| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2014 08:48
- Nahlásit
Mám pro Vás jeden příběh, teď už vím, že se šťastným koncem.
Včera ráno, po cestě do práce, jsme na cestě viděli pobíhajícího psa. Skoro jsme ho srazili, nebyl ve tmě vidět. Vypadal skoro jako malá srnka. Tak cca 25 kg. Zastavili jsme, já jsem se šla pokusit psa chytnout, bohužel marně. Byl hodně vyděšený a prchal. Ráno byl docela provoz, tak jsem se bála, aby ho někdo nesejmul. Po příjezdu do práce jsme s kolegyní začali vymýšlet co s ním. Evidentně se někomu zaběhl, měl na sobě krásný obojek. Kolegyni jsem zaúkolovala, aby zavolala svému příteli, který je policajt a zrovna sloužil cca. 7 km od místa. Jsem myslela jestli by tam třeba jako nezajeli, že pes ohrožuje dopravu atd… No nezajeli, prý máme volat městský úřad. Tak jsme zase začali po všech řidičích zjišťovat jestli se tam pes ještě pohybuje. Ten telefonát na policii se ale poté ukázal být důležitý. Volala tam totiž nešťastná paní, že právě takového psa postrádá, tak ji nasměrovali. Paní nemajíc auto sedla na vlak a dojela 25 km a šla psa pěšky hledat. Mezitím milý pes doběhl až na „své “ sídliště do okresního města. Tam pobíhal a vzala si ho k sobě sousedka. Neuvěřitelné, pes z paneláku, celoživotní gaučák, dokázal sám najít cestu zpět a šel asi 35 km.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2014 11:24
- Nahlásit
Evey
tak to je ale výborný konec Nevím, jestli bych ,,rozchodila" kdybych ho tam pak našla v příkopu A jak se ten pes z paneláku dostal tak daleko?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2014 12:25
- Nahlásit
worick
A jak se ten pes z paneláku dostal tak daleko? Byl tu na víkend na chatě.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Zář 2014 16:06
- Nahlásit
Evey
Byl tu na víkend na chatě. - to je dobré...četla jsem tu tvou storry Tomovi a to byla jeho otázka...a já mu řekla, že to bývá tak, že jsou tam na chatě a uteče jim. A on na mně vyvalil oči s tím, že: a to jako odjeli, aniž by psa našli?!
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 08:08
- Nahlásit
Zdravím Vás všechny Vidím, že mám ve čtení, co dohánět! No, doufám, že jste všichni zdraví i ti Vaši čtyřnozí kamarádi. Já jsem byla nachlazená před týdnem, zrovna mi to vyšlo na zájezd Jeli jsme Prostějov - palírna, Zlín - likérka, Luhačovice - na kolonádu, nocleh v Ostrožské N. Vsi, večer disko v UH, další den pivovar v Uh. Brodě, Napajedla - hřebčín, Kroměříž a zpět domů. Pro mě nejlepší ten hřebčín, jen škoda, že nebyla domluvená i projížďka na koni.
Jinak zvelebujeme dům - přes léto zahradu - dělali jsme novou pergolu, nechali zastřešit bazén, ted jsme se pustili do malování obýváku. Doma je to momentálně jako po výbuchu. Dneska ještě nějaký menší dodělávky a jdeme uklízet. Parádní představa!
No a ještě musím zmínit, jak se má náš major domus Barney. Ten je od včera nějakej přešlej. Bez nálady, energie, večer ani nechtěl večeři. V hlavě mi už samozřejmě běžely nejrůznější představy. Tak jsem pak lítala ještě po tmě s baterkou po zahradě, jestli třeba něco nesežral, nebo jestli neměl průjem.... Všimla jsem si, že zvracel. Napadlo mě, jestli to nemá s těch kostí. Já jsem mu v neděli totiž koupila kosti ,,na obíračku´´ v Kaufu s masně. Jednu polovinu dostal v neděli, druhou polovinu pak v pondělí. Je možný, že jsem to mohla s těma kostma přehnat??? Dneska ráno byl Barney taky ještě takovej přešlej a hlavně ospalej, protože bylo teprve 5:00, tak jsem moc nepoznala, jestli je mu líp nebo ne. Uvidím dneska, jak dojedu z práce.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 10:02
- Nahlásit
worick
A on na mně vyvalil oči s tím, že: a to jako odjeli, aniž by psa našli?! Ano, odjela, Ale třeba to jinak nešlo.
MartinaBarney
Je možný, že jsem to mohla s těma kostma přehnat??? Je to možný. Chápu správně, že dostal celé kosti, ne jen to maso? Může mít zácpu. Vytvořil od té doby nějaký bobek?
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 10:11
- Nahlásit
Evey
Ano, dostal celou kost obalenou masem, aby se tím zabavil viz. odkaz URL Jsem právě myslela, že kdyby to byla zácpa, že by se snažil to vytlačit ven. No, každopádně, jestli včera vytlačil bobek, to netuším. Bobky v trávě měl, ale jestli byly čerstvé?! Co vím, tak že vyzvracel natrávenou trávu, sem tam kousek kosti a celkově to byla taková bílá kaše. Z toho asi prd poznám ale. Včera si sice tu večeři nevzal, ale na pamlsky chuť měl. At už je 15:14 a můžu jet dom!!!
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 10:23
- Nahlásit
MartinaBarney
aby se tím zabavil viz. odkaz URL Vepřové kosti já osobně nedávám. Když kost, tak syrovou hovězí, nebo třeba kuřecí křídlo, stehno s kostí... Vepřové jsou měkké, zbouchá je celé a když na to není zvyklý, tak mu to neudělá dobře.
Uvidíš odpoledne, vem ho třeba na procházku a sleduj jestli bude mít snahu tlačit , ale nepůjde nic ven, tak má zácpu. Pak je první pomoc dostat do něj třeba deci oleje.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 10:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
MartinaBarney
no není možná, ty žiješ?!
nocleh v Ostrožské N. Vsi - to jste jeli organizovaně? To už jste byli kousek od nás, mohli jste se zastavit V Ostrožské v tom novém ,,resortu"? U silnice a kolejí? Moc pěkně to tam udělali...jen to místo je nešťastné
Je možný, že jsem to mohla s těma kostma přehnat?? - určitě, stane se, mě se to s nožkama stalo taky...když obě sežral Berry Trochu kňučel u kadění, ale povedlo se. Už na to dávám víc pozor Prostě to Barney sežral ,,s chutí" a nesedlo mu to. Hlavně sleduj, jestli kadí, bylo by dobré ho vzít na velkou prochajdu, aby se rozpohyboval a mohla jsi sledovat, jestli bude bobek. Jinak hned olej, jak radí Evey.
Proboha, vy snad malujete každý rok ne? Vždyť jste to loni teprve dělali(tu kuchyni) ne? A už ji zase malujete My nemalovali 7let a je to sakra poznat
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 16:44
- Nahlásit
worick
no není možná, ty žiješ?! To víš, že žiju. Jen toho bylo ted trochu moc. Musela jsem si zvyknout na ten kolotoč: do práce, z práce, nakoupit nebo poklidit, nebo nějaká práce na zahradě, pes, spat a znovu dokola. Hrozný to je! Mám pocit, že stíhám strašně málo věcí, když musím chodit do práce.
V Ostrožské v tom novém ,,resortu"? U silnice a kolejí? Přesně tam. Mají to tam moc pěkné. Málem jsem to tam nepoznala. Před 4 rokama jsme tam byli v tom kempu na dovolené a ted to tam vypadá uplně jinak.
Proboha, vy snad malujete každý rok ne? Vždyť jste to loni teprve dělali(tu kuchyni) ne? Malovali jsme nahoře v pokojích, na jaře někdy v garáži a ted jsme dělali obývák + kuchyn + schodiště.
Barney se zdá být docela v pohodě, podle včerejšku. Jdu s ním na skok ven a uvidíme, jestli z něj něco vyjde. Jen doufám, že ten déšt se trochu umoudřil!
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 19:45
- Nahlásit
Ach jo. Už zase lije! Nemám na nic čas, ani to tady pořádně přečíst.
Taky se Vám chce v tom počasí pořád tak spát?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 20:19
- Nahlásit
Vlčáčková
Taky se Vám chce v tom počasí pořád tak spát?
Jo.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 21:09
- Nahlásit
Vlčáčková
Strejda
Taky se Vám chce v tom počasí pořád tak spát? - já to i praktikuju, spím snad 10h denně
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 21:47
- Nahlásit
Tak je to zácpa. Na procházce se Barney pokoušel tak 5x vykadit a nic. Podala jsem teda olej a zatím nic. Do večerního jídla jsem mu dala taky trochu oleje, ale moc toho nesnědl. No a před chvílí jsem ho vzala ještě ven. Tak proběhl 1 pokus se vykadit a taky pořád nic. Počkám ještě do zítřka a pak skočím k vetovi.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 22:46
- Nahlásit
MartinaBarney
Skoč. My to měli taky tak, že to nešlo.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 1 Říj 2014 22:46 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
Strejda
worick
Jsem ráda, že v tom nejsem sama. A psiska odmítají jít i na terasu se vyvenčit.
Mám po operaci jednoho útulkáče. Toypudlíka nebo tak něco mrňavýho, kudrnatýho. A nevrlýho. Vrčí na mě od samého začátku. Měla jsem zato, že se mě bojí, ale spíš je v tom i hooodně snahy si dělat, co on chce. Bydlel se starší paní, která mu umřela. Asi byl pánem domácnosti, protože si dělá, co chce, a když se prosazuji, tak na mě vrčí. Lépe řečeno bych měla mluvit v minulém čase, protože mi po 14 dnech došla trpělivost a dostal lehkou facičku. Pak týden poslouchal na slovo skoro.
Na veterině se snažil pokousat veterináře. Těžko se kousavýmu psovi prohlíží tlama, no. Nakonec o valnou část té kousavé kušny přišel, chudák. Vyskočil mu nádor, za měsíc vyrostl na 3 cm s tím, že na rentgenu se ukázalo, že je mnohem větší. Tak mu zubař uřízl spodní čelist - na jedné straně za druhým zubem po špičáku a na levé pak dokonce za třetím zubem po špičáku. Zubař tvrdil, že je to po dvou dnech vždy dobré. Maximálně po pěti. A měl recht. Dneska ho tu mám druhý den, včera jsem pro něho jela a operován byl předevčírem, a už bych to na něm nepoznala. Akorát víc spí a pomaličku jí. Protože holt ten spodek není, ten se mu to jídlo špatně nabírá. Ale spapá si s chutí všechno, co dostane a jinak už tu zase vesele vrčel, no. Už má roupy. Na pohled zepředu to člověk ani nevidí, z boku je vidět zkrácení spodní čelisti zhruba o polovinu, ale nevypadá to nijak strašně. Jsou takovíhle psi s podkusem od přírody a taky s tím žijí. Akorát mu za klidového stavu většinou trošku kouká jazýček.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 10:38 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Včera pršelo celý den, nelilo, smoklilo, ale bylo nevlídno. Nakonec jsme zase druhý den nešli na prochajdu Zmoknuli jsme hned ráno a kluci pak celý den jen leželi a chrněli, večer jsem je vzala domů. Dneska musíme udělat prochajdu zase větší. Zatím je nízká oblačnost, taky nic moc Ráno, místo česání a muconění v pracovně, začala kolem plotu lítat Dáša, tak vystřelili za ní a já jí radši otevřela bránu, aby zase nevykutala někde díru v plotě Po 14dnech klidu, už jim zase voní. Mně z ní fakt klepne, je totálně pokažená Nevím, jestli už jsem to tu i písla, ale dívala jsem se na ni, že jí najednou hodně zešedivěla tlama Kdyby vám někomu nabízeli tuhle ,,šetrnou" půl-kastraci ser.e na to, je to fakt hovadina
Vlčáčková
Mám po operaci jednoho útulkáče. - ale chudinka malá...to je hrůza, snad to alespoň ta operace vyřešila..doufám Za to, že je protiva, fakt nemůže, to výchova-nevýchova. Ale umře mu panička, ještě hnusná operace...je toho na prcka dost
Přeju pevné nervy
MartinaBarney
Tak je to zácpa. - sákryš, tak to je blbé Já bych do něj vlila ještě olej a něco ,,proháněcího" třeba Pribiňák, mléko...někde jsem slyšela, že i stříknout velkou stříkačkou do konečníku...ale do toho se ti asi nebude chtít, nebo Barneymu Jistota bude ta veterina, jak je to už takhle dlouho, je to špatné, zabetonuje se to tam
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 14:08
- Nahlásit
MartinaBarney
Ještě můžeš zkusit lněné semínko. Uvaříš ho až z něj vznikne takový šlem. Asi ti ho dobrovolně jíst nebude, takže naládovat stříkačkou nebo lžičkou na kořen jazyka. A už nezvrací? Má normálně chuť k jídlu?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 17:44
- Nahlásit
i stříknout velkou stříkačkou do konečníku.
normální čípek - a funguje to ...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 18:28 - Změnil/a: MartinaBarney
- Nahlásit
Tak jsem se vrátila od veta. Barney dostal klystýr, nějakou injekci a lactulosu (3x denně polívkovou lžíci). Zítra znovu na výplach. Jinak mi vet řekl, že kosti se v žádném případě psu němají dávat, at vařené nebo syrové, hovězí, vepřové nebo kuřecí. A když jsem se zmínila o tom, že krmím syrovým masem, tak mi řekl, že to nedoporučuje (jako většina veterinářů). No a ještě říkal, že tyto situace většinou končí operací střev. Takové případy tam mívá často prý.
Já valím ještě do obchodu pro kysané zelí a olej.
To mě teda ale překvapil s tím, že psovi nedávat žádné kosti - ani třeba kuřecí skelet. Každopádně já jsem nejspíš s kostma skončila.
