| Autor |
Zpráva |
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2014 14:28
- Nahlásit
Tá ta
my víme, ledviny .... myslíme na vás
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2014 14:39
- Nahlásit
Brečíme a brečíme.
Ještě včera jsem jí na zkoušku vzal na kliniku AAVet.
Bohužel mi potvrdili diagnozu.
Šlo to strašně rychle.
Ale Barunku jsme si vzali k sobě domů na její nejoblíbenější místo.
Nechte prosím udělat vašim pejskum rozbor krve.
Třeba zbytečně,ale to nevadí.
Kdyby jsme to udělali my dřív,tak tu určitá šance byla.
Bohužel vizuálně nic nebylo vidět a i vet se divil výsledkům krve.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2014 14:41
- Nahlásit
Tá ta
To bylo neuvěřitelně rychlé. Je mi to moc líto.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2014 15:14
- Nahlásit
Tá ta
Kdyby jsme to udělali my dřív,tak tu určitá šance byla.
Nebyla.
Ne opravdu, nic si nevyčítej, i kdyby jste udělali rozbory dříve, tak by jste ji nezachránili.
Ledvinové selhání se dá přežít, ale opravdu jen v některých případech. Ne v tomto případě poškození co měla Baruš a moje Ambra. BSP jsou na to geneticky zatížení, bohužel.
Šlo to strašně rychle. Nevím jak to napsat, ale snad je to tak i lepší. My bojovali 3 měsíce, naděje mizela a já věděla, že umírá, jen jsme řešili příznaky. A já celou dobu trpěla s ní.
Je moc dobře, že jste si udělali ty rozbory krve a věděli jste z jaké příčiny umřela.
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 28 Lis 2014 21:35
- Nahlásit
Evey
Kdo to neprožil nepochopí.
Já ji stále hledám.
Stále nevěřím.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 07:16
- Nahlásit
Tá ta
Kdo to neprožil nepochopí
a právě proto: TADY
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 08:46
- Nahlásit
Tá ta
Drakopes
a právě proto
Ztráta kamaráda je vždycky bolestná. Vždycky jsem se s tím těžko a dlouho vyrovnával. Když jsme loni přišli o Neli, koupili jsme si po pár týdnech Barbínu. Ta to vyřešila za nás. Je tak prdlá a bláznivá, že od začátku, co byla u nás, nebyl čas na nic jiného než na ni. Barbínu jsme koupili pro Sally, ale pomohla nám všem.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 11:24 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Tá ta
Kdo to neprožil nepochopí.
Já ji stále hledám.
Stále nevěřím. - tohle konkrétně jsem naštěstí nemusela prožít, o to hůř při představě, že nás to také čeká Ale myslím, že srovnat se do dá s tím, když mi umřel taťka. nebyli jsme ještě ,,pryč z domu", taťka nebyl starý...kde by to člověk už čekal. Byl to ,,blesk z čistého nebe" a ta bolest a bezmoc to nějak změnit neskutečná. Vím, že měsíce byla moje jediná myšlenka umřít a to hned...jen ať je to pryč. Nic jsem si neudělala jen kvůli mamce...
Ája s Václavem mají pravdu (a vlastní zkušenost)...i když je mi jasné, že je to pro vás teď těžko představitelné. I pro mne, ale udělala bych to samé, taky hlavně kvůli Woričkovi. V tomhle je zase horší...mít dva psy Vůbec si tuhle situaci nedovedu představit Akorát, že jsem Tomovi slíbila, že další pejsky už pořizovat nebudem, po klukách. Chtěl by zase cestovat po světě a my teď nevytáhnem paty z baráku. Chápu ho. On mi ustoupil s tím, že kluky mít budem, tak teď zase budu muset já s tím, že už pak nebudem. Ale stejně si pořád myslím, že by vyměknul...hlavně kvůli Woričkovi(píšu to tak proto, že dožití samojeda je větší, než berňáka ) Ale co slyším od ostatních, co si tím prošli, všem pořízení nového štěnda pomohlo. Jsou tam štěňule i po naší chovce, ale netroufám si doporučovat, rodiče jsou jiní. Jenom si zkuste zjistit co nejvíc o zdravotním stavu předešlých odchovů, spojení....zkuste nakontaktovat majitele štěňátek(teď už dospělých psů) jestli se někde závažné zdravotní problémy neobjevili. My to samozřejmě nedělali, byla jsem absolutně bez zkušeností při koupi PP psa. Jen jsem sledovala displazky, o problémech s ledvinama se ještě moc nevědělo Teď už bych to nejspíš řešila víc, než je zdrávo...
Strejda
koupili jsme si po pár týdnech Barbínu. Ta to vyřešila za nás. Je tak prdlá a bláznivá
- zrovna před pár dny jsem si vzpoměla, že jsi o Bárbí dlouho nic nepsal. A to už je skoro velká holka
Dneska jsme potkali ,,žížaly"(JRT Keysi a křížence Luckyho) kámoška se s nima odstěhovala do Veselí nad Moravou, kde koupili s přítelem dům a tak je vidím málokdy - pejsy někdy potkáme ráno, kdy si je přivezou ,,děda s babi" na víkend, aby si to tady užili, byly tu léta doma. Říkal pán, že hlavně Lucky, který je už starší, ve městě dost trpí. On byl (než si ho Magdalena vzala k sobě) zvyklý se toulat po vesnici, zná tu každý kout...a teď je pryč popravdě...je mi ho dost líto Jsem si říkala, že Majda mohla vydržet ještě u jejich, než Lucky nebude, jenže s tím barákem se to zašmodrchalo a oni se museli rozhodnout ze dne na den...Byla jsem moc ráda, že je zase po dlouhé době vidím Jenže samozřejmě u toho byla Dášena, s Keysinou se nesnášejí, tak to bylo samé vyjíždění, mezitím i na Luckyho vyjela asi, že si čichnul tak je ,,děda" radši odtáhnul
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 15:47 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
Tá ta - Tá to, je mi to opravdu moc moc líto... dneska svítím svíčkami pro Barušku... za duhovým mostem už má teď určitě spoustu kamarádů... bohužel jsem se na stránky dostala až dneska dopoledne... včera jsem byla ve Zlíně a kdybych všechny ty zlý zprávy dostala už včera, asi bych ty zkoušky nedala... včera jedna smutná, dneska druhá... já pláču s vámi... vážně, jako i loni se Strejdou a před tím s Alenkou...
ROZHODNĚ si nic nevyčítejte... je to jako tehdy s naším Štefíkem (chytly ho ledviny a nebylo mu pomoci), brečela jsem při uspávání tak, že se rozbrečel i doktor (aspoň vím, že má srdce na správným místě) - Vaše Barunka s vámi měla nádherný psí život plný cestování a poznávání (kdo z nás vzal s sebou pejsu na dovolenou do ciziny?), věnovali jste jí maximum času a ona je vám za to určitě moc vděčná...
DRŽTE SE! já vím, že je to těžký!
A doufám, že pokud se rozhodnete pro další štěňátko, dáte nám vědět a pokud ne, stejně tu s námi zůstanete, protože byste nám moc chyběli... ale já pevně doufám, že se co nevidět objeví zprávička a fotečka malého, krásného štěňátka!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 15:50 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Tá ta
worick
Taky si myslím, že nejlepší je pořídit hned jiného psa. Ale každý jsme jiný. Mě Astřička umřela 3. 9. a asi za měsíc na to jsem si pořídila Berušku. Hned to bylo lepší, a to jsem tu měla 5 jiných psů. Každopádně ta veselá červenobílá barva tu prostě chyběla. S těmi blbými loveckými nápady. A to jsem si vždy říkala, že až mi umřou velšandy, už si nic loveckého nepořídím, že pořídím šeltičku nebo nějakého jiného pastevce. Pak jsem ale začala čučet do nabídek štěňat WSS a taky na anglické špringršpaněle. Ale ti jsou černobílí a hnědobílí, ne červenobílí. Tak prostě, ač je to divný, ta vizuální stránka pomohla k rozhodnutí, že sem prostě nějaký ten velší magůrek patří.
A Beruška je taky pro.
V tomto týdnu jsem si na Vás všechny vzpomněla, když jsem jela pro přepravdu na převoz koček, a přišla mě přitom pozdravit i starší Berňačka, která zrovna hledá svůj definitivní domov. Byla moc fajn, krásná ale smutná, ze špatných podmínek. Teď ji tu má paní v dočasce, léčí jí oči a srst a tak, a holka je prý moc hodná. Je to opravdu moc krásné plemeno.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 15:56
- Nahlásit
worick
A to už je skoro velká holka
Nikdy nebude velká holka, protože nevyrostla. (Není to kvůli tomu, že by pila pivo jako Maxi pes Fík.) I přes PP a značnou pořizovací cenu není typický berňák. Spíš směs populárních psích plemen a televizních hrdinů. Z berňáka má jen kožich, ale povahou a postavou to je borderka. O něco aktivnější, než borderky na cvičáku. Výkopové práce zvládá líp než Krteček. Spíš jako Metrostav. Teď je v pubertě, tak se se mnou pere jako Rambo. A chutná jí jak Otesánkovi.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 16:05
- Nahlásit
Strejda
Není nemocná, že je malá či hubená?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 16:14
- Nahlásit
Vlčáčková
Není nemocná, že je malá či hubená?
Nemocně opravdu nevypadá.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 16:19
- Nahlásit
Strejda
Nemocně opravdu nevypadá.
Jen mě to tak napadlo. Jestli nějaký orgán nemá špatnou funkci.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 16:24
- Nahlásit
Vlčáčková
Jestli nějaký orgán nemá špatnou funkci.
Její máma je na spodní hranici katalogových hodnot a Barbie byla nejmenší z vrhu. Chovatelka nás upozorňovala, že nebude výstavní kus ani do chovu.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 16:30
- Nahlásit
Strejda
Chovatelka nás upozorňovala, že nebude výstavní kus ani do chovu.
A jo takhle. Tak to je pak jasný. Můj názor na tohle je, že si kvůli výstavám člověk nohu za krk nedá, že jo. Hlavně, že pejsek je kamarád. My si povinné výstavy "přetrpěli", ale na druhou stranu, kdyby to psa bavilo...
Velšandu Bekynku to ale nebavilo vůbec, tu mi "pokazil" jeden rozhodčí, který k ní byl velmi bezohledný. Astřička to brala jako "nečum na mě blbě a nešahej na mě takhle" - čili nedůvěřivě, i když jinak byla ráda, že se jí někdo zabývá.
Šeltičky, které se nikdy nevystavovaly, se u kruhu chovaly jako profíci. Skoro bych řekla, že jim bylo líto, že nejdou do kruhu.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 16:52
- Nahlásit
Vlčáčková
kvůli výstavám člověk nohu za krk nedá
To by pro mně nebylo. A Barbína je první značkový pes.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 18:35
- Nahlásit
Strejda
A Barbína je první značkový pes.
Hezky řečeno.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 29 Lis 2014 19:19
- Nahlásit
Strejda - my to máme s Kessie jako vy... sice PP, ale ani na výstavy a ani na chov... stejně jsme malošky nechtěli, protože jsem hned věděla, že bych se jich nedokázala pak vzdát a nebo bych se jezdila koukat, zdali se mají u nových majitelů dobře... což by určitě všechny brzy obtěžovalo... - ne, vážně bych měla o to umístění strach... navíc si pořád říkám, že je pejsků všude plno...Kess je moje nejlepší nemluvící kamarádka, stejně jako Mikša nejlepší nemluvící kamarád... stejně mám pocit, že mi toho někdy beze slov řeknou víc, než třeba těch minimálně 250 lidí, se kterými každý den mluvím... Z jejich ztráty mám neustálý strach... to je fakt... Mikša tulák, mám hrozný strach, že ho jednou uvidím někde přejetého... u Kess mám strach z ledvin už dva roky... vyháním jí z dlažby a nutím jí ležet na "teplým"... všude jí cpu staré deky, atd. - ale stejně vím, že jak přijde její čas, nenadělám nic...
