Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 693 . 694 . 695 . 696 . 697 . 698 . 699 . 700 . 701 . 702 . 703 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
worick
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2014 15:29
- Nahlásit

Evey
tak u kocourů se to nešije, u hřebců se to nešije, proč u Bárníka jo? Sonduju, neb se bojím, že nás to taky s Berrynkem čeká...

Zapoměla jsem se zeptat mamky, jak to vypadá s jejím kocourem Mikinem..Minulý týden volala, už úplně nesratá, že je rozhodnutá dát ho teda vykastrovat (hučím to do ní dva roky) protože jen se trochu vylíže ze šrámů z jedné říje, malinko přibere, začne to nanovo. Ten kocour fakt vypadá jak válečný invalida Co ji dorazilo, že jí ráno sousedka oznámila, že Mikin seděl s její kočkou v noci uprostřed hlavní silnice, a kňourali na sebe. Pořád jí říkaám, že takhle o něj brzo přijde Její kočka je kastrovaná...asi stejná doktorka, jako ta Dášina

worick
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2014 15:39 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Evey
Dnes je filozofický pátek? - ano, měla jsem na srdci pár takových postřehů... Klidně se přidej, vím, že jsi říkala, že Elza zrovna nějaká kámošivá není. ještě jsem si vzpoměla, co jsem chtěla podotknout holkám vedle, ale stejně je to zbytečné. Prý, že až jednou budu mít takového psa, poznám o čem to je. Jenže já už vychovala psy tři: Alfíka, a kluky a všichni se chovají stejně....tak to třeba nebude už náhoda, že jo? Mandynka je trochu protivka, moc se chovat neumí, na pejsy někdy vyštěkává, když je pejsek na vodítku, mandy vyloženě doráží....protože mamka, když se starala o babču, ji nechala růst jako dříví v lese, nechodila s ní vůbec za psy...začala, až jí byl skoro rok. Moc vychovaná prostě není, ale od kluků už se celkem učí, jak se k pejsům chovat a hlavně: mamka je stejný salámista jako já, nic nehrotí. Ano, Mandy bude mít i špatné zkušenosti, třeba když na ni ze dvorku vylítla agresivní fena loveckého plemene (kopov) a zrovna ji kousla(než ji páník odchytil) Tak si prostě musí zvyknout, že i tohle se stává, jsou i takoví psi...tak se poučí a příště se jim klidí z cesty. A nebo se naučí i bránit, pro mne taky v pořádku. Nebyla bych ráda, kdyby se Berry bránil před čivavou ale u agresivního psa typu NO...tak ať ho srovná, nevím proč ne. Vždyť já bych přece udělala to samé. Dám jim lásku, dám jim péči, najíst, vysvětlím pravidla slušného chování, zasáhla bych do vztahů s lidma....ale řešit vztahy psí nebudu, na to nemám kvalifikaci

Drakopes
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2014 18:18
- Nahlásit

worick.
Do vaší školy berete jen talentované děti,
.....

My jsme naprosto normální škola Možná si děti víc hýčkáme, ale věnujeme se jak těm šikulkám talentovaným, tak i těm pomaleji chápajícím. Myslím, že by se ti u nás líbilo

Erwin nadšeně vychutnává, že Kapsa je víc zadítkovaná a je tedy víc hlazen a mazlen. Pokud je toho moc, otočí se a zaleza do kuchyňky spát

LuckaM
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2014 19:05
- Nahlásit

Bárník se dnes už chová, jak kdyby na žádné kastraci ani nebyl. Je veselý a hravý A zatím ho to snad ani nesvědí - nemá tendence se ošívat a celou procházku dnes zvládl bez límce. Byli jsme na kontrole a doktor si moc chválil, jak rána vypadá. Tak teď už jen počkáme, co to udělá s chováním...

worick
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2014 20:20
- Nahlásit

LuckaM
tak to jsou samé super zprávy jsem moc ráda, že to tak dobře zvládá
Tak teď už jen počkáme, co to udělá s chováním... - to já tedy taky, ale to tuším až za nějaký měsíc, dva...?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2014 20:23
- Nahlásit

worick
Taky bych to viděla tak za měsíc nejdřív. Pan doktor říkal, že za měsíc by se měla prostata zmenšit na polovic vlivem hormonů (nebo spíš jejich absence)...pokud tedy půjde vše tak jak má. Prý jsou i případy, kdy kastrace nepomůže... Zatím je vše při starém. Na každého kňučí a chce si hrát a na procházce nám chtěl zdrhnout za fenou

LuckaM
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2014 21:00
- Nahlásit

Jo a máme doma další kočku...za chvilku budeme jako útulek...doufám, že se najde majitel

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2014 02:40
- Nahlásit

LuckaM
worick
Mám s kastrací u psa dobré zkušenosti. Ani o tom nevěděl snad. Dokonce ani potom si neuvědomoval, že už to jaxi není ono, a stále se snažil moje fenky oplodňovat. Pak se trošku zklidnil, sám až tak hrrr nebyl, ale snažil se vyhovět. Zejména Astřičce, která byla velmi neodbytná. Je pravda, že když už ho moc nadháněla, tak na ní vrčel, ale to bylo taky proto, že ho svými 25 kily, chudáčka malýcho 10 kilovýho, válcovala a nedala mu chvíli pokoj. I když kastrát, přesto si nenechá nic líbit od nekastrátů. Zvalchuje je, kdy se mu zachce, a to se mu občas zachce, protože ten pitomec o polovinu menší než on ho prudí.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2014 08:25
- Nahlásit

Vlčáčková
Tak to ráda slyším, bylo by mi líto, kdyby ztratil zájem o kontakt se psy.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2014 10:07
- Nahlásit

LuckaM
No. On je rád, když si ho pejsci moc nevšímají. Malí pejsci mu nevadí, co je větší, mu vadí všechno - psi i feny. Menší fenky má rád, ale nemá žádné nutkání se příliš přátelit.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2014 10:08
- Nahlásit

PS: jeho největší lásky jsou například rulička toaletního papíru, moje boty a igeliťáky.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2014 11:07
- Nahlásit

Nutně potřebuju, aby mě někdo proplesknul. Abych se vzpamatovala. Protože samotný mi to nejde. Furt jsem si říkala, jak už NIKDY nebudu chtít loveckýho psa. A když jo, tak něco jinýho než velššpringršpaněla. Třeba křepeláka, musterlanda... Že si radši pořídím nějakého psa z útulku a když už ne, tak koupím šeltičku, protože ta je pastevecká a nemá tendence zdrhat.
A co jsem udělala hned, jak jsem pohřbila Astřičku??? No, šla jsem na web Klubu chovatelů loveckých slídičů do sekce welshspringerspanielů a koukala jsem, kdo bude mít štěňata.
Co čert nechtěl, bude je mít předseda klubu z Ivančic, což je odsud co by kamenem dohodil a zbytek doflusnul, a paní od Vyškova, což je taky "kousek". Už mám vybraný jména podle písmen vrhů obou chovatelů.
Jak říkám, potřebuju ránu mezi světla, aby se mi to trošku srovnalo v kebuli!

Strejda
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2014 14:32
- Nahlásit

Vlčáčková
No, šla jsem na web Klubu chovatelů loveckých slídičů do sekce welshspringerspanielů
Tomu fakt nerozumím. Jsi tady s námi dost dlouho, tak bys mohla vědět, že nejlepší menší lovecký pes je berňák. Nebo dva.

Kessie
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2014 14:46
- Nahlásit

LuckaM - jsem taky moc ráda, že to Bárníkovi dopadlo dobře! Myslela jsem na vás, nestíhala jsem psát...

worick - možná nejsem dost chytrá, ale nikdy si nemyslím, že by názor někoho jiného byl "blbý nebo hloupý"... snad člověk, který umí říct nahlas svůj názor ani nemůže být hloupý přeci a mně se hrozně líbí, že tu každý máme svůj názor a své zkušenosti! to píšu ještě k tomu tématu o tom, že psi nemají rádi společnost... nevím, jak ostatní psi, naše Kess společnost miluje... s menšími pejsky se hned chce kamarádit a větších než je ona se zpočátku trochu bojí, ale po čase jsou z nich kamarádi... - sousedi mají štěně jezevčíka, které občas nějakou dírkou v plotě uteče k nám a Kesska má radost a pořád si s ním hraje... i když máme trochu strach z toho nepoměru velikosti a sil...

worick
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2014 18:17
- Nahlásit

Vlčáčková
Nutně potřebuju, aby mě někdo proplesknul - ty nutně musíš přijet na ,,školení" k nám, aby jsi si vzpoměla, co je to podivočený pes...ať víš, do čeho se zase hrneš Půjčím ti na prochajdu Worička Dneska by to ocenil. Včera jsme na prochajdě nebyli, neb je volný den a dneska to vypadá, že už to nestihnem, neb jsme byli na nákupech a u příbuzných na návštěvě, přijela jsem teď a máme jít k tchánům na obědovečeři Mám strašné výčitky

birma
Člen
# Zasláno: 6 Zář 2014 21:17
- Nahlásit

Ahoj, nahlídla jsem k vám při večeři a nedá mi to. V debatě vedle jsem neviděla, že by někdo napsal, že psi nemají rádi společnost. Jen jsme se snažily prezentovat (překvapivě jednotný) názor, že ne všichni psi mají rádi a ustojí, když k nim naběhne z ničeho nic cizí pes a že je proto žádoucí a slušné se na kontaktu mezi psy domluvit s majitelem druhého psa. Toť vše.
A slibuju, že vám sem už nepolezu

worick
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2014 11:03
- Nahlásit

Tak po včerejšku kluci celkem v pohodě, vzali jsme je večer alespoň domů, ale stejně za chvilku prchnuli, bylo jim horko. Dneska už půjdem večer na prochajdu(možná, že se těším víc, než oni ) a na zítra máme slíbený od páníčka výlet, jen ještě nevím, kam to bude Ráno na potoce klid, vlčáček tam nebyl, Dáši páník sekal zahradu, tak jen vyběhla, dostala mlsku a zase pelášila domů, nezasvinila mi skákáním veškeré oblečení, jak je jejím ,,dobrým" zvykem.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2014 12:22
- Nahlásit

Vlčáčková
No. On je rád, když si ho pejsci moc nevšímají. Malí pejsci mu nevadí, co je větší, mu vadí všechno
a takhle to měl už před kastrací nebo až po ní?

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2014 15:37
- Nahlásit

Naše tunelářka

worick
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2014 16:55
- Nahlásit

Strejda
a v pohodě, nebojí se? Berynek malým tunelem neprolezl, ale naučil se na povel obíhat. Pak, když už byl tak velký, že by i mohl, už nechtěl. Buďto se bál, nebo jen nepochopil, že už může

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2014 19:25
- Nahlásit

LuckaM
a takhle to měl už před kastrací nebo až po ní?
I před, bych řekla.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2014 20:39 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Tak jsme dneska také vyrazili na výlet.

jasně, byli jsme na Petříně. Od nás je to asi 15-20 minut tramvají. Erwin dostal košík a dělal scény, že si ho sundá.
Prošli jsme kolem pravoslavného kostela (rozebrán na Rusi a znova sestaven tady cca před 150 lety) k jezírku. Před 10 lety se tam Alfréd pokoušel zachraňovat kachničky. Skočil do vody a tahala jsem ho ven. Erwin se rozhodl obejít kámen, šlápl na hladinu a po hlavě zahučel celý pod hladinu. Tahala jsem ho ven. Davy se bavily)
Z Petřína jsme přes Malostranské náměstí prošli přes Karlův most Královskou cestou. U nás jsme z tramvaje rovnou šli na pivo. Erwin byl litován a krmen šunčičkou Teď spí jak pařez.
TADY jsou další fotky. Časově doporučuju listovat vlevo.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2014 20:45
- Nahlásit

Drakopes
V pravo jsi Ty?

Drakopes
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2014 20:50
- Nahlásit

Vlčáčková
to je naše skorovnouče Adélka. Já jsem jen na deváté fotce jako stín. Adélka mě měla vyfotit a v tu chvíli Erwin zahučel pod hladinu. Takže se focení nekonalo, držela foťák a ani ji nenapadlo něco cvaknout

Strejda
Člen
# Zasláno: 7 Zář 2014 20:56
- Nahlásit

worick
a v pohodě, nebojí se?
Nebojí se a rychle se učí.

worick
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 00:42
- Nahlásit

Drakopes
Tak jsme dneska také vyrazili na výlet - no koukám, koukám Kurňa, projdou se kousek po Praze a fotky mají, jako by projeli půl světa Pěkné
Erwin se rozhodl obejít kámen, šlápl na hladinu a po hlavě zahučel celý pod hladinu - to má prochajdu,,zážitkovou" jak se dnes říká

My dnes vyrazili do lesa nad náma, na tu dva dny slibovanou, jenže horko, v 18h ještě těch 25st, do kopce kluci nijak nehopkali, ale se táhnuli jak smradi Zrovna jsem si říkala, že to je ta prochajda, jak chce jít hlavně panička Ale ne, Worka jak mne viděl za okny, že se opravdu a konečně oblékám na prochajd(třetí den vyhlížení, už si fakt nebyl jistý, kam zase jdu ) lítal kolečka kolem baráku a vyštěkával, dokud jsem nevylezla
Hned vzadu u náhonu jsme potklali sousedy s pyrenejkou Arinou....a Arina má ohlávku(proti tahání) Ráno s ní paní vyběhne za humno, aby se vy....někdy i obejde ,,až" kolem našeho. Jednou týdně(snad alespoň) s ní jdou na procházku doufejme, že i dva kilometry. A protože prý paní skončila připlácnutá na našem plotě(paní je prcek jak já, Arina je jak slůně) a jak šla pozdravit kluky, už odcházely, jenže k plotu za klukama se přiřítila i Dáša(vevnitř, u nás) tak se Arina otočila, že na ni vlítne, paní trefila roh plotu...no a bylo tak má ohlávku, aby náhodou neudělala nějaký rychlejší pohyb Paní chtěla klidného psa - jako je Berynek, no a mají Worička akorát dvakrát tak velkého Teď ji tak strašně uzurpují, že je mi jí fakt líto. Nesmí nic. Nesmí už na přední polovinu zahrádky, zůstalo jí ohraženo jen kousek vzadu, nesmí štěkat - dostala antištěkací obojek, nechodí...ráda by se, jako mladá i trochu proběhla, udělat rychlejší pohyb...a oni ji vůbec nenechají. Nikdy, ani jako štěně, protože prý by utekla a na šňůře s nima smýká

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 02:28
- Nahlásit

Drakopes
Jejda, já jsem přehlídla fotogalerii. Koukala jsem jen na tu malou fotečku tady.

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 09:23
- Nahlásit

worick
Nesmí nic. Nesmí už na přední polovinu zahrádky, zůstalo jí ohraženo jen kousek vzadu, nesmí štěkat
Tak proč ji mají?
Viděl jsem hezkou cedulku na branku: "Jsem pes, proto štěkám. Kdybych byl hovno, tak bych smrděl."

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 10:08
- Nahlásit

Strejda
Pro Elzu jsem vybrala tento text URL
Michal chtěl tedy tento, ale byl přehlasován URL

worick
K šití po kastraci... taky mě udivilo, že se hřebci nešijí. Jednak je to levnější protože nemusí být tak dlouho pod narkózou a když jsou venku na pastvině, tak je to prý méně rizikové.
U psů dokážeš zaručit větší hygienu po operaci.
K diskuzi vedle jsem se nevyjadřovala, ani nevím v jaké tématu to bylo, jsem ráda, když stihnu přečíst vše zde. Elza je samotářka vůči psům i lidem. Hraje jen s velmi malým procentem psů, zbytek ignoruje a pak je skupina psů, které vysloveně nesnáší. Nové přírustky na cvičáku jde očmuchat, ale vysvětlí jim, že jako žádné důvěrnosti nebudou.

Vlčáčková
Jak říkám, potřebuju ránu mezi světla, aby se mi to trošku srovnalo v kebuli! A proč? Vždyť se dožila skoro 14 let! Kdyby na tom tak stejně dobře byli BSP...

worick
Člen
# Zasláno: 8 Zář 2014 11:17
- Nahlásit

Evey
K nám by se hodila tak jedině tahle http://www.pozorpes.cz/cs/tabulky-lamino-s-vlastni m-motivem/124-tabulka-piskoty-ind.html a nebo o tom, že hlídá panička

Dneska jsme na potoce potkali vlčáčka s páníkem. Chodí tam do ulice za jednou holkou Jak uviděl kluky, tak ho odchatil a připnul na vodítko. tak jsem na něj volala, že jestli mu nezdrhne, tak ať ho radši odepne...to ho Worick nebude otravovat...už tady s náma partí několik dnů...je to vyzkoušené A fakt. Než ho odepnul, Worka už na něj lezl, jak ho pustil, ta naše mrcha žárlivá ho odehnal od páníčka a narval se k němu sám Tak jsem zjistila, že se jmenuje Ben a už vím, jak se dostali k sousedům do zahrady: Ben totiž umí otevírat kliky, takže když doma něco nepřimknou, Ben okamžitě zdrhá ven a jde je hledat na místa, kde ví, že by se mohli zdržovat. Takže otevřel i tu branku tady u sousedů

<< 1 ... 693 . 694 . 695 . 696 . 697 . 698 . 699 . 700 . 701 . 702 . 703 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání