| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2014 12:59
- Nahlásit
Tá ta
Hm, myslela jsem si to, ale nechtěla to ani psát.
Ale neházejme flintu do žita.
Co říkal doktor, nasadil dietu ?
Musíme zkusit chytit moč U feny je to docela jednoduché. Mě se vždy osvědčila malá mistička.
worick
pomohly nějaké léky nevím co teď trh nabízí, je to už dlouho co jsem to řešila. My dávali lidský Ketosteril.
Důležité je ale vědět příčinu selhání ledvin.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2014 13:51
- Nahlásit
Evey
počkej, to ona se zjistí příčina? Já myslela, že je to spíš jako u rakoviny...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 19 Lis 2014 14:31
- Nahlásit
worick
počkej, to ona se zjistí příčina? Ano, ale jen v některých případech.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2014 07:58
- Nahlásit
Takže jak jsem psala do blogu a nebyla schopná dodat i fotku tohle nebožátko chcíplé jsem našla při větrání na balkoně
A tady jen malinko fotek z minulého výletu na Mikulčin vrch. Byl to hrozný výšlap do kopce(tohle už není on, to už je prakticky rovinka nahoře) po 6km, lezla jsem málem po čtyřech. Nějak mi to běhání k fyzičce nepomáhá, spíš jsem chcíplá čím dál tím víc
Těch dřevěných soch bylo u tohoto penzionu moc, je vyfocená jen část...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2014 08:13 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Včera na prochajdě jsem myslela, že Worinku přerazím Celou cestu funguje, na volno nezdrhnul dělal, co jsem mu říkala(škubání na vodítku v zasrněných mezkách opomíjím ) a ke konci jdem kolem humen, kudy často nechodíme. Přiběhnou tam dva kingcharles španěli - asi černobílá fenečka a hnědobílý pejsek - takový hezcí pejsánkové viděla jsem je tam poprvé a ani nevím, čí to mohlo být humno...Lákala jsem je s Berrynkem k plotu, když už konečně přišli, dávám jim frolíka, ohnutá a v podřepu...najednou Worka vypálí na cestu, samozřejmě mne přetočil do vývrtky a škupnul mne do zadu na prdel(do bláta ) a těsně k nějakému zaparkovanému secímu stroji, o který jsem majzla rukou, že jsem si ji trochu sekla a praštila. Měl jediné štěstí, že jsem to netrefila zadem hlavy jinak by mne tam myslím našli až bych smrděla Myslela jsem, že už mu fakt nařežu, alespoň jsem řvala jak tur. Chudáci pejsci utekli Z pole vyběhla kočka a chtěla přeběhnout před náma přes cestu domů, do humna...a ten blb by mne kvůli tomu zabil
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2014 12:33
- Nahlásit
worickTakže jak jsem psala do blogu a nebyla schopná dodat i fotk
Dala jsem na blog návod na fotky. Snažila jsem se
http://pesbernsky.blog.cz/
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2014 14:30
- Nahlásit
Prosím, hrubky zkuste ignorovat Já fakt nechápu, že co by mne vůbec nenapadlo, ani bych v psaném textu nečmrkla, tady klidně naklepu úplné hrůzy. Až si to kolikrát po sobě čtu potřetí, tak mne to švací do očí. Právě jsem opravovala ,,černobýlou fenečku"
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2014 15:58
- Nahlásit
worick
tohle nebožátko chcípléDobrej ušoplesk.
najednou Worka vypálí na cestu, samozřejmě mne přetočil do vývrtkyA nebylo to jen díky flexině? Myslím, že kdyby chodil na pevném vodítku. Tak by s tebou tak necvičil. Já vím, to by si nemohl tak volněji počmuchávat...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2014 17:10
- Nahlásit
Evey
A nebylo to jen díky flexině? - a co ti vím?! Na flexině chodí prakticky od té doby, co jsem zjistila, že na volno to teda nepůjde Já nevím jak on, ale hlavně já bych nesnesla, že by musel šlapat na krátkém vodítku a nemoct si tak ani popoběhnout...což asi nepochopí ti, co jim psi klidně ťapkají na volno...viz Berry Na druhou stranu máš pravdu v tom, že takhle má právě tu možnost pořádně se rozeběhnout...a je mu v tu chvíli naprosto šumák, že na druhém konci jsem já
Netopírci nám tu kolem lítají celé léto, ale nikdy by mne nenapadlo, že jsou to takové ušajdy Uši pomalu větší, než celý netopýrek Já si zprvu myslela, že jenom ztuhnul zimou, jenže jsem si pak všimnula, že mu z oka trčí..asi červík..
