| Autor |
Zpráva |
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 09:24
- Nahlásit
PetraK
Směr vaší myšlenky mi pani uniká
to se mi stává furt,todleto ))
vidim to přesně jako fifi,nechápu pohoršení a souzení vztahu ke zvířatům dle toho vyjádření...z hlediska chovu .. tak jak se o tom vyjadřovala ákyháky..je každej pes bez prokázanýho původu vořech..nic jinýho prostě.Slovo vořech používám naprosto běžně( často i o psech s PP .-)) )nemá pejorativní význam..ale samosebou chce-li ho tam někdo vidět,uvidí ho ..
Adiddaska
eštěže sem si teda pořídila ty papíráky, sou zdraví, maj super předpoklady k práci a tak vůbec
a než jsi to udělala, udělals taky tohle?
Tak si vyberu spojení z podle mě odpovídajcíh kritérií, a pak se jedu podívat na štěňata, chci vidět matku. A pokud nemůžu vidět otce tak zapátrám po internetu a zjistim všechny dostupné info. A pak se rozhodnu jestli si vemu štěně nebo ne
páč třá takhle a ještě podrobnějc,to dost lidí ,který vědí co a proč chtěj,dělá..nebo jsi prostě vybrala největší a "velmi renomovanou" chovku a tam jsi šla? Co tě vedlo k výběru psa (psů nakonec ) ) zrovna odtud? nevěřím ani chvíli,žes to udělala proto že jsi vůl a chtěla sis honit ego!To fakt ne! a jak budeš vybírat psa někdy v budoucnu třá, podle stejnýho klíče jako tehdy nebo budeš koukat na jiný věci už?
to ste na nejlepčí cestě jak ty co zakázali tu knihu C...jdou do nebe bo se jim tak nesmí říkat
no asi tak..taky je cigán prej sprostý slovo vod nedávna
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 10:25
- Nahlásit
davidkova renata
to ste na nejlepčí cestě jak ty co zakázali tu knihu C...jdou do nebe bo se jim tak nesmí říkat
..taky je cigán prej sprostý slovo vod nedávna
hm no asi to bude tím, že když jsem dělala závodně atletiku, byly tam s námi děti z děcáku, byli mezi nimi i romové. Nikdo jsme jim cikáni neříkali. Proč? No protože by jim to mohlo vadit/ublížit. sem přece ten Dušín nebo jak, ne? Takže se koukám na spoustu věcí hrozně špatně přece.Taky používám slovo čokl, měla jsem sama vořecha, kterýmu jsem řikala a říkám vořech, ale v týhle souvislosti, takhle napsaný v kontextu, s odkazy na PP .....,
AkkyHákky
že pokud jsem normální člověk zdravého rozumu a zjistil jsem si co znamenají všechny ty zkratky jako RTG DKK, IPO, ZVV, HD ED a podobně. A
jen se zeptám: takže člověk začátečník, či obyč pejskař, který nemá ani ánung japa to tak v chovu psů chodí a jde si koupit psa s PP na základě slušně vypadajícího inzerátu, aniž by mohl tušit, když je ten začátečník, že by měl probádat seznam zkratek a pátrat, je potom tedy člověk mdlého rozumu?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 10:34
- Nahlásit
PetraK
tak já zase s několika cigány pracovala..to se tzehdy ještě muselo totiž.-)) a s dalšími kamarádila.. nevadilo to naprosto žádnému,spíš ale řikali,že nejsou žádný romové,ale cigáni
je potom tedy člověk mdlého rozumu?
zeptám se taky..když to teda neklapnea pes neni ok,je to vina čí?Těch papírů? Jsou tedy ony to zlo?
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 10:36
- Nahlásit
PetraKje potom tedy člověk mdlého rozumu Pani dyž už béte hledat plémně na inzerát fakt totho čéka nenapadně si zadat-Seznam jméno plemene a něco málo si vo to napřed přečíst?Dyt si zkus zadat jakékoliv plemeno a vyjde to opravdu vše a né že skočí po prvním vobrázku bo má červený rámeček i na těch Hafíci -což je port.skoro pro děti ti o každém plemeni vyjede max.informací což zabere cca 4 min přečís tak myslím že 4min bádání není zas tak moc?né? Ai v portálu pro děti ty skratky máš http://www.hafici.cz/psi/?kategorie_c1_8_retrivri- a-vodni-psi#extended-search
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 10:41
- Nahlásit
PetraKjen se zeptám: takže člověk začátečník, či obyč pejskař, který nemá ani ánung japa to tak v chovu psů chodí a jde si koupit psa s PP na základě slušně vypadajícího inzerátu, aniž by mohl tušit, když je ten začátečník, že by měl probádat seznam zkratek a pátrat, je potom tedy člověk mdlého rozumu?
a televizi a mobila si jde každej taky koupit jen podle designu a toho co slibujou v krásnym barevnym letáku?
Ne, většina lidí ví co chce a zjistí si o uváděných parametrech co potřebuje a i se namáhá "pracně" vygůglit co ty všechny zkratky udávající popis zboží znamenají.
Pokud to neudělají u živého organismu, podstupují to riziko, že budou mít psa s PP, tedy prokázaným původem, ale pro případnou investici do zdravotního stavu neudělají nic víc, než že mají zvíře s pro uchovnění nezbytným vyšetřením sledovaného postižení.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 10:48 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
Crysaa televizi a mobila si jde každej taky koupit jen podle designu a toho co slibujou v krásnym barevnym letáku? Pani hovoříte mi z duše :up auta si zásadne kupuju podle barvy zbytek mě nezajímá)
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 10:49
- Nahlásit
AkkyHákky
bože, tak jinak, myslela sem tim, že pokud jsem normální člověk zdravého rozumu a zjistil jsem si co znamenají všechny ty zkratky jako RTG DKK, IPO, ZVV, HD ED a podobně. A vím že chci se psem něco dělat a chci něčeho dosáhnout, popřípadě chovat, ale ikdyž bych chtěla psa jen na gauč. A vím že chci psa s PP, protože se řiká že by mi to mělo něco zaručit (minimálně původ). Tak si vyberu spojení z podle mě odpovídajcíh kritérií, a pak se jedu podívat na štěňata, chci vidět matku. A pokud nemůžu vidět otce tak zapátrám po internetu a zjistim všechny dostupné info. A pak se rozhodnu jestli si vemu štěně nebo ne. To udělám já, ale lidi maj kritéria různý.
ano a pouze pro takový lidi má pes s PP smysl. Pokud se jedná o obyčejnýho člověka, kterej se psem pracovat nechce, nevidí do tý problematiky, neví, co ty zkratky znamenaj a takovejch lidí je mezi českejma pejskařema většina, tak je pro něj naprosto jedno, jestli má psa s PP nebo vořecha, protože pravděpodobnost nemoci je u obou stejná, pokud si člověk právě nevypátrá to skvělý spojení, nechce vidět babičku do pátýho kolena, tak má velkou šanci, že dostane psa s PP "druhé kategorie" určenýho na kšeft.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 10:51
- Nahlásit
Crysa
jj,pes je věc..zboží jako každý jiný..bohužel.Prodejce může bejt slušnej anebo navopak.Když si pudu koupit 45% sejra a nepřečtu si na cedulce,že měl včera datum spotřeby naposled, a zjistim,že je zkaženej,je to od prodejce prasárna,ale nebudu řikat,že každej 45% sejra je nejspíš taky zkaženej..je to v zásadě moje vina bo neznalost nevomlouvá..samosebou z hlediska morálního je prodejce na vině určitě víc,ale tak to chodí..zas chápu,že každej začínal a každej se učí chybama a nikdo nespad učenej z nebe,ale nelze tim omluvit ,že se člověk nepídí po informacích jak by měl,no..
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 10:57
- Nahlásit
Já jsem teda obecně pro to, aby si lidi kupovali fakt psy s PP protože jde mimo zdraví i o povahu a tak, proto tady běhaj tuny úplně debilních vepřadorů, páč lidi je pořizujou vesele bez PP a ti psi už fakt nemaj nic z toho proč jsou vepřadoři tak oblíbený. Zakázala bych jakkoli zpeněžovat psy bez PP. Ten PP neni sice zárukou zdraví a ani tý povahy, ale přece jenom je to lepší než u psů bez PP a u některejch chovatelů máš opravdu záruku kvality. Moje chovatelka např zrovna tím případem neni, ale beru to tak, že je moje chyba že jsem si nezjistila víc, měla jsem. Bohužel jako obyčejnej člověk co se ve psech moc nevyzná a moc se v tom nepohybuje nemáš šanci se k takové info dostat, to je zase pravda. A to třeba Crysa asi nechápe, protože se mezi psama pohybuje už dlouho a velmi intenzivně, takže ví, kam pro co jít.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 10:57
- Nahlásit
davidkova renata
páč třá takhle a ještě podrobnějc,to dost lidí ,který vědí co a proč chtěj,dělá..nebo jsi prostě vybrala největší a "velmi renomovanou" chovku a tam jsi šla? Co tě vedlo k výběru psa (psů nakonec) ) zrovna odtud? nevěřím ani chvíli,žes to udělala proto že jsi vůl a chtěla sis honit ego!To fakt ne! a jak budeš vybírat psa někdy v budoucnu třá, podle stejnýho klíče jako tehdy nebo budeš koukat na jiný věci už?
hele ale přesně o tom mluvim. ty píšeš, že dost lidí to dělá, ale to je blbost, dělaj to lidi, který tomu rozuměj a to je fakt menšina tady v česku. A právě proto, že se prodávaj psi s PP každýmu, kdo je chce, je jich potřeba velký množství a logicky dobrejch spojení neni tolik, aby tu poptávku pokryly, takže se dělaj kompromisy. Viz jak psala Bajco, že BŠO je málo, tak by pustila do chovu rozmasírovanýho krypťáka, protože má co dát plameni v povaze. Pokud je málo kvalitních psů, tak by se jich taky mělo málo z jejich spojení rodit a prostě né každej utřinos by pak mohl mít psa toho plemene s PP. Tim, že se prodávaj ty psi každýmu, kdo s nima nepracuje, neuchovňuje, ale platí dochází k rozmělňování toho plemene a začíná to PP ztrácet ty záruky, který by to mít mělo, vo to mi de.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:00
- Nahlásit
davidkova renata
když to teda neklapnea pes neni ok,je to vina čí?
budu-li mluvit o zodpovědném chovu, není to vina ničí, pes je živý tvor, ne bezporuchový přístroj, přihodit se může cokoliv. budu-li mluvit o množitelích typu rádobychovky, odkud si koupila štěně kdysi třeba moje kolegyně a taktéž Adidaska - je to vina množitele.
Nicméně si trvám na tom, že začátečník nemusí mít šajna se spoustu věcí prostě dozvědět. Fakt nemusí, předpokládá, že to co je mu prezentováno, je skutečná pravda. Budu-li mluvit o té chovce retrívrů- tam laik nemá myslím moc šancí si to zjistit, vše vypadá seriózně. A nemusím ani mluvit o chovce, ale třeba o výcvikových střediscích - typu p. Zelníčka. Pejskař a laik, který nelozí po psích fórech a nečte psí časopisy, nemá šanci zjistit, dokud není sám svědkem, z toho jak se ten člověk prezentuje a to původně i v těch psích časopisech, copa je von a jeho metody zač. Tzn. nemyslím, že by tito lidé museli nutně býti mdlého rozumu.
Crysa
danajasa
Ne, většina lidí ví co chce a zjistí si o uváděných parametrech co potřebuje a i se namáhá "pracně" vygůglit co ty všechny zkratky udávající popis zboží znamenají
mno, půjdu-li si já, laika netechnická, koupit televizi, či mobil, budu vědět zhruba co tak po nich chci, ale spousta technických vychytávek mi zůstane jaksi utajena, protože jim co? protože jim nerozumím a to můžu studovat na internetu do rána do večera. To stejný s autem-např. z bazaru - nepochopím nic moc. Ano vezmu si na jeho nákup kamaráda, ale určitě nemám ve svém okolí nijak velké autofanatiky, kteří by odhalili různý šméčka. Oni ty lidi prostě nevědí, co mají sledovat. My se v tom nějakým způsobem více, či méně pohybujeme, ale oni ne. Ale to si myslím neznamená, že by měli nezodpovědný přístup k výběru konkrétního jedince či byli mdlého rozumu. To mi přijde trochu moc přísný oko.
|
AkkyHákky
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:02
- Nahlásit
PetraK
přestaň laskavě slovíčkařit zase, musim všechno vysvětlovat? obhajovat každý svoje slovo?
Ano myslim si, že když todle člověk neudělá tak pak nemá potom právo někoho odsuzovat a hanit! Jak píše Crysa telefon si taky nekoupíš jen protože je hezkej na obrázku. Doprdele když si chci pořídit cokoliv tak nejdřív zjišťuju, pak vybírám a pak kupuju. A kdyby tohle lidi dělali tak už dávno žádný chovatelé-množitelé nejsou. Protože by si od nich nikdo nikdy nic nekoupil.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:03
- Nahlásit
Crysa
danajasa
Ne, většina lidí ví co chce a zjistí si o uváděných parametrech co potřebuje a i se namáhá "pracně" vygůglit co ty všechny zkratky udávající popis zboží znamenají
pane bože, kuste vystrčit hlavu z vašeho cvičáku a rozhlídnout se kolem sebe a uvidíte, co znamená většina [i][/i] lidí...
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:05
- Nahlásit
Grin
Ten PP neni sice zárukou zdraví a ani tý povahy
A nikdy nebyl a neměl bejt...
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:05
- Nahlásit
AkkyHákky
Ano myslim si, že když todle člověk neudělá tak pak nemá potom právo někoho odsuzovat a hanit! Jak píše Crysa telefon si taky nekoupíš jen protože je hezkej na obrázku. Doprdele když si chci pořídit cokoliv tak nejdřív zjišťuju, pak vybírám a pak kupuju. A kdyby tohle lidi dělali tak už dávno žádný chovatelé-množitelé nejsou. Protože by si od nich nikdo nikdy nic nekoupil.
souhlasim, ale těžko můžeš chtít od nevědoucí většiny, aby změnila svůj přístup. Proto si myslim, že jediná šance je, že změněj přístup chovatelé, ale to by je stálo love, že...no a sme tam kde sme byli...
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:07
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
A nikdy nebyl a neměl bejt...
prosim?? A k čemu teda byl? Proč se psi šlechtili? ne pro povahu a tělesnou zdatnost? Tak pro co teda, to mě zajímá..
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:07
- Nahlásit
PetraK
A nemusím ani mluvit o chovce, ale třeba o výcvikových střediscích - typu p. Zelníčka. Pejskař a laik, který nelozí po psích fórech a nečte psí časopisy, nemá šanci zjistit, dokud není sám svědkem,
to jsi přirovnala přesně k tomu, o čem se tady píše. Např.
já, která nikdy neměla problém s psiskama jsem se kromě jiného obrátila na tohoto pána, když problém nastal, a nikde jsem (bohužel) nepátrala na něj žádné info. Měl pěkný stránky, dojel, jeho chování mě nijak nepřesvědčilo, že by mělo být něco špatně a tak si odvez holky. Dopadlo to šíleně, ani nebudu říkat jak, ale stálo mě to lítání po policii a tak. V životě by mě tohle nenapadlo. Když mi asi tak tři - čtyři dny na to, co Zel. vzal psiska k sobě řekl pan Dostál, ať je okamžitě odsud odvezu, tak jsem nechápala proč, ale udělala jsem to a to jsem tenkrát znala p. Dostála též opět ze stránek z netu - člověk někdy věří dojmu víc, než že by hledal rererence, prostě jsem byla blbá,
dnes, po této zkušenosti bych se už taky zachovala jinak, ale
je to právě tou zkušeností.
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:09
- Nahlásit
AdiddaskaPokud je málo kvalitních psů, tak by se jich taky mělo málo z jejich spojení rodit a prostě né každej utřinos by pak mohl mít psa toho plemene s PP.
jenže to by tady nesměl být národ vychcánků, co zjistí, že lze pokrýt poptávku a že na to bohatě stačí spojení Pet kvality a ještě každej druhej vrh si střihnou bez PP, páč každej nemá (spíš nechce dát) ani ty prachy na zvíře s PP bez pracovních a zdravotních vyšetření nad rámec nutného.
Tedy dokud bude poptávka, vždy dost lidí vytvoří nabídku.
A dokud bude poptávka od lidí, co při volání na inzerát zajímá "odkud jste a za kolik je štěně" a nic jinýho, pak nebude nabídka lepší.
Až začnou spojení pet kvality zůstávat lidem na dvoře, změní se to. U plemene který je mě nějbližší už to tak je, spojení kde není práce ani exterier prověřen u rodičovského páru, tedy je tam jen nezbytný vyšetření a dál žádná investice nebo prověření zdravíčka či jedinců prací, pak ty vrhy prostě lidem na dvoře zůstanou a ukončí chov u vrhu "A". Protože je poptávka po kvalitě zdravotní + pracovní a nebo zdravotní + exterierová. Taky vyběhnou v odchovech jedinci co nemakaj a nebo nemaj to zdraví do chovu přínosný, je to chov živých organismů, ale stran zdraví si myslím že na tom nejsme špatně a lze v pohodě vybrat zvíře na zaměření, kterému se chce nový majitel věnovat.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:09
- Nahlásit
AkkyHákky
přestaň laskavě slovíčkařit zase, musim všechno vysvětlovat? obhajovat každý svoje slovo?
ne, nemusíš, já se jen ptala,
proč by ses obhajovala, píšeš, jak píšeš, to je tvoje věc.
pak nemá potom právo někoho odsuzovat a hanit!
teď ti moc nerozumím co jedeš? Já se ptala obecně.Píšeš, že když si člověk nerozklíčuje všechy ty zkratky, je mdlého rozumu. Já jen píšu, že ne každý má šanci to rozklíčovat a i přes to nemusí být mdlého rozumu. Spousta lidí nemá ani šajna - protože se v psím světě internetu či novin nepohybujou, jak hodně se to dneska natočilo na prachy a jak moc je nutný sledovat zdravotní stav, natož co všechny zkratky znamenají. a pokud přijedou, vidí čisté kotce, psi - pro něj v pořádku, po výstavně úspěšných rodičích (aby ne, když se jede já na bráchu, brácha na mě), předpokládají, že vybírají z dobrého chovu, protože netuší, jak moc levá se v chovat. světě může hrát. Já taky nevím, jaký všechny šméčka na mě můžou čekat v autobazaru, neznám všechny fígle. Až je poznám budu příště chytřejší, ale musím se s nimi setkat.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:13
- Nahlásit
Adiddaska
Proč se psi šlechtili? ne pro povahu a tělesnou zdatnost?
Šlechtili se za nějakým účelem. PP ale není zárukou toho účelu, je to evidence, podle který si dohledáš jednotlivý kusy.
Jasně, že se najdou podvody v evidenci, ale podvody jsou všude... a neřikám tim, aby se tolerovaly.
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:14
- Nahlásit
Eninka
a tak si odvez holky
Tim bych to uzavřela...
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:18
- Nahlásit
Crysa
prosimtě, ale jak můžeš čekat změnu poptávky od nevědomý veřejnosti?? Ta změna by měla bejt od expertů, chovatelů, předsedů chovatelskejch komor a předpisů!
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:19
- Nahlásit
Adiddaska
Tim, že se prodávaj ty psi každýmu, kdo s nima nepracuje, neuchovňuje, ale platí dochází k rozmělňování toho plemene a začíná to PP ztrácet ty záruky, který by to mít mělo, vo to mi de.
ale to já souhlasim!Jenže furt jsou to vo něco větší záruky než množárna na prachy bez PP..protože aspon něco ty čokle splnit musej,co musej bezpapíráci?Vůbec nic!a nemusí to bejt množárna ani .stačí prostě že naše astička musí mít jednou za život mladý aby se cejtila jako žencká a náš Azorek si musí vrznout bo by jinak nebyl pořádnej chlap.a co víš vo takovejch psech?
Já třá mám názor,že chovat by se mělo na excelentních psech pouze..oponentura tvrdí,že by nebylo do čeho píchnout brzo.-))) jenže já to beru asi podvědomě u NO.těch je moře,tam by to i šlo..málopočetný plemena nevim,no.. jsem schopná klidně odpustit nějakou tu vadu na kráse co nemá vliv na zdravotní stav,ale už ne vadu na zdraví a povaze.Nebudu se do toho montovat,moc vo tom nevim,celkově myslim,že čoklů je moc stejnak.Já mám prvního psa s PP,předešlý byli většinou vořeši z ulice,tak se to nějak semlelo,ale pkud bude nějaký ještě,vemu si zas papíráka a doufám,že budu mít kliku jako ted
a ještě t těm tvejm..naprosto je mi jasný že jsi netušila a nevěděla,ale prostě z takovejch podmínek cos popisovala si vzít štěně je prostě chyba..ale dělá to spousta lidí já vim,nicméně podruhý už to neudělaj a budou dávat důraz i na jiný věci..troufnu si tvrdit,že ses poučila a už to nezopakuješ,prostě chybama se člověk učí,tak to chodí
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:26
- Nahlásit
Eninka
tys dala svý psy na výcvik (nebo proč) cizímu člověku ?vyjímečně nereju,.pouze mne zajímaj myšlenkový pochody některejch milujících majitelů..
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:29
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Tim bych to uzavřela...
a proč?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:31
- Nahlásit
PetraK
Tim bych to uzavřela...
a proč?
Pardon, pro sebe jsem to uzavřela
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:36
- Nahlásit
davidkova renata
vyjímečně nereju,.pouze mne zajímaj myšlenkový pochody některejch milujících majitelů..
víš kolik takový lidí je třeba v lovečině? i lidí, kteří sami chovají? Protože třeba nemají možnost kde a s čím cvičit, nemají na to třeba dostatek času, ale psa by rádi uchovnili. A ne každej výcvikář je dobytek ala Zelníček. A zase je to bohužel kolikrát pro lidi šichta to zjistit. Viz jeho prezentace v psím časopisu, laik, který se nebude pohybovat po psích servrech, ho bude mít za velmi kvalitního odobrníka, kterého prezentuje odborný psí časopis - tedy bude očekávat určitou záruku. A jeho prezentace je bohužel dost odlišná od jeho praxe.
Já bych psa nikdy z ruky nedala a to ani dobrém známém o kterém vím jak dobře cvičí a že psi ho naprosto milují (a kolikrát poslouchají víc než páníčka pochopitelně, on to s nima fakt umí), to ale neznamená, že je to špatně dát psa ke kvalitnímu výcvikáři. Pokud na to nemám - příležitost, nebo schopnosti, nemusí to být horší, než kdybych se do toho pustil sám.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:37
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Pardon, pro sebe jsem to uzavřela
jo tak. Páč já simyslím, že prezentace - dobrých / špatných zkušeností jiných lidí není vůbec marná, protože se pak ostatní mají spíše šanci něco dozvědět.
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:39 - Změnil/a: Crysa
- Nahlásit
Adiddaskaprosimtě, ale jak můžeš čekat změnu poptávky od nevědomý veřejnosti?? Ta změna by měla bejt od expertů, chovatelů, předsedů chovatelskejch komor a předpisů!
pokud to bude nařízením z hůry, pak to akorát utvrdí dost lidí (takychovatelů) v tom, že je lepší právě vykrejvat poptávku lidí, kteří nechtějí dát víc peněz za peťáka, tedy pejska na mazlíka. Když u mazlíka přeci zub sem, zub tam, je to vlastně jedno.
Dosahne se toho jednoduše, stejně jako už se lidi naučili si po revoluci kupovat kvalitní dražší oblečení a boty jednou za X let a ne každýho 1/4 roku nový z asijský tržnice, stejně jako si víc lidí koupí nový auto na splátky než starou šlupku na splátky, stejně jako nás podvědomě učej Pohlraichové a Cajthamlový kupovat kvalitní potraviny a v hospodě si zaplatit za kvalitní jídlo. Tím že se vzdělá populace se zvýší poptávka po kvalitním, víc jak nezbytně nutně vyšetřenym a prověřenym. Ano, u většiny pejskařů je to doba vzdělávání rovnající se délce života (edit PRVNÍHO psa s PP a podělanym zdravím a nebo se psem bez PP či křížencem, pak si udělají obrázek a ví víc. Nebo mají kamarády kteří vědí víc a od nich si nechají poradit.
Ale stejně zůstane dost co jim stačí tepláky z tržnice a pes koupenej podle prvního inzerátu do 10 dní od vymyšlení toho, že doma musí bejt pes daného plemene a barvy, zn. levně. a ti stejně dál budou živit takychovatele peťáků s PP či bez PP.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:41
- Nahlásit
PetraK
víš kolik takový lidí je třeba v lovečině
víš že je mi to naprosto fuk? kolik myslíš,že jich je ve spotrovce? nicméně výcik psa k nějakýmu účelu asi nebyl důvod proč eninka dala psy z ruky..taky proto se jí ptám,myslim si to podle tohodle
psiskama jsem se kromě jiného obrátila na tohoto pána, když problém nastal
|