| Autor |
Zpráva |
Evey
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2014 15:11
- Nahlásit
worick
no né, ty žiješ? Ale jó, snažím se.
Já myslela, že jste tam všichni zmožení oslavama No tak to jsme a ještě budeme. Za 2 týdny má mamka šedesátiny.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 17 Říj 2014 17:20
- Nahlásit
Evey
Za 2 týdny má mamka šedesátiny - to jsem zrovna nemyslela ale zvědavá jsem stejně...co pro ni chystáte? Má objednaný nějaký dar?
Myslela jsem, jak vaše firma byla vyhlášená jako třetí nejlepší(a teď mi poraď v čem? ) firma v CR
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Říj 2014 11:38
- Nahlásit
K večeru už nepršelo, ale bylo dost nevlídno. Jsem se k prochajdě musela dost nutit Připadlo mi taky hodně zima, tak jsem si dala triko s dlouhým, mikinu a softsheelku bundu. V polovině protějšího kopce, jsem byla úplně upečená nahoře pod větrolamem jsem dělala striptýz a svlékala to spodní triko. Pak jsem si uvědomila, že jsem úplně blbá, protože takhle navlečená chodím, když je kolem nuly Večer kluci ještě moc nejedli, ale ráno si vzali trochu granulí..oba.. a kosti. U Dáši už byli celkem zklidnění, snad už konec tohoto cirkusu Příbuzní, co mají boxera Bada s jezevčou Samem drali kozu Poznala jsem to podle toho, že ti dva přiběhli s hubama od krve a Tomův bratránek mi to přišel k bráně vysvětlit. Snad ani neměl Když jsem odsud odešla, tak jsem se rozeřvala a nemohla přestat K tomu při snídani volala mamka, jestli nejedem s nima(bráchou) na výlov rybníka, že si chtějí koupit i nějaké ryby...Při představě, že bych měla ukázat na rybu, kterou někdo pak zabije...jsem se málem poblila a bylo po snídani(palačinky...a celý týden jsem se na ně těšila ) Nějak se to ráno nevyvedlo
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2014 10:45
- Nahlásit
Elze se po falešce zanítil jeden struk, má to tvrdé. Teplotu nemá, tváří se normálně. Volala jsem vetce, prý zatím je to v pohodě a máme jen chladit. Zatím jsem to nikdy u žádné své feny neměla. Máte někdo s tímto nějaké zkušenosti?
Kastraci se bráním, ale jestli bude mít i po dalším hárání takové potíže, tak asi půjde pod kudlu.
worick
firma v CR Myslím, že to byl jen Olomoucký kraj a bylo přihlášených snad jen 100 firem z celé ČR, to mi přijde dost málo.
Má objednaný nějaký dar? Už konečně ano. Nakonec jsme se shodli na myčce. Já vím, je to spotřebič a není to nic osobního, ale nápady jaksi nebyly a čas tlačil.
Já jsem uvažovala o něčem ve stylu "proměny" co dělá jedna místní kadeřnice. Změní účes a kosmetička ženskou namaluje a udělá nějaké pěkné fotky. Mají ale na několik měsíců plno. A taky předem vím, že by si ten účes mamka neudržovala a vůbec se nemaluje. Takže by to byla jen památka ve formě fotek za 3500 kč.... Nevím kolik to stojí tedy jinde.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2014 11:45 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Já vím, je to spotřebič a není to nic osobního, ale nápady jaksi nebyly a čas tlačil.
- já to tak neberu. mamka dostala k 60 poukaz od nás děcek na nové podlahy v kuchyni a jídelně k ní připojené. Jelikož nutně potřebuje novou kuchyni(a už dva roky se k tomu nerozhoupala) tak se to bude dělat zároveň. Ráda bych ji k tomu dotlačila letošní zimu.
Tchánů jsme se včera ,,nenápadně" zeptali - co by k 70ce chtěli? Tchýně rezolutně odmítnula jajkýkoliv zájezd, neb tchán chodí jak invalida lépe řečeno - chodit odmítá Takže námi připravený zájezd na 4dny Řím(Vatikán) letecky, asi zrušíme. Druhá možnost je automatický kávovar, ne kapslový, tudíž cena zhruba stejná, jako ten zájezd. Musíme se poradit ještě se švagrovou.
A taky předem vím, že by si ten účes mamka neudržovala a vůbec se nemaluje - to je stejné i s naší mamkou Taky jsem o tomhle uvažovala, ale s účesem navlas stejné a taky se jí málokterá kadeřnice zavděčí, protože jí mamka nedokáže vysvětlit, co má na mysli a pak je naštvaná...a vrchol jejího líčení je obtáhnout oči černou tužkou a zaťaplat korektorem fleky...že je pak flekatá jak hyena skvrnitá
Chudinka Elza, snad se jí to spraví Mně znáš, já zastánce kastrací jsem, ne snad kvůli tomu, že kluci mi pak s háravkama blbnou, ale hlavně, když pořád slyším, co všechno mají fenky za problémy - snad horší, než ženské Falešky, záněty, nádory...a asi toho bude ještě víc....včetně otravných nápadníků
Berry nám taktéž trochu dělá starosti Je veselej a hravej...ale skoro nežere Respective nežere jídlo, kokina trochu jo, granule trochu jo, kosti trochu jo...ale večer(to uvařené) nežere. Myslela jsem, že mu ta várka třeba jen nechutnala. Teď mají úplně jinou skladbu, s vepřovýma nožkama, voní to tak, že bych to sama sežrala...a on nechce Doufám, že ještě pořád je to trochu tou Dášou, Worick po něm ještě u jejího plotu dneska skákal, i když včera mi to připadalo už v klidu. Ta Dášena je ,,pokažená" nějak úplně a už se trochu začínám bát, i o její zdraví...přece není normální, aby hárala skoro permanentně
Včera jsme vyzvedávali mamku na výlovu rybníka v Blatničce a přes kopec(pole) jsme šlapaly s psiskama domů. Je to skoro 8.5km, tak jsme se prošly, ale bylo nádherně Až moc, já jsem se doslova pekla Sice jsem si triko s dlouhým vysvlékla a šla jsem jen s krátkým rukávem, ale jsem si vzala dlouhé, celkem teplé tepláky a to mi bylo šílené vedro:rolleyes ještě ráda v zimě zavzpomínám ) Woriček lítal jak šílenec do každého křoví, hned něco vyhnal, takže přepísknul a kilomtr od baráku už jsem ho za sebou vlekla jak kozu. Beruška už trochu kulhal, ale přesto, na rozdíl od Worky, šlapal jak šohaj U večeře pajdali oba
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2014 12:30
- Nahlásit
worick
mamka měla bazaliom před skoro 25lety na spánku. Dávali jí tam plastiku zpoza ucha, tam zase ze zadku
No tohle. Já myslela, že se ze zadku dává rovnou na obličej. Dříve se to tak dělalo a argumentovalo se tím, že kůže na zadku je jemná.
teď už je ofiko uznaná vyléčená
Uf. Tak dobrý.
Snad to bude mít dobré i Jorik..
Obávám se, že nikoliv. Nelíbí se mi zakysané oči a uši. To mi potvrdili dva veterináři, že je to znak mizerné imunity, což může být spojené s rozvojem hlavní nemoci.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2014 13:27
- Nahlásit
Vlčáčková
Obávám se, že nikoliv. Nelíbí se mi zakysané oči a uši. To mi potvrdili dva veterináři, že je to znak mizerné imunity, což může být spojené s rozvojem hlavní nemoci. - A nebere už teď na to nějaké prášky, myslím tím třeba kortikoidy, které té imunitě dávají taky pěkně zabrat?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 19 Říj 2014 14:40
- Nahlásit
worick
A nebere už teď na to nějaké prášky, myslím tím třeba kortikoidy, které té imunitě dávají taky pěkně zabrat?
Nebere.
Dala jsem na OTRAVY další otravu v Brně-Židenicích. Občas se tam podívejte, dávám tam z FB varování.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2014 13:38
- Nahlásit
Tady zas něco bouchlo? Kde ste fšecííí?!
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2014 15:53
- Nahlásit
V noci vypadla elektřina na obrovské části Prahy.
Takže když znova naběhla, v Kapse restart počítačů vyhodil hlavní jistič. Jirka mi to volal doprostřed malých šikulů, abych se měla na co těšit.
Dorazila jsem ve dvě s 16 dětmi (druzí šikulové) + tři moji šesťáci, které jsem sebrala cestou na hřišti. Šikuly jsem posadila do tmy v prostřední místnosti a nechala hrát takové říkání řady čísel, kdy je jedno číslo zakázané vyslovit. S kluky jsme odpojili ze sítě všechny počítače, pak prošli okolo barákem nahodit hlavní jističe. To už se rozsvítilo v prostřední místnosti. Nahodili jsme jističe v Kapse a pak pozapojovali všechny počítače. A ještě jsem odvážně zapnula hlavní server, aby fungovala síť. Ufff.
S dětmi jsme hráli převoz přes řeku (znáte vlk-koza-zelí). tohle bylo komplikovanější, že je tam matka a dvě dcery, otec a dva synové (matka nesmí zůstat bez otce se syny a otec s dcerami) a policajt s vrahounem. Vrahoun nesmí zůstat s nikým z rodiny bez policajta. Děti přecházely s papírovou lodičkou po místnosti sem a tam a Erwin byl nadšením bez sebe, že se něco děje. Byl ochoten dělat lodičku
URL
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 20 Říj 2014 23:03
- Nahlásit
Drakopes
V noci vypadla elektřina na obrovské části Prahy.
To muselo bejt krásný!!!
S dětmi jsme hráli
To mi připomnělo, že musím sehnat 9 her pro parchantíky. Teď na to nemám čas, ale příští týden to musím odevzdat. A žádné hry nemám. Můžu se na Tebe případně obrátit? Že bys mi nějaké poradila nebo zdroj na netu, kde bych mohla nějaké chytré hry sehnat. Musím to vztáhnout k předmětu Čtenářství ve škole. Mě napadl akorát táboráček z listů knih, ten by byl vhodný pro všechny věkové kategorie. Ale to mi na sichr neprojde.
Děti přecházely s papírovou lodičkou po místnosti sem a tam a Erwin byl nadšením bez sebe, že se něco děje. Byl ochoten dělat lodičku
No tohle!? A jak se Erwin převedl do papírové podoby?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2014 03:52
- Nahlásit
Vlčáčková
táboráček z listů knih
A co teprve vatra ze žákovských knížek. To by děti bavilo. A ještě by se u toho procvičila požární ochrana a tak.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2014 06:45
- Nahlásit
Vlčáčková
musím sehnat 9 her
písni mi třeba do mailu podrobnosti, co by to mělo být, a bude
koupila jsem si Tajemství vesmíru (Paul Murdin), v Levných knihách za 199,-, no, nekup to!!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2014 08:10
- Nahlásit
Včera k večeru jsem čekala na Toma s obědem (v 17h ) a pak, že půjdu s klukama. Nažraná, skoro potmě a začínalo prskat...jsem se musela teda pořádně nutit Tom říká: začíná ti pršet, na NETu mi ukazoval, jak přes nás jde mrak, ale že než já se vyrachuju, tak to přejde. Ušli jsme asi 50m od brány a začal dost výživný liják I jsem se trochu zarazila, jestli se nevrátit, ale když to mělo přejít...Chvíli to skoro přestalo, cítila jsem mokro na zádech, ale bylo celkem teplo, s Workou jsme letěli všichni jak blázni, tak dobré. Za chvíli začalo pršet zase znova a víceméně pršelo celou cestu. Vždycky trochu přestalo, to mi bunda snad obeschla, pak zase znova a mokro V půlce cesty vesnicí, už mi to bylo jedno Pak jsem kus cesty sídlištěm šla s pánem, který měl stejnou cestu...a rychlost ale nějak jsem nevěděla, kdo to byl Měl čepici a jen občas pod lampou, jsem se nějak nechytala...ale asi tuším Smál sem, že to máme celkem svižné tempo
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2014 15:12 - Změnil/a: Evey
- Nahlásit
Tady zas něco bouchlo? Eště nee. Ale připravujeme sněžné pluhy na zítra.
Normální nestíhačka.
Včera jsme byli s Elzou na veterině, jen tak pro sichr. Vetka mrkla, bylo to menší než v neděli, tak řekla že stačí chladit. Ale na přání a uklidnění pánečka vyfasovala Elza malou protizánětlivku do kožichu. Doporučením byla kastrace, tak mám o čem přemýšlet.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2014 15:46 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Asi jste to už všichni četli, ale pro jistotu ...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2014 16:16
- Nahlásit
Strejda
Asi jste to už všichni četli, ale pro jistotu ... - nečetli A jsem ráda, že nemám děti
|
worick
Člen |
# Zasláno: 21 Říj 2014 16:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Ale připravujeme sněžné pluhy na zítra - nestraš u nás je ještě 22st a těžko se mi smiřuje s tím, že bude zima, respective si to zatím ještě tak úplně ani neumím představit Zítra u nás hlášená i zima, i pořádný liják
Včera jsme byli s Elzou na veterině....tak mám o čem přemýšlet - líp se kastruje, když je fenka mladičká a tebe s...u otravní dobývající se k vám, nápadníci. Jak si v ráži, líp se to nese Kolik je teďka Elze? Čím bude starší, bude to horší, větší rizika a i na tu žlázu, to nemá dobrý vliv...Víš, že zastáncem kastrací jsem a pokud je tam zdravotní důvod, tím spíš. Hodila jsi to sem zrovinka, když šla kolem panička s Dášou...dobrá náhoda
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2014 07:27
- Nahlásit
worick
Kolik je teďka Elze? 6
Řeším to kvůli tomu, že ne vždy má kastrace jen ty pozitivní účinky... Uvidíme jak se to bude dále vyvíjet.
Strejda
Asi jste to už všichni četli, ale pro jistotu ... Nee, nečetli.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2014 08:16
- Nahlásit
Přidávám se k Drakopesové a dávám k lepším jednu zamlženou fotku.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2014 10:39 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
jéé, no krásné to tam máte Ale to asi nebude dneska ráno, že ne?
U nás ve dvě v noci slibovaná šutora První začalo prskat, náhle zlověstně fučet, to se postupně stupňovalo až do neskutečné rychlosti na mole lítal náš poměrně těžký a stabilní nábytek, mamce na balkoně popadaly všechny kytky. Blýskalo se, ale najednou prásk - zelený záblesk někde směrem od sousedů naproti (ale asi dál, až někde od tchánového) a vypla elektrika. postupně to práskalo dál, směrem k Pile tak nevím, jestli uletěl drát z vedení, či co to bylo, ale zarážela mne ta zelená barva, čekala bych modrou či oranžovou... Byla jsem vzhůru, protože jsem spala cca od 10h do půlnoci a pak jsem se právě u telky marně pokoušela usnout. Když mi ji vypli už mi nic jiného nezbývalo, tak nevím, jak dlouho to všechno trvalo. Teď pořád ještě leje, celkem výživně, takže jsme vůbec s klukama na obhlídkách nebyli, jen jsme se pomuchlovali v pracovně a trošku si ďobli jídla: Worka granulí, Berry kosti.
Evey
Řeším to kvůli tomu, že ne vždy má kastrace jen ty pozitivní účinky... - a krom inkontinence ještě co?
Ty pluhy zatím doufám nevyužijete...?
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2014 13:10
- Nahlásit
worick
Ale to asi nebude dneska ráno, že ne?
Dnes střídavě leje a chčije.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2014 23:14
- Nahlásit
worick
a krom inkontinence ještě co?
Některé feny začnou být psychicky jinde - agresivní například. A Bekynce se po kastraci rozjela rakovina, protože už ji asi měla, tak se to pěkně "přifouklo". Taky fence můžou hnout s páteří, nemusí jí udělat dobře narkoza a celkově i ta operace samotná může být zprasená.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2014 23:15
- Nahlásit
Strejda
Dnes střídavě leje a chčije.
V noci tak foukalo, až jsem měla strach, že mi to odnese střechu nad hlavou. A psům se vůbec nechtělo jít ven ani na chvilku. V jednu chvíli navíc průtrž.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 22 Říj 2014 23:17
- Nahlásit
Drakopes
Děkuji Ti dobrá vílo.
A v Levných knihách se dobře nakupuje. Pokud tedy ty tituly za něco stojí...
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2014 07:27
- Nahlásit
worick
a krom inkontinence ještě co? Tloustnutí, potíže s klouby.
Každý orgán má v těle nějakou funkci, něco produkuje. Vše souvisí se vším.
Vlčáčková
i ta operace samotná může být zprasená Tak to bych si pohlídala.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2014 10:25
- Nahlásit
Evey
Vlčáčková
Taky fence můžou hnout s páteří, nemusí jí udělat dobře narkoza a celkově i ta operace samotná může být zprasená. - tak to určitě, každá operace je operace a riziko nemalé. První fenku Lesanu jsme měli kastrovanou až někdy ve čtyřech letech a stejně jako u Mandy, jsem u ní nepozorovala ani změnu chování, ani tloustnutí. myslím si, že tam jde spíše o naturel psa. jestli je taková línější, tak asi tloustnout bude, pokud lítá za vším co se hne jak Mandy či Worka, tak asi nic. Tomu psychicky jinde nevěřím vůbec. Ty, co byly protivné a vyjížděcí před kastrací, zůstaly stejné i po ní. Tam bych to spíš připisovala výchově...a povaze prostě.
Přišli jsme z venku a začalo prskat. Není to liják, ale smoklí A je tam zima jako sfiňa
|
worick
Člen |
# Zasláno: 23 Říj 2014 19:46
- Nahlásit
Pokračování k té zimě. No dnes fakt hnus fialovej...fialová jsem byla teda já K poledni začalo už pršet, tak jsme se sebrali a jelikož měl Tom jednání v Uh.Hradišti, jely jsme s mamkou s ním po nákupech. 4st, vichr , i když jsem si myslela, že jsem v celku oblečená...na tohle teda ne Venku mi jektaly zuby celou dobu ještě, že je člověk většinu času zalezlý někde v obchodě. Přijeli jsme po 17h, sbalila jsem kluky a letěli obejít alespoň vedlejší vesnici - 2dny jsme čučeli doma Worka se tu vedle cestou vylítal a alespoň netahal jak šílenec A dokonce se o dva stupně oteplilo(a já, že teplo mi je tím, jak jsme letěli )
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 24 Říj 2014 08:43 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit
Přidám se do diskuze o kastraci: Bárník zatím taky bez známky změny chování Jen začal hezky jíst, ale to může souviset s nadcházející zimou...
Vlčáčková
Narazila jsem na diskuzi o zázračných účincích javorového sirupu se sodou, prý dokáže lidem i psům vyléčit rakovinu. Na zázraky nevěřím, ale vzhledem k pořizovacím nákladům by to stálo za vyzkoušení
Snad autor promine, že jsem si dovolila překopírovat:
V loni v březnu se objevil mojí feně VK zhoubný nádor na mléčné žláze. Během několika dnů se nádor rozjel tak, že byla fena na utracení. Přestala chodit a šla pod sebe.Nádor se jí dostal do levé zadní nohy, sval se postupně strácel a noha zůstala ohnutá do zadu. V té době mi byl doporučen recept a postup dávkování. Fena po třech dnech co jsme jí medicímu dávali,vstala a začala opatrně našlapovat na prsty zadní nohy. Den ze dne bylo vidět zlepšení. Dneska na ní nepoznáte, že by nějaký zhoubný nádor měla. Dneska je feně 9 let a žije plnohodnotným životem bez operací a bolestivých zákroků.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 25 Říj 2014 01:53 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
včera jsme s Erwínkem potkali mladou, krásnou a vysokou dívku (Eddie Murphy by si cvrknul do gatí) - řekla "Máte ho krásného... A velkého"; sen každého muže - vzápětí mně došlo, že mluví o Erwínkovi; ach jo - píše Yura
P.S. replika slečny je autentická
P.P.S. kouzlo nechtěného - slečna to určitě nemyslela "zle"
|