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 20 Lis 2014 23:26
- Nahlásit
Drakopes
Děkuji
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 17:35
- Nahlásit
Tá ta - a výsledky moči budete mít kdy? A co tedy říkal vet? Moc na vás myslíme!!!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Lis 2014 19:58
- Nahlásit
Kessie
Tá ta
Dneska jsme byli s klukama v Buchlovských horách. Na Tátovi s Barunkou jsem si za tu dobu vzpoměla nejmíň třikrát(v podstatě to nemůžu dostat z hlavy...jak mrknu na Berču, hned se mi to vybaví ) Taky jsem sem teďka chtěla napsat, co ta moč? a Peťka mě předběhla Ale bojím se ...my měli špatnou moč, ale vetka mi říkala, že o ledviny se bát nemusím, když krev je úplně dobrá...právě...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 00:12 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
Na zítra ráno máme domluvenou infuzi.
Tak uvidíme.
Na druhou stranu je Barunka hravá a veselá.
Když přijedu,hlasitě mě vítá,skáče na mě a s radostí si běží přečichat ulici.I v jídle se trochu zlepšila.Ťuk,ťuk !!!
Ale to až dneska.
Zítra si promluvím s vetem snad víc než po telefonu.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 06:50
- Nahlásit
Tá ta
Infuze je fajn, propláchne ledviny, uleví.
Pije normálně, málo nebo moc?
Jíst musí, to je základ, aby se zastavilo snižování váhy. Klidně i po malých dávkách, třeba 5x denně, hlavně ať něco sní. Nejlíp tedy dietního. Když ony jsou ty průmyslové ledvinové diety hnusné, tak psům většinou moc nejedou. Ale třeba konzervy nebyly tak děsné, ta alespoň trochu voněly po masu.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 07:00
- Nahlásit
Tá ta
URL
Někde bych snad ještě našla recepty na domácí vaření. Pokud by Baruš nechtěla komerční dietu.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 07:31
- Nahlásit
Evey
Jestli by jsi něco našla,tak bych byl rád.(do meila?)
Po dohodě s vetem jí teď musíme rozjíst čímkoli.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 08:36
- Nahlásit
Tá ta
Držíme palce.
Když naše všežravá Sally vynechá jedno žrádlo, tak mi to dělá starost. Nevím, co bych dělal, kdyby to trvalo dýl, jako u vás.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 11:10
- Nahlásit
Strejda
Když naše všežravá Sally vynechá jedno žrádlo, tak mi to dělá starost - u nás je to stejné. Kdyby Berry jednou nejedl, šílela bych strachy. Když toužebně hledí k bráně a nervozně pobíhá, popřípadě vyje(a k tomu Worka totéž) je mi jasné, že je v tom jen háravka a jsem celkem v klidu.
Nejmíň 14dní se ondatra na jezírku neukázala myslela jsem, že se odstěhovala(vzhledem k tomu, že mrtvolku jsem nikde nenašla) Teďka ráno jdeme s Tomem od snídaně, on nahoru do ložnice, já ke compu a koukám jak vejr ondatra si krouží uprostřed jezera sem a tam...a po břehu pobíhá Leon a předvádí, že něco loví skáče na ,,nic" na zemi, vyběhne kousek po kmeni vrby, prostě tam dělá blbiny a vypadá u toho strašně srandovně. Když na ni nemůže do vody, tak alespoň předvádí, jak by s ní zatočil Ve vodě je v bezpečí i před Workou, on si jí tam nevšímá, nebo ji ani nezaregistroval. Horší, jak vycestuje někam po zahradě Opravdu jí nechci zase najít jen zbytek
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Lis 2014 14:47
- Nahlásit
Tá ta
Jestli by jsi něco našla,tak bych byl rád.(do meila?) Už ti to letí.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2014 01:26
- Nahlásit
Evey
Děkuji ti.Ráno se na to podívám a dám ti vědět.
Dal jsem do vyhledávače BSP-ledviny a hrůza.
Neměl jsem to číst.
Strejda
Máš pravdu.Pocity jsou na bodu mrazu.Co víc psát...
Všichni tady pro naše miláčky chceme to nejlepší a pohled na vylízanou misku potěší !
Dneska byla (tedy včera)celodenní infuze a pak večer sono.
Nechci to tady zahltit podrobnostma,ale veterinář byl hodný a měl se mnou trpělivost. Vše mi pečlivě a ochotně ukázal na obrazovce a dokonce přinesl lékařskou knihu abych viděl ty rozdily sona.(pyramidy)
Ale dle jeho vyjádření Barunka vizuálně nevypadá jako pes s poškozenýma ledvinama.(až na ty výsledky krve)
Takže jeho teorie je ta,že vada je už od narození a tělo se s ní vyrovnalo samo.
Uděláme ještě jednou zítra kontrolní odběr krve a pak uvidíme co dál.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2014 02:55
- Nahlásit
Tá ta
Co to tu čtu? Myslela jsem, že nemocné psy tu mám skoro jen já. Držím palce, ať je pesinka OK.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2014 11:48
- Nahlásit
Tá ta - opravdu velice intenzivně na vás myslíme... pokud by teorie pana doktora byla správná, tak by určitě šlo zase nastolit ten stav, kdy si s tím tělo správně poradí... proto určitě neklesejte na mysli! Nesmíte to nikdy vzdát, emoce se taky šíří a ona by to z vás ta vaše úžasná psí slečna stejně vycítila... potřebuje podporu... dobrou náladu... ale to vy jistě sami víte... Držte se a nezapomeňte, že my tady jsme opravdu s vámi... čekáme netrpělivě na další zprávy! S těma ledvinama je prostě potíž jak u zvířátek tak u lidí... Tá to - dej pak vědět!
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2014 11:51
- Nahlásit
worick - a co Berrynek? Je to trochu lepší s tím kulháním?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2014 16:36
- Nahlásit
Tá ta
U berňáků ty ledviny....nebudem si nalhávat, je to hrůza. Když mi u Berrynkovi moči tehdy řekla, že je tam nález, málem se mnou švihlo...Tvrdili, že je to od té prostaty a teda teď snad je to dobré. Potíže nepozoruju a vyšetřovat už ho nebudu...ne, nechci to už vědět jestli má na to umřít, stejně umře a nikdo s tím nic neudělá...jak si tím tady už někteří prošli
Strašně moc bych vám i Barunce přála, aby to šlo nějak lékama zastavit, dostat do nějaké fáze, kdy jí to nebude dělat vážnější potíže...budem na vás myslet...kéž by jsme mohli nějak i pomoct
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2014 18:14
- Nahlásit
Tá ta
Taky na Barunku moc myslíme! Doufejme, že to bude tak, jak říká Kessie, že se s tím tělo nějak popere. Určitě napiš, jakmile se něco dalšího dozvíš.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2014 19:49
- Nahlásit
Kessie
momentálně nekulhá vůbec, ani na přední, ani na zadní. Tak jsem přestala i dávat ten kopřivový sirup...ony ty kopřivy právě nejsou ani pro lidi vhodné brát dlouhodobě, kvůli šťavelanům? tuším...právě, že ty zase zatěžujou ledviny
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 23 Lis 2014 20:59
- Nahlásit
worick - a co to teda prokládat tím Aptus Aptoflex? Já to dávám jednou ročně... spíš teda preventivně... kdysi se nám to osvědčilo...
Je fakt, že ty kopřivy by měly být s přestávkou...
Ale je super, že Berrynek nekulhááá... Z toho mám fakt radost!
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 09:25
- Nahlásit
Díky,díky všem.
Dnes budou výsledky krve.
Stejně ale nežere.Když jsem doma,tak do ní dostanu misku rýže,kupu piškot,bebe sušenky atd.Zkrátka jindy pamlsky v jakémkoliv množství.Budu jí dávat cokoli co bude jíst.
Ráno dostala rohlík a chlebíček.Nechala to ale bez povšimnutí a já musel odjet.
Vet nám asi taky nepomůže.
Dobrý je,že snad dle váhy už dál nehubne.Zatím.
worick
vyšetřovat už ho nebudu
Asi bych šel.Po těchto zkušenostech jsme měli jít taky dřív.
Nemusela tolik zhubnout.
Bohužel jsme byli týden pryč a syn si myslel že smutní,nebo stávkuje za lepší stravu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Lis 2014 12:00
- Nahlásit
Tá ta
Stejně ale nežere -
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Lis 2014 10:01
- Nahlásit