| Autor |
Zpráva |
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 19:00
- Nahlásit
Biluška
Ale ty furt ignoruješ to, že proto aby to fungovalo by se musel snížit nejen počet psu, ale hlavně radikálně počet lidí, který by psa mohli mít. Mluvim o stanovení určitej podmínek pro to, aby člověk vůbec mohl držet psa, tak jak je to třeba ve Švýcarsku. Odpadla by minimálně půlka lidí, takže by rozhodně nedošlo k tak radikálnímu zdražení psů s PP. A protože by zůstali ve hře jen lidi, co maj opravdu zájem, nemyslim, že by docházelo i k nějakýmu velkýmu zvýšení zájmu o psy bez PP. Ale zpátky k tomu, proč jsem se do týhle debaty vůbec zapojila, a to je, že za stávajících podmínek, kdy se člověk musí snažit, aby se vůbec dopátral kvalitního psa mezi psi s PP, považuju PP a chov vůbec za dost prohnilou instituci a nevidim rozdíl mezi štěnětem od sousedů ze zahrádky, který ho maj vymazlený (nejsou množitelé) a štěňaty s PP, který jsou nabízený platícím kynologickejm blbcům, který nevědí v čem všem se musej hrabata, aby nedostali pet kvalitu..
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 19:06
- Nahlásit
Adiddaska
a proč sis teda nevzala to od sousedů ze zahrádky? žes nevěděla to co ted píšeš?a co do budoucna,po čem sáhneš příště?
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 19:10
- Nahlásit
Adiddaska
Ale ty furt ignoruješ to, že proto aby to fungovalo by se musel snížit nejen počet psu, ale hlavně radikálně počet lidí, který by psa mohli mít
A jak bys dosáhla toho snížení počtu lidí? V zásadě s tou myšlenkou souhlasím, ale šla bych na to spíš přes nějaký povinný řidičák na psa, psychotesty, povinné absolvování výcviku a tak podobně.
že za stávajících podmínek, kdy se člověk musí snažit, aby se vůbec dopátral kvalitního psa mezi psi s PP, považuju PP a chov vůbec za dost prohnilou instituci
Už tady padlo to přirovnání k mobilu, nebo k ledničce. Když si lidi kupují toto jsou schopni o tom přemýšlet půl roku, pozjišťovat si kde co, dělat si tabulky, srovnávat... Tak ať totéž dělají se psy. Komu se nechce a vsadí na štěstí ten ho buď mít bude, nebo nebude. Je to pes, živý tvor, přes veškerou péči, pečlivý výběr rodičů a nevím co všechno ještě se prostě může stát, že "nevyjde". Ať už po stránce exteriérové, nebo zdraví. To pořád není důvod k tomu, aby si člověk příště vzal ono zmiňované štěně od sousedů, protože tam sází na štěstí úplně stejně.
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:04
- Nahlásit
Stejně si myslím že zákazama cesta nikam nevede, že pokud jsou dobří chovatelé, budou chovat zodpovědně ať to maj nařízený a nebo nemaj a budou vyšetřovat navíc, než jen musej a budou prověřovat zvířata pracovně i za cenu několika bot prošoupanejch při aktivitách se psy.
Co bych viděla jako možný řešení je oddělit ty dobrý chovatele na bázi dobrovolnosti a udělat nějakej elitní chov, jako maj třeba kuchtíci na restauračkách Michelinský hvězdy, prostě dát šanci těm co fakt pro plemeno dřou a udělat jim i tu reklamu a dát prostor k propagaci plemene a všech problémů co kolem plemene jsou. Aby, pokud si někdo vybere plemeno, si kliknul na známej web a podíval se na chovatele toho plemene, prohlídl si i stránky těch TOP chovatelů, pročetl si co se vyskytuje za vady a průsery v chovu a mohl se rozhodnout právě novej majitel, jestli dá svý peníze "běžnému chovateli" co dělá jen ty nejnutnější vyšetření a nebo jestli dá o něco víc TOP chovateli a zařadí se případně do programu na zachování zdravého plemene a nahlásí případný nemoce a nechá vyšetřit svý zvíře i na nepovinný choroby, aby se prostě udělal scen populací a ne jen jedním dvěma chovnými zvířaty z celého třá 11ti hlavého vrhu.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:07
- Nahlásit
Crysa
prostě dát šanci těm co fakt pro plemeno dřou a udělat jim i tu reklamu a dát prostor k propagaci plemene a všech problémů co kolem plemene jsou.
Jak tohle udělat ve státě erodovaném korupcí?
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:12
- Nahlásit
jindra 22
Jak tohle udělat ve státě erodovaném korupcí?
...zavést komunismus a zrušit peníze ????
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:14
- Nahlásit
jindra 22Jak tohle udělat ve státě erodovaném korupcí?
třeba tak, že do chovu jsou danná vyšetření, tak prostě stanovit další vyšetření rodičovského páru na problémy, kterými plemeno rovněž trpí, po jejichž absolvování budou jedinci z takového spojení zveřejněni na nějakých stránkách. Zde by si zájemce o plemeno mohl přečíst o plemeni vše, co dle hodně lidí tady nemá šanci si zjistit jinak a vybrat si mezi spojeními vyšetřenými na nejvíc problémové jevy a příp. i pracovně prověřený.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:16
- Nahlásit
Crysa
aby si na těch perlách někdo nezlámal hnáty ,pani ,eště vám to daj k úhradě
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:16
- Nahlásit
vlk
Určitě ne. Akorát tvrdě postihovat nepoctice. Konečně začít zavírat.
|
vlk
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:18
- Nahlásit
jindra 22
Určitě ne. Akorát tvrdě postihovat nepoctice. Konečně začít zavírat.
to by museli pozavírat horních deset tisíc.... a ty maj beztak policii uplacenou bo na to maj......
|
Crysa
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:18
- Nahlásit
davidkova renata jj, jdu raději ležet u bedny efekt bude minimálně stejnej
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:19
- Nahlásit
Crysa
efekt bude minimálně stejnej
bude lepčí..třá tě přestane bolet lepka.-))
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 20:31
- Nahlásit
jindra 22
Konečně začít zavírat.
a kam asi...věznice jsou dimenzovaný na 20 tis lidí a sedí cca 24 tis. Víš kolik se skutků řeší kvůli tomu alternativními tresty?
Tudy cesta nevede
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:09
- Nahlásit
Eninka
Tudy cesta nevede
A kudy vede? Stavět nové kriminály je třeba. I když to nezní atraktivně. Taková je realita. Ve středověku nebylo tolik vězňů, protože se věšelo, stínalo... Tyto tresty pseudohumanismus smetl z povrchu zemského a najednou se neví, co s lotry.
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:24
- Nahlásit
jindra 22
A kudy vede
je to složitější, než to vypadá. Za prvé, pokud jde o doby minulé a hlavně starej Řím, ze kterýho dodnes vychází mnoho dnešních zákonů - ano, slyšíš dobře, dodneska, vpodstatě celej občanskej zákoník stojí na mnohých zásadách a i konkrétních normách, tak tehdy byla - jak se říká - jiná doba. Lidé více ctili ty zákony, více si ctili sama sebe a taky byli spravedlivě trestáni. Dnes je vpodstatě džungle, lidé nectí nic a není měřeno všem stejně. Tohle nevyřeší stavby novejch věznic, pokud se nezmění společnost.
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 21:58
- Nahlásit
Eninka
Dnes je vpodstatě džungle, lidé nectí nic
Ano, Římské právo, slyšel jsem o tom. Takže reforma soudnictví. Jenže, hlavním problémem je asi to, že na tvorbu zákonů mají silný vliv všelijaké lobbistické skupiny, které se snaží ohýbat právo ku vlastnímu prospěchu. Já nevím, snad konec demokracie a nástup osvíceného monarchy by prospěl? Jenže kdo by jím měl být? Fakt se někdy zdá, že demokracie se neosvědčila. Dostala se do slepé uličky. Ti, kdo maj prachy, si z ní udělali děvku. A prcají ji ze všech stran, jak je libo. Sakra, snad nebudu zařazen do škatulky: extrémista?
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 22:01
- Nahlásit
Eninka
pokud se nezmění společnost.
Ježíši, jak chceš změnit společnost? Můžeš změnit společenské zřízení, ale společnost? Tu změní jedině zásah shůry...
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 22:05
- Nahlásit
jindra 22
na tvorbu zákonů mají silný vliv všelijaké lobbistické skupiny
bingo
demokracie se neosvědčila
to jen malý český člověk s ní neumí naložit a vyložil si ji po svým
Římské právo, slyšel jsem o tom
existuje knížka, o fungování římskýho práva, učebnice právnický fakulty, která opravdu stojí za to ji přečíst, protože pak bys pochopil hodně věcí, který v dnešní době pochopit nejde.
reforma soudnictví
na tom to nestojí, soudnictví je vpořádku, ale výkon je v mnoha
případech v háji. Máš skutky, kdy hrozí několik let a nejsou uplatněny a skutky, kde dostaneš trest natvrdo za krádež šampónu, znám takové případy a děsí mě to... ne trest za krádež, ale tresty za věci, za které bych ...radši pomlčím
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 22:50
- Nahlásit
Biluška
A jak bys dosáhla toho snížení počtu lidí? V zásadě s tou myšlenkou souhlasím, ale šla bych na to spíš přes nějaký povinný řidičák na psa, psychotesty, povinné absolvování výcviku a tak podobně.
no tak ale dyk to celou dobu řikám todle!!!!! že to by muselo jít ruku v ruce s tim zkvalitněnim chovu, chováním jen na výbornejch psech, který by přineslo snížení počtu psů.
jinak, co se týče ledničky a těch telefonů, NIKDY bych si nic nezjišťovala, nevybíala a nehledala a to naprosto nezávisle na finanční situaci. Přišla bych do obchodu a řekla: mám tolik a tolik peňěz, jako nejlepší ledničku za tolik mi doporučíte?
davidkova renata
a proč sis teda nevzala to od sousedů ze zahrádky? žes nevěděla to co ted píšeš?a co do budoucna,po čem sáhneš příště?
protože si psy tehdy bral můj muž, já nechtěla ani tohle plemeno, ani dva psy ani papíráky. A příště sáhnu buď po papírákovy, kterýho budu třeba půl roku hledat, aby měl předpoklady pro to, co s nim chci dělat, ale to jen proto, že už teď mám jasno, co chci dělat. Kdybych jasno neměla a v podstatě vlastně nechtěla dělat nic, klidně vezmu od souseda ze zahrádky, radši než chromajzla s PP..
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 16 Kvě 2012 23:13
- Nahlásit
Crysa
To co píšeš, zní dobře, ale to se nepovede, dokud budou ty největší PP množitelé ve vedení klubů, tam právě může přijít jedině příkaz z "hůry", ze zákona nebo vyhlášky nebo nevim, právu nerozumim, jinak se nemá šanci nic změnit...
|
jindra 22
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 05:58
- Nahlásit
Eninka
na tom to nestojí, soudnictví je vpořádku, ale výkon je v mnoha
případech v háji. Máš skutky, kdy hrozí několik let a nejsou uplatněny a skutky, kde dostaneš trest natvrdo za krádež šampónu, znám takové případy a děsí mě to... ne trest za krádež, ale tresty za věci, za které bych ...radši pomlčím
Soudnictví prolezlé korupcí jak tělo pacienta ve finálním stadiu rakoviny, nemůže být v pořádku. Proto ty do očí bijící disproporce při vynášení rozsudků. Za prachy lze koupit beztrestnost. Nikdo mi to nevyvrátí, stačí se podívat na kauzy bohatých, co se dostali do průseru, za který by "občan z ulice" seděl natvrdo.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 06:47
- Nahlásit
Adiddaska
chováním jen na výbornejch psech, který by přineslo snížení počtu psů.
Nikdy nedosáhneme snížení počtu psů a zkvalitnění chovu dokud bude pes módní záležitostí, kterou "musí" mít každý. Dennodenně mě zaráží reakce lidí když někam přijdu se psama (např. ošetřovatelky v ústavech při canisce), celý ústav dělá ťuťuňuňu a dotyčná omluvným tónem všem okolo vysvětluje "my nemůžeme mít psa, my děláme oba dvanáctky, dyť by to byl chudák". Já to vždycky "to je v pořádku, vždyť není zákon, že byste si ho musela pořídit, neomlouvejte se" a oni "no jo, všichni okolo nás mají psa, ale my ho opravdu nemůžeme mít..." Berou mě mory z toho pocitu, že si je lidi pořizují jenom proto, že všichni okolo nich psa mají Ale tohle není o žádných zákonech, ani o kvalitě, to jsou lidi co mají bezpapírové "jorky". Tohle je prostě v myšlení lidí. Každý musí mít plovoučku, plastové okna a psa A jsme zase na začátku - poptávka tvoří nabídku.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 08:18
- Nahlásit
Biluška
No tak kdyby byl ten ridicak na psa, tak by se spousta lidi na nejakou modu vysrala, protože by se jim prostě nechtělo podstupovat ten vopruz a zbytek by mohl řikat: my nemůžem mít psa, nejsme k tomu mentálně způsobilí...
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 08:29
- Nahlásit
Adiddaska
No tak kdyby byl ten ridicak na psa, tak by se spousta lidi na nejakou modu vysrala, protože by se jim prostě nechtělo podstupovat ten vopruz a zbytek by mohl řikat: my nemůžem mít psa, nejsme k tomu mentálně způsobilí...
jj, tím by se hodně vyřešilo. Ale obávám se, že to není reálné, neboť by to narušilo právo na vlastnictví věcí dané nám ústavou
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 10:13
- Nahlásit
BiluškaAle obávám se, že to není reálné, neboť by to narušilo právo na vlastnictví věcí dané nám ústavou Tak pani mě ten zbroják taky dali a tu věc k tomu též přesto že sem mírně retardovaná a takových je ná svíc
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 10:17
- Nahlásit
Biluška
Tak hlavně by psům pomohlo to danění i bezpapíráků a povinný čipování už u "chovatelů" bezpapíráků... Já tomu teda hovno rozumim, ale tak nějak si to představuju
|
danajasa
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 11:32
- Nahlásit
Lucie KratochvílováTak hlavně by psům pomohlo to danění i bezpapíráků a povinný čipování už u "chovatelů" bezpapíráků..
Tož to ti nevím jak by babča Majerová z Horní Dolní letěla něco platit páč si Betinka vodkočila do vedlejší vse za Alíkem Kopáčkovic a vona vůbec nevěděla,že by pejsáčková mohla bejt těhotná myslela,že jen tlustá a ty ščenata co vylezly z podboudy sou sice podobný Betince ale určitě nejsou její,no ale dyž už byli u nás tak je teda rozdala bo jí jích bylo líto,přece nebé platit za cizí pse no ni?
|
Lola1
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 11:36
- Nahlásit
Dámy a pane, vyřešili jste něco? Nebo jste se tak trošku pohádali, jako vždy?
|
Lucie Kratochvílová
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 11:41
- Nahlásit
danajasa
No tak jasně, hlavně neni reálná ani jedna teorie z těch, co tu padly... ))))
|
Eldoguero
Člen |
# Zasláno: 17 Kvě 2012 11:44
- Nahlásit
Lucie Kratochvílová
Ale některý znějí zajímavě a dokázala bych si je i představit, bohužel jsou asi fakt nereálný.
|