| Autor |
Zpráva |
birma
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2014 01:27
- Nahlásit
worick
sem asi koukneš nejspíš, tak kdybys o někom věděla - samojed v útulku (pod č. 165/2014)
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2014 01:41
- Nahlásit
Drakopes
Tsss. Napsala jsem zprávu a ona mi zmizela.
Tak znovu: u Vás jsou švestky? Tady ani jedna. Takže nebudou mít ani psi, Vlčáček bude plakat, ani já nebudu mít slivovici.
Erwínek je moc krásnej kluk.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2014 03:23
- Nahlásit
Vlčáčková
u Vás jsou švestky? Tady ani jedna. Takže nebudou mít ani psi, Vlčáček bude plakat, ani já nebudu mít slivovici.
Vlčáčkovi bychom klidně švestky poslali, ale došlo by to ve stavu kapalném (nikoliv slivovice - možná patláma, žbrďuch těžko [Pekařův císař, alchymistická dílna, Mistr Lipský]), slivovice přijde na řadu později; takže "nouzově" Alenka zítra (vlastně dnes) upeče koláč
Erwínek je moc krásnej kluk.
děti ho vybraly opravdu skvěle, pro drtivou většinu lidí je setkání s ním momentem, kdy se usmějí a to je dobře ("mentální hygiena") - píše Yura
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2014 09:33
- Nahlásit
Vlčáčková
Tak znovu: u Vás jsou švestky?
Na zahradě máme jeden strom a je obsypaný. Plody padají nezralé a psi to stačí spásat. Dozraje asi pět švestek. Jako vždycky. Včera jsme dostali kbelík nádherných švestek z Hradce Králové. Je to od přísně abstinentní rodiny. Ani si tu úrodu nezaslouží.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2014 10:55 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
Strejda
Ty jo švestky...byla bych ráda i za ,,blbé" jablko U nás letos nic dvě jablka ze čtyř stromů už dávno sežrali ptáci, hruška letos měla poprvé plod, tak jsme si říkali, že alespoň konečně ochutnáme, co máme za hrušku(po 8letech ) a opadla, jak bylo to sucho.
A jak se teda tvářil Erwín na les....nebál se tam? Musíte se k příbuzenstvu nacpat častěj mají to tam pěkné, ať si Erwuša užije i přírody (on je zase na oplátku protáhne v Praze hospodama )
Nakonec jsem se včera nakrknula(počasí bylo hned tak, hned jinak) vzala mamku, její sousedku a udělaly jsme si koupací ,,dámskou jízdu". Jsme hezky odschůdkované, pánové měli z čeho vybírat (ani pes po nás neštěknul, chybělo nám 20+ ) Já 40+, Jarka 50+, mamka60+ A na druhém břehu jsem se seznámila s taktéž plavající labradorkou. Oňufala mi celou hubu, protože mi klobouk ,,voněl" klukama
birma
Hmm už to začíná Postupně zaznamenávám zvýšený výskyt samojedů, i Alenka z Prahy už hlásí v okolí dva takže očekávám, že se budou postupně přesunovat do útulků Tohle je ještě dorostenec, tam bych skoro tipla, že jen zdrhnul a ztratil se. Woriček nám taky poprvé zdrhnul zhruba v tomto věku. Je moc pěkný, ale já mám co dělat kočírovat Worku a abych samojeda někomu doporučila? To ani náhodou. Tady na vesnici není žádný ,,kovaný pejskař" tu jsou jen blbečci, co mají všichni pocit, že nutně musí mít psa
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2014 10:59
- Nahlásit
worick
mají to tam pěkné, proboha, jen to ne - je to chatová osada 20 km od Prahy. Sídlištní panelák se všemi dveřmi dokořán je lepší...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2014 12:46 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Minulý týden jsme mluvili se slovenským zákazníkem o psech. Když jsme probrali jeho dva německé ovčáky, došlo na naše berňuchy. Trochu ho to rozesmálo: "Jaj, takých bitkárov máte?"
Včera naše mladá bitkárka zneužila otevřenou branku a utekla za myslivcem nebo spíš za jeho psy. Chtěla s nimi jít do lesa. Sice se nechala přivolat, ale bylo na ní vidět, že si o mně nemyslí nic pěkného.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2014 12:52
- Nahlásit
Strejda
ono je ti zvláštní, že ti berňáci ani na jiné psy nepůsobí, jako červený hadr na býka. Ať už jakýkoliv pes vyrypuje, vždycky jde okamžitě po Workovi Neumím posoudit, jestli si vybere toho menšího záměrně, nebo je něčím irituje, nebo je v tlupě ,,vůdce" tak si to jdou vyřídit s ním...I když přijdem za bandogem Argem, Berry celou dobu sedí u plotu a Argo je v klidu. Jak se tam přiblíží Worka, nejpozděj za 20sekund začne Argo dorážet přes plot na něj. A to vidím, že Worka si ho do té doby nevšímá, nijak neprovokuje, ať pak mu to začne štěkáním oplácet
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2014 22:08
- Nahlásit
worick
Nedráždí je ten ocas nahoru?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 11 Srp 2014 22:14
- Nahlásit
Strejda
Je to od přísně abstinentní rodiny. Ani si tu úrodu nezaslouží.
NO, to teda NE!!!
Drakopes Yura
Alenka zítra (vlastně dnes) upeče koláč
Taky dobrý.
Vořešák má mraky oříšků. Takže aspoň něco. Jablíčka padají už teď, psi jsou rádi a žerou je zelený. Švestky nic. Tak alespoň ty oříšky, těch je tam tolik, že se 2 větve už válejí po zemi. Sice je občůrávají pesani, ale aspoň se to bude dobře trhat.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2014 12:28
- Nahlásit
Vlčáčková
Vořešák má mraky oříšků. ..., ale aspoň se to bude dobře trhat.
Nemáme ořešák, ale zasahuje k nám sousedova líska. Co je u nás je naše. Na co dosáhnou psi, je jejich. Občůrané to sice není, ale není co trhat.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2014 16:49 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Strejda
co jste to za barák bez ořechu? Dělám si srandu vím, že velké stromy už ,,nejsou v módě" Tady na vesnici byl u každého domu nejmíň jeden...no, už postupně taky mizí. Zrovna jak jsme řešili onehdá, kde budem fandit těm běžcům, tak mamka říká: no u babky, pod ořechem..." Ořech dělil vjezd do babčiny zahrádky a strýcovy. Jenže tam šla elektrika, tak ho zhora pořád ergéváci prznili, pak už vypadal všelijak, tak ho strýc porazil. No...pořád se těžko zvyká, že už tam není. Jinak u babči je jeden obrovitánský ořech - ten musím vyfotit, někdy, uprostřed humna. Vzadu v humně je pak ještě jeden. A u hnojiště byl také, ale ten trefil před pár lety blesk a postupně už zašel. V zahrádce je ten, co má velké ořechy, ještě mladý a pak další semenáč, který tam bude ale na obtíž, jen je všem líto ho zlikvidovat. My máme jednoho přesazeného chudáčka od babči za plotem u náhonu, už tam živoří x let(ořech se nedá přesazovat, ale děda jinak nedal) a jeden stromek velkoplodého jsme si koupili do zahrady, ale také je to zatím prcek. Na našem pozemku u potoka rostou dva semenáče...ty tam asi ,,vysadila" veverka Lísky mám svoje vysazené u zahradního domku 4ks, a u kurtu ještě tři okrasné kroucené. Stejně většinu zbaští veverky Jo a mamka má v zahrádce ořech jeden, od sousedů jí přesahuje druhý. My jsme ořechová rodina, co se týče pečení, vůbec si to bez ořechů neumím představit, všude dáváme rozinky a ořechy A pak mák...co není u nás makové, je ořechové a naopak Zrovna včera jsem řezala makovice a vysýpala mák, teď to jdu do zahradního domku dodělat. Asi třetinu musím vyhodit, měla jsem ho vyřezat dřív, už část začala plesnivět Ale pro naši potřebu to bude stačit. A i kluci dostávají do žrádla
Vlčáčková
Jo, ořechy máme letos taky Teda my ne, my máme ty prcky, ale u mamky a babči jsou
Nedráždí je ten ocas nahoru? - ty vole, jsem já to ale pako...jasně, určitě máš pravdu Já mu pořád sleduju ksicht, jak se tváří a ocas jsem si vůbec neuvědomila Mě se zdá, že se divně chová spíš, když ho má nadole
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 12 Srp 2014 22:21
- Nahlásit
Dokončujeme nový plot v přední části. Takže máme i novou branku a bránu. Na branku jsem včera koupila novou poštovní schránku a nechám udělat i novou výstražnou ceduli přímo s Elzou.
Dnes proběhlo tudíž velké focení. Mám snad 30 fotek a stejně nevyberu. Tváří se stejně blbě jako já na občance...
Myslím, že sousedi určitě tajně sledovali z oken co provádím. Pověsila jsem za ni i velké plátno jako jednotný podklad, čekala na to správné světlo... a ona se pak tváří jak týraný pes. tak snad zítra.
worick
co jste to za barák bez ořechu? Taky nemáme ořech, i když ořechy všichni taky rádi. Jen ty zahrádky jsou jaksi malé...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2014 09:41
- Nahlásit
Vlčáčková
... a ona se pak tváří jak týraný pes.
Měla by ses na to podívat.
worick
co jste to za barák bez ořechu?
Taky nemáme ořech, i když ořechy všichni taky rádi. Jen ty zahrádky jsou jaksi malé...
Zahrádky jsou fakt malé. Naštěstí - dodávám.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2014 13:37
- Nahlásit
dneska mi přišlo, i když kafe nepiju a ranní raní vstávání mi nevadí:
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2014 17:50
- Nahlásit
Už asi 2 hodiny prší, nevadí. Snad už konečně vylezou ty houby.
Vlčáčková
Měla by ses na to podívat. No, to jo. Takový menší lázeňský pobyt v cizím prostředí by jí ukázal jak se tu má dobře.
Strejda
Zahrádky jsou fakt malé. Elza by si ráda přikoupila vše co je nejméně 1000 m kolem dokola, připadá si hlídačsky nevyužitá. Když kouknu z okna co by to vše bylo... louka, les, několik nemovitostí, pole, vlakové nádraží...
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 13 Srp 2014 19:03
- Nahlásit
Evey
Snad už konečně vylezou ty houby.
Tady už vylezly. Sousedi už chodí. Musí vyrazit brzo, aby předběhli skautíky. Je tady jedna dvojice, která se bojí našich holek. Netrpělivě čekají, až se vrátíme z lesa, aby mohli oni.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2014 11:11
- Nahlásit
Strejda
Je tady jedna dvojice, která se bojí našich holek - To jde, jo?! Já ani nevím, jestli se Berunky někdo bojí...U nás nevím, jak je toteďka s houbama, předevčírem jsem trochu prošla les nad náma, ale tam, krom pár satanů, nic. Ale rodina už odmítá jít, prý hub stačí
Dneska ráno objevil Worka kachny v porostu u potoka, pod splavem. Vletěl tam, řev a odlet kachen, myslela jsem, že dobré. Jenže tam pořád někde lítal a vyštěkával, musela jsem přeběhnout lávku zpátky na naši stranu a šla jsem se tam dole podívat, co se děje, protože už jsem se bála, aby tam nepozabíjel mladé. Vběhla jsem tam, Worku seřvala, no nevím, tvářil se dost provinile Ale jsem to zkouknula a nikde žádná kačenka neležela, tak snad se mu schovaly pod břeh do roští...
Evey
Včera u nás pršelo až k večeru, i když podle předpovědi, mělo na Moravě pršet celý den, strašné bouře...si říkám, že by se už na ty předpovědi měli vys..t Tady už na déšť všichni pro změnu nadávají, protože by se měly kopat brambory a nejde to, slimejši to začínají prožírat všechno, včetně kořenové zeleniny Brácha jsou zase tady, včera my povysékal křoviňákem kolem plotů...Tom se tomu vyhýbá jako čert kříži Já jsem vytahala cibuli, dneska asi vytahám i letní česnek...v tom blátě to už stejně nevyzraje, musím to usušit.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2014 13:26
- Nahlásit
Strejda
Dotaz. Tu mast z té "rostliny" děláš ze sušené nebo čerstvé ?
worick
mělo na Moravě pršet celý den, strašné bouře.. Pršelo až odpoledne, ale žádné bouře se nekonaly.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2014 16:04
- Nahlásit
Evey
tu mast - co tě bolí? Nebo to máš vašim?
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 14 Srp 2014 20:25
- Nahlásit
worick
co tě bolí? Zatím nic, to je jen preventivně. Nějak nám to vyrostlo a nevíme co s tím.
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2014 16:39
- Nahlásit
Ahoj kamarádi, jdu si k vám pro radu
Předem se omlouvám, že vůbec nejsem v obraze, co se tu řeší, nějak nebyl čas ani číst :/
Jak už jsem tu psala, máme doma prostatika - teď už to máme potvrzené i sonem - zvětšená prostata a velké cysty k tomu.
Jako řešení nám bylo nabídnuto přeléčení léky (působí tak cca půl roku a pak se problém může vrátit), chemická kastrace (cca na 1 rok) nebo klasická kastrace, která by to vyřešila definitivně. K čemu byste se přikláněli?
Jinak ještě z jiného soudku - vzali jsme Bárníka k moři (Baltskému) - dlouho jsme mu to slibovali a tak se dočkal
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2014 17:08
- Nahlásit
LuckaM
nevím jak často a jak moc se Barney stýká s jinýma pejsama? Řeším to proto, že mne u kastrace děsí to, že se jim doma změní vnímání jeden druhého a mohlo by to sebou nést nějaké komplikace. Ale slyšela jsem, že pejsa je pro jiné psy ,,atraktivní"jen nějaký měsíc po kastraci, než se nějak urovnají hormony, tak to by jste mohli přestát a pak snad dobrý. Většinou to něřeší lidi, kteří svého psa k jiným stejně ani nepustí. Myslím, že to budem právě brzy řešit taky, problémy už se vyskytnuly a předpokládám, že jen tak nevymizí, spíš se to bude horšit. Přiklonila bych se ke klasické kastraci, protože se bojím, že právě problémy s prostatou můžou hodně přispět k problémům s ledvinama a to je už velký průser..což tady nemusím psát. Zapoměla jsem se ještě vetky zeptat, jestli v našem případě, kdy je prostata jen trochu zvětšená (zatím) by nepomohly klasické chlapské léky na tento problém...co bere na předpis tchán. Neptala jsi se náhodou?
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2014 17:25
- Nahlásit
worick
Barney se stýká se psy pouze na procházkách - doma si je svým pánem, takže tohle řešit nemusíme. Kastrovaní psi ostatní psy nijak nevzrušují, ne? Myslím to tak, že by v něm neměli vidět samce konkurenta...nebo se pletu?
Na lidský prášky jsme se neptali - to mě v tu chvíli nějak nenapadlo. Ještě jsem psala svýmu vetovi (byli jsme u jinýho), co by doporučoval, tak uvidíme. Zatím se taky kloním spíš ke klasický kastraci...
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2014 17:32 - Změnil/a: LuckaM
- Nahlásit
URL jedna od moře
|
LuckaM
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2014 18:50
- Nahlásit
a ještě jedna opalovací URL
|
worick
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2014 19:05
- Nahlásit
LuckaM
hééézké fotky máte....no a ta opalující....ta je teda bezkonkurenční
Na vykastrovaného JRT se začal Worka okamžitě sápat, vypadalo to ne, že by se ,,prsil" jako obvykle, ale že mu vyloženě voní jako fenka. Ale právě jsem někde četla, že to netrvá věčně a srovná se to. Od té doby jsme ho bohužel nepotkali, tak nemůžu posoudit.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 15 Srp 2014 19:44
- Nahlásit
LuckaM
a ještě jedna opalovací Ta je super.
A přikláním se ke klasické kastraci.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2014 08:05 - Změnil/a: Strejda
- Nahlásit
Minipivovary tour - Šumava 2014
Pivovar Kvilda
Pivovar Lyer Modrava
A ještě jeden ze zpáteční cesty
Pivovar Clock Potštejn
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 18 Srp 2014 10:20
- Nahlásit
Evey
Tu mast z té "rostliny" děláš ze sušené nebo čerstvé ?
Je to vcelku jedno. Důležité je, abys to zahřála. Když použiješ čerstvou rostlinu, líp se rozpustí chlorofyl a mast bude zelenější. Chlorofyl není špatný, ale mast se dělá kvůli THC.
|