Jinak Barney se dneska choval jako normálně. Stál u okna do obýváku a čučel dovnitř. Na procházku se těšil. Jako by se mu udělalo líp. Zase zkoušel vykonat potřebu, ale nic. Četla jsem, že někteří psi u toho kňučí kvůli bolestem. Barney (zatím) ne.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 20:08
- Nahlásit
MartinaBarney
Jinak mi vet řekl, že kosti se v žádném případě psu němají dávat - ále prosim tě... takovéto debilní řeči jsem slyšela od veta taky a měla jsem sto chutí ho rovnou vyměnit Samozřejmě se nic nemá přehánět, navíc pes to musí dostávat pravidelně, aby se naučil to trávit(ne týden na granulích a pak mu vysypat kosti od oběda) Já u toho taky přemýšlím, kolik měli, jestli jim můžu dát jednu navíc, ale doma jsme měli dva voříšky celý život na zbytcích z kuchyně(babčinu Lesanu a Alfíka) nikdo jim žádné kosti nedávkoval, když byly, tak se jim vysypaly(z pečeného kuřete či králíka např.) a nikdy neměli zdravotní problém, oba umřeli stářím, Alf v 17 a Lesanka(kříženec NO) v skoro 15letech.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 20:14
- Nahlásit
MartinaBarney
přesně tohle jsme řešili v zimě, kdy ho Tom naládoval kostma. Trvalo to přes týden, než se střeva dala do kupy....co pár metrů se pokoušel kadit, odkapávala mu ze zadku krev...strašnej pohled... Místo kostma jsme mohli krmit argentýnským hovězím a vyšlo by to levněji... Tak snad Bárník bude v pohodě a bude to mít lehčí průběh
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Říj 2014 20:37
- Nahlásit
worick
- ále prosim tě...
Přidávám se.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 14:29
- Nahlásit
Koupali jsme kluky. Letos naposled. Berry si pořád vykusoval stehna, vypadá to na nějakou alergii, doufám, že ne potravinovou, zrůžověla mu i náprsenka Podezření jsem měla na ten kondicionér, co jsem jim objednala a je neoplachovací. Už jsme je v tom koupali dvakrát. Teď jsem koupila, kdysi osvědčený, lanolinový šampon, bez kondicionéru, tak snad to bude lepší 355ml mi vyšlo tak akorát...na ty naše dvě špindíry
Berryho jsme ještě jakž tak ukecali a natlačili do sprcháče, Worinek se schoval do boudy a po tom, co se nám ho podařilo lstí vylákat ho musel Tom do sprcháče odnést v náručí Opica jedna malá...
|
MartinaBarney
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 17:07
- Nahlásit
Tak dneska mě na zahradě čekalo po příjezdu z práce velmi milé překvapení! Přistihla jsem Barneyho zrovna při činu, tak jsem nenápadně za oknem sledovala, jestli z něj něco vyleze! Ten pocit radosti! Vet mu dal ještě dneska injekci, máme dávat laktulozu a zítra na kontrolu. Taky se mu ulevilo. Říkal, že Barney docela špatně snášel ten výplach, protože u toho kňučel a asi ta voda do něj šla špatně. Takže z toho má opravdu radost. No, není sám
worick
Koupali jsme kluky. Letos naposled My Barneyho někdy v červenci a ted by to taky potřeboval znovu. Je jako prase.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 18:08
- Nahlásit
MartinaBarney
Jinak mi vet řekl, že kosti se v žádném případě psu němají dávat, at vařené nebo syrové, hovězí, vepřové nebo kuřecí.
Já souhlasím tak napůl... na základě prožité zkušenosti kdy opravdu muselo dojít až k operaci a ručnímu vyčištění střev určité druhy kostí nedávám. A tenkrát to byl také malý vořech, zvyklý žrát ledacos...a poté se těch 17 let taky dožil.
Dávám velké kosti hovězí, kde si Elza vykousá zbytky masa a šlachy, doluje morek a přitom si čistí zuby. Kuřecí velmi omezeně, vepřové vůbec.
Tak dneska mě na zahradě čekalo po příjezdu z práce velmi milé překvapení! Gratuluji.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 18:10
- Nahlásit
Zítra jdu na svatbu. Kdo tu má básnické střevo?
Potřebuji nějakou pěknou vtipnou formulaci textu na blahopřání.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 18:41 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Evey
Potřebuji nějakou pěknou vtipnou formulaci textu na blahopřání.
Při řešení komplexní manželské racionalizace postupujte principiálně tak, aby tato konsekvenční negace, kulminující až v samém absurdním nazírání na všechny pozitivní postuláty toho světa, vyzněla adekvátně vynaloženému úsilí.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 19:03
- Nahlásit
Strejda
Zní to dost dobře, ale já tomu vůbec nerozumím.
Neurazí se novomanželé?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Říj 2014 19:42
- Nahlásit
Evey
Neurazí se novomanželé?
Určitě ne. Budou rádi.
|