| Autor |
Zpráva |
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2014 07:07
- Nahlásit
Drakopes
včera jsme s Erwínkem potkali mladou, krásnou a vysokou dívku ... sen každého muže
A je to tady. Jako by před tím worick včas nevarovala:
"... měj to stále na paměti...hlavně, když ti bude nadbíhat mladá, krásná zlatokopka."
|
worick
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2014 23:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
včera jsme s Erwínkem potkali mladou, krásnou a vysokou dívku (Eddie Murphy by si cvrknul do gatí) - řekla "Máte ho krásného... A velkého"; sen každého muže -
Strejda
A je to tady. Jako by před tím worick včas nevarovala - šikovný jsi pěkně si to pamatuješ
Jirka sem tak často nezavítá, bůhví, jestli to tehdá četl
Nějak jsem teďka nestíhala, pořád jsme trajdali. Dneska ale s klukama na výletě, na slovenském Bradle - mohyle M.R.Štefánika - od architekta Dušana Jurkoviče, z bílého travertinu. Nějakou fotku hodím, až je Tom stáhne. Bylo ale celý den celkem nepříjemně sychravo, 8.st, nahoře foukalo. Udělali jsme kolem ještě okruh po značených stezkách. Jo, Berrynek nám zničehožnic včera ráno pajdal na zadní nohu. A pajdá pořád. Nedošlapuje, v klidu přizvedává. Snažila jsem se v pacce něco najít, ale nenašla. Když chce dělat blbiny, lítá jak blázen a dobré, ale když jde, je vidět, že kulhá
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2014 05:34
- Nahlásit
Á, tady to spí. Je vidět jak tu hodinu navíc zužitkujete.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2014 08:19
- Nahlásit
Evey
Á, tady to spí. Je vidět jak tu hodinu navíc zužitkujete. - prdlajz Vstávala jsem přesně o tu hodinu dřív(pokud teda zrovna nezaspím) tedy dnes 5.50. Čuměla jse v telce na blbliny a pak šla s malým předstihem běhat, takže jsem ještě měla čas i nakouknout, než půjdu za klukama. Výborné je pustit si domů kocoura, tan se nažere a ve chvíli, kdy já na páse hýbám nohama z posledních sil a jdou mi prasknout plíce...se postaví do dveří a řve jak satan, že si to rozmyslel a chce jít zase ven Naštěstí se vykutal i Tom a vyhodil ho
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2014 11:19
- Nahlásit
Úžasná hodina navíc
A bohužel jen na pět měsíců, ten letní čas mi fakt nevyhovuje.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2014 18:17
- Nahlásit
Tak Barney má zase zácpu. Přitom jsem žádné kosti nedávala. Krmila jsem pouze mleté směsi. Vím, že některé směsi obsahují pomleté kosti. Mám z toho hrozné nervy. Barney dneska celou procházku tlačil a nic. V 13:00 jsem jela do obchodu pro kysané zelí a olej a pro lactulosu. V 16:00 jsme ho vzala znovu ven. Zase zkoušel tlačit a nic. Naštěstí mám zítra volno, takže nejspíš ráno povalím k vetovi.
Může zácpu způsobit i krmná mletá směs nebo vepřové kousky masa???
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2014 18:23
- Nahlásit
MartinaBarney
Ze vam sem lezu - z mletych smesi se mi jednou malem ucpaly cuby. Slo o vetamix, nejaka kureci smes. Spis teda rozsmelcovany kosti s minimem masa ci kuzi, cubam lezly oci z dulku, kdyz tlacily suchy bily bobky, a to maji zazivani extra odolny. Od ty doby nikdy vice sem jim to nedala, kupuju jen smesi od jiny firmy, hlavne hovezi, ci hovezi s droby, kure jim dam radsi coby kusovku nebo masity kureci skelety s pridavkem jinych vnitrnosti. Mletiny jsou zaludny, zacpu urcite zpusobit muzou. Veprove kousky ti psa urcite neucpou.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2014 19:25
- Nahlásit
MartinaBarney
Může zácpu způsobit i krmná mletá směs Může, koupila jsem kdysi dávno 1x a naposledy krůtí mleté... a stejně jako Fifi špatná zkušenost a nikdy více...
Pomleté maso nekupuju pro sebe ani pro psa.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2014 20:13
- Nahlásit
Já mu včera a předevčírem dala vepřové kousky s droby, před tím měl drůbeží mleté syrové a ještě před tím vepřové nebo hovězí hrubomleté. To už přesně netuším. Nikdy s tímhle problémy neměl právě. Co se týče značky, tak od Vetamixu neberu už snad 3 roky. Maso beru od Pošváře, Cebery, z Nýřan. Takže místo mletého kupovat kusové a krájet mu to na kousky? Já těch mletin mám ted plný mrazák - drůbeží, rybí, svalovinu s chrupavkou a hovězí hrubomleté s droby
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2014 20:32
- Nahlásit
MartinaBarney
Nechce se mi věřit, že by měl zácpu z něčeho co by měl před 3 dny, kdy měl to drůbeží. Nemohl si někde třeba vyhrabat nějakou kost?
Takže místo mletého kupovat kusové a krájet mu to na kousky? Nebo pomlít doma.
Já těch mletin mám ted plný mrazák A co třeba to namíchat s kusovým masem?
A nepije málo? Zkus mu dát i vývar.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Říj 2014 22:17
- Nahlásit
MartinaBarney
teď mám taky mletiny od Krmme cz. - s tím problémy nemám...či ťuk, ťuk...zatím jsme nikdy neměli. Možná bych mu to vždycky ještě polila rozpuštěným sádlem, či kvalitním jakýmkoliv olejem(teda ne motorovým ) A jestli má rád i takové polévkoidní jídla, tak mu to klidně rozmíchej i v troše horké vody. Chuďato právě bych teď do něj zkusila narvat nějaké hodně mastné vepřové maso, třeba neuzený! bůček či podbradek...z toho se většinou pos...i psi
Už minimálně 14dní, se v jezeře vyskytuje větší množství ukousané trávy, ještě jsem se Tomovi smála, že ryby hlady neví, co by sežraly, že jim sype málo. Ráno jdu takhle po schodech nahoru, hodím tam okem a u rákosí zaparkovaná ondatra To zase dopadne Když jsem říkala, jak se jen o tom jezírku uprostřed zahrady vždycky dozví, tak mi tvrdil, že je to určitě ta samá, co tam byla vloni, načež jsem opáčila, že ta, co jsme z ní našli pak polovinu v trávníku asi těžko
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 00:43
- Nahlásit
Tak nás probudilo hlasité tlačení ze zahrady Když jsem za ním přišla na zahradu, tak měl radost, prolízal mi mezi nohama, jako by mu nic nebylo. Dívala jsem se, že vet otvírá až v 9:00, kruci!
Evey
A nepije málo? Zkus mu dát i vývar.
Dala jsem mu vývar ze zabíjačky ted. Nevypil sice všechno, ale snad necelýho 0,5 litru ano. Naposled jsem ho viděla pít včera večer kolem 20:30, kdy jsem mu dávala čerstvou vodu.
Nemohl si někde třeba vyhrabat nějakou kost?
Je to možné, že měl na zahradě ještě nějakou schovanou. Taky mě napadlo, že mu chtěli třeba dopřát sousedi. Budu se jich muset zeptat.
worick
A jestli má rád i takové polévkoidní jídla, tak mu to klidně rozmíchej i v troše horké vody Vodu mu dávám do jídla vždycky, aby to neměl tak suché. Olej přidávám jen třeba 1x za dva, tři dny. Jak mě napadne. Ale asi budu muset dávat denně - radši.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 07:15
- Nahlásit
To byla noc! Spala jsem tak 4 hodiny. V noci jsem ještě volala do Brna na veterinu - tam mi řekli, že je těžké radit po telefonu, že psa musí vidět. Pak jsem volala na kliniku do Vyškova MUDr. Hylákovi - ten mi řekl, že v noci nemusím jezdit, že to vydrží do rána, tzn. do 7:30. Jenže když slyšíte psa, jak každých 15 minut tlačí a ještě u toho vydává ty zvuky - asi jak ho to bolí. Náš vet má dovolenou tyhle dva dny, tak proto jsem volala jinam.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 07:23
- Nahlásit
MartinaBarney
Ach jo. To chápu. Takže jedete do toho Vyškova?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 07:30
- Nahlásit
MartinaBarney
a co čípek?
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 08:06
- Nahlásit
MartinaBarney - jejda, tak to moc držíme pěsti... snad to dobře dopadne! Dej pak vědět!
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 08:27
- Nahlásit
Tak nakonec ještě změna. Ještě než jsem odjela k vetovi do Vyškova, tak jsem vzala Barneyho před barák na trávník. Zatlačil a vypadl bobek! Bez dlouhýho tlačení a bez naříkání. Šla jsem teda s Barneym ještě na pole a tam z něj vypadla další hromádka - už průjmovitá, ale vypadla. Takže návštěvu veterináře nechám být, až pak ve středu bych se stavila za tím naším poradit se. I když nevím, jestli by to vet nesvedl na to krmení masem (naposled mi říkal, že je proti krmení masem). Bud jsem já udělala někde chybu - v krmení nebo i třeba v tomto týdnu málo pohybu, nebo si Barney našel kost na zahradě a nebo mu něco dali sousedi.
Myslím, že by to mělo být na dobré cestě, když se vykadil, ne? Ještě tady mám trochu vývaru, tak mu ho dám. Jinak rýži, rozvařenou mrkev a kuřecí asi večer. A celkově dávat asi víc vlákniny, ten olej do jídla, třeba to rozvařené lněné semínko. Budu si to muset nastudovat v té knížce o Barfu.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 08:48
- Nahlásit
MartinaBarney
Myslím, že by to mělo být na dobré cestě, když se vykadil, ne? Teď už ano. Ale mírnou dietku bych dala.
A jak ten bobek vypadal, bylo to opravdu něco tvrdého ?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 09:26
- Nahlásit
A jak ten bobek vypadal
Myslím, že všichni bobek "od kosti" poznáme. Okem i nosem. Smrdí to jak kvetoucí břečťan. Světlá barva a drolivá konzistence je taky nezaměnitelná. Doufám, že právě nejíte.
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 10:15
- Nahlásit
Evey
Ten první bobek - měl tvar, ale byl mazlavej. Rozhodně nevypadal tvrdě.
Strejda
Okem i nosem. Smrdí to jak kvetoucí břečťan
Já jsem právě nic necítila. Možná tím líp asi.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 10:55
- Nahlásit
MartinaBarney
No koukám, že máte veselo
Když měl radost a prolízal mezi nohama...nepovedlo se mu právě něco už vytlačit...ten tvrdý myslím? Ráno pak už šel možná i zbytek. Tak to je dobře, že se to zase nemuselo řešit razantně. A hlavně, že jsem psala, že Berry teďka dobrý a ráno tlačil taky na 5x sice neskučel, ale taky mu to zrovna moc nešlo. Když se mu pak povede, právě taky přiletí šťastný jak blecha A je to tím, že Worka moc nejedl svoje kosti poslední dobou (to oni oba...skoro nic ) ale Berry pak odpoledne chodil a všechny spráskal Už jsou týden na granulích, protože odmítali jíst a mezitím se to pokazilo...s granulema je to v tomto případě jednodušší - když nechtějí, nebo jen rýpnou, tak se sesypou zpátky do pytle a další den - další pokus
Strejda
Okem i nosem. Smrdí to jak kvetoucí břečťan. - to jsem čéče taky nezachytila
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 11:03
- Nahlásit
MartinaBarney
Rozhodně nevypadal tvrdě. No, ptám se na to záměrně... Třeba neskučel skrz zácpu, ale pro nějaké bolení ve střevech.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 27 Říj 2014 11:31
- Nahlásit
worick
Smrdí to jak kvetoucí břečťan. - to jsem čéče taky nezachytila
No, vzorek Ti posílat nebudu, ale třeba si toho všimneš jindy. Možná to taky závisí na původu kostí (V, H, Dr, ...). Ale výzkum dělat nebudu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2014 10:48
- Nahlásit
Rychlé hlášení: ondatru jsem dva dny neviděla, našla jsem jen mrtvého potkana...tipuju to ná práci koček, jen nevím, kde ho vzaly potkany tu běžně teda nemáme Snad musela být až u stájí. Včera jsem kopala díry na sloupky na vedení révy, kiwi a malin. Worka kopal myš. K večeru jsme byli v lese. Ráno se nemohl postavit na pravou přední, ale pak to trochu rozchodil, takže tipuju, že to nebude něco zapíchlé, ale spíš namožená tlapka. Když jsem dávala kokina Dáši a sousedům, došla nás slečna s labradorem na vodítku, trošku je známe. Worka jim šel kousek naproti a debil na labradora začal naskakovat. S nadávkama jsem letěla za ním, strhla ho dole, slečně se omluvila. Brala to celkem v pohodě. Byl to pes, nevím, ale nebyla to jen dominance, vypadalo to, že mu voní A jsme u toho: já se z těch háravek zvencnu teprve se sotva pár dní uklidnili s Dášou, včera asi začínala hárat kavkazačka Moli, protože Worka nic, ale Berča stál u plotu s ní a kňučel a odmítal jít s náma domů, museli jsme mu s Workou zdrhnout a schovat se mu.
Jdeme řezat polena motorovou pilou, tak držte palce, ať si něco neufiknem Děsná činnost, nesnášíme to ani jeden, ale co se dá dělat, když potřebujem dřevo do krbu Horší lidi, co tím topí celý barák...co musí nadělat dřeva
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2014 14:18
- Nahlásit
worick
Horší lidi, co tím topí celý barák...
Jo, my jsme ty horší lidi.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Říj 2014 17:26
- Nahlásit
Strejda
Jo, my jsme ty horší lidi - tak to vás ale upřímně lituju Šílené ještě se nám v polovině práce nějak ztupil řetěz či co, prostě to přestalo pořádně řezat, každé poleno trvalo hrůza dlouho, tak jsme se na to vyprdli a třetinu metrů jsme odvozili vcelku a pořežou se nahoře v zahradě, až se to dá nabrousit(letos to ale nejspíš už nebude ) Máme nařezané ještě loňské a předloňské, takže je nám to jedno. Od rána jsme neměli v hubě, končili jsme skoro potmě a padáme únavou....Uřezané nikdo nic
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 30 Říj 2014 19:54
- Nahlásit
V poledne jsme si s Jirkou dali spicha v parku a šli spolu na polévku. Nakonec mě vláčel přes celou Grébovku ... ale dole u Botiče mi ukázal ledňáčka. Zírala jsem. Erwinovi to bylo jedno )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2014 08:01 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Běžící Erwín
V magazínu MFDnes je článek o pejskařích, respective o jejich divném chování a mluvě. Samozřejmě celá já ...a koukám i Ty Taky říkám,,jé, klucí koukejte ledňáček, to je ale krásný ptáček, že jo!?"
Dneska musím odpoledne na pohřeb Starý soused(u mamky) spadnul do sklepa a zabil se. Ani nevím, už měl nějak přes 80, ale velice čiperný dědula, staral se o paní, která měla několik mrtviček. A my mysleli, že ten tu snad bude věčně...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 31 Říj 2014 13:47
- Nahlásit
A já fakt nevím, kde všichni jste? Nechci pořád vypisovat sama, neb už to nikoho nebaví a pak sem přijdu a tu dva dny nic ještě, že alespoň Ája nezklamala...
Peťula je pořád v jenom kole, ale co další? Nevíte, co je s Tátovýma a s Noemi??! Taky by se mohli občas objevit
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Lis 2014 07:09
- Nahlásit
worick
pořád v jenom kole, ale co další? Já též. Ve čtvrtek nákupy, příprava na oslavu. V pátek oslava, takže jsem celý den strávila v kuchyni buď přípravou jídla anebo u nádobí. No a dnes pokračování, přijde druhá část lidí.
Nevíte, co je s Tátovýma a s Noemi?? Ti už se tedy neozvali pěkně dlouho.
|