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2014 01:02 - Změnil/a: Tá ta
- Nahlásit
všichni
Já vím že máte všichni pravdu a opravdu děkujeme všem a vážíme si toho,že jste s námi.Děkujeme.
Ale my jsme s Barunkou měli úžasný vztah.
(možná jsem domýšlivý.To vy máte taky,ale prosím vás o schovívavost a odpusťte mi)
Víte,ona fungovala na myšlenku.
Odezírala od nás.Snažila se nějak vytušit předem ,co si přejeme a splnit nevyřčené.Nikdy nás nezklamala.
Všude jsem se s ní chlubil a vyprávěl,že funguje na lásku a né na příkazy.
Byl jsem na ní maximálně pyšný.Možna proto jsem i o ní přišel.
Riskoval jsem pro ni bez rozmyslu život,když se pod ní prolomil led na Labi na soutoku s Jizerou a pak jsme se oba v únoru koupali v -14 C v ledové vodě a nikde nikdo.Andělé měli fofr.
Možná nás to stmelilo ještě víc.A potom příjde tohle.Beru to jako nespravedlnost.Je tady strašně prázdno a smutno.Bude nám chybět ten její veselý kukuč a mlácení ocasem do baráku.
Jiného pejska?
Bojím se.Možná bych mu nevědomky ubližoval tím,jak ho srovnávám s Barunkou.A to nechci.To by si nezasloužil.
Možná někdy až to přebolí.
Ale i bolest se musí prožít celá a ze srdce mi Barunku nikdo nevymaže.A já si ji chci prožít celou.Nemůžu na ní zapomenout,oklepat se jet dál.Měli jsme už i zaplacenou dovolenou příští týden a stornovali jsme to.Nemáme chuť
někam jezdit.
worick
Myslím si,že cestovat se dá i s klukama.Není potřeba čekat až jednou nebudou.Proč? Vždyť vás to obohatí všechny.Já vím,výletíte a klukům se perfektně věnujete.To ano.
Ale zkuste něco nového.Třeba týden ,nebo dva kočovat.
My na to strašně rádi vzpomínáme a jsme za ty roky s Barunkou vděčni!
Dokonce jsme i kvůli Barunce přemýšleli o karavanu.
Osud to ale rozhodl jinak.
Kessie
svítím svíčkami pro Barušku
Jseš hodná a děkujeme moc,moc,moc i za Barušku.
My taky.
250 lidí
Ano.Přesně tak to je.Napsala jsi to hezky.Souhlasím.
Dávej(te) na sebe pozor a mysli na hezké chvíle,které vás čekají.
Nenech se prosím rozhodit bandou okolních tupců,budujících oslnivou kariéru.
Jsou ochotni pošpinit a ublížit komukoli i třeba jen tak bez příčiny.Zkrátka ze zvyku a v duchu dnešní nemorální doby.
Dnes jsem cestou do práce dokoupil kartón velkých svíček,ať to má Barunka hezký na hrobečku.(dostala na cestu i svoje nejoblíbenější pískací balónky).
Když jsem se večer vrátil domů,šel jsem se hned podívat na hrobeček a do garáže,kde Michálek (mám ho moc rád) hudák sesbíral všechny hračky,vodítka,uklidil boudu atd.
Taky si tam při tom chudinka pobrečel.Litoval jsem ho,ale byl jsem mu vděčný.Sám bych měl problém.Znovu při pohledu na opuštěné a dříve nezbytné věci mi ledová ruka sevřela srdce a slzy zaplavily oči.
BARUNKO
Bylo nám ctí a zároveň radostí žít 4.5 roku po tvém boku.
Děkujeme Ti Barunko!
Měli jsme a máme tě moc rádi.Jednou se určitě setkáme,jak jsme se domluvili.
Vám všem se omlouvám.
Většina z vás to má za sebou a nechci ve vás probouzet sotva zhojené rány.
Teď přemýšlím,jestli to nemám radši vymazat a jenom vám slušně poděkovat.
Asi je to i dost osobní,ale kvůli Barunce to neudělám.
Nezasloužila by si to.
Za slzy a cit se stydět nebudu!
To už sem radši nikdy nebudu nic psát.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2014 08:12
- Nahlásit
Tá ta
Krásně jsi to napsal.
Za slzy a cit se stydět nebudu! Neboj řveme všichni, někdo to přizná, někdo ne.
Kessie
vyháním jí z dlažby a nutím jí ležet na "teplým"... všude jí cpu staré deky, atd. U BSP je hrozbou spíše genetika URL, než nachlazení.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2014 09:22
- Nahlásit
Tá ta
Máš to opravdu pěkně napsané.
Odezírala od nás.Snažila se nějak vytušit předem ,co si přejeme a splnit nevyřčené.
No, tohle! Závidím.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2014 11:05
- Nahlásit
Tá ta
Je dobře, že jsi se z bolesti i vypsal, sdílená bolest je taky menší, trošku to pomůže...krásně jsi to všechno napsal. Všichni víme, že berňák je až skoro zvláštní pes, strašně hodný a vnímavý, není možné ho nemilovat. Naše mamka má psy ráda, i svoji nezbednou Menďu, ale ne tak, aby pro ni byli na prvním místě...na rozdíl od nás. Ale vždycky říká, že Berrynek je strašně hodný pes, až je to divné.
O karavanu a cestování alespoň po Evropě jsme právě také uvažovali, ale u nás je to těžší, nechtěli by jsme nechat doma kočky samotné - na tchány není moc spoleh a vůbec nevím, jak by reagovali kočky, kdyby jsme nebyli doma několik dní v časech, jak jsou zvyklé, že vždycky jsme.
Určitě nepoletíte pejska kupovat zítra, to je jasné, ale až to nejhorší trošku vstřebáte, uvidíte..Já jsem měla výčitky kvůli Alfíčkovi, i když jsem si sem koupila ,,svoje" psy. Že je starý a vypadá to, jako bych ho odepsala a chtěla vyměnit. Ale stejně jako naši psi z ostatníma, byl i on naprosto v pohodě, vzal to jako samozřejmost, žádnou nevraživost jsem u něj nikdy neviděla. Trošku usměrňoval štěnda a pak byli zase jeho velcí kamarádi. Také s náma chodil na prochajdy do poslední chvíle, kdy to ještě trochu šlo, i když jsem mu už zadní nožky musela poponášet - třeba jen k babce do humna. I když by ti to připadlo jako zrada vůči Barunce neboj, i Barunka by to pochopila. Oni to pejsci neřeší. Jestli by jsi srovnával to nevím, takhle jsem to úplně nezažila...to ti snad řeknou ostatní.
Je to pro vás strašně těžké, člověk si to ani nechce představit Pozdravuj všechny a držte se..
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2014 12:37 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
Když tě vidím, jsem si vzpoměla, že včera, když jsme jeli na výlet, jelo před náma auto, které najednou začalo do táhlé zatáčky před vesnicí tady nedaleko, brzdit a objíždět...a najednou před náma šlape po cestě umolousaný nějaký španiel. Nevyznám se úplně v nich nevím, jestli mohl utéct myslivci někde z polí(ty jsou tam všude kolem) nebo z domu...zdál se mi celkem dost tlustý. Napadlo mne zastavit, naložit ho...ale co pak s ním? Utíkal právě směrem od vesnice...po silnici jakoby k té další, která je nejmíň 6km daleko. Měla jsem hrozný strach, že ho srazí auto. Jezdí se tam rychle. Jenže jsme ho naložit nemohli, ani kdyby on chtěl, protože jsme měli plné auto našich psů. Kolikrát jsem si říkala, kdyby mi Worka tady pláchnul někde do lesa, snad by se vrátil, trefil domů...ale když jsem si teď představila, že by takhle lítal někde po silnici...úplně mi došlo zle Tom jen komentoval, že zase jeden ,,úžasně vycvičený" lovecký pes
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2014 14:35
- Nahlásit
Tá ta
Néééé! Dostala jsem se sem až teď To šlo strašně rychle Držte se, myslíme na Vás....řvu a nejde to zastavit
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2014 17:51
- Nahlásit
Tá ta
Níloušek byl úžasný, skvělý ňoumíček, jediný z našich psů, který mi lehal pod nohama pod stolem a mohla jsem si pod něj strkat nohy a hřát si je. Alfréd to neměl rád. Ten tam rád lehal, ale jakmile jsem si zkusila zasunout nohy, zvedal se a šel si lehnout jinam. A Erwin si tam lehat nechodí vůbec.
