| Autor |
Zpráva |
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 21:16
- Nahlásit
davidkova renata
přitom Gerda a Alexa vás určitě varovaly ať na mě nikdy nereagujete nikde, ale já věděla že to někdo nevydrží, ale zrovna v tebe jsem věřila že to dáš
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 21:24
- Nahlásit
Jindro,tak co ty koule, tady se to zas zasiflilo kecama kdo s kym kámoší kdo kámošil a kdo je v jaký partě
|
Eire
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 21:26
- Nahlásit
Baico
Jsi evidentně velmi zkušený chovatel, který když použije v chovu uplně novou a neprověřenou krev, tak ví přesně, jak všechno vyjde?
BŠO není zase tak početné plemeno, aby jsme si tady mohl dovolit chovat jen na známé krvi. Z takového spojení mám i svého prvního bělouše, taky nemá varle, ale v životě by mě nenapadlo to dávat za vinu chovatelce. Je to prostě příroda a né naprogramovanej stroj.
A tak jistě chovatelství je práce s živým organismem a ne vše co si člověk přeje dopadne.Nicméně kryptochismus je celkem lehce odhalitelný defekt a jeho nosiči mohou být i feny.A to významnými ,možná proto máš z jedné chovky jednokulčáka a druhého jako nosiče defektu..prohlédni rodokmeny postižených vrhů.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 21:34
- Nahlásit
Eire
kryptochismus je celkem lehce odhalitelný defekt
Ano jeden z vědeckých výzkumů to tak říká, ale další říká, že kryptorchismus je způsobený velkým množstvím genů malého účinku.A to už se tak jednoduše odhalit nedá. V obou případech došlo ke spojení zcela nových linií, kdy hlavním účelem bylo dostat do ČR novou krev i s rizikem, že všechno nevyjde. Protože za pár let by jsme tady nenašli nepříbuzné jedince.
A pro tvé info. Mám oba kluky od jedné chovatelky, ale možná jejich nejbližším společným předkem je Horand von Grafrath.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 21:40
- Nahlásit
Sízra Milanová
tady se to zas zasiflilo kecama kdo s kym kámoší kdo kámošil a kdo je v jaký partě
Typicky babskej přístup. Chlapi si dají po držce, pak se spolu vožerou a kamarádství je potvrzeno.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 21:42
- Nahlásit
Baico
Horand von Grafrath
vypadá jak nyxa
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 21:45
- Nahlásit
Baico
Hlavně, že za kryptorchismus může nový majitel psa tím, že špatně masíroval koule. Prdlajs! Masírováním jen vyrobí dalšího latentního kryptorchida, který svůj genetický defekt bude předávat dál. Až se jednou začnou rodit hafani bez kulí...
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 21:48
- Nahlásit
jindra 22
Typicky babskej přístup. Chlapi si dají po držce, pak se spolu vožerou a kamarádství je potvrzeno
Nebo bysme na sebe mohli pustit psy, ale já nemám vycvičenýho a voni jo,tak do toho nepudu, lepší je kybicovat a vyhrožovat si kdo na koho co má DD je to tady takový Bevrly hils bez chlapů..teda byl tu jeden,ale toho už mám doma , je otázka u koho skončíš ty
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 21:50
- Nahlásit
jindra 22
Masírováním jen vyrobí dalšího latentního kryptorchida
ne,ne to sis spletl, masírováním psí koule z něj vyrobíš psa geje
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 21:51
- Nahlásit
jindra 22
Hlavně, že za kryptorchismus může nový majitel psa tím, že špatně masíroval koule.
Tak to už je pak na svědomí každého, zda takové zvíře uchovní. Ale ve vašem případě šlo o zdraví psa. Kdyby jste masíroval, nemusel by pejsa na operaci.
Pro informaci všem rýpalům, můj pes i jeho sourozenci měli varlátka sestouplá bez masáží v 8 týdnech.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 21:56
- Nahlásit
Baico
Pro informaci všem rýpalům, můj pes i jeho sourozenci měli varlátka sestouplá bez masáží v 8 týdnech
já třeba vůbec nic neřikám na ně, nerozumim těm koulím proč tak jsou,jen se směju tomu jak o tom mluví Jindra...nemám potřebu rejpat do někoho jen proto že je z žumpy,vadí mi jen když někdo ubližuje pejskům
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 21:56
- Nahlásit
Baico
Ano jeden z vědeckých výzkumů to tak říká, ale další říká, že kryptorchismus je způsobený velkým množstvím genů malého účinku
tak tady jde zejména o to, nekompomisně provádět uplnou selekci psů s tou vadou, pak by se za několik generací vada skoro uplně eliminovala, ale to se asi neděje...a vůbec, kolik chovatelů si vede detailní genotypový záznamy a kříží za účelem nějakýho genetickýho zisku? Toho bych fakt ráda poznala Specielně, když se jedná u některejch plemen primárně o povahový rysy, tak skloubit to se zlepšováním tělesnejch znaků je dost těžký...
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:05
- Nahlásit
Baico
Kdyby jste masíroval, nemusel by pejsa na operaci.
I prdlajs, Velebnosti. Veterinář mi řekl něco jiného. Ale to je jedno, nechci začínat zbytečnou debatu.
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:06
- Nahlásit
Adiddaska
tak tady jde zejména o to, nekompomisně provádět uplnou selekci psů s tou vadou, pak by se za několik generací vada skoro uplně eliminovala, ale to se asi neděje...a vůbec, kolik chovatelů si vede detailní genotypový záznamy a kříží za účelem nějakýho genetickýho zisku? Toho bych fakt ráda poznala Specielně, když se jedná u některejch plemen primárně o povahový rysy, tak skloubit to se zlepšováním tělesnejch znaků je dost těžký...
:O to je psycho (řikám to s výrazem toho zhulence z Gymplu)
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:08
- Nahlásit
Sízra Milanová
:O to je psycho (řikám to s výrazem toho zhulence z Gymplu)
čumíš co? sem neodolala se fundovaně nevyjádřit, když už se kurva tejden učim na zk z genetiky
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:09
- Nahlásit
Baico
Ale ve vašem případě šlo o zdraví psa. Kdyby jste masíroval, nemusel by pejsa na operaci.
Ku..a, koupím psa za takový love a masírování, nebo operace? Co je tohle za byznys? Jako nějaký podvraťák z ulice...
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:11
- Nahlásit
jindra 22
kolik stál ten pes?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:14 - Změnil/a: Sízra Milanová
- Nahlásit
jindra 22
Ku..a, koupím psa za takový love a masírování, nebo operace? Co je tohle za byznys? Jako nějaký podvraťák z ulice...
nebuď omezenej zase..vždyť tomu psovi defacto nic neni,kolik teda stál už mě to fakt zajímá,když to pořád opakuješ...co si s nim chtěl dělat že ti ta koule tak vadí? navíc kříženec z ulice je často nejzdravější...
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:14 - Změnil/a: jindra 22
- Nahlásit
Adiddaska
Je to tak, Adidasko. Kdo z chovatelů bude provádět důslednou selekci, když jde o love? Vůl... protože ostatní to taky nedělají.
Když dojde k problému, řeší se to tak, že majitel postiženého hafíka je okřiknut, že "málo masíroval", případně za to, že si dovolí vůbec o tom mluvit.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:17
- Nahlásit
jindra 22
buď rád, že jej máš i s malinkatým problémem, ten se lehce vyřeší, kašli na řeči, jestli jsi masíroval málo nebo moc, podrb ho za uchem, dej mu pusu na čumák a netrap se s tím
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:18
- Nahlásit
jindra 22
koupím psa za takový love
Bylo vám nabídnuto dostatečné finanční vyrovnání, které jste odmítl, když tu stále omýláte ty peníze.
Adiddaska
tak tady jde zejména o to, nekompomisně provádět uplnou selekci psů s tou vadou
To máš sice pravdu, ale u málopočtných plemen psů, kam se i přes jejich zvyšující popularitu BŠO stále ještě musí počítat, by došlo k takovému snížení chovatelské základny, že se muselo jít k velmi blízké příbuzenské plemenitbě, což je z mého pohledu daleko větší zlo.
Já kdyby jsme tenkrát to Baicovo varle přiměli sestoupit, tak ho s klidným svědomím uchovní, protože s jeho povahou a pracovními výsledky by byl pro chov BŠO rozhodně přínosem. I s tím rizikem, že by po něm nemuseli všichni psi vyjít.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:20
- Nahlásit
Eninka
podrb ho za uchem, dej mu pusu na čumák a netrap se s tím
Ale jo, Eninko, já ho miluju, je to perfektní pejsek. Jenže mě serou někteří lidi.
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:22 - Změnil/a: Baico
- Nahlásit
jindra 22
Jenže mě serou někteří lidi.
Buďte konkrétní? Když jste takový hrdina.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:22
- Nahlásit
Baico
Bylo vám nabídnuto dostatečné finanční vyrovnání, které jste odmítl, když tu stále omýláte ty peníze.
Adiddaska
Ne, Baico. Bylo mi nabídnuto zrušení kupní smlouvy a možnost vrácení psa, což jsem odmítl s tím, že pes není vysavač.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:23
- Nahlásit
jindra 22
Jenže mě serou někteří lidi
na lidi se víš co... vys*r, nejdůležitější je právě to, co píšeš
já ho miluju, je to perfektní pejsek
a ne to, co ti kdo říká, řiď se tím, co cítíš, ne tím, co kdo řekne
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:24
- Nahlásit
Eninka
buď rád, že jej máš i s malinkatým problémem, ten se lehce vyřeší, kašli na řeči, jestli jsi masíroval málo nebo moc, podrb ho za uchem, dej mu pusu na čumák a netrap se s tím
přesně tak, já mám psa s nemocnýma nohama už po jedný operaci,za peníze velmi nemalý a líto mi jich neni, jen je mi líto, že nemohla lítat po venku několik měsíců a že jí možná ještě nějaká operace nebo určitě léčba čeká...tady jindra šílí kvůli kulce,která toho psa nijak neohrožuje v normálnim životě...v mym případě by psa možná rovnou vrátil..ale nechci křivdit,možná je to jen mužská ješitnost na tu kulku
|
Baico
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:24
- Nahlásit
jindra 22
Ne, Baico.
Když jsem s vámi telefonovala, tak jsem vám jménem chovatelky, že vám pošle zpět část peněz, které vám uhradí náklady na operaci. To jste odmítl, že vám o peníze nejde. Ale to asi nebude uplně pravda, když to stále omýláte dokola, že pes vás stál majlant.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:26
- Nahlásit
Baico
To máš sice pravdu, ale u málopočtných plemen psů, kam se i přes jejich zvyšující popularitu BŠO stále ještě musí počítat, by došlo k takovému snížení chovatelské základny, že se muselo jít k velmi blízké příbuzenské plemenitbě, což je z mého pohledu daleko větší zlo.
a to je právě přesně ono! Sleduje se poptávka a tak se dělaj kompromisy. Řikáš, že by Bajco byl přínosem, co se týče povahy a pracovních výsledků, ale tahle oblast je dost málo podchycená v dědivosti a oběktivně by se množila dál genetická vada. Podle mě, když neni početná ta populace plemene, tak by se prostě mělo zájemcům říct: sory, psi došli, musíte počkat na další vrhy. Prostě ne každej kdo si usmyslí by mohl mít BŠO. Třeba by si ty odmítnutý pak vzali nějakýho psa z útulku místo toho....
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:28
- Nahlásit
Baico
Buďte konkrétní?
Budu. Serou mě lidi, kteří dokáží lhát a vyhrožovat svědky.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 6 Kvě 2012 22:32
- Nahlásit
Eninka
řiď se tím, co cítíš, ne tím, co kdo řekne
Máš pravdu. Měl bych se vykašlat na tuhle debatu, která k ničemu vést nemůže.
|