| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2014 11:10
- Nahlásit
Strejda
nevím přesně na co všechno se mast používá, ale chlorofyl je výborný. Kupovala jsem ho bábě na nohy, když měla boláky od cukrovky a léčilo to dobře. Brala bych to jako dobrou přidanou hodnotu...pokud to teda nemá na hubu to by vypadala jako vodník ono to dost barví
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2014 11:13
- Nahlásit
Strejda
Já se z vás picnu Nechceš říct, že jste jeli na kolech Šumavu a to jen proto, aby jste mohli obrážet ty pivovary?!? Nebo jsi to měl z práce za ,,domácí úkol" a tak jsi spojil příjemné s užitečným?
|
worick
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2014 11:24
- Nahlásit
V sobotu jsme byli na výletě jen s Tomem(mamka tu má Elu ) na Starém Hrozenkově. Šli jsme se vyčůrat do lesa a našli tašku pěkných hříbků. Až doma v atlase jsme zjistili, že jsou to žlučníky U nás to právě snad ani neroste...a my se radovali, jakovou kořist máme
Včera jsem doškubala metrový plevel z brambor(většinu jsem udělala už v pátek večer) a snad je v úterý vykopem. Také jsem vytahala zbytek cibule (červenou) a vyplela fazole, které budu muset částečně sklidit. A taky letní česnek, ale tahat nešel, je tam zamlácený v blátě, musím ho povyrývat. Kluci kolem hledaly myši, v zeleninové zahradě jich je celkem dost, tu díra, tam díra a tak mám vyhrabanou půl metrovou lochnu v mrkvi, mrkev v pr... Berunek má zakázáno hrabat(teprve minulý týden zase přestal kulhat, bere už asi čtvrté balení Aptus sirupu) tak jen asistoval kolem. Ale on když se Worka do toho vrhne, stejně ho k tomu nepustí Až ho to neba, tak nastupuje Berry Teď měl zakázáno, tak chytli prd
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2014 12:21
- Nahlásit
worick
Nechceš říct, že jste jeli na kolech Šumavu a to jen proto, aby jste mohli obrážet ty pivovary?!?
Skoro tak to bylo. Putovali jsme pěšky od jednoho pivovaru k druhému. Třetí byl po cestě domů.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 08:21
- Nahlásit
worick
O tom Aptus sirupu už také uvažuju. Zatím žádné viditelné potíže u Elzy tedy nepozoruju, ale spíš jako prevenci, už není nejmladší...
Pokukuju po té variantě pro koně. Vyjde to mnohem levněji, jen musím vyspekulovat to dávkování.
Nemáte s tím někdo zkušenost?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 09:06
- Nahlásit
Tá ta
Co Baruš, už nehrabe?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 09:12 - Změnil/a: Drakopes
- Nahlásit
Evey
my jsme vždycky dávali klasicky AptusAptoflex. Právě kvůli ceně jsme uvažovali o Hyalgelu (http://www.hyalgel.cz/hyalgel/eshop/6-1-Hyalgel-D og), se kterým máme zkušenosti lidské. Ta cena je několikanásobně nižší, ale Aptus má bohatší složení, Níloušek na tom byl vždycky dost špatně, tak jsme zůstali u Aptusu.
Pokud Elza nemá viditelné potíže, tak by měl stačit ten Hyalgel, ta hlavní složka, o kterou jde (kyselina hyauronová), tam je.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 20 Srp 2014 10:53 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Evey
Berunek už na něm také nejspíš zůstane a koňské složení jsme propočítávali Xkrát, i jsem se radila na veterině, kolik je potřeba, aby jednotlivých látek dostával, aby to mělo alespoň nějaký ten udržovací účinek...a doktor prostě neví, jelikož to dávkování asi pořádně nikdo nezkoušel. Pokud u koňského snížím dávku 3x(aby tam bylo ještě dost chondra a vycházelo to finančně dobře, pořád tam je několikanásobně vyšší dávka vit.E, což mně prostě odradilo, když vím, že éčkem se dá předávkovat. Takže jsem zase rezignovala a koupila zase psí
Mám to vypsané z příbalových letáků na 100ml:
Psí - koňský
kolagen 14.000 - 16.667
MSM 1.000 - 3.333
glukosamin 800 - 2.667
chondroitin 400 - 1.333
kys.hyaluronová 140 - 467
vit.E 120 - 1.003
Takže podumej a dej vědět, co jsi vykoumala.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 21 Srp 2014 22:12
- Nahlásit
Tak jsme po druhém vyšetření - Barney má prostatu prý jako 10ti letý pes . Domlouváme termín kastrace.
DrakopesEvey
My občas ten hyalgel dáváme a Barneymu moc chutná - jak jablko, tak pomeranč
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 03:17
- Nahlásit
pár hodin jsem přemýšlel, jestli sem mám tento odkaz dát, no asi ano - http://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/345598-dve -skolacky-ubily-kladivem-dva-psy-jejich-rodina-pri hlizela.html - píše Yura
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 07:02
- Nahlásit
Drakopes
pár hodin jsem přemýšlel
Já taky.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 07:18
- Nahlásit
Drakopes
Pokud Elza nemá viditelné potíže, tak by měl stačit ten Hyalgel, ta hlavní složka, o kterou jde (kyselina hyauronová), tam je. Díky, mrknu na to.
pár hodin jsem přemýšlel, jestli sem mám tento odkaz dát, no asi ano Včera jsem to taky četla, no co k tomu dodat... Co mě zarazilo, že to byly holky.
worick
pořád tam je několikanásobně vyšší dávka vit.E, To jsem právě myslela, jestli v tom není něco co by mohlo vadit. Ale ještě jsem na to složení nekoukala, takže díky za upozornění. Nechám to na studovaných hlavách.
LuckaM
Barney má prostatu prý jako 10ti letý pes Tak dobře, že jste se rozhodli ji dát ven.
Strejda
Kam ty na to chodíš...
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 10:37
- Nahlásit
Strejda
Evey
Kam ty na to chodíš... - tohle má očividně z vlastních zdrojů A mně teda chvíli trvalo, než jsem prozkoumala obrázek a došlo mi, že ubohé štěňátko tam hledat nemám
Yura
ono..při romské koncentraci na Slovensku, se tomu až tááák moc nedivím Když sleduju na slovenské televizi některé ,,jejich" kauzy mám pocit, že někteří teprve spadli ze stromu U nás ve vesnici jsou všichni Romové zapojení, slušní a normálně vychodili alespoň základní školu.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 10:40
- Nahlásit
LuckaM
ještě mám dotaz: neokusuje si Barney zadní stehna? Berry většinou ráno ano, jako by mi ukazoval, že ho tam něco svědí, bolí, vadí...nevím Netváří se teda u toho nějak tragicky, když byla klíšťata, tak jsem věděla proč, ale teď mi to občas přijde divné, proč to dělá...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 13:02
- Nahlásit
worick
A mně teda chvíli trvalo, než jsem prozkoumala obrázek a došlo mi ...
To je taková drobná jazyková bariéra. U nás je štěně 25 l pivní sud.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 13:41
- Nahlásit
Strejda
To je taková drobná jazyková bariéra. U nás je štěně 25 l pivní sud - no jo, vím u nás je všechno: bečka Nejde se na štěně piva, ale na bečku. Ostatně...na 25l se u nás ani nejde
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 18:23
- Nahlásit
worick
Ostatně...na 25l se u nás ani nejde To je jasný... než by se tam došlo, tak u pivo není...
když byla klíšťata, tak jsem věděla proč, ale teď mi to občas přijde divné, proč to dělá... A co kloše? Nemůžou ho kousat?
.při romské koncentraci na Slovensku Když ony asi romky nebyly ...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 19:01
- Nahlásit
worick
Ne ne, to nedělá, on tak nějak nedělá nic jinak než dřív, vůbec nevypadá nemocně. Jediné, co nás přivedlo na vyšetření byla tak krev na pinďourovi. Kastrace je zatím domluvená na 4. 9. Ještě jdeme příští týden na krev a pokud bude v pořádku, tak je to tutovka.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 22 Srp 2014 23:27
- Nahlásit
LuckaM
Kastrace je zatím domluvená na 4. 9 - uf, budem držet palce
Evey
kloše to nejsou, ty jdyž byly, tak jsem je tam našla teď, co mají pipetu, zatím dobrý. Navíc kouše stejné místo, cvaká po hraně stehna, koleno-kyčel
Když ony asi romky nebyly ...koukám, máš pravdu! Podle vyjadřování bych řekla, že určitě...Tak to už pak nechápu, z které díry je vytáhnuly..
Jinak...kluci jsou poslední dobou tak hodní, že pořád čekám, co za průser se chystá Teda jasně, Berrynek je hodný prakticky pořád, ale i Woriček?!
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2014 10:49 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Brácha jsou tady. Tedy minulý týden byli v Tatrách, vrátili se v pátek večer. Včera už dyndal, jestli někam jedem se psama, že by se prošli (on je asi hyperaktivní, tedy celá rodina jsou, už i malá Ela) Chtěli jsme jet dál, ale mamka by zase bez nich nejela, tak jsme vyjeli jen kousek přes dvě vesnice a šlapali okruh Vojšické louky-rekreační oblast Lučina a zpět. Ono to hodilo 9km Jelikož jsem byla večer na větší s klukama, ráno běhám na páse 3,5km(víc já neuběhnu, ani náhodou i u tohoto umírám a to to mám rozdělené nadvakrát ) pak těch něco přes 9km a dnes ráno zase běh....z toho sklepa, kde máme pás, jsem lezla málem po čtyřech Tady jen pár fotek z přestávky v lesíku nad Lučinou(Lučina - to je malé přírodní koupaliště) Tom má nový chytrý telefon(konečně, neb ten jeho mu už půl roku kolaboval) takže zkoušel fotit. Teda jak já jsem ráda, že mám jen ,,blbý" tlačítkový (leč taky nový) Včera jsem mu ho prohlížela a na to bych se mohla vysr... z vysoka, abych tam půl hodiny hledala každou cípovinu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2014 11:03 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Včera jsem se musela smát Nedávno se řešilo, jak budou meteorologům za Xmilionů (miliard?) pořizovat nějaký superradar na počasí...už ho mají?!? Jestli jo, tak ať to vrátí, dokud je to v záruce protože poslední dobou se netrefují, ale lautr s ničím. Tu včerejší šutoru...o té ani nepípnuli(poslouchám tedy předpovědi jen na ČT a ČT24, no a na NETu, ale ani ň ) Přijedem z toho výletu, Tom leze do bazénu a volá na mne, ať mu hned běžím na kurt sebrat tenisové oblečení (co se mu tam sušilo) protože kouknul na radar a za chvilku začne liják! No, od jihu byla černá mračna, když jsme přijížděli, už skoro nad naším, ale to mi ještě tvrdil, že to nás už minulo. Seberu věci a volám mamce, jestli chce schovat ty osychající brambory ze zahrádky, tak ať jde hned! Ona, že je groggy, uvařila si kafčo a natáhla se k telce, že se jí fakt nechce, ale nedalo jí to a šla. Šlapu dole zahrádkou, kouknu přes vedlejší vesnici do údolí té naší rekre oblasti - a tam šedivo jako kráva Boha, tak jestli tam nehoří, tak už tam pěkně leje. Zrychlila jsem krok a sotva jsem za sebou zavřela dveře - první kapky. Za chvilku volá nasratá mamka, že stihnula akorát sebrat prádlo a jeden kbelík brambor...a liják jako kráva Lilo do plných víc jak hodinu, napršelo u nás zatím nevídaných 37mm! (myslím v jednom tahu) Pak už jen tak smoklilo, do půlnoci to bylo něco málo přes 40, pak ještě 1.7mm do rána. Viděli jsme po cestě od tchánů z večeře, že polňačky jsou spláchlé taky částečně do ulic. Ale zatím jsem s nikým nemluvila, jestli byli i v některých ulicích vytopení
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2014 11:07
- Nahlásit
a kde všichni jste?? Zase to tu zahlcuju jen já A slyšeli jste někde o Noemi? Snad je zase na nějaké superdovče a hodí nám alespoň fotky, ať se taky pomějem
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2014 16:19
- Nahlásit
Úči, školní rok klepe na dveře.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2014 17:00
- Nahlásit
Dnes nestíhačka. Dopoledne jsme dělali mošt, takže oběd byl o to později a celkově je vše ve skluzu. Vyprala jsem 2 pračky a celé odpoledne se mimojiné bavím tím, že monitoruju neustále každý mrak jestli z něj bude anebo nebude pršet. Takže prádlo jsem už asi 5 x dávala tam a zpět.
Včera jsem byla na hříbkách a katastrofa. Byla jsem pyšná, že se mi podařilo odtrhnout synovce od PC a i s jeho kamarádem z Prahy jsme vyrazili do lesa. Kluci našli sotva hrstičku malých suchohřibů a já hrstičky dvě. Pak už je to tím pádem přestalo i bavit a škemrali, že chtějí domů. No a ještě že jsme šli, protože tak za 20 minut co jsme přišli dozil ten liják co byl i u worick.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2014 17:17
- Nahlásit
Já dnes nevařím, protože dojídáme zbytky jídla, co bylo nachystáno pro návštěvu sestřenky s dcerou a vnučkou, co dorazily v pátek. Původně jsem měla chuť na krůtí(pečená křídla a krky) ale včera jsme se zase přežrali k večeři u tchánů takže dnes dojídáme ty zbytky a krůtí bude třeba zítra...nebo někdy jindy prostě
U nás už dnes přeprchlo asi třikrát Zase A to jsem vyhodila z domku bedny s cibulí, aby vyschla....no tak opět zmokla Tuším ji budem letos kupovat Stejně tak brambory, které schnijou nebo je sežerou slimejši. To mi připomělo...jo, jo, jdu rozhodit granule Rajčata přesto, že jsem je postříkala, mohutně chytla plíseň - do 14dnů bude po nich Ostatně jako každoročně
No a jinak dnes nedělám lautr nic, tedy: nařezala jsem fenykl do mražáku(bulvy), ocedila domácí jitrocelový sirup do sklenek a flákám se na NETu
|
worick
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2014 17:17
- Nahlásit
Strejda
to je přesné a výstižné
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 24 Srp 2014 18:15
- Nahlásit
Strejda
děti mi nevadí v libovolném množství, nesnáším spratky!!
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2014 06:03
- Nahlásit
Strejda - přesně jak píše Alenka...
Já už jsem týden v procesu, máme vždycky několik dvoudenních adapťáků, takže dva před sebou a jeden za sebou... unavená jak hrom pak jsem už na konci prázdnin...
U nás nic nového... Kess už začala zalézat v noci do boudy, což mě překvapilo, ale tak ona je fakt v noci už docela kosa... tak aby náhodou ta zima nepřišla letos moc brzy, i když cibule prý u nikoho nemá moc slupek...
No a Mikša se vyválel někde ve smůle a tak mu na zádech trčí bodliny, tak mu říkám, že je můj malý dikobraz...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2014 06:24
- Nahlásit
Evey
http://www.magazin-legalizace.cz/cs/articles/detai l/31-recept-na-konopnou-bylinnou-mast
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 25 Srp 2014 08:42
- Nahlásit
worick
ocedila domácí jitrocelový sirup do sklenek Jak dlouho ho necháváš zrát? Já ho mám ve sklenici od května, chtěla jsem ho už dávno přefiltrovat do skleniček, ale pořád bylo něco důležitějšího... včera jsem do láhve nakoukla a mám pocit, že je navrchu plíseň. Tak budu sbírat asi nanovo.
Strejda
Díky za odkaz, pěkný postup i s obrázky. Tento týden by mi měli přijít kelímky. Čekám až dozrají ty palice.
Děláš jen z vazelíny nebo i ze sádla?
|