako by srostlou jizvičku. Až ve dvaceti letech, kdy mu na vojně operovali vybočenou nosní přepážku na rentgenu zjistili, že se s nedokonale srostlým roštěpem narodil...Trochu jsem se bála, když čekali Elu, naštěstí v pořádku. Sestřenka nic z toho nevěděla, nám to řekla, až byla po speciálním ultrazvuku, kde shledali, že je to v pořádku. A to byla hodně ráda, když jsem jí řekla, že to riziko v rodině je. Ty, když to máte v rodině v pořádku, by jsi měla to riziko opravdu minimální...

ale štrůdl už se mi daří vždycky, jak ho dělám i dvakrát týdně... Jen se divím, že se ještě nepřejedl Honzíkovi... - děláš z lístkového jako my, nebo si děláš nějaké ,,svoje" těsto? Ano, štrůdl je jedna z těch věcí...které ani já nepokazím Když ho neudělá tchýně, Tom ho taky během týdne vyžaduje, ale odkládám, právě aby se mu nepřejedl...
Minule jsem dělala ,,perníkový závin plněný povidly". Ten dělávají dvě moje sestřenky a mě vždycky moc chutnal. Tak jsem ho zkusila a mňam, mňam...moc jsem si pochutnala

Kessie
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2014 15:34
- Nahlásit

worick - no, spíš měli strach, že když jsem v tom "hraničním" věku, aby to nebylo nějaké to postižení... ale ostatní výsledky byly v pořádku a v úterý mi právě doktor řekl, že je nosní kůstka sice menší, ale že buď se ještě dovyvine a nebo holt nebudeme mít žádného Cyrana... (on ani Honzík nemá nijak extra veliký nos) - ale je fakt, že tím, že nemám žádné příznaky, tak na to občas zapomenu a je mi skvěle... ale jak mi to někdo připomene, přepadne mě strach, aby to bylo všechno OK... musím na tom zapracovat, protože bych se z toho pak jako matka asi zbláznila, to vím... hodně fakt přičítám tomu, že být mi o deset let míň, neměla bych takový obavy (protože ani tolik zkušeností), na druhou stranu bych byla s někým úplně nesprávným, takže bych zase řešila úplně jiné problémy... A oni doktoři vůbec nechápou ten fakt, že prací mezi a s mladými, jsem nějak prostě pomaleji stárla, takže se na 34 rozhodně necítím... Já sama k doktorovi moc nechodím... a tak jsem teď i z toho zdravotnictví a jeho systému taková hrozně vyčerpaná... nikdo neřekne nic na rovinu, každý se jen kryje... spoustu věcí si musí člověk dohledávat sám, no... a to mě prostě hrozně vadí...

No, štrůdl dělám ze speciálního lístkového, které mi dává mamka... umí jakési speciální luxusní octovo-lístkové... tak vždycky, když je uděláno, tak si s sebou odvezu 3-4 mražené kousky... jinak používám lístkové normálně kupované...

Teď se v týdnu chci pustit do perníkového těsta... chtěla bych letos adventní věnec vytvořit perníkový... buď nějakou kometu, nebo prostě kruh a na něj nějak čtyři svíčky... zatím na zkoušku, uvidíme, jestli se mi to povede...

Tak, Kessku jsem před chvílí zase česala a už máme opravdu plnou popelnici chlupů... Kess v září spoustu chlupů nabrala a teď jí všechny vypadaly... vypadá jak holátko... Podle toho si myslím, že za chvíli přijde to hárání... chjoooo...

Evey
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2014 16:52
- Nahlásit

Kessie
že se naše malá rodinka v dubnu rozroste Tak to gratuluji.
Určitě bude vše v pořádku.
bylo mi to snad třikrát slíbeno... a co myslíš? Tak to je blblý, chápu, že to muselo být nepříjemné. Ale uklidním tě, je to všude stejné. Obzvlášť v kolektivech, kde jsou převážně ženské, znám to i od nás.
Kessie,worick A co Hraběnčiny řezy? Právě je peču.

worick
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2014 18:57
- Nahlásit

Evey
A co Hraběnčiny řezy? Právě je peču - jsem si musela najít na NETu, jak vypadají...ty u nás nepečem(jen jsem někde slyšela ten název) Určitě vyzkouším, vypadají dobře Akorát jsou tam 4 vajka a mamka teď musí skládat tchánům na tu oslavu, tak s vajíčkama dost šetřím.

Kessie
34 mi tedy nepřijde nijak stará na dítě...až tak kolem 40, už bych uvažovala. To ještě stihnete i sourozence

LuckaM
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2014 19:44
- Nahlásit

Kessie
Gratuluji

worick
Člen
# Zasláno: 9 Lis 2014 23:41
- Nahlásit

Dneska jsme čuměli zase půl odpoledne na tenis, Petruška to protahovala, výlet se zase zrušil, tak jsme potom letěli s vyplazeným jazykem(aby jsme nezatměli) tady přes vedlejší vesnici do rekrezóny. I s Tomem. Je to celkem 6km, takže jsme přišli domů úplně potmě v 18h, ale to už nevadí, zpátky je to po cestách, i když tady na té naší žádná světla nejsou. Ale si pamatujem, kudy vede Po dvou dnech ležení, byli kluci nadšení Pofukovalo, ale kolem osmé se pak rozfoukalo pořádně Tom říkal, že je zase hlášeno na celý týden V půlce cesty volala mamka s Mandy kde jsme, že stojí u branky...neříkala, že by šly taky. Tak jsme jim utekli Doufám, že nám výlet vyjde někdy během týdne, stejně potřebujem sjet na ty jablka...

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2014 01:17
- Nahlásit

worick
v Rohatci u Hodonína..
Asi taky kvalitka.

Koukám, že někdo nechá pobíhat psy, jiný dokonce koně. Pěkně nezodpovědná ta osoba.

Drakopes
Ještě jsem Ti nepoděkovala za nabídku pomoci s úkolem. Ale začala jsem ho dělat zase až v noci před odevzdáním. Nezdálo se mi vhodné a už ani efektivní Tě kolem 2. hodiny v noci oslovovat... Tak třeba příště. Ono se něco vyvrbí zase. Z toho předmětu máme úkoly FURT!

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2014 09:04
- Nahlásit

worick
Určitě vyzkouším, vypadají dobře A lépe i chutnají. Já buchty vůbec nemusím, ale tohle mi opravdu chutná.
Já jsem recept taky stáhla z netu, ale upravila jsem si ho. Někde psali až 500 g cukru, což se mi zdálo strašně moc, Takže dávám 150 g do těsta a 50 g do sněhu z bílků a je to akorát. Můžu ti sem hodit recept. Jablek dávám taky více, ať je tam pěkná vrstva. Úplně nejlepší jsou uleželé, tak za 2-3 dny v chladu.

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2014 09:31
- Nahlásit

Evey - moc děkuji... Hraběnčin řez nepeču... nějak mi nám to těsto moc nechutná...

worick - mně právě taky ne... já si připadám akorát, dost zkušená, vyblbnutá, vycestovaná, atd.

Evey- Úplně nejlepší jsou uleželé, tak za 2-3 dny v chladu. - no tak v tom bude ten problém... Právě to vždycky pekla mamka... jenže než se to stihlo uležet, tak to brácha sež...

worick
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2014 10:27 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Úplně nejlepší jsou uleželé, tak za 2-3 dny v chladu. - přesně jak u Kess...prosím tě, komu vydrží doma buchta 3dny?! První várku si krájíme, jen co trošičku vychladne
Dneska mám nachystanou kefírovou buchtu, ve středu bych mohla zkusit ty hraběnčiny...

Chlapi, taky hoďte tipa na moučníky, co frčí u vás....nebo nikdo na sladké? To totiž nepochopím A závidím

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2014 12:38
- Nahlásit

worick
..prosím tě, komu vydrží doma buchta 3dny?! U nás jo. Já si dám max. 2 kousky, Michal vůbec, takže to pak beru do práce.
hoďte tipa na moučníky A co třeba tohle? URL

Kessie
Člen
# Zasláno: 10 Lis 2014 14:03
- Nahlásit

LuckaM - děkuji moooc!

Evey- A co třeba tohle? - tohle je bezvadný, to určitě vyzkouším! Pak dám echo, jak to dopadlo a jak to chutnalo...
děkuji za tip!

<< 1 ... 711 . 712 . 713 . 714 . 715 . 716 . 717 . 718 . 719 . 720 . 721 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání