Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Chovatelska stanice NO?
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Autor Zpráva
jindra 22
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 15:31
- Nahlásit

Si tak kladu otázku, proč vlastně někdo zakládá velkou chovatelskou stanici. V dnešní době zuřící tržní ekonomiky. Kdy nic není zadarmo, vše je krvavě zaplaceno...

Logika je věda, kterou neoje..š. Víc k tomu nemám co dodat.

Baico
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 15:47
- Nahlásit

jindra 22
proč vlastně někdo zakládá velkou chovatelskou stanici.

Ačkoliv tomu nevěříte, tak někteří chovatelé mají určitý chovatelský plán, kterého by chtěli dosáhnout a proto potřebují širokou genetickou základnu. Nekryjí feny bez rozmyslu, ale všechno pečlivě plánují.
A o peníze jim jít nemůže, protože když dají do odchovu štěňat všechno, co mají, tak jsou rádi, že zůstají na nule případně jsou trošku v zisku.
Je to jejich koníček, stejně jako někdo jiný třeba hraje tenis nebo jezdí na koni.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 16:34
- Nahlásit

Bez rozmyslu krýt feny ani nejde. Pokud má jít o čistokrevný vrh. Ano, souhlasím s tím, že pokud budou dělat vše přísně tak, jak regule kážou, budou rádi o malý zisk.

Baico
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 16:38
- Nahlásit

jindra 22
Ano, souhlasím s tím,

Tak proč se divíte, že má v dnešní době někdo CHS, kde je víc fen?

AkkyHákky
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 17:14
- Nahlásit

Baico
páč je to .... co musí za každou cenu do někoho rejt

jindra 22
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 19:04
- Nahlásit

Baico

Tak proč se divíte

Poslední dobou se nedivím vůbec ničemu...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 19:05
- Nahlásit

AkkyHákky

co musí za každou cenu do někoho rejt

Já do nikoho neryju. Jenom nedržím hubu.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 19:12
- Nahlásit

Baico
Tak proč se divíte, že má v dnešní době někdo CHS, kde je víc fen?
Protože tomu pi*u rozumí. Vždyť vůbec netuší, co je to chovatelský plán a kam směřují chovatelé plemene, když mají více fen.

Chovatelé s více fenami/psy, ne množitelé.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 19:18
- Nahlásit

Gi a smečka

Kde je ta mez, kdy se z "chovatele" stane "množitel"?

Já si myslím, že chovatelství je především o svědomí, o etice. Dělat si o těchto hodnotách nějaké iluze při dnešním morálním stavu společnosti je prostě směšné...

Tony
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 19:42
- Nahlásit

jindra 22

Já si myslím, že chovatelství je především o svědomí, o etice.

jo tak s tím dokonce i souhlasím, ale na rozdíl od tebe mám trochu jiný pohled na svět a na existenci morálky a svědomí ještě věřím (sice není všude, ale trufám si říct, že ještě ani jedna nevymřely).

Minimálně když budu mluvit sama za sebe...

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 19:55
- Nahlásit

nechápu proč mají vznikat nový chovatelský stanice ať už tim ty lidi sledujou cokoli..je pak prostě jen víc psů,což je naprosto zbytečný a je mi naprosto u pr... jestli o tom "chovu" něco vim nebo ne,souhlasit s tim prostě nemusim...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 19:58
- Nahlásit

Sízra Milanová

nechápu proč mají vznikat nový chovatelský stanice

A proč by nemohly vznikat nové chovatelské stanice? Chceš snad zavádět regulaci trhu?

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:00 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit

jindra 22
A proč by nemohly vznikat nové chovatelské stanice? Chceš snad zavádět regulaci trhu?

Mně vůbec nezáleží jestli na tom chce někdo vydělat nebo proč to dělá, vadí mi plný útulky psů, regulaci chovu bych samo zavedla,jenže stejně bude milion psů bez PP například i od některých lidí co tu zas radí jako největší odborníci..je to uplně zbytečná diskuse

Eire
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:08
- Nahlásit

Gi a smečka

Protože tomu pi*u rozumí. Vždyť vůbec netuší, co je to chovatelský plán a kam směřují chovatelé plemene, když mají více fen.

Asi jako ty Gagino?Co jsi nasekala bezpapírový raslíky na bezpapírový feně?A to jen,že se o tom vědělo,dnes si dáváš určitě pozor,že

jindra 22
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:09
- Nahlásit

Plný útulky psů jsou smutnou vizitkou společnosti, ale rozhodně bych chovatelům s PP na tomhle podíl nepřičítal. Spíš opačně. Kdo vycáluje za hafíka nemalý obnos, obvykle si s ním dá tu práci, váží si jej. Takový pes málokdy skončí v útulku. Prostá logika věci...

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:16
- Nahlásit

jindra 22
Kdo vycáluje za hafíka nemalý obnos

nebaví mě jak pořád hodnotíš psy podle jejich ceny a když si někdo koupí psa z nějakýho super hyper chovu jen aby byl důležitej, je to podle mě vůl .

ale rozhodně bych chovatelům s PP na tomhle podíl nepřičítal

jenže bohužel někteří množí i bez PP....viz přípěvek Eire...

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:20
- Nahlásit

Eire
Gagino? Kdo to je?

Áno áno, měla jsem bezpapírový raslíky na svojí bezpapírové feně. Dokonce se tím ani netajím, jupí.

A to jen,že se o tom vědělo,dnes si dáváš určitě pozor,že
No to je snad jasný, ne?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:23
- Nahlásit

když už je řeč o množení bezpapíráků..přijde i kejtlin?

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:26
- Nahlásit

davidkova renata
přijde i kejtlin?
To srovnání si vyprošuju. Já po jednom dostala rozum.
Vyjma těch dalších 50ti vrhů pečlivě utajených před Erin samozřejmě.

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:26 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit

davidkova renata

to píšeš mně? Já s Kejtlin nežiju a je mi do toho pí... já NIC NEMNOŽILA NEMNOŽIM A MNOŽIT NEBUDU...takže narozdíl od jinejch nemám ani malý máslíčko na hlavě

navíc už ani nemůžu,buhehehe

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:32
- Nahlásit

Gi a smečka
Já po jednom dostala rozum.
jj..takovejch je tu asi víc..
někteří rozum naopak nedostali bo prašule jsou potřeba furt,třá na opravu auta nebo tisíc jinejch věcí,no..

Eire
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:33
- Nahlásit

Gi a smečka

Gagino? Kdo to je?

Jsem se upsala,no Gabino,nebo Impact,nebo jak jsi si kdy říkala,ale pojďme k meritu věci.Ačkoliv znalá situace v útulcích ,stejně jsi nasekala vořechy..aby měly útulky více práce,že?!!

davidkova renata

A tak možná by bylo hezčí ,kdyby někdo začal hledat dýdžeje,akitu,šegynu,akélu a pak ty bezpapíráky namnožený na psech z útůlků..essi mi jako rozumíš

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:35
- Nahlásit

Gi a smečka
To srovnání si vyprošuju

to já taky,Kejtlin sem aspon nechodí radit jako největší odborník v otázkách správného chovu...a neudělám 500smajlíků za tim komentem,protože tim se to téma neodlehčí...

Eire
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:37
- Nahlásit

Gi a smečka

To srovnání si vyprošuju. Já po jednom dostala rozum.

Dokaž to !

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:38
- Nahlásit

Eire
A tak možná by bylo hezčí ,kdyby někdo začal hledat dýdžeje,akitu,šegynu,akélu a pak ty bezpapíráky namnožený na psech z útůlků..essi mi jako rozumíš
tak je začni hledat ty šerloku,co ti brání? cestou po útulkách třá potkáš nějaký ty kavkaze či jezevce a můžeš si je vzít s sebou essi mi rozumíš..ale nesměj bejt kastrovaný vid?von by žanek zmrzačenýho psa doma nesnes žejo..
tak pa ,zas někdy pokecáme

Sízra Milanová
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:42
- Nahlásit

Eire

na to ti bude odpovězeno,že kejtlin množí..jako na cokoli jinýho,na jakýkoli téma,je to univerzální odpověď kde je ten jidra co ho ten pes stál majlant?

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:42
- Nahlásit

Eire
Dokaž to !
Tobě? A proč?

jindra 22
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:44
- Nahlásit

Sízra Milanová

když si někdo koupí psa z nějakýho super hyper chovu jen aby byl důležitej, je to podle mě vůl

Já jsem si nekupoval psa z hyper chovu, abych byl důležitej. Sebevědomí mám dost i bez papírovýho psa, to jistě uznáš.

Papíráka jsem chtěl hlavně kvůli předpokladu dobrého zdravotního stavu psa, dobré povaze, dobré socializaci od chovatele. Což vyšlo, až na to pitomé jedno varle...

Eninka
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:45
- Nahlásit

davidkova renata

začal hledat dýdžeje,akitu,šegynu,akélu
tak pa ,zas někdy pokecáme

seš dobrá, jakmile se někdo zeptá na - viz výše, tak radši uděláš papálalá, viď, hrdinko

Eire
Člen
# Zasláno: 6 Kvě 2012 20:45
- Nahlásit

Gi a smečka
Dokaž to !
Tobě? A proč?

Mě? To není třeba,vím své
Proč? Aby ti věřili naivky pokud budou okolojdoucími :-P

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání