Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / Chovatelska stanice NO?
<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . >>
Autor Zpráva
Grin
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 15:33
- Nahlásit

Kdyby se zakázalo zpeněžovat psy bez PP a jediné, za co by se mohly požadovat peníze by byla štěňata nebo vůbec psi s PP, šroubovalo by to jejich ceny taky nahoru? Podle mě by to celkem dost vyřešilo, na psech by nemohl nikdo vydělávat (kromě teda těch jakš takš pod kontrolou) a kdyby někdo chtěl pejska jen tak, určo by se našel někdo kdo by nabízel k darování štěňátka, třeba z nechtěného spojení....??

laguna
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 15:40
- Nahlásit

dokud budou lidi tak blbý a budou vyhazovat prachy za vořechy bez pp tak se nic nezmění.

Grin
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 15:53
- Nahlásit

laguna
mno dle mojí myšlenky by se právě psi bez pp nesměli legálně prodávat, pouze darovat...

Biluška
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 15:56
- Nahlásit

Grin
Kdyby se zakázalo zpeněžovat psy bez PP a jediné, za co by se mohly požadovat peníze by byla štěňata nebo vůbec psi s PP, šroubovalo by to jejich ceny taky nahoru?
Myslím, že ne. Ale muselo by se nějak pořešit nechtěné nakrytí a krytí kříženců vůbec. A to už jsme opět ve sférách nereálna.

Grin
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 16:07
- Nahlásit

Biluška
muselo by se nějak pořešit nechtěné nakrytí a krytí kříženců vůbec. A to už jsme opět ve sférách nereálna.

hele tak zas ale by to nikdo nemohl dělat pro prachy jako teď, takže i kdyby se tohle nepořešilo, tak furt bych řekla, že těch psů by bylo míň...

AkkyHákky
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 16:21
- Nahlásit

Grin

tak sepište nějakou petici nebo návrh zákona na chov a rozmnožování zvířat a když to bude inteligentní tak si myslim že to podepíše 3/4 republiky

nejlepší by prostě bylo máš psa bez pp tak ho povině vykastruješ

danajasa
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 16:26
- Nahlásit

AkkyHákkynejlepší by prostě bylo máš psa bez pp tak ho povině vykastruješ Už vidím tu modrou smečku vod tohojehožjménonesmímevyslovit jak to radostně podepisuje

AkkyHákky
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 16:29
- Nahlásit

danajasa

píšu 3/4 republiky

néé to by nebyli jen oni i ochranáři by se asi vztekali

Grin
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 16:49
- Nahlásit

myslim že ta kastrace je každýho věc a odpovědnost, a pokud by se na bezpapírkách nesmělo vydělávat, oni by si to lidi hned začli víc hlídat, přece jenom vychovat ty štěnda něco stojí a ne každej má žaludek na to je po narození hned popravit.

AkkyHákky
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 16:55
- Nahlásit

Grin

myslim že to jediný by pomohlo, protože jinak by si kdokoli moh najít jinou cestu jak to plodit

Grin
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 17:16
- Nahlásit

AkkyHákky
Já proti kastraci vůbec nic nemám, neberu ji nějak tragicky a fakt mi nevadí že někdo nechá úplně zdravýho psa kastrovat.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 17:39
- Nahlásit

tak ten "řidičák na psa" ve švýcarsku funguje, tak třeba jednou dospějeme do stádia, že bude moct fungovat i tady...jak pozadu jsme za Švýcarskem? 100let?

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 17:41 - Změnil/a: davidkova renata
- Nahlásit

tak já osobně bych asi skončila v kriminále..ani za prase by mě nikdo nepřinutil vykastrovat zdravou čubu jen tak..naštěstí to v dohledný době stejnak nemůže projít
jo vy píšete bez PP,to sem přehlíídla..čili je to pořešený bo bez PP stejnak neplánuju

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:05 - Změnil/a: Gi a smečka
- Nahlásit

AkkyHákky
nejlepší by prostě bylo máš psa bez pp tak ho povině vykastruješ
To mi přijde dost vyndaný, nezlob se na mě.
Pes je můj a nutit mne k tomu, abych ho vykastrovala?
Tak na to zapomeň a to dost rychle.

Grin
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:06
- Nahlásit

Já svoji čubu taky nechala kastrovat až při potížích, to jen podotýkám. myslim že to je každýho věc.

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:13
- Nahlásit

Grin
Já nechala kastrovat dvě, v rozmezí pár dní. Druhá nepřežila.. By mě zajímalo, kdo by mi tu ztrátu nějakým způsobem nahradil.. A všichni si myslím víme, že se to při operaci prostě může stát.. Essi by mi ji někdo nahradil, že, když vořeši bezPP by vlastně neměli žádnou cenu.

No, nic... AkkyHákky neber to osobně, ale je to prostě krávovina.

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:17
- Nahlásit

a dyk to stejně neprojde

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:18
- Nahlásit

davidkova renata

hlavně to ani nikdo nenarvhne..

davidkova renata
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 18:52
- Nahlásit

Adiddaska
hele prostě todle nemá konce viz zde
https://www.facebook.com/#!/media/set/?set=a.30235 4819848518.71646.100002220060791&type=3
nevidim jedinou možnost jak pořešit takový případy((

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 19:19
- Nahlásit

Adiddaska
Mohla bys nějak nastínit, jak ten systém funguje ve Švýcarsku? Dost by mě to zajímalo, po pravdě jsem o tom slyšela jen pár útržkovitých informací a nejsem z toho moc moudrá.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 20:15
- Nahlásit

Eldoguero

tady něco málo o tom, já taky detaily neznám, nejsem právník
http://www.ochranazvirat.cz/658/czech/clanek/svyca rsko-novy-zakon-na-ochranu-zvirat-/

AkkyHákky
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 20:32
- Nahlásit

Gi a smečka

no jenže během několika let by tímto stylem žádný bezpapíráci nebyly víííííííš

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 20:34
- Nahlásit

davidkova renata

nevidim jedinou možnost jak pořešit takový případy

no jedině přísnej zákon na ochranu zvířat, nic jinýho asi nepomůže...

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 20:49
- Nahlásit

Adiddaska
Hm, tak tam toho moc není, tyhle drobnosti jsem už zaslechla. Mě by právě zajímalo, jak skutečně v praxi funguje konkrétně ten kurz péče o psa, jaký má (má-li) dopady na veřejnost, potažmo na psy. Co to obnáší, jestli to není zase jen nějaký test, který beztak všichni opíšou a praktická část odpovídá úrovni technické části našeho řidičáku - tedy, je naprosto o ničem, nebo je to konečně něco z čeho by mohly čerpat i jiný státy.
Pokud by samozřejmě chtěly ...

Gi a smečka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 20:54
- Nahlásit

AkkyHákky
Kdyby se hromadně utratili, tak taky ne.

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 21:01
- Nahlásit

Eldoguero

tak to fakt nevim a snažila jsem se k tomu něco i dohledat, ale nenašla jsem to. Ale přijde mi, že i kdyby to v praxi moc velkej efekt nemělo, jako myslim na lidi, co se týče informovanýho přístupu ke psům, tak minimálně to odradí spoustu kreténů, kterej se prostě nebude chtít navštěvovat nějakej kurz a dělat nějakej test. Zajímalo by mě , jak tam maj podchycený držení více psů a chov, potažmo množitelství, se zeptám strejdy, on tam žije

Eninka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 21:06
- Nahlásit

Adiddaska

se zeptám strejdy, on tam žije

taky mě napadl můj strejda, též se tam nachází už asi 33 let, v který části jej máš?

Adiddaska
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 21:10
- Nahlásit

Eninka

Basilej

Eldoguero
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 21:10
- Nahlásit

Adiddaska
To je právě otázka, protože v opačným případě je to srovnatelný blud jako onehdá vymysleli v Německu a většinou jde beztak jen o nesmyslný zákazy některých plemen. Což tedy rozhodně není krok kupředu, ale naopak, aspoň z mýho úhlu pohledu to není nic jinýho než "psí rasismus"
Pevně doufám, že švýcaři jsou nad tohle povznesení, i když ...
se zeptám strejdy, on tam žije
To by bylo fajn, dej pak vědět
Gi a smečka
Kdyby se hromadně utratili, tak taky ne
No ale to vůbec není špatnej nápad né

Eninka
Člen
# Zasláno: 17 Kvě 2012 21:12
- Nahlásit

Adiddaska

můj Zurich http://www.pazdera.ch/

ale se sestrou mý mamky se tam rozvedli, takže jsme ve styku jen sporadicky

<< 1 ... 9 . 10 . 11 . 12 . 13 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání