| Autor |
Zpráva |
worick
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2014 10:24
- Nahlásit
Strejda
Asi ho dají někam vycvičit - do diskuse o mysliveckém jezevčíkovi jsem se ani nechtěla zapojovat, ale tohle mne dorazilo. Tady je vidět, že je ten pes, pouze něčí nástroj, když jim nestojí ani za to, aby si ho sami vycvičili. Na co...ani nebudu komentovat
Vlčáčková
Bojím se zeptat jak jste na tom??
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2014 10:59
- Nahlásit
worick
Tady je vidět, že je ten pes, pouze něčí nástroj
My máme psy, protože s nimi chceme být a něco s nimi dělat. To je vcelku jedno co, ale chceme to dělat s nimi.
Myslivci potřebují motorovou pilu, aby mohli postavit posedy, flintu na zastřelení lišky a norníka, který lišku vyžene z nory. Cíl je zastřelit lišku. Ale musím přiznat, že nejsou všichni myslivci jen lovci.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2014 16:34
- Nahlásit
Tak, dostala jsem už i písemné vyrozumění:
[imgs] [/imgs]
Čili na hovno.
Jedu večer za onkologem. Uvidím, co on na to. Moje veterinářka šanci nedává, odhaduje krátkou dobu dožití. Astřička žere po kouskách, na dva až tři díly - poslední dva dny. Jinak se tváří, že je OK, nestěžuje si, má zájem, misku si hlídá, ven chodí s chutí, do auta se těší, na veterinu jde jako do zábavního podniku.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 29 Srp 2014 19:03
- Nahlásit
Vlčáčková
Čili na hovno. Tak to každopádně.
Ale při té vší bídě je pozitivní to, že je stále veselá. Nejtěžší je dívat se na psa, který trpí a rozhodovat se kdy je ta správná chvíle na ...
Snad se veterinářka plete a Astřička nás ještě všechny překvapí.
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2014 00:37
- Nahlásit
Evey
Neplete. Dneska jsem to konzultovala s onkologem.
Prohlídka je s tímto závěrem: nález odpovídá rozboru vzorků, chtělo by to další vyšetření.
Například rentgen plic, zda tam nejsou metastáze, odběr kostní dřeně, zda je ještě OK a ještě cosi z krve.
Pak je možné zahájit chemoterapii. Chemoška je dvojí:
a) jeden týden 4x infuze, druhý týden nic, třetí infuze, ctvrtý nic - takto celkem 4x: tohle prodlužuje život o průměrně 9 měsíců (může to být o měsíc nebo o dva roky, to nikdo předem neví) - 9 z 10 psů to prý snáší dobře (soudě dle zkušeností veta, co konkrétně viděl on), když ne, léčba se ukončuje okamžitě a pes se nechává dožít. Také tato léčba život zkvalitní,
b) 4x injekce - vždy jedna za týden (asi tak nějak - jsem to zapomněla): zde je menší účinnost, prodloužení života průměrně o 4 měsíce,
....
c) - pokud to sem lze vřadit - je Prednison. Prodloužení o průměrně měsíc nebo tak nějak málo. Psovi může ubýt svalová hmota, a to velmi rapidně, může po tom zvracet.
A teď babo raď. Mám na rozmyšlenou čas do úterý.
To, že Astřička ztrácí během pár dní (pár - myšleno cca 5) postupně chuť do jídla, je normální, a bude se to zhoršovat. Prednison ji trošku podpoří (asi).
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2014 00:39
- Nahlásit
PS: osobně jsem pro Prednison, dokud to půjde. Čili C) a až se to zhorší, tak ukončit. Do chemošky se mi nechce. Po ní není vyléčení a ona sama je nepříjemná a je to riziko rapidního zhoršení.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2014 07:36
- Nahlásit
Vlčáčková
Sem se radši ani neměla ptát...tohle jsem nechtěla slyšet Hlavně jsi to nechtěla vědět ty, i když...člověk průšvih už podle příznaků tuší
I když si říkám, že do chema bych nešla, protože u psa jsem o nějakém supr výsledku nikdy neslyšela...možná kdyby jí bylo 6...ono se to řekne... Prodloužit psovi život o rok, který je ale de fakto nic moc, bolesti, nepříjemnosti a lítání po doktorech a konec hnusný a nevyhnutný... Asi ten Prednison a něco na podporu organismu. Hlavně ať se to nezhoršuje moc rychle a trochu se jí uleví. Držím palce.
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2014 07:41
- Nahlásit
Vlčáčková
Prednison
Jeden známý udržel psa na Prednisonu asi dva roky. Pes hodně žral a dokonce začal krást ze stolu.
|
Kessie
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2014 13:46
- Nahlásit
Vlčáčková - ach jooo, to jsou blbý zprávy... tak na vás moc myslím... k rozhodnutí držím pěsti... ono ať vybereš co chceš, zdraví to nenavrátí, jak jsem tak pochopila... takže ať se Astřičce uleví a drží se stále tak pohodově s dobrou náladou!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2014 14:25
- Nahlásit
Strejda
eden známý udržel psa na Prednisonu asi dva roky. Pes hodně žral a dokonce začal krást ze stolu.
kolegyně má psa na prednisonu 4. rok kvůli polyartritidě..dělaj testy co půl rok a ty zatim vycházej úplně v pořádku čemuž se diví i vet..ale jiná možnost neni,tak neni co řešit
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 30 Srp 2014 16:26
- Nahlásit
worick
člověk průšvih už podle příznaků tuší
V podstatě jsem tam šla s diagnozou. A seděla.
Prodloužit psovi život o rok, který je ale de fakto nic moc, bolesti, nepříjemnosti a lítání po doktorech a konec hnusný a nevyhnutný...
To je právě diskutabilní, u každého jinak. Vždycky máš pravděpodobnost, že se rozhodneš blbě, hrozně vysokou.
do chema bych nešla
Taky se mi nechce.
Strejda
Jeden známý udržel psa na Prednisonu asi dva roky. Pes hodně žral a dokonce začal krást ze stolu.
Veterinář říkal, že podpoří chuť k jídlu. Ale je nezanedbatelné množství lidí, kteří mají opačnou zkušenost. Navíc je to hnus, ten prášek. Ale fakt je, že kdyby jeho doba výrazného škození byla jeden rok, tak by to bylo ještě dobrý.
Kessie
ono ať vybereš co chceš, zdraví to nenavrátí, jak jsem tak pochopila
Pochopilas dobře. U psů to není o vyléčení.
|
Evey
Člen |
# Zasláno: 31 Srp 2014 06:59
- Nahlásit
Vlčáčková
A teď babo raď. Max. možnost C.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 06:44
- Nahlásit
|
worick
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 10:47 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Drakopes
ty tady s tím taky nestraš Já vím, to jako máme prát pozitivně, ty jsi jistě začala stříhat metr ale představa, že je zima na krku mně děsí momentálně hrozně
Ráno jsem se probudila v 6h snem, že kluci utekli s Dášenou a běhají s ní po silnici před jejich Dášena se sem totiž včera ráno zase vervala přes plot Letěla jsem je zkomtrolovat a naštěstí je našla chrnět. Já už jsem ani nelehala, byla jsem vyklepnutá. Ráno jsme obešli potok, s Dášou pochopitelně, pak se nechala vyšoupnout za bránu a když jsme snídali, už lítala po zahradě tak nevím, jestli už zase to její pseudohárání....vždyť se mi ze to bylo před pár měsíci dokonce snad o prázdninách...?! Tak nevim...
Včera jsme byli na výletě pod Chřiby, mrknout na zámek Ořechov (místní majitel tu kandiduje do Senátu) a pak za Medlovicema jsme dali lesní okruh. Našli jsme hromadu bedlí (u nás nerostou) a klouzků. Na začátku a pak jsme obr igelitku táhnuly s mamkou dalších 5km Tom říkal, že by se vys...l, že nás varoval, ať to nesbíráme málem jsem zdechnula, než jsem to dotáhnula do auta, mamka vedla Worku a Mandy(oni ji popotahovali, bylo to navíc pořád do kopce ) A tak rozdaly jsme bedly po sousedech, já s jednou sousedkou jsem vyměnila bedle za jablka na štrůdl
A zapoměla jsem: ačkoliv to vypadalo a táhnula jsem ještě bundu, nakonec jsme nezmoknuli, spocená jsem byla jako prase a pršet začalo až za hodinu, co už jsme byli doma. K večeři byla smaženice z klouzků..
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 11:14
- Nahlásit
worick
Ráno jsem se probudila v 6h snem
Jo, to jsou hrozné sny. Jak na pár dnů odjedeme a někdo se nám stará o psy, tak mě to taky budí.
V sobotu to bylo ještě horší, protože to nebyl sen. Pršelo tak silně, že mne holky neslyšely, když jsem je šel krmit a nepřišly k plotu. Nepřišly ani na zapískání. Šel jsem pro ně na druhou stranu domu a po cestě mne napadaly hrozné věci.
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 1 Zář 2014 12:22
- Nahlásit
Ráno jsem se probudila v 6h snem
poprvé po dvou měsících jsem vstávala na budík a v 6h ráno už kroužila po parku ... překvapivě jsme se sešli v hojném počtu lidí i psů
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2014 02:02
- Nahlásit
worick
Našli jsme hromadu bedlí
Závidím převelice. Bedličky na másle jsou naprosto vynikající.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2014 08:20 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
Závidím převelice. Bedličky na másle jsou naprosto vynikající. - my je obalujem normálka na řízek. Ovšem ještě jsou v lednici, až dneska, nějak nebyla zase na houby chuť
Včera tady celý, ale celičký den pršelo. Víc-míň, k večeru to bylo ještě horší. S klukama jsem, krom ranní vycházky, vůbec v zahradě nebyla. Jsou z toho přešlí, Worka zase nevečeřel(bohužel ale ani včera nesnídal) Poslední dobou syrová žebra přenechává Berrymu. Potřebuju, aby zhubnul a takhle to teda nedáme Dneska do večera by se snad mělo trochu vyčasit...aby jsme mohli normálně na prochajdu. Teď je tam mrak, zmoknem i u obchůzky Kočky taky přišly domů mokré jak myši
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2014 11:38
- Nahlásit
worick
Potřebuju, aby zhubnul a takhle to teda nedáme
Nutně prostě potřebuješ běžící pás, aby se Woriček vychodil alespoň doma.
Ten déšť je i u nás. Je to fakt hrozný. Jak ve sci-fi od Bradburyho.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2014 12:37
- Nahlásit
Vlčáčková
Nutně prostě potřebuješ běžící pás, aby se Woriček vychodil alespoň doma - já ho mám Ve sklepě, ale tam kluci nechodí, oni se nějak bojí toho hlubokého schodiště nevím, i jsem je lákala, ale nešli. Snažím se běhat každé ráno, neb Berunek není jediný, kdo potřebuje schodit kila Nekecám. Po více jak půl roce jsem se omylem(ne, neměla jsem to dělat ) onehdá postavila na váhu a málem mne ranila mrtvice. Ano, měla jsem pocit, že ty kalhoty, co jsem mívala volné a nejsou elastické, mne začaly nepříjemně obepínat..Říkala jsem si:,,doprčic, musela jsem přibrat nejmíň dvě kila, aby to bylo takhle poznat"(jediná výhoda, či nevýhoda, ani nevim) je, že se mi to rozloží celkem rovnoměrně po celém těle, ještě víc (k Tomově radosti ) na horní polovinu těla. Ovšem váha ukázala skoro 4!!!kila navíc. Pokusil se o mne infarkt To jsou ty opulentní večeře kolem 22h ...poslední dobou kdy mne přepadal hlad na kde co. A to už běhám dva měsíce....očividně to nemá na mne žádný účinek, maratonec ze mne nikdy nebude umírám už při kilomtru a to co já popajdám, stíhám v pohodě dožrat Takže jsem přidala i tvrdou dietu: žádné kokinka po obědě, večeře žádná, či jen třeba jablko s kouskem sýra. Za 5dní, co se snažím mám sice kilo dole, ale ještě alespoň tři, abych byla spokojená a měla rezervu, se sem tam i normálně najíst Brácha hodně přibral, co mají Elu a je z toho nešťastný, je naštvaný na Toma, který pro změnu za rok zhubnul 15kg. Mamka bojuje neustále s tím, aby udržela váhu pod 60kg...a už jsem v tom srabu i já a Berunek Jen ta naše podivočená nežravka, s tím absolutně problém nemá
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2014 12:44
- Nahlásit
worick
Nekecám.
Ale to víš že jo.
Brácha hodně přibral, co mají Elu
To se stane po dětech všem chlapům.
je naštvaný na Toma, který pro změnu za rok zhubnul 15kg.
Aby ne, když nemusí dojídat krupičnou kaši a podobné věci a uspávat dítě.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2014 12:58
- Nahlásit
Strejda
To se stane po dětech všem chlapům - fakt, že jo taky to sleduju v okolí a po příbuzných Jenže, zatím co Hanka, už po Ele zhubnula na původní váhu, bráchovi se zatím moc nedaří Za jedno: když byl tady na hranici - lítal po horách. Pak začal jezdit do Brna na letiště, tam sice seděl, ale dojíždění, přijel domů a čekala ho fůra práce kolem baráků, jezdil na kole, tenis....Teďka sedí na letišti v Praze, na činžáku sedí s Elou na prdeli a když jdou s kočárkem na prochajdu....co si budem povídat, tam moc energie taky nevydá A aby ji Hance ,,přechytil" když už je doma, tak zase nemá čas na nějaké sportování..Takže se mu vůbec nedivím, protože já mám práce tři pr..., trajdám s klukama,,běhám" a prdlajz to taky pomáhá. Je to fakt asi nějaká epidemie
|
worick
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2014 12:59 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Jo a prší a prší a koukaje na radar, ještě nějaké dvě hodiny asi i bude
Chtěla jsem na NETu vybírat chybějící lustry do baráku...když se stejně nedá nic dělat. Ale vůbec mně to nebaví, pořád čumět do compu, jsem z toho unavená. Jdu radši do zahradního domku, čistit cibuli a česnek
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 2 Zář 2014 20:22
- Nahlásit
worick
umírám už při kilomtru
To jsi skvělá, já umírám po 10 metrech! O běh jsem se pokusila jednou tady v novém bydlišti. V noci, aby mě nikdo neviděl. Vzala jsem Vlčáčka, ale ten se ve tmě ztratil, protože je černý, neviděla jsem, kde je, a nemohla jsem běžet. Línej pes!
Kdysi jsem se o běh pokusila ještě v Jindřichově Hradci, ale to nebylo v úplně dobrým místě, takže to skončilo tím, že mě začal honit tank. A když jsem dorazila domů, tak táta povídá: "rychle na ní nalejte vodu, ať nám nechytí". No, mrknu do zrcadla a fakt. Barva rozžhaveného železa hadr.
Břicho mi taky nějak narostlo, jeden takový špek tam je. Pneumatička. Dost mě štve, ale mnohem víc mě štve podbradek.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 00:26 - Změnil/a: worick
- Nahlásit
Vlčáčková
jeden takový špek tam je. Pneumatička. Dost mě štve, ale mnohem víc mě štve podbradek - kdyby mi nějak výrazně narostlo břicho...a teď jsi mi připoměla, že pokaždé se vrhnu na sporty, blééé a diety, když se mi změní ksicht, ano, roste břicho a podbradeček...hned to poznám. Ale teď, snad tím běháním či čím, se to tak nějak rozplizlo všude po těle, že jsem to tak douho nepoznala. Jinak jsem vždycky bezpečně poznala snad půlkilo navíc
tak táta povídá: "rychle na ní nalejte vodu, ať nám nechytí". No, mrknu do zrcadla a fakt. Barva rozžhaveného železa hadr - to jsme na tom navlas stejně přesně takhle vypadám, mezi lidi bych vůbec nemohla jít běhat A ještě ze mne valí pot proudem, jsem úplně mokrá, čůrky mi stékají neustále po ksichtě, nestíhám se ani utírat. Po 400m mám vždycky pocit, že to je maximum, co můžu uběhnout a zapíchnu to. Pak si říkám, že prostě ještě poběžím, dokud to sem mnou nevím co, třeba nesekne. A pak, když už ukrajuju druhý kilometr se hecuju, že když jsem ten první zvládnula, třeba dám i ten druhý a nějakých posledních 400m - že to přeci už nemůžu vzdát. Poslední kroky už ani nejsem sto vnímat, je po mně Půl kilásku pak jdu a snažím se vydýchat a ještě jednou dva. Ty jsou samozřejmě a ano, jde to...ještě mnohem horší Já prostě nikdy nepochopím, jak někdo jde a jen tak pro radost, si zaběhne 5km Za a)si myslím, že to nikdy nezaběhnu, spíš se vykašlu na celé běhání, za b)protože běhání odjakživa prostě nenávidím Ve škole, když se běhala ta 1500, tak jsem se hodila vždycky marod Uběhla, respective ušla, jsem ji snad jednou v životě Házela jsem výborně krikeťákem, běhala sprinty, ale už na 200m bych nikdy dobrovolně nešla. Když sleduju maratonce, tak mi hlava prostě nebere čím to, že mu jde, tolik uběhnout? Pořád je sleduju a přemýšlím nad tím, že jen tak běží a běží a ani po 20km nevypadá, že by mu to činilo nějaký problém. V čem je ten rozdíl?
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 02:11
- Nahlásit
worick
Ve škole, když se běhala ta 1500, tak jsem se hodila vždycky marod
To já jsem dělala s celým tělocvikem. Takže chápu...
V čem je ten rozdíl?
Běží pomalu a Ty běžíš rychle. To bude tím.
roste břicho a podbradeček..
A CO DĚLÁŠ S TÍM PODBRADKEM?
|
Drakopes
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 06:46
- Nahlásit
hýčkám si ho a pěstuju mu další kamarády
|
Strejda
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 07:36
- Nahlásit
Drakopes
Vlčáčková
A co hra na housle? Tam je podbradek obvyklý. Divím se, že na to violončelistka Vlčáčková nepřišla sama.
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 10:23
- Nahlásit
Drakopes
hýčkám si ho a pěstuju mu další kamarády -
Vlčáčková
já byla údajně na sporty nadaná moc, všechno ostatní mně bavilo, gymnastika, byla jsem nejlepší i ve šplhu o tyči, šlo mi to házení čímkoliv... Nešel mi skok do výšky, čemuž se vzhledem k tomu, že jsem byla druhá nejmenší ze třídy, dalo věřit U skoku do dálky jsem měla blok z toho, že nedoskočím do písku
Na učňáku mne tělocvikář dlouho přemlouval ať jdu dál a udělám si třeba zeměpis-tělocvik, abych mohla tělocvikařit To by mne bavilo. Ovšem vzhledem k tomu, že ve škole jsem neuměla nic, zhola nic, bylo to až směšné. Jenže to on asi ani nevěděl...že jsem až tak blbá
Podbradek mi neroste až tak moc a zmizne, když zhubnu. Zatím Teď jsi mi připoměla, že ačkoliv jsem už jednou přibrala(kdysi pradávno) a nebylo to ani na takhle hnusné číslo, narostla mi papule, že jsem vypadla jak ,,měsíček na hnoji" (u nás se to říká, ani nevím proč ) I ten podbradek jsem tam měla pořádný, počkej, najdu nějakou fotku
|
worick
Člen |
# Zasláno: 3 Zář 2014 10:26
- Nahlásit
Strejda
jak jsem viděla, že píšeš ty, tak jsem jen čekala, že písneš, jak denně běháš normálně 10km.....a to by mne asi kleplo Dorazilo úplně
|