| Autor |
Zpráva |
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 11:36
- Nahlásit
Grin
Ne.
Tím hůř...
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 11:40
- Nahlásit
jindra 22
Ty se taky můžeš přijít kouknout, Sízro
sodoma gomora..ale můžem skřížit naše psy, ty máš jednokulčáka,já mám kastrovanou čubu..klidná štěňátka první jakosti zaručena navíc voba vlčáci
Grin
kdo je blanka?
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 11:44
- Nahlásit
Sízra Milanová
koukni na téma Z Gar***melu nebo jak..
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 11:47
- Nahlásit
Grin
koukni na téma Z Gar***melu nebo jak
jo oliverka...to je magor nefalšovanej no,ta by neměa mít žádný zvíře...to Jindra má svýho psa podle mě rád a normálně se o něj stará, jen je nasranej mi přijde,ikdyž s jeho názory nesouhlasim často.
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 11:52
- Nahlásit
Sízra Milanová
jistá podobnost tu ale je to nepopřeš
|
Grin
Člen |
- Nahlásit
Sízra Milanová
dělej vole, nepopři to!!!
|
jindra 22
Člen |
- Nahlásit
Sízra Milanová
navíc voba vlčáci
Musím tě zklamat. Já mám ovčáka. Jinak jo, nabídka je to férová. Jednokulčák s kastrovanou čubou, to zní lákavě. Aspoň bych nemusel pro toho svýho shánět "pánskou ochranu".
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 11:57
- Nahlásit
Grin
dělej vole, nepopři to!!!
Popírám to,jako Jindra má svý mouchy,ale oliverka je psychopat, má to určitě potvrzený od doktora
jindra 22
Musím tě zklamat. Já mám ovčáka
vofčáka?
Jednokulčák s kastrovanou čubou, to zní lákavě. Aspoň bych nemusel pro toho svýho shánět "pánskou ochranu
přesně,potěšení bez rizika,to se vyplatí
|
Grin
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 12:01
- Nahlásit
Sízra Milanová
má to určitě potvrzený od doktora
nemá, protože by si myslela, že jí doktor strašně křivdí a chce ji okrást a tak přece
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 12:03
- Nahlásit
Grin
protože by si myslela, že jí doktor strašně křivdí a chce ji okrást a tak přece
tak to je možný no
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 7 Kvě 2012 12:16
- Nahlásit
Sízra Milanová
přesně,potěšení bez rizika,to se vyplatí
Tak, tak...
|
AkkyHákky
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 16:37
- Nahlásit
Sízra Milanová
protože si člověk koupí psa z kvalitního chovu je u tebe VŮL??? tak ty si dobře jiná!!!! člověk si to nekupuje aby byl cool nebo tak, ale protože předpokládá že se to nebude válet jen doma na gauči, a že by to mohlo bejt zdravější než nějakej vořech z ulice
já osobně chci taky aby Akky měla jedny mimča, a byla bych ráda kdyby se jich narodilo spíš míň než víc, proč? protože mi jde o to jaké budou mít povahy a taky o to aby byl co nejvyšší předpoklad že budou zdraví, proto už 2 roky pátrám po kvalitním psovi, kterej bude za 1. zdravej a za 2. vyrovnanej v povaze s chuťí do práce, bohužel jich tu moc neni. Tim chci říct že se taky snažim chov NO zkvalitnit, přispět svou troškou do mlýna a tu trošku mít co nejkvalitnější. Ale podle některých jsem Vůl už jen proto že sem si koupila fenu z kvalitního chovu a proto že ten kvalitní chov chci podpořit.
a jinak já bych si klidně vzala vořecha z outulku, ale vim že si nemůžu dovolit víc jak jednoho psa, jednou si nějakýho zachránim
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 19:45
- Nahlásit
jindra 22
Jako nějaký podvraťák z ulice...
AkkyHákky
a že by to mohlo bejt zdravější než nějakej vořech z ulice
moc hezky napsaný, takový jako, že je hned vidět vztah člověka ke psům.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 19:52
- Nahlásit
PetraK
jakože je špatný chtít radši zdravý zvíře místo nemocnýho? tak to se přiznám,že ho chci taky,proto jsem si pořídila psa s PP bo jistotu nemám nikdy ,ale větší předpoklad jo..vyšel teda mimochodem
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 20:10 - Změnil/a: danajasa
- Nahlásit
davidkova renatajakože je špatný chtít radši zdravý zvíře místo nemocnýho Ale prd velebnosti akorát ste se pani připravila vo ten krásný pocit rok čekání esli vám třá nevyroste z slovenskýho čuvače lední medvěd,nebo byste mohla bej mile překvaplá geniální povahou voříška kerej má ty nej vlastnosti lovecké pastevecké ba dokonce vobranářské po babči z vedlejší dědiny a otci kerej je výsledkem padesátiletého křížení místního okresu a taky byste mohla mít všecky tyto super vlastnostě v jednom psovi.Pani zvažte to!
|
stetisek123
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 20:49
- Nahlásit
danajasa
to je ještě slabota. Úpa nejlepčejší je získat štěndo, čistokrevný,ale bez p.p., páč jeho rodiče kvůlivá "nějaký prkotině" nějakej ynteligent nepustil do chovu.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 21:29
- Nahlásit
stetisek123"nějaký prkotině" No tak to je jasný copak kulhavý epileptický s mírnou oční vadou menším šelestem na srdci a majínkým předkusem to néni nic co by se mělo hlásit to má skoro každej jen na tohoto si prostě zasedli
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 22:06 - Změnil/a: PetraK
- Nahlásit
davidkova renata
jakože je špatný chtít radši zdravý zvíře místo nemocnýho
ne. mám na mysli to vyjadřování vo vořeších z ulice. Ale to jsem předpokládala, že jaksi dojde.
Směr vaší myšlenky mi pani uniká, to by jaksi nemohlo napadnout ani prvoka, že si tohle někdo myslí.
danajasa
ste se pani připravila vo ten krásný pocit rok
taky nedošlo. No co se dá dělat.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 22:12
- Nahlásit
PetraK
že by to mohlo bejt zdravější než nějakej vořech z ulice
Neblazni, dyk to je normalni vyraz, taky to bezne pouzivam. Vorech, mix, co je na tom spatnyho, v ramci vyjadrovani?? To o vztahu k nim nic nevypovida, prece. Se chytat takhle za slovicka, to je zbyteny, mi prijde.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 22:13
- Nahlásit
Fifi
Neblazni, dyk to je normalni vyraz
no jo, to já taky - i když se tomu už spíš snažím vyhejbat, protože to prostě může majitelům voříšků znít blbě, ale jde mi o to jak to vyznívá v týhle souvislosti. Mně teda blbě.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 22:17
- Nahlásit
PetraK
ale jde mi o to jak to vyznívá v týhle souvislosti. Mně teda blbě.
A mne ne, mne to prijde zcela umerny snaze vysvetlit nekomu rozdil mezi vorechem (ktery se muze valet na gauci, nemusi byt zdrav, ale zaroven muze byt sportovcem a zdrav, podotykam) a chovem s PP kvuli povaze, krevni linii a predpokladu zdravi. Ja uz se do tohodle nezapojuju, ale zadnej utok na vorechy v tom fakt nevidim.
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 22:18
- Nahlásit
PetraK prostě může majitelům voříšků znít blbě, jé pani neblázněte to ste na nejlepčí cestě jak ty co zakázali tu knihu C...jdou do nebe bo se jim tak nesmí říkat
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 22:32
- Nahlásit
danajasa
jé pani neblázněte to ste na nejlepčí cestě jak ty co zakázali tu knihu C...jdou do nebe bo se jim tak nesmí říkat
a tak já to beru tak, že to prostě může někomu vadit. Jako fakt, voříšek je něco jinýho, že takhle v týhle souvislosti napsanej vořech či podvraťák. Bezcennej.
Fifi
ale zadnej utok na vorechy v tom fakt nevidim.
tak já neřikám útok, ale prostě mi to blbě zní, obě ty věty a obě v souvislostech o ceně psa a jeho hodnotě.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 23:06
- Nahlásit
eštěže sem si teda pořídila ty papíráky, sou zdraví, maj super předpoklady k práci a tak vůbec. Asi je uchovnim, to totiž dle pravidel (který by měly přispívat ke zkvalitnění plemene) klidně můžu....
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 23:25
- Nahlásit
Adiddaska
Asi je uchovnim, to totiž dle pravidel (který by měly přispívat ke zkvalitnění plemene) klidně můžu....
Tak klidne muzes, otazka, esli by s nima nekdo nakryl. A pravidla jsou pravidla, rozhodnuti je na chovateli, co za fenu kterym psem nakreje. Ja mam 3 cuby s PP a z toho byla chovna jen jedna, ostatni mi prislo vzhledem k jejich drobnym nedostatkum (ne zdravotnim) zbytecny i uchovnovat, natoz rozmnozovat.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 23:31
- Nahlásit
Fifi
tak jasně, že by nakryl, několik lidí mi řikalo, že nemít ty nohy, tak by s nima svou čubu hned nakryli. Takže člověk, kterej by to nevěděl a vědět by nemusel, protože lokty se nikam nepíšou... samozřejmě, že jenom idiot by takový psy množil, ale to že je to vůbec možný a v souladu s pravidlama, to jaksi tu svátost jménem PP trochu znevažuje, nemyslíš?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 15 Kvě 2012 23:50
- Nahlásit
Adiddaska
ale to že je to vůbec možný a v souladu s pravidlama, to jaksi tu svátost jménem PP trochu znevažuje, nemyslíš?
Ne, nemyslim, ve vsem je proste lidsky faktor, ve vsem, co se psu tyka. At je to od vorechu, kteri se maji fajne, od psu s PP z mnozarny (tvuj pripad), proste o vsem rozhoduje clovek. I o tech pravidlech, jestli u vas se nemusi delat rtg dkl, je to rozhodnuti lidi, clenu klubu.
A ja PP za zadnou svatost nepovazuju, my cubky zadnou svatozar kolem hlavy nenosi.
Porad si myslim, ze jsou slusny chovatele, spektrem ruznych plemen, kteri uverejnuji s klidem na web, ze pes/fena/odchov ma epi, spatny dkk/dkl, spatny testy oci, eic, spondylozu atd. Opet otazka lidskeho faktoru. Neberou vyskyt psa s jednou kulkou, vyskyt dkk, epi jako konec sveta a pomluvy zhrzeleho majitele, naopak, zamysli se nad tim a vyvodi dusledky.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 00:35
- Nahlásit
Fifi
tak jasně, já jsem tady ale reagovala na to, že si lidi pořizujou psa s PP, protože " by to mohlo bejt zdravější než nějakej vořech z ulice "....mohlo no, možná, tak pade na pade asi...
|
AkkyHákky
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 01:31
- Nahlásit
PetraK
promiň ale asi jsi si ten můj příspěvek nedočetla do konce viď!!! :O mimochodem doma jednoho "vořecha" máme tak nevim co do mě kéruješ když víš sprominutim ho--
proti vořechům nic nemám, ale proti debilům co to množej mám hodně!!!
Adiddaska
bože, tak jinak, myslela sem tim, že pokud jsem normální člověk zdravého rozumu a zjistil jsem si co znamenají všechny ty zkratky jako RTG DKK, IPO, ZVV, HD ED a podobně. A vím že chci se psem něco dělat a chci něčeho dosáhnout, popřípadě chovat, ale ikdyž bych chtěla psa jen na gauč. A vím že chci psa s PP, protože se řiká že by mi to mělo něco zaručit (minimálně původ). Tak si vyberu spojení z podle mě odpovídajcíh kritérií, a pak se jedu podívat na štěňata, chci vidět matku. A pokud nemůžu vidět otce tak zapátrám po internetu a zjistim všechny dostupné info. A pak se rozhodnu jestli si vemu štěně nebo ne. To udělám já, ale lidi maj kritéria různý.
A ano pokud si beru psa s PP, tak JÁ předpokládám podle všech info co si zjistim, že by měl být potomek cca na 90% zdravej. Ano vím, že některé nemoci se prostě objeví i když předci byly zdraví. Tak, ale s tím musí každý počítat, to je u lidí to samí. Jako musí člověk počítat s tím, že se tomu mazlíkovy může kdykoli cokoli stát. S tim ovšem počítáš i u psa bez PP.
A pokud to zvířátko bude i přes můj výběr nemocný. Tak ho nebudu dál rozmnožovat! Budu se snažit aby měl kvalitní život. Ale nebudu předávat nemoci dál a dál a dál a dál adál a dál!
mimo mísu
Kamarádka má teď čubinu je jí už půl roku je to vořech vořechovič a tý čubině furt něco je a přitom je to boží povaha. První 2 měsíce byly každej tejden na veterině. Proč? Protože nějakej vůl nechal rozmnožit dva jedince který měli bejt vykastrovaný, když nebyly uchovněný. A krom toho asi taky nebyly úpa čistokrevný.
tak a teď mě třá roztrhejte na cucky za muj názor
|
AkkyHákky
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 01:34
- Nahlásit
Adiddaska
jo a taky proto píšu MOHLO by bejt zdravější
|