| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 10:55
- Nahlásit
Mrazík u nás ráno proběhl. Tráva byla zmrzlá
Václavky jsem už u nás viděla, ale nebrala jsem je. Nevím moc co s nimi.
Strejda, worick
Anebo se jen dobře v noci zakrývám.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 11:15
- Nahlásit
Evey
Anebo se jen dobře v noci zakrývám - se ti řekne, když je mi furt horko Ale o půlnoci byly jen 4st. otevřela jsem ventilačku a zakutala se. Za chvíli vidím proletět kolem jednoho komára, druhého... ale byla jsem moc ospalá na to, abych je šla honit po pokoji, tak jsem se také pořádně zakutala s tím, že stejně bude zima, tak snad v noci nevylezu a poštípaná nejsem...asi
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 14:57
- Nahlásit
worick
na tyhle senátní volby bylo jen devět kandidátů, volila jsem místostarostku, kterou znám i osobně.
Ale na komunální volby je opravdu asi 1600 kandidátů - nevím, kam je budou ve třídě vyvěšovat, asi si je komise nalepí i na čelo ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2014 16:21 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
na tyhle senátní volby bylo jen devět kandidátů - jo ták já to právě moc nesleduju, protože nevolím Ne, že bych nechtěla, to já bych šla, ale trvalé bydliště mám ve Zlíně, musela bych volit tam a tam je mi to už ukradené či si pokaždé vyřizovat volební průkaz a to se mi fakt nechce
Jeli jsme omrknout ty václavky, nakonec zvítězil menší výlet do Radějova(u Strážnice) kde je místo o kterém víme, že tam rostou. Bylo to jen něco přes 4km, našli jsme pár praváků ale václavka ani jedna ...asi čekají až na toho Václava, že jo Strejdo?!
Hele, chodíš ty vůbec na václavky?
Evey
Václavky jsem už u nás viděla, ale nebrala jsem je. Nevím moc co s nimi. - václavky jsou jedinečné do kyselice u nás se tam ani jiné houby nedávají
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2014 06:37
- Nahlásit
worick
Hele, chodíš ty vůbec na václavky?
Už jsem je mnoho let nesbíral. Ale to bych asi měl, že?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2014 10:58
- Nahlásit
Strejda
Už jsem je mnoho let nesbíral. Ale to bych asi měl, že? - čéče měl Z minulé výpravy jsme místop václavek přinesli pár praváčků, tak jsem včera vařila kulajdu. S Tomem jsme se zhodnuli, že to prostě není ono. Ty houby jsou zbytečně moc měkké a málo aromatické...není nad václavky
Ráno jsem zaspala, protože otevřu oko a šero, tak zase zavřu...po chvíli mi to nedalo tak kouknu na budík a doprčic 7.20...to už jsem měla začínat běhat. Venku pršelo Tak jsem vyletěla z postele, bez pořádného protažení, pak ještě musela domů pustit kočky a dát jim do misek...no a teď nemůžu otočit hlavou doprava Venku je hnusně, i když teď momentálně neprší. Včera večer jsem porcovala dýně a lovila z nich ty neloupací semínka(hlavně pro Berunku prostatika ) ještě tam zbyly tři, tak budu pokračovat. Pak mám taky ve sklepě vyhazovat staré zavařeniny, tzn. pozotvírat a povylévat do masovky a vyvézt na kompost. Pak nějaké zašívání...no, práce by bylo i tak dost
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2014 19:17 - Změnil/a: Kessie
- Nahlásit
worick - no, konečně máme i volnou neděli, tak vyrazíme někam poblíž do lesa... doufám, že ještě nějaký hřib najdem... A když ne, nevadí, hlavně že se projdeme na čerstvým vzduchu... Před chvílí jsme byli obejít vesnici a je tam teda dost kosa... hlavně nahoře, kde fouká docela studený vítr... ještě že jsem měla i čepici... nosím ji vždycky ve vnitřní kapse, tak jsem ji i vytáhla a bylo mi jedno, že je teprve konec září...
Obdivuji Tvoji výdrž i to, že si dokážeš poručit a jdeš si zaběhat i když se Ti třeba moc nechce... to je paráda...
Mikšu jsem ostříhala hned po poradě tady s vámi - musela jsem to vzít těsně u kůže... na kůži neměl vůbec nic, ani stroupek, měl tam "zacuckanou" tu smůlu se starýma chlupama, který kvůli tomu nemohly vypadnout a bránily v růstu těm novým... teď je ještě poznat, že tam má místečko kratších chlupů, ale rychle to dorůstá... ufff... děkuji všem za rady!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 26 Zář 2014 20:43 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Kessie
Obdivuji Tvoji výdrž i to, že si dokážeš poručit a jdeš si zaběhat i když se Ti třeba moc nechce - no tak to já celkem taky ještě nikdy jsem u žádného cvičení nevydržela tak dlouho a běhání - tak to nesnáším pořád, nechce se mi pořád...ale mám strach z obezity s věkem už se ty kila začínají nabalovat tak nějak samy Po taťkovi mi hrozí vysoký tlak, cukrovku měl on, včetně všech prarodičů...tak si říkám, že i k tomu by to mohlo být dobré..Snad vydržím běhat co nejdýl..i když se mi vždycky vybaví herec Tříska, jak říká, že si nedovede představit den bez ranních deseti kilometrů...a já šílím z představy, že už budu muset běhat do konce života, že budu seschlá babka a muset se takhle mučit Jo, je to masochismus
Dneska nakonec, jsem krom těch dýní nedělala nic(trochu uklidila) jelikož Tom nesehnal tenistu(a ani nebylo počasí ) sám navrhnul, že jedeme na Buchlov k Bunči, kde jsme měli místo s václavkama...každý rok jsme tam natrhali plné koše. A dneska to obejdem těch 5km, tam až na konec, aby jsme s nima necárali po celé trase....a těžba a to místo v pr... Našli jsme jeden mizerný trs Kdyby jen nerostli (jako, že ještě fakt nerostou) tak tam člověk sjede za týden s tím, že to bude zase plné hub, ale právěže, už není ani kam Tak zase zkusíme tady na ten Radějov, jestli bude vhodná doba, tak tam jich také bývalo celkem dost a těžba tam není...zatím
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2014 05:35
- Nahlásit
Trochu těžší kalibr, takto po ránu ...
https://www.facebook.com/video.php?v=3930144275170 68&set=vb.254398331378679&type=2&theater
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2014 08:49
- Nahlásit
Evey
Trochu těžší kalibr, takto po ránu ...
... ani v poledne se to nezlehčí.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2014 11:13
- Nahlásit
Evey
kristepane, kde na to chodíš?! Tohle mi nedělej ...dobrovolně bych se na to nikdy nepodívala
Jak je u vás, už vám svítí to avizované slunko? V noci zase pršelo, teď je pořád nízká oblačnost Už několikrát to vypadalo, že se rozejde a pořád nic Lávka pořád není...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2014 17:19 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
worick
Kdyby to nemělo dobrý konec, tak bych to sem ani nedávala.
kristepane, kde na to chodíš?! od kamarádky.
Jak je u vás, už vám svítí to avizované slunko? Začalo až tak kolem 11 hod. ale zatím stále svítí.
Strejda
Nevíš jak je to s cestováním se psy do Singapuru? Kamarádka tam asi pojede na 3 roky a chce si sebou vzít psa. Je tam prý po příletu ale měsíční karanténa. Dle někoho v naprosté separaci někde v kleci, někdo říka, že pes může být i doma, ale nesmí se sním chodit ven.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 27 Zář 2014 23:25
- Nahlásit
Evey
Nevíš jak je to s cestováním se psy do Singapuru?
Zeptám se. Zlosyn to nebude vědět, ale zjistí to.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2014 06:53 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Strejda
Zeptám se. Zlosyn to nebude vědět, ale zjistí to. Děkuji oběma. Ale nijak to nespěchá, jestlo opravdu pojede bude vědět tak zab 3-4 týdny a odlet by byl v lednu.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2014 08:28
- Nahlásit
Evey
Ale nijak to nespěchá
To je dobře. Zlosyn bude ještě dva týdny na jiném kontinentu.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2014 15:30
- Nahlásit
Evey
Už to vím. Je to ta horší možnost.
v naprosté separaci někde v kleci
Kromě toho je to dost administrativně náročné.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2014 15:44 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Tak ...
musím něco sepsat, než mě Worick donutí předstoupit před kárnou komisi ...
Po půlročním plánování jsme včera byli v zoologické zahradě. Naplánovali jsme počasí zcela zodpovědně - v půl jedenácté, když jsme platili vstupenky (3 dospěláci + 1 dítě + 1 pes + 1 auto = 950 Kč), byla obloha jak vymetená a sluníčko svítilo na plné pecky. Byli jsme nalehko, protože misky s pitím jsou na každém rohu:
Jirka vzal Erwina a já se chystala fotit a fotit. Jenže jsme stěží prošli branou - mamánek Erwin plašil, kde jsem (dva kroky za ním) a zoufale se motal okolo a pod nohy. Tak jsme si ho prohodili, vytáhla jsem svou stopovačku a Erwina převzala. Takže fotek moc není:
Když se mi podařilo dát Jirkovi nenápadně vodítko:
nebo Jirkovi vnutit fotící mobil:
Přesto ovčák hned kontroluje, jestli se někdo příliš nevzdálil:
Prošli jsme celou zadní část, obdivovali Údolí slonů (v pátečním referendu byly dotazy na financování radnicí rekonstrukce stadionu Bohemky za cca 150 mil a nová radnice ne za 920 mil, ale jen za 500 mil). Tak jsme strhali celou naši obec, protože to úžasné sloní údolí přišlo na 345 miliónů.
Pobavili nás pralesní psi - mrňaví jak jackrusselové, mrňavé tlamičky, ale na Erwina házeli ramena a vyprovázeli ho až co to šlo.-) Lední medvědi nás měli tentokrát na háku a vlci se ani neobtěžovali zvednout. Hyena čabraková aspoň zvedla hlavu a nasála vzduch . Pod mostem do Afrického domu stál obrovský tmavý žitafí samec. Byl oddělen od zbytku stáda, koukal za nimi do plání a podezíravě čichal, co to nad ním nezvyklého prošlo.
Vzhledem k tomu, že z naší skupiny jsem já v ZOO nejčastěji, tak jsem před pavilony zůstávala sedět s Erwinem já. Nojo, když jsme naposledy byli s Alfíkem a Nílouškem, nebyl problém je na určeném místě nechat uvázené a jít dovnitř společně.
Pro kolemjdoucí jsme byli větší atrakce než všechna zvířata. Spousta lidí se s Erwinem fotila - když oderval pohled od dveří, kam mu zmizeli tři lidi ze smečky a přestal kníkat, byl milý, mazlivý a obdivuhodný Bylo tam i hodně psů a občas i lidi, kterým strašně vadilo, že by si chtěl Erwin čuchnout (asi dva).
Dítko si vlezlo na kovového koně Převalzského, na kovového slona:
a svezlo se na poníkovi:
Pohodové je i jídlo téměř na každém rohu - od párku v rohlíku až po gyros s hranolkami, od teplých lázeňských oplatek po lívanečky s tvarohem nebo palačinky s čímkoliv. U všeho jsme měli štěstí, že fronta se vytvořila až po našem odchodu. A cenové relace jsou rozumné. Závěrečná tečka byly zmrzlinové poháry. Můj jahodový Erwin pečlivě vylízal. Jirka měl karamelový a odhodil do něj parfémovaný ubrousek. I když ho vytáhl a Erwinovi se omluvil, ten odvrátil hlavu a zcela pohrdnul
Zabalili jsme to kolem čtvrté, kdy se hustota lidí na metr čtverečný povážlivě zvyšovala.
No, a aby nebylo jen všechno v pohodě, Erwin si nadlehčuje pravou zadní, Není to důsledek včerejší ZOO, je to záležitost delší. Zítra zavolám do Brodu a raději tam zajedeme. Zatím mu to masíruju koňskou mastí, pokoušeli jsme se mu do jeho šatnového separé na dlažbu propašovat matraci, ale prosadil si svou - po hodině šla matrace pryč. Na náš laický pohmat není žádný problém, chodidlo jsme prohmatali, drápy prohlédli. Pobíhá celkem dobře, ale když stojí, o tu nohu se jen opírá.
Tak, Radko, napsala jsem toho dost??
A ještě poznámka k úvodní části - auto s námi do ZOO nešlo, platili jsme mu za klid a pohodu na parkovišti )
|
worick
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2014 17:07
- Nahlásit
Evey
Strejda
Už to vím. Je to ta horší možnost.
v naprosté separaci někde v kleci
Kromě toho je to dost administrativně náročné.
už tady na jiném fóru (nebo na fauně?) někdo řešil stěhování se psem, tuším někam na Nový Zéland. Vůbec netuším jak bych to řešila, protože možnost ,,nachat psa doma" je strašná, pro mne nemožná, ovšem 20h cesta letadly, pak měsíc někde sám v kleci...bála bych se, že ho zabiju Teda naše kluky určitě, ti se ode mne nehnou...zrovna jak píše Alenka dole o Erwínovi
Drakopes
Yura
Áji, Jirko...parádní reportáž To je na veeelkou pochvalu Kde by jsme se ,,my z konce světa" dozvěděli, jak to teďka v ZOO máte Počkejte, neslavila zrovinka nějaké výročí?!? Všechno bezva...až na tu cenu teda Nevím, jestli je to úplně správná politika(možná tam nechtějí, až tak moc lidí) ale kdyby vstupné bylo třetinové, rodiny by tam chodili na ,,prochajdu" určitě častěji, než jednou-dvakrát do roka Já určitě, kdybych měla tu možnost
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 28 Zář 2014 17:24
- Nahlásit
rodiny by tam chodili na ,,prochajdu" určitě častěji,
mají překvapivě bohatou nabídku různých slev, karet apod.
Akorát my, co tam chodíme jednou za dlouho, platíme tím pádem plné vstupné
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 09:54
- Nahlásit
Kvído dnes přinesl první myš. Jen nevím, jestli je to dobrá, nebo špatná zpráva
Drakopes
Krásná reportáž Je vidět, že jste si to všichni moc užili....
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 11:17
- Nahlásit
LuckaM
Kvído dnes přinesl první myš. Jen nevím, jestli je to dobrá, nebo špatná zpráva - no dobrá ne? Nebudete mít v baráku myši
|
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 11:27
- Nahlásit
Na včera se objednala sestřenka z Brna, že holky(10 a 8let)pořád žadoní, ať se jede k nám za pejskama. Tom jen převracel oči, nesnáší, když je otravujou děcka. Trošku jsem měla obavy, aby je taky netahali až přesmíru, ale už jsou celkem vělké a rozumné, takže se to dalo. Seděli jsme venku na terase, tak byli i pod dozorem. Akorát ti naši ,,mamičáci", se ode mne nehnuli, ani na naléhání holek s nima nešli lítat. Dokonce ani Woruška jelikož před tím nevečeřel, tak ho nevíc zajímalo být narvaný kolem stolu Nakonec sebral z talířku ,,páreček v listovém těstíčku Ládi Hrušky" což jsem tvořila já. No...bylo to jisté ocenění mých kuchařských schopností ale i tak dostal vylágoš. Pořád jsem ho sledovala, ať ten čumák na stolek nestrká a jen jsem ztratila chvilku pozornost, už ho měl v hubě Za to ale může naše nedůslednost Normálně, když přijde návštěva za náma, je od stolku vykážem, ale holky je chtěly pořád hladit, tak jsem je nechtěla posílat ,,na místo", aby je právě neotravovaly tam.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 13:36
- Nahlásit
LuckaM
Jen nevím, jestli je to dobrá, nebo špatná zpráva
Jednoznačně dobrá. Jestli jste zatím neměli v domě myši, tak teď budete mít pravidelnou dodávku čerstvých, jen trochu nakousnutých. Počítej s tím, že občas některá uteče.
Jedině snad, že by Kvído neměl vlastní dvířka nebo otevřené sklepní okno. To by myši zůstaly vyrovnané na prahu. Ale pro kocoura to je takové nekomfortní.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 13:45
- Nahlásit
Strejda
Už to vím. Je to ta horší možnost. Děkuji za bleskurychlé ověření. Myslím, že za těchto podmínek si psa sebou brát nebude.
worick
Máme na cvičáku velkou psí zlodějku, bere naprosto vše. Hračky, boty, oblečení, mobily, svačiny. Naposledy mi málem ukousla prst když mi rvala z ruky párek. Museli jsme kvůli ní zavézt mimořádné bezpečnostní opatření.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 20:27
- Nahlásit
Nakonec jsme se teď večer cestou z večerního venčení (a nákupu vína) stavili na veterině.
Vypadá to na stehenní sval, na klouby a kosti nereaguje. Dostal injekci, prášky na čtyři dni a klid na vodítku.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 29 Zář 2014 21:07
- Nahlásit
Strejda
Myši tady právě (v domě) zatím žádné nemáme. Jenom spoustu pavouků Večer už měl ulovenou další Zatím má tu nekomfortní variantu. Dvířka nemá, chodí domů (do chodby) pouze s námi, nebo když ho pustíme...
Čekáme na zateplení.....mělo začít začátkem září - budiž, pán se omluvil...tento týden by měli začít stavět lešení...
Jiná firma měla instalovat kotel 8. září...volali, že došli akumulační nádrže a že přijedou 22. To už pro jistotu nevolali a jen mimo řečí, když jim Lukáš volal, aby se zeptal, v kolik přijedou, oznámili, že teď zas nemají kotel a přijedou bůh ví kdy...možná za 14 dní...
Pořád se nepřestávám divit, že je tohle vůbec možný...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2014 07:01
- Nahlásit
LuckaM
To by bylo na román. Ale nikdo by ho nečetl. Kdo to zažil, je znechucený předem. Kdo to nezažil, neuvěří.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2014 07:38
- Nahlásit
LuckaM
Strejda
To by bylo na román - přesně to u je takový folklor Dva měsíce nám vodaři jezdí opravovat tepelné čerpadlo, respective dostali od servisáků TČ za úkol, vyčistit vrty. Po neustálých slibech, že přijedou...my čekáme a nic...jim Tom v neděli pošle, že: jelikož nereagovali na termín, tak s nima v pondělí (včera) nepočítá a není doma. Ráno jdu se psama a po cestě projíždí auto. Vracím se a auto stojí před garáží...přijeli Naštěstí se Tomovi nakonec schůzky přesunuly na pozdní odpoledne, takže to vyšlo. Jestli ho ovšem do zimy dají dokupy...ví pánbů
Myši tady právě (v domě) zatím žádné nemáme. Jenom spoustu pavouků - áno myši máme v baráku taky jen ty, co tam Gucci přinese Ale doma chytá i ty pavouky
Naše kočky chodí domů taky jen na zaškrabání na okno(Gucci) a nebo se Leonka ptáme, jestli milostivě nejde domů...někdy otevíráme dveře s dotazem i pětkrát a Leon čumí do blba(co pořád otravujete, jen si tu sedím!) Lítačky mají jen do zahradního domku.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2014 07:50
- Nahlásit
Drakopes
Vypadá to na stehenní sval - co se dal na atletiku?!
Mám trochu obavy, že Berrynek dneska na nohu nešlápne včera jsem to přepísknula s prochajdou Dva dny jsme nebyli(měli jsme jít v neděli) ale byla jsem z chystání pohoštění, vaření oběda a úklidu(před návštěvou sestřenky) tak zmordovaná, že jsem neměla chuť a kluci taky chrněli...Tak jsme včera vyrazili nad náma do Háje, jestli na našich místech nerostou ty zpropadené václavky, konečně Bylo i dost teplo, i když jsme šli až v půl šesté a hlavně, jsem nějak nedomyslela, že je to hodně daleko(a vysoko) Když jsme v 19.45 dorazili (potmě už přes vesnici) domů, sotva jsme pletli nohama. Pak jsem to změřila a přes 8,5km A našli jsme prd Už fakt nevím, kam mám jít Hlavně nevím, jestli fakt nerostou, nebo se tak změnila ta místa...vyrostly stromy, či ,,zmiznuly" stromy...že už tam neporostou I kámoška z Pekárny by chtěla(ona je Tomova vzdálená sestřenice a manžel s ním hraje tenis)tak jsme slíbili, že jí přinesem..a pořád nic
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2014 08:33
- Nahlásit
Drakopes
klid na vodítku Ještě mi tam chybí klid na gauči u televize.
|