Všichni to jsou berňáci a přitom každý jiný. Žadný pes nikdy nebude jako vaše Barunka a to je dobře. Nebojte se dalšího psa. Bude jiný a vy budete na Barunku s úsměvem vzpomínat a stejně jako my říkat, že tohle by "Alfréd nikdy neudělal."
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 30 Lis 2014 21:37
- Nahlásit
Tá ta - ačkoliv je to hrozně těžké, určitě je správné rozhodnutí nechat tu bolest projít a počkat až odezní... (a já i u tohoto psaní bulím, je to divný, jak jsme si tu na sebe zvykli a rozumíme si... i za to našim krásným chlupatým nemluvícím kamarádům vděčíme... ) - Alenka má pravdu, žádný jiný pejsek už nebude nikdy jako Barunka, ale bude úžasný a výjimečný zase něčím jiným... a možná se budu snažit Ti Tá to ještě podstrčit jiný důvod... Barunka se u vás měla královsky... a určitě by byla šťastná, kdyby tuto královskou péči měli možnost zažít i další pejsci... musí být úžasný vyrůst a strávit svůj život u tak báječných páníčků... bylo by zase o šťastného pejska víc... víš jak to myslím, ne?
Jinak taky věřím v napojení se na sebe... je to neuvěřitelná až zázračná symbióza a myslím, že jsme ji tu všichni zažili... Kesska mi právě taky rozumí i beze slov... chtěla jsem jí dát pár dobrůtek do její oblíbené hračky (takové té jednoduché, kterou musí obracet, aby jí ty dobrůtky dírkou vypadly ven...) a šla jsem pro ni na dvorek... nemohla jsem ji najít, tak jsem chodila a Kess si tak popoběhla, čumákem mě popostrčila správným směrem a dovedla za boudu, kam se jí hračka zakutálela... byla jsem v šoku, že prostě ví... taky funguje spíš na dobro... než na příkazy... ale já si fakt myslím, že je to tím absolutním napojením té fenky na páníčka a paničku ... Aby měla Kess větší pohodlí při cestování, koupili jsme kvůli ní před rokem a půl SUV, spousta věcí u nás se podřizuje našim chlupatým přátelům... a já si z nějakýho důvodu prostě myslím, že tak je to dobře... Člověk nabyl rozumu proto, aby pomáhal těm, kteří si sami pomoci někdy nemůžou... ne proto, aby dokazoval, jak je mocný a ovládá svou krutovládou celý svět...
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2014 00:10
- Nahlásit
Kessie
Člověk nabyl rozumu proto, aby pomáhal těm, kteří si sami pomoci někdy nemůžou... ne proto, aby dokazoval, jak je mocný a ovládá svou krutovládou celý svět.
To si, s dovolením, vypůjčím na FB.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2014 01:10
- Nahlásit
worick
Mrkni prosím sem: https://www.facebook.com/254398331378679/photos/a. 262132890605223.1073741828.254398331378679/4209963 44718876/?type=1&theater
To asi nebyl on, že?
|
Tá ta
Člen |
# Zasláno: 1 Pro 2014 08:57
- Nahlásit
Kessie
Drakopes
nohy a hřát si je
No to muselo být príma.
To jsme zase my nikdy nezažili.
Nebojte se dalšího psa
Asi máš pravdu.
Lehounce,lehounce toto téma již u nás padlo.
|