Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / bernský salašnický pes
<< 1 ... 693 . 694 . 695 . 696 . 697 . 698 . 699 . 700 . 701 . 702 . 703 ... 734 . 735 . >>
Autor Zpráva
Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2014 10:26
- Nahlásit

worick
,,měsíček na hnoji"
To je ta slavná arie z Rusalky: "Měsíčku na hnoji vysokém"

worick
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2014 11:04 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Jsem to skenovala ze staré fotky, takže nevím, jestli tam bude něco vidět. Je to 20roků stará fotka, na tchýně 50tiny. Ale čunice jsem tam pěkná, i ten podbradek je tam vidět http://slecnakocka.rajce.idnes.cz/tlamice#
Aby to nevypadalo, že jsem tak domýšlivá, upřesním: slečnakočka nejsem já tak říkáme Gučince. Chtělo to nějaké uživatelské jméno a protože i Gucci už někde mám, dala jsem tohle. Myslela jsem, že se to nikde ani nezobrazí. No a teď to teda vypadá dost blbě

worick
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2014 11:15 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Strejda
tady někdo snídal vtipnou kaši..
Hele, my tady s Vlčáčkovou řešíme těžké existenční dilema: či být tlusté a nic neřešit a nebo štíhlé, hladové, nasraté, uštvané nenáviděným běháním...takhle to teda vypadá dost jednoznačně

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2014 12:40
- Nahlásit

worick
Hele, my tady s Vlčáčkovou řešíme těžké existenční dilema:
No, jdete na to od prostředka. Nejdřív si položte otázku Cui bono? Předem můžete vynechat nasrání sousedky, protože na to stačí nové boty, kupříkladu. Jestli to děláte kvůli chlapovi, zeptejte se ho, co si o tom myslí. Jestli to děláte pro svůj dobrý pocit, tak vám není pomoci.

worick
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2014 12:51
- Nahlásit

Strejda
no, bohužel c) je správně. Přes to všechno, nemůžu mít dobrý pocit ve chvíli, kdy si místo tepláků, které se stále zázračně natahují obléknu něco ,,normálního" a kouknu do zrcadla

Strejda
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2014 13:16
- Nahlásit

worick
obléknu něco ,,normálního"
Příčina může být úplně jinde. Mně vlezli do skříně moli a žerou mi oblečení. Jak užírají, tak se kalhoty zmenšují v pase, košilím se zkracují rukávy a trika jsou najednou krátká do pasu.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 3 Zář 2014 22:39
- Nahlásit

Strejda
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 05:58
- Nahlásit

Vlčáčková
Je mi to líto.

Kessie
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 06:26
- Nahlásit

Vlčáčková
Taky je mi to líto... zapálíme Astřičce svíčku na rozloučenou...

Drakopes
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 06:42
- Nahlásit

Vlčáčková
Jí je líp, jen nám je smutno

Evey
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 08:02
- Nahlásit

Vlčáčková
Ach jo. To je mi líto.
Ale dožila se krásného věku.

worick
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 08:13
- Nahlásit

Vlčáčková
Ach bože, to šlo strašně rychle Ale vypadalo to hrozivě už od začátku...asi je i dobře, že s tím nebyla dlouho..Dneska na ni budu myslet celý den, to já z hlavy jen tak nedostanu Drž se...

worick
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 11:01 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

Dneska hrozný den už prakticky od půlnoci: spát jsme šli s tím, že kluci povečeřeli a následně se tam objevila Dášena(tu díru v plotě jsem jen zaházela roštím, neb by stejně udělala vedle další) Takže nervy z toho, že skončí s přetočeným žaludkem a nebo s ní vycestují ven Třikrát za noc jsem lítala kolem oken a hledala, kde jsou. Poprvé, za hodinu a půl už leželi před garáží, pak u obýváku, nad ránem za barákem....Dáša celou dobu nikde. Já nevyspalá, běhání jsem zrovna vzdala, protože jsem pochopitelně zaspala. Tady strašná zpráva o Astřičce Nakonec jdem potokem a vidím, že na druhém břehu(jak navštěvujem všechny ty pejsy) myslivec s tím lovečákem, co zrovna včera na mne zase vyletěl, ať si odvolám psy od plotu, zvenku vozí dřevo do humna, pes běhá kolem. Tak jsem změnila trasu a ač nerada, obešli jsme to ulicí po silnici zpátky domů. Chudáci pejsani, mají se navyhlížet Na novostavbě vedle nás betonují, viděla jsem tam stát mix už od potoka a teď jsem jak blbec musela nazpátky jít kolem. Určitě si říkali, že normálně tudy ráno nikdy nechodím, ale zvědavá jsem to musela prolézt A ještě k tomu mix projížděl kolem nás hned po tom, co jsme vylezli od potoka na silnici. Kluci ne, že bez vodítek, ale ráno chodíme i bez obojků. Ale Woriček absolutně vzorný, ne, že nelítal okruh 100m, ale šel prakticky u nohy, pěkně sednul a čekal, až obr auto přejede. Nechápu, proč si myslí, že ráno se musí jít slušně, odpoledne tou samou cestou líce jak magor a neposlechne ani ň...ani na flexině Dášu jsem po snídani pustila za klukama, celou dobu čeká a vyštěkává za bránou. Venku si jí nevšímali vůbec, doma jí pořád chodili pomalu za prdelí. Snad budu muset hledat, kdy jsem sem psala, že už zase ,,hárá"? Vždyť se mi zdá, že to bylo onehdá.. Po naší snídani Tom už nevydržel a ať už jdu vyhodit Dášenu zase ven. Kluci už stejně leželi a ona poskakovala u brány. Chci otevřít a koukám, venku za bránou stojí ten mladý NO, co onehdá na potoce po něm Worka neustále skákal a sousedi ho vyháněli z humna. Dáša nadšeně vrtěla ocáskem, Worka o něm asi nevěděl, tak jsem to risknula a otevřela s tím, že se taky může stát, že u nás budeme mít Dášenu i s NO. Naštěstí Dáša hned vyběhla, NO se sice chvilku zarazil, jako by přemýšlel, jestli radši nejít tou otevřenou bránou dál, ale pak za ní vyběhnul a já konečně zavřela. A je klid snad...chvilku

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 11:49
- Nahlásit

Všichni
Děkuju.
Dneska se kope hrob. Netušila jsem, že budu pořádat pohřeb do vody. Jak tu těch 5 neděl nebo kolik furt lilo, tak už ve 40 centimetrech se objevuje stojatá voda. Fakt úžasný.

worick
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 13:02
- Nahlásit

Vlčáčková

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 13:10
- Nahlásit

No, tak jsme málem pohřbili i Beníka. Protože je to hyperaktivní nemehlo.

worick
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 16:43
- Nahlásit

Vlčáčková
No, tak jsme málem pohřbili i Beníka. Protože je to hyperaktivní nemehlo - to jste kopali až tak hluboko? Vím, že oba pejsky, Ťapinku i Alfíčka, jsme pohřbívali tak, že nad nima bylo cca 30cm hlíny. Víc určitě ne. Žádného psa, co přišel po tom prvním, nikdy nenapadlo tam hrabat.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 18:52
- Nahlásit

worick
Zvíře do 40 kg můžeš zahrabat 80 cm hluboko a zasypat nehašeným vápnem. Tak nějak přibližně jsme provedli.

LuckaM
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 20:10
- Nahlásit

Vlčáčková
to s Astřičkou je mi moc líto to to šlo ale rychle

LuckaM
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 20:19
- Nahlásit

Dnes jsme byli na té kastraci. Bárník byl moc statečný Jen ten límec, to je trápení...už mám dvě pořádné modřiny, protože Barney do všeho naráží a nejraději s rozeběhem.

worick
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 20:22
- Nahlásit

Vlčáčková
80 cm hluboko a zasypat nehašeným vápnem - sim tě to u nás nikdo nedělá a na babičku bych nehašené vápno taky nesypala vždyť neumřela na mor

Na odlehčení
Teď jsme doslova přiletěli z prochajdy Celý den u nás vedro, fakt vedro, ještě v 18h, když jsme vycházeli bylo skoro 25st. Ten mrak jsem celou cestu viděla a klukům vykládala, že to vypadá, že ještě bude dneska snad pršet Když jsme to pár set metrů od baráku zalomili, zůstal nám mrak za zády. Za tchánovým jsem dostala křeče(kuřecí kari, bylo tam trochu smetany ) což je přes potok prakticky za naším jsem stála v předklonu a přemýšlela, jestli to ,,donesu" domů a nebo mám zrovna vlézt k potoku do keřů Chvilku to povolilo, tak jsem šlapala dál. Už jsme byli na naší straně a za sousedovým další křeč. To už jsem byla přesvědčená, že k tomu potoku vletím. Už byla skoro tma, sousedům šla telka. Slyším ale rachot. Šmarjá, on tam soused za barákem ještě něco řeže...tak to teda musím vydržet až domů, to by bylo sakra trapné, kdyby mne tam viděl letět. Jen se mi to prohnalo hlavou, spadla mi na ni kapka. Než mi stačilo cvaknout, že začíná pršet, spustil se slejvák jako prase Ano, jak jsem hluchá a bylo šero(a měla jsem jiné myšlenky ) nezachytila jsem, že proti nám se žene ten leják, rachot dělal, když se blížil přes tu naši muldu. Začala jsem utíkat a jelikož v tu ránu vyběhnul stejnou trasu i vyplašený zajda, Worka zabral a tu pěšinu u potoka za našim už, jsem doslova proletěla luftem, aniž bych něco v tom tmavém křoví viděla. Ale přežila jsem to a neposr...se A je to bouřka. Když si hodíte radar, tam kde je, to jsme skoro my je ždibec nad náma.

worick
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 20:25 - Změnil/a: worick
- Nahlásit

LuckaM
Jé, mezitím než jsem ten román sesmolila, zprávy od vás. Dobré...v rámci možností V neděli jsem na vás myslela a přemýšlela, kdy jste to měli jít To nejhorší snad bude za váma. U kocourů se to ani nešije...jak je to u psů? Tam asi jo, že?

LuckaM
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 20:40
- Nahlásit

worick
moc jsem to nestudovala, ale pár stehů tam má...tipovala bych to na takové 3 - 4 cm, ale fakt jen odhad, koukla jsem mu na to jen krátce...je to takový divný, že v tom pytlíku nic nemá...

worick
Člen
# Zasláno: 4 Zář 2014 21:37
- Nahlásit

LuckaM
chlapům se dávají implantáty, tak mu tam taky mohli nějaké pinpongové míčky šoupnout. A já myslela, že ho ufiknou sakumprásk celý?!

worick
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2014 10:30
- Nahlásit

Jestli jste někdo zachytili naši ,,diskusi" na vedlejším fóru, kde se mně všichni snažili přesvědčit o tom, že psi jsou sobci, kteří povědšinou vůbec ostatní psy nemusí a ke svému životu nepotřebují a v podstatě cizí psy nesnáší....asi máme naprosto jiné zkušenosti. Příklad z dneška. Ten mladý skoroNO, co ho onehdá, když ho vedl páník, Worka opravdu nehorázně obtěžoval pořád se na něj snažil naskočit jak pominutý, už jsem myslela, že ten pes je nějak hormonálně mimo...pak jsme ho za pár dní potkali samotného (utekl) Zprvu před Workou uplaval přes potok na druhou stranu, tam ovšem počkal, až to obejdeme(mohl kdykoliv odejít) nacpali se ale oba jedněm sousedům do zahrady(mají dvě hrubosrsté jezevčice - starou kastrovanou a malá má 4měsíce) a když je vyhnali, pak už celou dobu vlčák poskakoval kolem nás, neutekl, Worka už na něj nelezl. Dneska ráno vycházíme z branky, kluci rypáky ven, vrtí ocásky....myslela jsem, že už tam čeká Dáša. Ale kdepak, čekal tam ten NO A celou cestu šel s náma, 5m před Workou a lákal ho na hru. Jenže Woruša má hrůza čichání, sem tam za ním popoběhnul, ale jinak ho ignoroval. V polovině potoka se NO někam ztratil. Zato přeběhla přes potok ta Dášena a cupitala s náma pro změnu ona. Vlčák ode mne nedostal jediné kokino. Přesto jsme se blížili zase zpátky domů a on nás čekal...u naší muldy. Pak se sice snažil ukecat na ,,něco" Dášu ta ho však vztekle odháněla. Nechala jsem je oba za bránou a při kluků snídani se odtud celou dobu ozývaly Dáši vzteklé výpady Nepustila jsem ji k nám ani posnídani doufaje, že si vlčáčka odtáhne s sebou....aby jsme ho tu neměli za chvilku natrvalo, jako Dášenu Shrnu: myslím si, že psi naopak společnost jiných psů vyhledávají. Stojí jim i za to nechat se uzurpovat, jak to bylo třeba s tchánovým Argem či tímto NO. Kluci ho seřvali, zalehli, i krvavá bitka jednou byla...od tchánů pak dostal výprask, přesto k nám roky utíkal...
Ano, jsou plemena, u kterých byla nesnášenlivost k ostatním psům schválně šlechtěna a určitě jsou i jedinci, kteří jsou nesnášenliví tak nějak sami od sebe (i lidi jsou různí ) ale většina nesnášenlivosti je spíše přáním a s vydatnou podporou páníků. Ať už opravdu cíleně ,,já si nepřeju" a nebo jen tím, že je nervní, jak to dopadne a na psa to přenáší. A prosím, opravdu se mnou nemusíte souhlasit. Vedle jsem měla pocit, že všichni ,,zase musí" nesouhlasit....aby zapadli

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2014 13:19 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit

worick
že psi jsou sobci, kteří povědšinou vůbec ostatní psy nemusí a ke svému životu nepotřebují a v podstatě cizí psy nesnáší...
Určitě jsou psi, kteří nemají rádi jiné psy, ale nezdá se mi, že povětšinou. Spíš je to tak, jak píšeš, že vyhledávají psí společnost.

A prosím, opravdu se mnou nemusíte souhlasit. Vedle jsem měla pocit, že všichni ,,zase musí" nesouhlasit....aby zapadli
No, často s Tebou nesouhlasím a určitě i Ty se mnou. Ale tady u berňáků to, zdá se, nevadí. Myslím, že tady není nutné jít s hlavním proudem. Leda že bych to nepochopil.

worick
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2014 13:47
- Nahlásit

Strejda
No, často s Tebou nesouhlasím a určitě i Ty se mnou - myslím, že já většinou souhlasím, ani si nepamatuju, kdy bych tu s někým nesouhlasila. A taky vím, že mé názory jsou občas ,,ujeté" (spíš hodně často ) ale tady jsou natolik inteligentní lidi, že si o tom myslí své a k blbosti se mi radši ani nevyjádří Prostě si to děláte po svém a říkáte si,,blbá jsi, tvůj problém, jednou na to dojedeš...přijdeš...atd." Mohla bych taky ,,dělat líbivou politiku" a neotevírat ,,citlivá" témata a být tady jen za tu hodnou a chytrou ale to já prostě nejsem ano, vždycky jsem byla trochu ,,mimo hlavní proud" a někdy mám potřebu prostě říct svůj názor. I když nepopulární. Tak se omlouvám, že vám někdy své blbosti cpu, prostě to přejděte

worick
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2014 13:53
- Nahlásit

Drakopes
Alenko, až ty to tenhle týden zapíchneš mám dotaz. Do vaší školy berete jen talentované děti, např. na tu matematiku, nebo máš ve třídě i prostě nějaké dítě, které to absolutně nechápe a prolézá ledva se čtyřkou? Právě to vztahuju na sebe...vždyť já bych nedožila, co by tvůj žáček pololetí Co takové dítě? Doporučíš mu nějaké doučování a když se zjistí, že není sto to pochopit...nějakou, v dnešní době ,,speciální" školu? Jak to v dnešní době vlastně je?

Strejda
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2014 14:24
- Nahlásit

worick
říkáte si,,blbá jsi, tvůj problém, jednou na to dojedeš...přijdeš...atd."
Mluvím teď jen za sebe. Líbí se mi tady, že lidi mají různé názory a a přesto spolu dokážou vycházet. Kdyby tady všichni zpívali jednu písničku a nespustili při tom oko z dirigenta, tak bych to nečetl.

Evey
Člen
# Zasláno: 5 Zář 2014 14:55
- Nahlásit

Dnes je filozofický pátek?

worick
A já myslela, že ho ufiknou sakumprásk celý?! Nee, takto je to šetrnější. Psí implantáty jsou také, ale je to drahé jako potvora.
Dokonce ani u hřebců se to nešije.

<< 1 ... 693 . 694 . 695 . 696 . 697 . 698 . 699 . 700 . 701 . 702 . 703 ... 734 . 735 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání