Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Chovatelska stanice NO?
. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Autor Zpráva
Kajry
Člen
# Zasláno: 28 Dub 2012 22:21
- Nahlásit

Ahojky,
mohli by jste mi doporucit nejaku chovatelskou stanici s nemeckymi ovcaky typu rex,ktera uz ma nakrytou fenu cca od pulky unora do zacatku brezna (je tu kvuli odberu,protoze si ho chci vzit zacatkem prazdnin abych se o nej mohla co nejvice starat).Nejlepe by bylo kdyby byla z Plzenskeho,Stredoceskeho nebo z Jihoceskeho kraje.Nechci aby to vypadalo,ze jsem se nesnazila vubec nejakou najit,spis naopak.Dnes jsem se bohuzel dozvedela,ze stenata kde jsem mela zamluvene stene zemrela,protoze fena nemela mleko,ale i tak je to divne,protoze urcite musi existovat nejaka nahrada.Proto bych byla rada kdyby jste mi doporucili nejakou CHS kterou znate nebo ktera se podle vas zda dobra. Predem dekuji za pomoc

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2012 17:18
- Nahlásit

Kajry
..doporučovat nebudu nic,akle tady máš přehled krytí tak můžeš číhnout
http://ceskyklub-no.cz/index.php?option=com_conten t&view=article&id=31&Itemid=41

jindra 22
Člen
# Zasláno: 29 Dub 2012 22:46
- Nahlásit

Chovek NO je jak naseto. Bude z čeho vybírat. A nějaké doporučení? NO sice nemám, ale všeobecně můžu konstatovat, že s chovkama to není tak jednoduchý, jak by se mohlo zdát. Ta, která se může zdát nejlepší, kterou ti každý doporučí, nemusí být ve skutečnosti nejlepší. Nikdo přece své chovatelské problémy nevyvěšuje na web...

stetisek123
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2012 13:25
- Nahlásit

Kajry
hale, ani slovo o zdraví? O povahách? O způsobu odchovu štěňat? Spíš než po lokaci bych se pídila po tomhle...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2012 13:49
- Nahlásit

Kupuješ-li štěně, nevěř ani vlastní mámě, toť má rada...

danajasa
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2012 15:08
- Nahlásit

KajryCHS kterou znate nebo ktera se podle vas zda dobra. Výběr třá hodně zůžíš tím,že si vybereš za jakým cílem půjdeš třeba výstavy,nebo pracovní spojení nebo půjdeš třá jen po tý barvě rex a bé ti putna že to bude ůpa blbý akorát to bude barevný a hezký.Zkus nějak specifikovat aspon trošku a jak začněš hledat tak si sama protřídíš podle infa co bude uvedený na různejch stránkách(někteří mají i fotky co ze štěníků,za posledních 5let vyrostlo)

jindra 22
Člen
# Zasláno: 30 Dub 2012 16:34
- Nahlásit

Jsou množitelé bez PP a s PP. A taky náhodní chovatelé, kteří mají jednu fenečku, kterou nechali nakrýt. V naivitě, že se jim to vyplatí, zřídili chovnou stanici. Tak jsem koupil prvního psa. Nyní bych se opět vydal tímhle směrem... Žádné velké množírny, žádný byznys. Když jde o prachy, etika umírá.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2012 20:57
- Nahlásit

jindra 22
Kupuješ-li štěně, nevěř ani vlastní mámě
Moc smutná věta, vypovídá bohužel dost i o pisateli ...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2012 21:13
- Nahlásit

Eldoguero

Moc smutná věta

Pravda bývá málokdy veselá. A pisatele nech na pokoji. Nic o něm nevíš...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2012 21:16
- Nahlásit

jindra 22
Nic o něm nevíš...
Ani vědět nechci, o člověku, který dokáže tohle napsat nechci vědět ani to, jestli opravdu existuje ...

jindra 22
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2012 22:12
- Nahlásit

Eldoguero

Ani vědět nechci, o člověku, který dokáže tohle napsat

Nic, než silácký výrok. Je směšné a zároveň nedospělé soudit někoho za slova. Nechť jsou souzeny činy... To ovšem není tak jednoduché, což?

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2012 22:24
- Nahlásit

jindra 22
Nic, než silácký výrok.
jo, tak to sedí
Nechť jsou souzeny činy... To ovšem není tak jednoduché, což
Na internetovým foru ... hm ...

Tony
Člen
# Zasláno: 1 Kvě 2012 22:47
- Nahlásit

jindra 22
no řekla bych, že ty jsi v diskuzích toho taky odsoudil ažaž - v této například všechny chovatele které mají víc jak jednu fenu...

(a věř mi opravdu jsou chovatelé - ano není jich mnoho, kteří i své problémy klidně na net vyvěsí).

jindra 22
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 07:29
- Nahlásit

Tony

a věř mi opravdu jsou chovatelé - ano není jich mnoho, kteří i své problémy klidně na net vyvěsí.

Pak ale jistě uznáš, že se v tržním prostředí chovají poněkud nelogicky. To je, jako kdyby nějaká firma veřejně informovala o svých problémech. Ne, takové věci jsou vždy přísně střeženým tajemstvím a ten, kdo promluví, se zlou se potáže.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 07:59 - Změnil/a: Gi a smečka
- Nahlásit

jindra 22
To je, jako kdyby nějaká firma veřejně informovala o svých problémech. Ne, takové věci jsou vždy přísně střeženým tajemstvím a ten, kdo promluví, se zlou se potáže.
To je ale naprosto zcestný přirovnání.
A jsou "vždy přísně střeženým tajemstvím? Hm, je vidět, že se v dané problematice opravdu skvěle orientuješ.

Nic, než silácký výrok. Je směšné a zároveň nedospělé soudit někoho za slova. Nechť jsou souzeny činy... To ovšem není tak jednoduché, což?
Tak tohle od tebe skutečně sedí.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 08:26
- Nahlásit

Gi a smečka

Nechápu, co je k nepochopení na tom, že firmy se s problémy nechlubí. Naopak, vychvalují své produkty do nebes pomocí draze placených, často zavádějících reklam. Chovná stanice je přece také podnikatelským subjektem. Prodává své "zboží", platí daně. Nebo to tak není?

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 08:34
- Nahlásit

jindra 22
Ne, takové věci jsou vždy přísně střeženým tajemstvím a ten, kdo promluví, se zlou se potáže.
Tohle je na tom k nepochopení.. Jak si můžeš dovolit tvrdit, že je to taky vždy. To jako mluvíš za všechny firmy, za všechny chovatelské stanice?

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 08:37
- Nahlásit

jindra 22
Chovná stanice
A když už si hraješ na odborníka a velkého kritizéra chovek, tak se zkus napřed zorientovat v odborném názvosloví.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 08:46
- Nahlásit

Gi a smečka

Jak si můžeš dovolit tvrdit, že je to taky vždy.

Neumím si představit firmu, kde by bylo dovoleno zaměstnacům žvanit. Taková firma by přece byla znevýhodněna před konkurencí. Proto vše je firemním tajemstvím. Často mají takovou věc zaměstnanci přímo v pracovní smlouvě. Porušení omerty = vyhazov.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 08:47
- Nahlásit

Gi a smečka

zkus napřed zorientovat v odborném názvosloví.

Když dojdou argumenty, začne se slovíčkařit.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 08:56
- Nahlásit

jindra 22
Takže znova - opravdu to tvé "vždy" platí pro všechny chovatelské stanice, jak zde tvrdíš?

Neumím si představit firmu, kde by bylo dovoleno zaměstnacům žvanit. Taková firma by přece byla znevýhodněna před konkurencí. Proto vše je firemním tajemstvím. Často mají takovou věc zaměstnanci přímo v pracovní smlouvě.
Neumíš si představit? Víš, jak to říkal Bolek Polívka v Kurvahošigutntág? Čili to, že ty něco neznáš ještě neznamená, že to neexistuje. Já třeba naopak vím o chovkách, které zdravotní (negativní) testy nebo nestandardní štěňata normálně zveřejní. Divný, viď?

Když dojdou argumenty, začne se slovíčkařit.
Ale jdi ty brepto. Sám víš, že to byla jen poznámka na okraj.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 09:03
- Nahlásit

Gi a smečka

Já třeba naopak vím o chovkách, které zdravotní (negativní) testy nebo nestandardní štěňata normálně zveřejní. Divný, viď?

Ano, velmi divné chování "podnikatelského subjektu". V takovém případě jim prodej štěňat nepokryje snad ni náklady. Nu což, uznávám, že se i taková chovka může najít.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 09:09
- Nahlásit

jindra 22
Ano, velmi divné chování "podnikatelského subjektu". V takovém případě jim prodej štěňat nepokryje snad ni náklady. Nu což, uznávám, že se i taková chovka může najít.
Kdybys nebyl tak materialisticky založen, tak by ti to divný nepřišlo..

Ale jsem ráda, že jsme se zdárně dobrali k vysvětlení toho tvého striktního "vždy".

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 09:13
- Nahlásit

Gi a smečka
Chovná stanice
A když už si hraješ na odborníka a velkého kritizéra chovek, tak se zkus napřed zorientovat v odborném názvosloví.

Tak to jsem si myslela taky, ale Fifi mi to vyvrátila. Oba názvy jsou správně.

jindra 22
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 09:18
- Nahlásit

Gi a smečka

Kdybys nebyl tak materialisticky založen, tak by ti to divný nepřišlo..

Jenže já nejsem tak materialisticky založen, jak by se mohlo zdát. Ke své škodě. Mám jen "blbou náladu".

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 09:26
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Ano je to relevantní, ale žádost posíláš na "registr chovatelských stanic".

jindra 22
Jenže já nejsem tak materialisticky založen, jak by se mohlo zdát. Ke své škodě. Mám jen "blbou náladu".
No, to nevím teda. Podle tvých příspěvků ji v tom případě máš 24/7.

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 10:08
- Nahlásit

Lucie Kratochvílová
Chovná stanice

Tak to jsem si myslela taky, ale Fifi mi to vyvrátila. Oba názvy jsou správně.

Já myslím, že nejsou. Chovatelská je třeba stanice, kdežto chovná může být třeba fena, nikoliv stanice
Pravda je, že některé subjekty užívají oba,resp. jen jeden - ten zavádějící - název.
Nedávno jsem shodou okolností o tomto "slovíčkaření", které ve skutečnosti slovíčkařením není, dokonce četla pojednání od kohosi znalého obou problematik. Tedy jak chovatelství, tak češtiny
jindra 22
Jenže já nejsem tak materialisticky založen

Mám jen "blbou náladu".
To už se snad v naší republice nenosí né, jsi trochu out
Zdá se mi, že za chvíli se z tebe vyklube letitý chovatel, za kterého jsem tě po pravdě zpočátku měla, protože jsi se tak sám prezentoval, znalý problematiky chovatelství a chovatelských stanic napříč plemeny
To co píšeš není pravda ve slova smyslu, jak píše Gi a smečka tedy - rozhodně nemůžeš použít slovo VŽDY, použiješ-li ho, lžeš.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 10:17
- Nahlásit

bože nechte ho.. zahořknul na celej svět páč psovi neslezla jedna koule..chápejte ,že to je prostě konec světa a tak vůbec..

jindra 22
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 10:28
- Nahlásit

Eldoguero

rozhodně nemůžeš použít slovo VŽDY, použiješ-li ho, lžeš.

Tak mě teda kamenujte, no. Choval jsem huskyho skoro třináct let. Jednoho. Tak jsem chovatel, nikoliv však množitel. Žil jsem s mím, dýchal, běhal po horách. Pesan nikdy nepoznal kotec. Možná se mi právě proto povedlo nahlédnout do jeho duše hlouběji, než se to povede někomu s dvaceti psi.

Lucie Kratochvílová
Člen
# Zasláno: 2 Kvě 2012 10:29
- Nahlásit

jindra 22

Nejsi chovatel, ale majitel Chovatel je ten, kdo chová = rozmnožuje

Žil jsem s mím, dýchal, běhal po horách. Pesan nikdy nepoznal kotec. Možná se mi právě proto povedlo nahlédnout do jeho duše hlouběji, než se to povede někomu s dvaceti psi.

Ťuťu

. 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . 10 ... 12 . 13 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání