| Autor |
Zpráva |
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:42
- Nahlásit
PetraK
Páč já simyslím, že prezentace - dobrých / špatných zkušeností jiných lidí není vůbec marná, protože se pak ostatní mají spíše šanci něco dozvědět.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:44
- Nahlásit
Crysa
Ale stejně zůstane dost co jim stačí tepláky z tržnice
to jo,ale zas se nesměj divit,že se jim ty tepláčky rozpadnou do tejdne..s tim je nutný prostě počítat.Je pravda,že někdy se rozpadnou i botky značkové,ale je to rozhodně méně často.
poptávka tvoří nabídku,to je zákon trhu ne?
|
Sízra Milanová
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:47
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
apacukafundemuka fundekávekávecuka hopcukfundemuk fundekávekávecuk
tohle si myslim o týhle celý problematice a myslim že mám pravdu!!!
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 11:48
- Nahlásit
davidkova renata
tys dala svý psy na výcvik (nebo proč) cizímu člověku ?vyjímečně nereju,.pouze mne zajímaj myšlenkový pochody některejch milujících majitelů..
nešlo o výcvik... před dvěma lety, když se ze dne na den, po
předchozím, absolutně krásným soužití Báry a Eninky, Ennie na Báru vrhla a dokousala ji (v situaci, kdy obě ležely a spaly na sedačce a E. se najednou zvedla a zaútočila). Od toho okamžiku
to u nás doma vypadalo tak, že E. jako smyslů zbavená chtěla Báru zavraždit a to doslova. Nebyla minuta, kdy by toho nechtěla docílit. Prostě psycho, jako když přeskočí člověku.
Nemohla Báru ani uvidět, okamžitě po ní šla. Vůbec jsem nechápala, co se stalo a nevěděla si rady (nemyslím košík apod), ale celkově co s tím. Tehdy jsem začala "pátrat", kdo by mi poradil či pomohl, vše bylo k ničemu (Žertová se svými plnícími míčky a práškama na uklidnění a jí podobní). Každej jenom ať dám pryč psa, ale to bych nedokázala. Na netu jsem našla Zel., kterej propaguje mimo jiné nápravu chování a tak jsem mu zavolala o radu a on že je musí vidět, co se děje.
Tak viděl...Řekl mi, že to jde řešit, ale u něj a že potřebuje všechny holky u sebe, aby to mělo smysl. Neměla jsem důvod mu nevěřit, a v tom zoufalství jsem je k němu dala a každej den tam jezdila a hledala dál na netu, zbytek znáte...pan Dostál...
Zelníček jí zmlátil apod. ale to jsem se dozvěděla až od jeho zaměstnance a nejenom to, ale i o jinejch psech. Skončilo to TO s cca 150-ti stránkama příloh a "důkazů".
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 12:14
- Nahlásit
davidkova renata
Jasně že já tu chybu už nezopakuju, ale třeba lidi jako muj muž, rodiče a většina lidi, co se o to do hloubky nezajimaj? Jaký ponaučení jim z týhle situace bude plynout?? Utratil jsem love za psa s PP a je nemocnej, čili PP neni záruka zraví, příště si radši koupim levnějšího bez PP bo je to asi jedno. Podle mě teda pracovní plemena by se měly chovat jen na excelentních psech. Že jich pak bude málo? No a? Tím líp spíš, ne?
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 12:20
- Nahlásit
davidkova renata
víš že je mi to naprosto fuk?
to byla taková řečnická otázka.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 12:22
- Nahlásit
Adiddaska
Podle mě teda pracovní plemena by se měly chovat jen na excelentních psech. Že jich pak bude málo? No a? Tím líp spíš, ne?
tak ale dyk řikám to samý přece ))
Utratil jsem love za psa s PP a je nemocnej, čili PP neni záruka zraví, příště si radši koupim levnějšího bez PP bo je to asi jedno
no a až bude pak nemocnej i ten bez PP ,což je taky dost pravděpodobný,doufám,že si ty lidi řeknou Se*u na nějaký čokly,beztak se to nevyplatí,dám se na známky.Což bude podle mě ideální stav
Eninka
aha..dík
|
AkkyHákky
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 12:38
- Nahlásit
PetraK
budu-li mluvit o množitelích typu rádobychovky, odkud si koupila štěně kdysi třeba moje kolegyně a taktéž Adidaska - je to vina množitele
a to je přesně vono kdyby si ty lidi sedli na prdel k tomu netu a trochu zapátrali tak se dá všechno najít, a proč si nenapsat někam na diskuzi a zeptat se na názor lidí který se v tom pohybujou? tak netvrď že je to všechno vina chovatele-množitele!! Ano on má vinu na tom, že vůbec něco takovýho dovolil a splodil. Ale ten co si to koupí si pak nemůže stěžovat, když si o tom nic nezjistil.
Kdyby si zjistil tak pochopim že bude piskovat. A v tu chvíly já jako chovatel nabídnu dotyčnému buď že mi může psa vrátit a nebo že mu vrátim část nebo celou sumu kterou mi zaplatit. Ale to už je pak na svědomí toho chovatele.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 12:46
- Nahlásit
AkkyHákky
a to je přesně vono kdyby si ty lidi sedli na prdel
ale chápeš že ne každej žije netem?
Ale ten co si to koupí si pak nemůže stěžovat, když si o tom nic nezjistil.
a ty si myslíš, že třeba moje bývalá kolegyně si pro toho retrívra jela bez rozmyslu? bez zjišťování? Neber všechno tak šmahem.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 12:53
- Nahlásit
davidkova renata
Podle mě by byl ideální stav - málo ale za to dobrý psi s PP, velmi výrazně lepší než psi bez PP, tim pádem motivace pro lidi kupovat si psy s PP, ale psi s PP by nemohl dostat každej nýmand, čili motivace si o plemeni něco nastudovat a následně ho pracovně i jinak rozvíjet.... Ten byl dobrej, co? tak ty známky no..
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 12:56
- Nahlásit
Adiddaska
Ten byl dobrej, co?
ale jo..jen je neproveditelnej
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 13:15 - Změnil/a: Biluška
- Nahlásit
Adiddaska
Podle mě by byl ideální stav - málo ale za to dobrý psi s PP, velmi výrazně lepší než psi bez PP, tim pádem motivace pro lidi kupovat si psy s PP, ale psi s PP by nemohl dostat každej nýmand, čili motivace si o plemeni něco nastudovat a následně ho pracovně i jinak rozvíjet....
Došlo ti, že by rázem dost podstatně stoupla cena psů s PP? Takže pak by to nebylo o tom kdo si nastudoval a bude rozvíjet, ale o tom kdo na to má. Tím víc by stoupla poptávka po levných bezpapírácích, protože většina lidí nic rozvíjet nechce, ale chce psa "jen tak". Takže tvůj skvělý nápad by byl jaksi kontraproduktivní.
Edit: i většina těch co by nechtěli psa "jen tak", ale i na sport, lovečinu a pod by sáhli po bezpapírácích, protože by na PP neměli.
|
AkkyHákky
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 13:15
- Nahlásit
Eninka
no tak to si ty já i kdybych měla jakej koli problém se psem/a tak ho nikomu nedám aby si ho odvez a to ani člověku kterýho znám (myslim výcvikáře a kynology ne rodinu a kamarády kterejm 100% věřim) a když už bych potřebovala pomoc tak budu chtít aby to ten člověk vyřešil u nás
PetraK
neberu ale píšu to samí co vy tak co vás sere?
taky bych byla ráda kdyby se ovčáčkáři va i ostatní vzpamatovali a začli produkovat kvalitní zvířata samo s PP, ale dokud tu bude Betynka musímít štěňata a sousedovic Alan je hezkej tak je dáme dohromady takse toho nezbavíme.
Zrovna před 14 dny mi psala spolužačka z učňáku (má BŠO bez PP) kdy se feny nakrejvaj a jak dlouho trvá březost a tak se vyptávala, a když z ní vypadlo že jí chce nakrejt a dělat bezpapíráky, myslela sem že omdlym. Snažila sem se jí to rozmluvit ale nééé, prej jí to poradila veterinářka že prej pak nebude mít falešku, řikám tak jí vykastruj a bude po falešce, nééé ona už má zájemce na štěnda a ještě nemá nakryto. Takže jako i Vetové sou pěkný hovada a přitom i oni by to měli natěch vesnicích selektovat.
Adiddaska
tak ten se ti opravdu poved... je fakt že by se to vyřešilo a věnovalo by se tomu moc málo lidí
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 13:19
- Nahlásit
AkkyHákky
tak to si ty já i kdybych měla jakej koli problém se psem/a tak ho nikomu nedám aby si ho odvez
však já toho kroku lituju a už bych to nikdy neudělala, i kdyby
se dělo cokoliv. Byla to tenkrát stresová situace, ale to mě neomlouvá, každopádně vzhledem ke stavu psa pro mě neexistovalo v mých očích tehdy jiný řešení.
|
PetraK
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 13:22
- Nahlásit
AkkyHákky.
tak co vás sere?
mě? nic zejtra mám dofču, tak co by mě mělo ?
ale píšu to samí co vy
no to nevim - pokud máš na mysli konkrétně mě,to asi to stejný nepíšeme.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 13:33
- Nahlásit
AkkyHákky
tak ten se ti opravdu poved... je fakt že by se to vyřešilo a věnovalo by se tomu moc málo lidí
Jedině dobře, motá se kolem toho spousta polodementů, který by neměli mít ani občanku natož psa...
Biluška
Tak by člověk nemusel mít 10 psů, ale jen jednoho, na kterýho by si prostě našetřil. Byla by to aspoň záruka, že se pak o psa dokáže postarat a nebude nmuset na jeho zdravotní péči pořádat sbírky...
|
AkkyHákky
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 13:35
- Nahlásit
Eninka
to ti věřim
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 14:18
- Nahlásit
AdiddaskaTak by člověk nemusel mít 10 psů, ale jen jednoho, na kterýho by si prostě našetřil. Byla by to aspoň záruka, že se pak o psa dokáže postarat a nebude nmuset na jeho zdravotní péči pořádat sbírky...
tak tohle nefunguje ani u lidí, že by děti měli mít jen ti co jim můžou dát opravdu všechno. Pochybuju, že by to prošlo u psů a koček a příp. dalších zvířat kde se chová a množí na kdečem.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 14:48
- Nahlásit
Crysa
Nefunguje, děti lidem bohužel zakázat nemůžeš, ale psi by se dali..
|
AkkyHákky
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 15:54
- Nahlásit
Vořech Vořech Vořech Vořech Vořech Vořech Vořech Vořech Vořech Vořech Vořech Vořech Vořech Vořech Vořech Vořech
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 16:07
- Nahlásit
AkkyHákky
Co si si šlehla?
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 16:09
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Co si si šlehla?
tipuju to na vořechovku, teda ořechovku
|
AkkyHákky
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 16:19
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Eninka
nic jen tak mě to napadlo
|
Kačaba
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 16:29
- Nahlásit
Nedávno jsem oslovila svou kamarádku a vyhlásila "pátrání" po štěněti NO s pp. Přátelé a naši sousedi měli zájem pořídit si opět pejska po 15.letech a ne voříška, chtějí ho k domečku, na zahradu, k malému hospodářství, procházky do polí, výlety v okolí. Nejsou to žádní pracháči a přesto dál pořizují hodně kvalitní vybavení, slušné krmivo, hračky, knížky, pelíšek, nová bouda bude, scalibor, atd. pořizovací cena se brzy bude blížit ceně za vybavení a neslyšela jsem od nich ani slovo ve zlém, že zbytečně drahý pes. Naopak mám pocit, že se chystají časem i na cvičák a třeba se podívaj i na nějakou výstavu, soutěž-ať už jenom pozdravit sourozence a nebo potkat se s chovateli.
Člověk si nepořizuje jenom nějaký papír s rodokmenem, ale v tom lepším-správnějším případě i servis chovatele, novou psí rodinu a spoustu přátel.
Znovu děkuji za skvělý typ a přeju si, ať více lidí takto prohlédne.
|
AkkyHákky
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 16:37
- Nahlásit
Kačaba
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 16:42
- Nahlásit
Adiddaska
Tak by člověk nemusel mít 10 psů, ale jen jednoho, na kterýho by si prostě našetřil. Byla by to aspoň záruka, že se pak o psa dokáže postarat a nebude nmuset na jeho zdravotní péči pořádat sbírky...
Ono by se právě asi 99% lidí vykašlalo na šetření a koupili by si levného bezpapíráka. Čímž by se rozvíjel chov bez PP a stagnoval chov s PP, na které by jaksi nebyl odbyt.
Mimochodem, jen tak na okraj soukromé OT - jestli tou sbírkou narážíš na Cadilacka tak by bylo fajn, kdyby sis vzpomněla, že ten pes nebyl můj. Byl Lojzy, pamatuješ? Na žádného svého psa jsem nikdy žádnou sbírku nepořádala.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 17:28
- Nahlásit
Biluška
Ono by se právě asi 99% lidí vykašlalo na šetření a koupili by si levného bezpapíráka. Čímž by se rozvíjel chov bez PP a stagnoval chov s PP, na které by jaksi nebyl odbyt.
Tak kdo chce se psem něco dělat, ťěžko by si kvůli tomu aby ušetřil koupil bezpapíráka bez nějakejch předpokladů k práci a tělesnýmu zdraví. A kdo se psem nic dělat nechce, tak tomu fakt stačí ten vořech. Samozřejmě by se museli zpřísnit pravidla celkově na držení psa. A tou sbírkou jsem narážela na všechny nezodpovědný lidi, který si nabíraj psy nad svoje možnosti ( ať finanční nebo schopnosti svoje jako psovoda), pak na to nemaj love nebo čas nebo nervy nebo prostor a zbavujou se jich různejma způsobama..Kdyby člověk musel na psa šetřit, třeba mít na něj nějakej průkaz, kterej by ho opravňoval ho držet, pak by konečně toho svýho vysněnýho získal, přístup ke psům by se adikálně změnil. Jasně taky by radikálně ubylo lidí, který by meli psa a to by bylo jedině dobře.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 17:39
- Nahlásit
Adiddaska
Tak kdo chce se psem něco dělat, ťěžko by si kvůli tomu aby ušetřil koupil bezpapíráka bez nějakejch předpokladů k práci a tělesnýmu zdraví.
Znám poměrně hodně lidí, kteří se nenarodili se zlatou lžičkou v puse, žijí "z ruky do huby" a přesto se u nich pes má skvěle, makají s ním, mají vyhráno spoustu závodů a tak dál. Čili ti co posunují kynologii dál. Přesto, kdyby si tito lidi měli koupit psa dejme tomu za padesát tisíc byl by to pro ně nepřekonatelný problém. Z životního minima co vydělají někde v továrně by to šetřili dvacet let Myslíš, že je správné odříznout tyto lidi od možnosti mít psa s PP a věnovat se chovu, závodům, výstavám...? Mají nárok mít "pouze vořecha" protože se nenarodili v té správné (bohaté) společenské vrstvě?
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 17:55
- Nahlásit
Biluška
Myslíš, že je teda správný, aby mohl mít psa každej, tak chovat i na psech, který nejsou stoprocentní a produkovat nemocný zvířata, který pak ve většině případů končej špatně, protože lidi bez tak nemaj na to je nákladně léčit?? Aby byly dostupný cenově kvalitní psi s PP pro všechny vrstvy, musí chovatel zároveň za účelem výdělku produkovat i trochu zmršený psy pro kynologické blbce, který mu umožněj mít ty kvalitní cenově dostupný, aha. Zajímavá filosifie... ale k tobě se hodí..
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 18:35
- Nahlásit
Adiddaska
Zajímavá filosifie... ale k tobě se hodí..
Chceš diskutovat, nebo soudit?
Pokud soudit tak nemá smysl, abych s tebou nadále ztrácela čas. Pokud diskutovat tak to ještě zkusím. Takže znova.
Souhlasím s tebou v tom, že psů je moc, má je kdekdo a v mnohých případech je o ně špatně postaráno. Nesouhlasím s tím, že cesta k nápravě by měla vést snížením chovné základny s PP což by logicky vedlo k nárustu cen psů s PP. To by s sebou neslo zvýšení poptávky po levných psech bez PP a kde je poptávka tam je i nabídka neboť žijeme v kapitalismu. Zatím se chápeme?
Lidi, kteří mají psa jen tak jako společníka by logicky sáhli po bezpapírákovi. Proč by vyhazovali např. padesát tisíc za psa "na gauč". Možná by se nějaké procento našlo, ale podle mě zanedbatelné. Spousta lidí, kteří by za jiných cenových okolností stáli o psa s PP by ho oželelo a vzalo by rovněž bez PP. Někteří proto, že by jim bylo líto peněz, jiní proto, že tolik peněz by prostě dohromady nedali ani po několikaletém šetření. Zejména když uvážíme, že mají i jiné závazky - děti, jejich studia, hypotéku, leasing a tak podobně. Což je opět valná většina populace. Ve finále by tedy došlo k masivnímu rozvoji bezpapíráků a postupné likvidaci psů s PP. Chovatelská základna by se zužovala čím dál tím víc, chovatelé by nutně museli sáhnout po příbuzenské plemenitbě a plemena by šly do kopru ještě rychleji než teď.
Shrnutí na závěr, ne nemyslím si, že by měl mít psa každý a že by měl každý chovat, notabene na psech, kteří nejsou stoprocentní. Taky si nemyslím, že by chovatel musel za účelem výdělku produkovat i trochu zmršený psy pro kynologické blbce, který mu umožněj mít ty kvalitní cenově dostupný, aha. Nicméně jsou ve hře živá zvířata a ty, stejně jako lidi mají své mouchy. Chov "od stolu" je jednoduchá záležitost. Ale chov v realitě je sakra velká dřina. Nemyslím teď práci kolem štěňat, myslím výběr krycího psa a chovné feny. Každý chovatel, ať se snaží sebevíc vyprodukuje výborné jedince a jedince pet kvality.
Množárny, kde to na sebe valí jak jim to přijde pod ruku ponechme, prosím, stranou. To už je úplně jiná kapitola.
|