Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 693 . 694 . 695 . 696 . 697 . 698 . 699 . 700 . 701 . 702 . 703 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2014 16:36
- Nahlásit

Evey
v masokombinátech
Jo.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2014 17:03
- Nahlásit

worick
Můžete mi vy třži prdlouši říct, kde jste se tu vzali v těchto časech?!
Ty nevíš, že čert nikdy nespí, a že ponocování je na krásu?

Strejda
Feny ne. Ale jejich nápadníci jistě.
Nápadníci mých vykastrovaných fen můžou počůrat maximálně plot, neboť ho již MÁME!!!!!!

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Srp 2014 20:03
- Nahlásit

Vlčáčková
již MÁME!!!!!!
Ale jen krátce, že? Plot se dá rozplést, víš?

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 01:08
- Nahlásit

Strejda
Plot se dá rozplést, víš?
Vím. Ale zatím jsme ve fázi podhrabávání. Je kovový a má silnější drát, takže to rozplétání nebude až tak akutní. Dole má ostnatý drát, takže tam snad rozplétání ani nehrozí, neznám psa, který by měl plechovou hubu, to mají jen lidi (někteří).

worick
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 07:36
- Nahlásit

Z hub jsem přilezla málem po čtyřech, ale donesly jsme s mamkou dva velké košíky Povětšinou kozáci, dubáků jen pár(ty nám sestřenky vysbíraly den před tím ) Přijela jsem domů za skoro 4hodiny, hladová jak vlk, prošly jsme dva kopce a už bylo celkem horko, doškrábaná jsem, jak kdybych se tam semlela s medvědem A pak jsem si to taky musela načistit, což je snad ještě horší fáze...alespoň neznám houbaře, co by tohle dělal rád
Dneska máme jet s klukama na výlet (než se zase oteplí) ale nevim, nevim, kolem našeho předevčírem vozil jeden děcko na motorce a kluci lítali kolem plotu jak magoři a....Berry kulhá

Kessie
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 07:57
- Nahlásit

worick - jééé, tak to jste moc šikovné! Budu muset Honzíka taky naverbovat, abychom vyrazili někam do lesů... i když já moc houby nevidím... stane se mi velice zřídka, že na nějaký narazím... ale chodím je hledat moc ráda!

Jinak po dlouhé době všechny zdravím... V červenci jsme s kolegyní a kamarádkou vyrazily na týden do Itálie k Jadranu (do kterého jsem se v květnu zamilovala) a jelikož jsem žena činu, taky jsem si rychle zařídila výlet, potom jsem tři dny pracovala - ve Veselí jsem už byla, ale bohužel jsem nebyla svým autím, takže jsem nebyla paní svého času... snad pojedu ještě jednou v srpnu, to už bych jela sama a moc ráda bych se stavila... ovšem bez Honzíka a Kessulky, protože to bude opravdu pracovní. No, pak se mi narodil synovec (od bráchy malej Míša), tak jsem byla několik dní u našich, abych si mimčo pochovala a společně s bráchou to oslavila. Do toho pořád pracuji, takže toho mám i tak dost... To jen na vysvětlenou... Teď mi zbývá už jen 14 dní dovolené a pak nastupuji do práce... to léto letí jako splašenéééé.... škoda... Abych tedy nezahálela, přečetla jsem asi 15 knížek za tu dobu... zlatá čtečka... kniha je kniha... jsem vášnivá sběratelka, už je doma nemáme kam dávat, ale na cesty je čtečka zlatá...

worick
Člen
# Zasláno: 6 Srp 2014 08:12 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Kessie
a moc ráda bych se stavila... ovšem bez Honzíka a Kessulky - no, alespoň tak, ale sim tě už si to fakt naplánuj

Teď mi zbývá už jen 14 dní dovolené a pak nastupuji do práce... to léto letí jako splašenéééé. - ani mi nemluv, já na to jen pomyslet, tak se hroutím, pro jistotu se vůbec nedívám do kalendáře(ale to já většinu roku), takže málokdy vím kolikátého je, většinou chytám jen měsíc
Teď si nevzpomínám...brácha má první, nebo už nějaké dítě má?
Abych tedy nezahálela, přečetla jsem asi 15 knížek za tu dobu... - kristepane na to už nemám čas vůbec:rolleyesjo, místo chrápání u telky, ale u té se snažím pročíst alespoň své zahradnické časopisy a i to po pár stránkách zaspím )
Pořád plánuju výlety Vranov, Podyjí a včera jsem bloudila na mapě ,,údolím Oslavy" http://www.mapy.cz/cykloturisticka?x=16.2327522&y= 49.1536131&z=11&l=0&q=moravsk%C3%BD%20krumlov - což mi myslím dala tip černočajová ale nakonec tuším zase vyrazíme na Slovensko, k Bukové, kam jsme to minule z nějakého důvodu zrušili.

worick
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 12:51 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Takže včera jsme výletili u slovenské Bukové. Je to malá přehrada, někdy v 16 jsme tam byli s Tomem na dovolené ve statkové maringotce, máme odsud pár fotek. No dnešní Buková je bída Jsou tam chatky dokola, asi víc než bylo, ale všechno je to takové ubohoučké, bez zázemí pořádné vybavenosti, restaurací, o nějakých atrakcích třeba pro děcka nemluvě. Pláž si už nepamatuju, ale teď jsou na ,,hlavní pláži" vybudované betonové bariéry se vstupy,,pár schodů do vody". To jsme viděli víceméně z povzdálí, protože my měli namířeno po hrázi na druhý břeh a tam po značce do lesa, kde byl náš hlavní cíl, zřícenina Ostrý kameň. Těsně před hrází, na kousku trávníku na pláži, se Berry vykadil, tak jsem to sebrala do sáčku, aby tam do toho někdo nevlezl. Ovšem, že by tam byl někde nějaký koš či alespoň pytel na odpadky...ani ň. Tudíž jsem s tím smradlavým pokladem přešla celou hráz až na druhý břeh a celou cestu mi mamka nadávala, ať to proboha mrsknu pod stráň, nebo do rákosí. Jenže to já neudělám, hovnajz jo, ale co, když už byl v igelitovém pytlíku?!Na druhém břehu, přes zákaz stanování, měli stany a přívěsy rybáři, až u vody, všude nahozené udice. U stanů měli takové ty kruhy s igeliťákama - jako, že odpadkáče. Šla jsem zrovna k prvnímu, na lehátku cca 65letý chlap. Pozdravila jsem a zeptala se, jestli to tam můžu vyhodit. Obořil se na mne, ať si to pěkně odnesu, že on to tam čichat nebude. Tak jsem se omluvila a pán vedle na mne zavolal, že o kus dál je velký kontejner. Všechno paradoxně kolem rákosí, kde byla kam jen oko dohlédlo posr...místa - ovšem od lidí, od rybářů. Dalších 200m jsem nesla pytlík dál ke kontejneru, naštěstí to alepoň bylo po cestě Jen na jednom jedinném místě nestál rybářský bivak a kluci se dostali do vody, která byla hnusná myslím, že i když tam měli rybáři dovolenou s malýma děckama ve stylu ,,S tebou mně baví svět" do vody chudery určitě nevlezly. Vstup je tam dobrý, pozvolný jako u moře, podle Worička tam bylo ještě 10m od břehu sotva po kolena, ale ty posr...a rozbahněné břehy plné odpadků.... To jsme nenafotili...škoda Vyfotili jsme jen výstup na zříceninu...a ten byl teda v tom dusnu zasloužený Bohužel jen mým mobilem, se kterým ještě neumíme a většina rozmazaná http://slecnakocka.rajce.idnes.cz/vylet_Bukova/#

worick
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 15:40
- Nahlásit

Dneska všichni kdesi v tahu, tak ještě já se pochlubím nám narostla naše ,,soukromá" bouřka přesně nad náma. Tedy nad vesnicí, ne nad barákem Jen cca dva blesky, ale popršelo slušně, za hodinu 17!mm

Tá ta
Člen
# Zasláno: 7 Srp 2014 21:45
- Nahlásit

Zdravím po delší době všechny.
worick
My se taky dneska utrhli a výletili.
Plán cesty- Sněžka.
S vyplazeným jazykem jsme tam dorazili ve 13.h.
Bohužel začínalo pršet a fronta na kabinku byla dle obsluhy parkoviště na 3,5h.
Tak jsme zvolili náhradní cíl.
Přehradu Les Království.
Super.Doporučuji.

Jo a Barunka je teď nějaká šíleně ukňouraná.
(dneska byla s námi).Dělá nám starosti.
Pevně doufám,že na tom sonu něco nepřehlídli!
Šíleně teď i doma hrabe v kůře a dělá si díry.Nevím co blbne.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 01:07 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

večer jsme zašli ke Kafárně a bylo nás pět, (já, Alenka, Adélka, Hanička a Erwínek), Adélka je skorovnouče od sousedů, Hanička je holčička vietnamských obchodníků "odnaproti" (hodní, pracovití a přátelští lidé); já s Ájou jsme si dali čtvrtku červeného, holčičky malinovku; v klidu popíjíme, povídáme a najednou přišel "worick", Alenka napřed myslela, že je to známá fenka, ale mně připadal větší (asi 3/4 Erwínka) - jo, byl to on (tedy psí chlap); hafani se očichávali, kroužili, vše v klidu, asi po minutě se "bílý" rozhodl (zřejmě šachista - "jsem první na tahu") a hop Erwínkovi na záda, Erwín pootočil hlavu a vydal varovné hluboké vrčení trvající minimálně 5 vteřin, když to nestačilo, provedl výpad a asi 2 metry pronásledoval ustupujícího hafana - žádný kontakt, volal jsem na pána (který byl naprosto v klidu) "kolik mu je" a pán říká "pět roků", já na to " to má nárok, našemu jsou dva"; prostě hafani komunikovali psím způsobem, Erwín se docela profiluje jako talentovaný psí pedagog - usměrňuje, vychovává, neubližuje; ať mu to vydrží - přeje si a píše Yura

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 07:25
- Nahlásit

Tá ta
doma hrabe v kůře a dělá si díry
Naše holky to dělají, když je jim teplo a chtějí se chladit. Hrabe na stinném místě nebo nekrytém?

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 07:44
- Nahlásit

Tá ta
Šíleně teď i doma hrabe v kůře a dělá si díry.Nevím co blbne. Připravuje se na porod. Ale jen v hlavě, tipuju falešku.
Jak je to dlouho od toho krytí? Zkusila bych jí dát nějakou hračku, nejlépe pískací. Jestli si ji bude cpát pod sebe nebo do pelechu, tak je to jasné.
Zkus mrknout i na mléčnou žlázu, nemá ji zvětšenou, nebo třeba i s mlíkem ?

Strejda
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 08:08
- Nahlásit

Evey
Připravuje se na porod.
Proto jsem se ptal, kde hrabe. Když má Sally falešku, tak odnese všechny hračky do boudy a tam se o ně stará.

Kessie
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 08:58
- Nahlásit

My jsme byli na výletě kolem Vranovské přehrady... tedy, ne že bychom ji celou obešli, ale nachodili jsme toho hodně, ve státním zámku Vranov nad Dyjí jsem již kdysi byla, tak jsme ho jen fotili ve stylu: Nesmrtelné tety - tedy jako království, kde rozumu je přáno - prostě skály a nahoře čnící zámek z pohledu od řeky. Pak jsme se přesunuli kousek dál a procházeli se kolem... s Kess jsme dokonce absolvovali Bítov... tam jsem nikdy nebyla a byla jsem šťastná, že se mi konečně podařilo se tam dostat. Absolvovali jsme nádvoří dokonce s Kess, přestože byl vyžadován košík, který neumí Kess nosit - nebylo tam zrovna moc lidí, tak nám byl hodnou paní prominut. Kess zrovna na slovo poslouchala, tak se paní dala přesvědčit, že nikomu neublíží, navíc manžel slíbil, že jen projde, vyfotí a počká před hradem, zatímco já si dala i hodinový výklad v I. okruhu...

Kessie
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 09:01
- Nahlásit

Jinak Kessie po nocích začala hrozně štěkat... kolem dokola obchází kuna, jsem si tím jistá... poznala jsem to podle trusu, který nechala i u nás na zahradě... Kesska ji cítí a na "své" území ji nechce pouštět, vytrvale ale štěká, když je kuna na pozemcích vedlejších...

Tá ta
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 09:11
- Nahlásit

6.8. je to přesně 2.měsíce od nepovedeného krytí.
Normálně jsme se včera lekli a volali rychle domů,ať radši prohlídnou boudu,jestli tam nejsou štěňata.Normálně tam nelezu a včera než jsme odjeli,tak jsem Barunku nemohl na zahradě najít.
Volal jsem jí a přiběhla z boudy,kam chodí jenom za bouřky.
Bylo mi to divný,ale nevěnoval jsem tomu pozornost.
Strejda
Jinak tedy hrabe pod ronďákama,za velkým kamenem,pod thujema atd.
To bych i pochopil že se chce chladit.Je tam natahaná závlaha,takže jí tam je dobře.
Ale když si ještě přičtu to její kňourání ?!
Takhle hodně a dlouho to nikdy nedělala.
Zkusíme ji dát nějakou hračku.Uvidíme.
Evey
Mlíko nevidím.Jak dlouho trvá faleška?

Tá ta
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 09:24
- Nahlásit

Kessie
Bítov a Vranov je super.Na Bítově mě taky s Barunkou nepustili dovnitř .Musel jsem tam zakotvit hned v první hospúdce na zahrádce.(v areálu vpravo).Dalo se to tam vydržet.
Byli jste i na Cornštejně?
Je to kousek vedle.
Točila se tam snad ta pohádka o bambitce.
Tam by se Kessie líbilo víc.Barunka tam běhala bez vodítka.

na "své" území ji nechce pouštět,
To je šikula.Kamarád jí má na půdě a už neví jak se jí zbavit.

Evey
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 10:52
- Nahlásit

Tá ta
Fakt to vidím na tu falešku. Jestli tedy nemá jiné příznaky, že by nežrala, více pila, měla teplotu atd...
Mlíko nevidím. Zatím asi ještě "neporodila". Připravuje si pelech. Ale nemusí se objevit vůbec - a to by byla ta nejlepší varianta.
Jak dlouho trvá faleška? Tak to je různé... Elzu to drží třeba 2 týdny. Důležité je vzít jí všechny "štěnata" (hračky) a zabavit jí tělo a mozek něčím jiným. Utahat.
Někde se píše omezit jídlo a pití. No nevím... nejsem toho zastáncem. Jídlo možná krapet ale pití bych já osobně neomezovala.

Kamarád jí má na půdě a už neví jak se jí zbavit. No ale tam nemá myši, ne?

worick
Člen
# Zasláno: 8 Srp 2014 10:55
- Nahlásit

jé super, kolik se vás tu sešlo a každý má nějaké povídání, zážitky, zážitky z výletů
Tak ještě Noemi, Marťa, Lucka

Včera k večeru přišla mamka, neb měla za úkol, až půjde s Menďasou potokem, ať mi sem hodí vajíčka...že dostane na oplátku časopisy a kukuřici(klásky)na vaření. Když už tu byla, tak, že mi pomůže plet. Pomohlo to moc, udělaly jsme toho kus(hlavně blbou přesličku, do které se mi nechtělo a pořád jsem ji odkládala ) Akorát to skončilo tím, že: šla jsem hledat, kde jsem zapoměla malou motyčku a vidím, Mandyna letí odzadu od zeleniny a něco honí. Kočky byly venku, ale než jsem vůbec na to pomyslela, zpoza kytek peláší malý zajda, sotva 30cm. Letěl mi naproti, povedlo se mi ho chytit za zadní nohu a Mandy mezitím proběhla dál, jenže zajda se mi vysmeknul a vletěl jí zase přímo pod nos do vysokých tráv. Ta lítala kolem, lámala všechny kytky jen to křupalo a samozřejmě to zmerčil Worka a přidal se. Dva, to už bylo pro zajdu hodně nebezpečné. Mandy by ho asi jen zasedla, ona to dělá, ale Worka by ho nejspíš rovnou zakous. Takže jsme s mamkou začaly ječet a odchytávat jednoho druhého...mě se povedlo přidržet Mandynu a zajda mezitím odpelášil zase dozadu, jenže jak jsem ji pustila, za chvilku měla stopu a valili s Workou zase za ním. Než by našel nějakou díru pod plotem, určo by ho ulovili. Tak jsme zase po nich řvaly...to už vyletěl Tom z kurtu, kde hrál s kámošem tenis a seřval nás,,ať už je dopr....odchytíme!".... Takže jsme ukončily pletí a nalákala jsem je do pracovny na kokino - naservírovala jsem jim i s Berrynkem(dostal nejvíc, protože on je narozdíl od nich hodný!) kočičí konzervu do miseček a pak už jsem je raděj vyprovodila ven - stejně už bylo skoro 20h. V noci jsem slyšela Workovo poštěkávání, tak jsem čekala, že někde objevím,,zbytky" zajdy, ale nic, zatím jsem nikde nic nenašla

Strejda
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2014 13:34 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

Dělíme zahradu na lidsko-psí a dětskou. Ne že by se u nás ty dva živočišné druhy nesnášely, ale chodí k nám i cizí děti a některé maminky mají divné hygienické předsudky. Barbína výstavbu pozorně sleduje a nehne se od nás na krok. Ve chvilce mé nepozornosti dokonce prostudovala do posledního písmene montážní návod . Vyplivla jen pár obtížně srozumitelných pasáží. Asi se k nim chce později vrátit.
Kdybyste někdo potřeboval stavební dozor na stavbu plotu, tak můžu nabídnout erudovanou odbornici s vynikající kvalifikací.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2014 13:49
- Nahlásit

Strejda ))
my můžem nabídnout špičkového odborníka na práce v kuchyni

Drakopes
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2014 16:05
- Nahlásit

tak se přiznejte, kdo jste si nechal udělat ten krásný svetr?
URL

Tá ta
Člen
# Zasláno: 9 Srp 2014 22:42
- Nahlásit

Strejda
Drakopes
Fajn.
Založíme sdružení s.r.o.
My děláme zase zahradnické práce a hloubkové vrty.

Dneska jsem Barunce připravil překvapení.Tak uvidíme,kdo se bude zítra z nás dvou víc divit.
Na oblíbené místo jejího hrabání jsem pod kůru zamaskoval kary síť.

Ty svetry dělala paní(nechci jí jmenovat) co jsme tam byli na krytí.Byla moc šikovná a hezky to i vypadalo.
Jak se to ale nosilo nevím.
Měla starý kolovrat jak z pohádky a vlnu si na něm dělala sama.
My měli ukázkovou lekci zdarma.

worick
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2014 08:12
- Nahlásit

Drakopes
tak se přiznejte, kdo jste si nechal udělat ten krásný svetr?
Tá ta
Jak se to ale nosilo nevím
Woričkový svetr si dovedu představit - ten nesmrdí, ale z ostatních psů po zvlhnutí no nevim

Dneska jsem Barunce připravil překvapení
- sadisto

U nás byl včera Fechtl cup..teda na koupáku. Dva dny se to dalo vydržet, nestíhali připravit trať, takže tréning byl jen v pátek. Včera při závodech jsme chystali Tomovo grilování a místy jsme se v kuchyni neslyšeli.... ale tak půl dne to člověk taky vydrží. Kolem sedmé večer přišla bouřka, respective už podruhé! letos narostla přímo na nás. Nic hrozného, asi dvakrát blesklo a spadly cca 4mm. My měli stůl pod sklem, tak nám to nevadilo. Byli jen tcháni, mamka s Mandy a švagrová se synovcem. Na koupáku většina účastníků večerní zábavy zdrhla, což byla dobrá zpráva. Ovšem ti zarputilí vydrželi, takže duc-duc techno do dvou v noci nás neminulo Snesu myslím dost, ale tohle po hodině poslouchání leze fakt člověku na mozek Ta bouřka měla právě přijít tak v 11h - to by to snad vzdali už všichni

worick
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2014 11:45
- Nahlásit

Strejda
Evey
Jak vy dva, u vás ty obr bouřky s vichřicí nebyly? Čekám na zprávy a nic...jen doufám, že neuklízíte

Dneska jsme se měli jet na Štěrk koupat, ale fučí, jsou pošmurky a ze Slovenska už na nás začínají tlačit bouřky...i když nás to nejspíš obejde, podmračeno z toho nejspíš bude.

Strejda
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2014 16:15
- Nahlásit

worick
obr bouřky s vichřicí
Slyšeli jsme bouřku, ale vyhnula se nám.

Evey
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2014 20:29
- Nahlásit

Strejda
Slyšeli jsme bouřku, ale vyhnula se nám. Totéž.

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2014 21:05
- Nahlásit

čekáme na velký Měsíc v úplňku, ale je zataženo

Drakopes
Člen
# Zasláno: 10 Srp 2014 21:31 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit

Byli jsme dneska u tchánových na chatě posbírat švestky (a naházet je do sudu na kvašení)
Erwinek tam ještě nikdy nebyl, a v opravdovém lese taky asi ještě nebyl.

Švestky mu fakt chutnaly, dokonce pohrdl i jablíčky. Po prvním napomenutí přestal sbírat švestky samostatně a čekal, až mu je vypeckujeme.
listování doleva

<< 1 ... 693 . 694 . 695 . 696 . 697 . 698 . 699 . 700 . 701 . 702 . 703 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání