| Autor |
Zpráva |
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2011 15:10
- Nahlásit
jana33 .......... je k nasrání co??
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2011 15:17
- Nahlásit
U nás tedy už také nesníží, ale od včera poprašíček drží - dopoledne jen malá naháňka, ale super - Charlotte se mi prvně v leči pustila za prasatem, tak byla tak šikovná, že ho nahnala rovnou tátovi do rány.
Když jsem ji doběhla, tak jsem slyšela lámání, praskání, jak ho v houští rychtovala, vrátila se celá od barvy, pak nás k němu dovedla, vzala ho za kýtu, a že ho jako odtáhne... No nevěřila bych, že pohne s 36 kily, ale jo...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2011 15:54
- Nahlásit
bilksa
TTeda to je ostrá holka
Nám prasata přeběhli přes cestu při venčení, naštěstí jsem je viděla dřív než psiska,takže jsem je odlapila. Btw hajzlík Barbucha zdrhla za srnčím (začne je vojna) a normálně na viděnou hlásí,když žene. Chudák asi slyšela,že jsme chtěli hlasitýho teriéra
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 31 Pro 2011 16:18
- Nahlásit
bilksa mě by asi ranila mrtvice
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2012 10:14
- Nahlásit
jana33
Ty jo, tak to závidím hlasitého retrievera - také by se mi hodil. Včera jsem slyšela jen funění, tak člověk neví, jestli je to pes, nebo prase a co se tam vůbec děje.
Vlasta
No však taky nejsem úplně klidná..
JInak všem Vám přejeme všechno nejlepší do nového roku a pokud bude ten letošní alespoň takový, jako nyní, myslím, že můžeme být spokojení.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2012 11:20
- Nahlásit
Taky přejeme do nového roku vše nej... u nás Silvestr v poho,nikdo se nebál
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2012 11:23
- Nahlásit
bilksa
Uvidíme,jak se to vyvrbí, jestli to nebyla náhoda,resp prostě nadšení z toho,že poprvé v životě vidí srnu a ta před ní zdrhá. Ale bude mít vojnu,je to pěkná mrška,část lesa,kde jsme ještě nikdy nebyli, ostatní se samozřejmě nechali odpískat a ona si naprosto bezstarostně letí do neznáma
Ale samozřejmě,kdyby byla hlasitá,tak by to bylo supeer
Jinak všem také krásný a úspěšný rok 2012, já tedy doufám,že alespoň v některých věcech bude o maličko lepší než ten minulý
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2012 11:29
- Nahlásit
jana33
No jo, ve mně včera taky byla malá dušička, když se mi Charlotte pustila za prasatem přes celou leč, a když jsem ji došla, tak jsem slyšela jen funění. Vrátila se celá od barvy, naštěstí ne od její.
Vlasta
U nás standart - Charlotte šílená z ran, protože furt čumí, kde budou padat aporty, jinak v pohodě. Amálka dobrý a Brita opět na prášky - ta se bojí úplně šíleně.
O půnoci jsme si dali s tátou a Michalem pár Silvestrovských ran z brokovnice. Nic proti tomu, když se dává na naháňce - to najednou vystřelí i 40 střelců, tak to už rána jako z děla.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2012 11:49
- Nahlásit
bilksa
Když takhle někam letí dospěláci na honu,tak mi to nevadí, protože vím,že se neztratí a že se rychle vrátí, ale ona nemá žádný zkušenosti a ty lesy tady ještě nezná. Jinak naši dospěláci by teda přes celou leč za prasetem neletěli, to je Charlotka náruživka
Btw Fanča vypadá příšerně, sekanců na ksichtíku od rákosu nebo trnek má několik, asi tři přímo na nosní houbě a ty jsou teď svítivě růžový (snad jí to zčerná) a k tomu má strupatý vnější koutky očí,kde taky měla trhance. ještěže nemáme žádný výstavy
Toje divný,že to Ch nerozlišuje, naši chvilku koukaj,ale jinak ví,co je petarda, a že s ní není zvěř spojená,a co je rána z pušky
Hele,čerství absolventi, to jste celou noc nic nepili,že jste stříleli?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 1 Led 2012 21:25
- Nahlásit
jana33
No to víš, že nepili.
Jinak my doma opět veselo - na obědě byla mamka s taťkou, babča s dědou a brácha se švagrovou. Byla jsem ráda, že vařila babička.
Odpoledne pak ještě přibyla sestřenka s přítelem, je fajn mít velkou sedačku a stůl...
Večer jsme měli překrásný ohňostroj, tak jsme si to užili. Zítra razíme s mamčou na nákupy do Rakouska, tak jsem zvědavá, jestli si přivezeme nějaký pěkný kousek za fajn cenu.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 07:29
- Nahlásit
Zdravím první pracovní den v novém roce a hlásím, že za chvíli odjíždím poprvé do nové práce, tak mi držte palce
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 10:19
- Nahlásit
Aby to s těmi zkušebními řády nebylo tak jednoduché, tady je návrh Retriever klubu:
http://www.retriever-klub.cz/aktuality/461/navrh-n ovych-zkusebnich-radu-pro-retrieveru-verze-rkcz
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 10:25
- Nahlásit
Vlasta
Zase? Ta minulá nevyšla? Tak držím palce,ať je to ta pravá.
Jinak já hlásím, že jsme na procházce viděli rojící se komáry a někdo prý ze psa sundaval klíště. To je fakt horor!
A na RK jsou jejich vlastní návrhy na změny zkušebních řádů, zjevně se zase kluby nedomluvili,tak to bude zajímavý. Ale někdo mě "vyslyšel" a konečně na první cenu, kromě ZV, musí mít pes reakci na střelbu za tři
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 10:51
- Nahlásit
Já jsem ty řády pročetla a připadá mi, že jsou tvořeny s rozumem, RK v mých očích velmi stouplo. Uvidíme, jak to celé dopadne .
|
Ewka
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 11:04
- Nahlásit
Každopádně začínám přemýšlet, že se znovu přihlásím pod RK
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 11:15
- Nahlásit
Zattím jsem to jen prolítla, ale vypadá to rozumně.
A šťastný nový rok všem!!
Já mám starost s Brestou, ta dušnost je zas horší. Valíme na vyšetření
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 11:26
- Nahlásit
Ketrin1
Chudák Brestička, myslím na vás, ať ji dají zase dohromady!
jana33
Jak to bylo s tou dohodou asi nejlíp vysvětluje vyjádření prezidentky RK:
Vyjádření výboru klubu a výcvikové rady Retriever klubu CZ k návrhu zkušebních řádů:
Vážení přátelé,
po otevření návrhu nových ZŘ pro retrievery nelze, než takto reagovat. Píši vám za Retriever klub CZ (RK.CZ), jediný český chovatelský klub, který zastřešuje plemena retrieverů. Byli jsme ochotni jednat se SEKCÍ slídičů, která také jako část svého chovatelského klubu jednu sekci retrieverům věnovala.
Přístup Kynologické komise ČMMJ pro tvorbu zkušebních řádů, jmenovitě pana Kašpara, zástupce klubu KCHLS, který měl návrhy zpracovávat shledáváme naprosto diskriminačním pro RK.CZ, bez znalosti věci a výcviku specifických problémů retrieverů. Vrcholem je, že byla rozeslána, jako výstupní materiál, pracovní verze KCHLS z 30.11.2011 s chybami, s novými požadavky na práci našich plemen, kde dokonce paradoxně penalizujeme psa za použití NOSU?!?!?
Nově: Jestliže pes neběží přímo ke zvěři a dohledává ji s využitím nosu, úměrně se mu sníží známka z paměti k aportu. Je vidět, že opravdu na starosti tvorbu nových ZŘ mají odborníci, znalí věci! Co takhle, pokud máme krytinu, les, nerovný terén, prostě běžnou loveckou situaci, kdy není retriever na posekané rovné louce, ale vidí pouze vrchní oblouk. A co v praxi, co třeba postřelená zvěř, ta na nás počká? Dovoluji si upřesnit, že marking, ve všech zemích EU, dosud i u nás, znamenal a znamená, že pes i vůdce vidí dráhu letu zvěře (nemusí vidět dopad) a poté by si měl co nejpřesněji zapamatovat toto místo, na jeden povel tam doběhnout a co nejrychleji vyhledat. Nejcennější u loveckého psa je, že AŽ v místě dopadu použije nos, nehledá zrakem!!!
Dalším paskvilem je zkušební řád FTR, kde jsou protismyslné chyby, takže například, pro nezasvěcené, MUSÍ být vždy rozstřel, bez ohledu na počet bodů u zkoušených psů (co když má každý pes jiný počet bodů? ), MUSÍ tam být vždy 4 psi…(co když v první ceně mám jen jednoho?) a rozstřel se MUSÍ hodnotit samostatně…(takže vyhrát může teoreticky pes i v třetí ceně, pokud se vejde do prvních 4 umístěných a zrovna se mu tato jediná leč podaří a takto získá titul nebo dokonce vítěze zkoušek!!!). Ó, jak bezbřehá je odbornost tvůrců pracovní verze KCHLS. Je smutné, že takovýchto nesmyslů máme v novém ZŘ retrieverů více. Jsme zásadně proti nově zařazené a dovymyšlené disciplíně „Ochota k práci na hluboké vodě“. Ovladatelnost aportéra – přinašeče jde velmi lehce vyzkoušet na stávající disciplíně Přinášení 2 kachen z hluboké vody – handling (ve volném překladu navádění podle pokynů vůdce), viz náš návrh. Dovolte, abych již více nepsala komentáře k novým zkušebním řádům pro retrievery, neboť mé rozhořčení a zklamání s přístupem kynologické komise je značné. Pokusím se objektivně shrnout fakta:
Dostali jsme požadavky pro tvorbu nových ZŘ od kynologické komise ČMMJ:
Nové ZŘ mají tvořit a připomínkovat chovatelské kluby pro svá plemena, která zastřešují
ZŘ by měl vycházet z praxe a disciplíny zkoušené ve ZŘ by neměly být samoúčelné, ale naopak zdůvodnitelné loveckou praxí a zároveň zohledňovat specifika pro jednotlivá plemena
Maximálně sjednotit disciplíny, které jsou společné na zkouškách u všech plemen loveckých psů
Opravit chyby, které praxe ukázala při použití stávajícího ZŘ
Upravit podmínky ZŘ tak, aby výslovně neodporoval reglementu FCI, který je platný
Výbor RK.CZ byl seznámen začátkem roku 2011 s požadavky pro tvorbu nového ZŘ s tím, že termín předložení návrhu nových řádů je září roku 2011. Byla jmenovaná výcviková rada RK.CZ, složená z všestranných rozhodčích:
F. Kuneš ZV ohařů, PZ ohařů, LZ ohařů, VZ ohařů, ZV malá plemena, PZ malá plemena, LZ malá plemena, BZ malá plemena, VZ malá plemena, BZH, ZH, norování, FTR retriever
2. Mgr. O. Blecha ZV ohařů, PZ ohařů, LZ ohařů, VZ ohařů, FT, ZV malá plemena, PZ malá plemena, LZ malá plemena, BZ malá plemena, VZ malá plemena, norování, FTR retriever
3. F. Pasák ZV malá plemena, PZ malá plemena, LZ malá plemena, BZ malá plemena, VZ malá plemena, BZH, ZH, norování, FTR retriever
4. S. Uriánek ZV ohařů, PZ ohařů, LZ ohařů, VZ ohařů, ZV malá plemena, PZ malá plemena, LZ malá plemena, BZ malá plemena, VZ malá plemena, BZH, ZH, norování, FTR retriever, SZVP
5. Mgr. I. Sieberová ZV malá plemena, PZ malá plemena, SZVP
6. Ing. B. Kovář ZV malá plemena, PZ malá plemena, LZ malá plemena, BZ malá plemena, VZ malá plemena
7. Ing. E. Černá ZV malá plemena, PZ malá plemena, LZ malá plemena, BZ malá plemena, VZ malá plemena, FTR retriever, SZVP
Během měsíce května 2011došlo ke změně, kdy byl telefonicky změněn termín pro návrh nových ZŘ na konec května 2011 oproti původnímu termínu v září. Naše výcviková rada se sešla, vytvořila v časové tísni připomínky ke ZŘ dle požadavků a ještě iniciovala setkání se sekcí KCHLS, která se také v jedné ze svých aktivit věnuje retrieverům, abychom připomínky sjednotili. Byl pořízen zápis, odeslán k rukám pana Kašpara, který nově zastřešuje slídiče a k tomu navíc i retrievery v kynologické komisi ČMMJ. Chápu, že množství práce při tvorbě hned dvou zkušebních řádů přesahuje možnosti jedné osoby. Není proto divu, že pan Kašpar jako člen klubu slídičů upřednostnil práci na zkušebním řádu slídičů před retrievery. Téměř půl roku byl nový ZŘ zpracováván k připomínkování, sjednocován, na naše dotazy jsme byli vyzýváni k trpělivosti a v prosinci 2011 konečně rozeslán na OMSy a kluby.
Jaké bylo naše zděšení, když po celé anabázi, práci celé naší sedmičlenné výcvikové rady se rozeslala pracovní verze KCHLS ????? (viz záhlaví nových ZŘ, zde jsou zkušební řády retrieverů tvořeny a připomínkovány Ing. Kubešem (viz zápis KCHLS ze dne 30.3.2011 ve Velké Bíteši), bez jakékoliv aprobace pro zkoušky LU a to ještě verze SEKCE KCHLS z 30. 11. 2011, chovatelského klubu SLÍDIČŮ!!!
Jediný český chovatelský klub retrieverů je tímto zcela diskriminován, byť zdravý rozum předpokládá přednost připomínek lidí z praxe a s určitou kvalifikací, je naprosto nesmyslně dána přednost funkcím a tvorba nových zkušebních řádů se stala prestižní záležitostí, bez ohledu na účel!!!!
Kde je slibované sjednocení disciplín? Kde je základní slibovaná stejná kostra, kterou by se měly kluby řídit a na jejím základě vypracovat stejné disciplíny??? Každý ZŘ co jiný pes, jiná ves. Opět. Co jedni po ověření v praxi vyhazují, druzí si tam tu samou disciplínu doplní.
Již nechceme opět půl roku vyčkávat a poté zjistit, že se jedná o nás bez nás. Ačkoliv jsme všichni členové ČMMJ, NEMÁME STEJNÝ NÁZOR. A chceme, aby nové ZŘ byly smysluplné co do pracovního využití retrieverů, aby jejich výkonnost nepotlačovaly, jako je tomu u verze KCHLS.
Požadujeme:
Za tvorbu zkušebních řádů LU v ČR má být zodpovědný především jediný klub zastřešující pouze plemena retrieverů a to je Retriever klub Cz
V kynologické komisi ČMMJ pro tvorbu zkušebních řádů retrieverů má mít Retriever klub CZ svého zástupce
Naše pracovní verze zkušebních řádů LU Retriever klubu Cz má být rozeslána komisí ČMMJ k připomínkování na příslušné OMSy a kluby stejně tak, jako byla rozeslána pracovní veze sekce slídičů
Jako základ pro tvorbu zkušebních řádů má být sjednocení základních disciplín, které jsou společné všem plemenům
Za Retriever klub CZ, výbor a výcvikovou radu Ing. Eva Černá, prezident
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 17:09
- Nahlásit
jana33
U nás dnes 11,5°C - to je tedy síla. My jsme si s mamčou vyrazily na nákupy do Rakouska, tak jsme si trošku udělaly radost.
Ta dlouho netrvala - skončila hned, jak jsem se vrátila z procházky s holkama, zas byly jako prasátku, fakt hrůza.
Mám dotaz: je nějaká knížka o výcviku retrievera, která je fakt super?? Ptají se mne na ni majitelé štěňátek, tak sháním..
|
michna
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 17:18
- Nahlásit
bilksa
retriever schule od pí. Zvolske je takova klasicka bible o vycviku, eventuelne si zkontroluj email
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 17:20
- Nahlásit
michna
Díky za info. Máš to u mne.
|
michna
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 17:22
- Nahlásit
bilksa
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 18:10
- Nahlásit
Petra Bailie to vypadá dobře ještě aby to prošlo....
jana33 ne ta původní práce vyšla, ale byla takovááááá......málo zajímavá
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 18:19
- Nahlásit
Vlasta
A tady už jsi nastoupila, nebo zatím jen informativně??
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 18:26
- Nahlásit
bilksa ne informativně - nastoupila - dneska a normálně....
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 18:29
- Nahlásit
Tééédy, tak to si to vzala hopem, tak ať se ti líbí!!
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 19:19
- Nahlásit
Vlasta
Tak hlavně,a´t je tohle to pravé ořechové
Začínám mít podezření,že Barbucha začne hárat. Samouš je sice zatím v klidu,ale nějak si všechny holky častěji kontroluje. Jen houšť, ať není nuda
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 19:59
- Nahlásit
jana33
No jo, ještě byste se nudili....!!
Já jsem zašila kennelku, tak snad mi ji Athos na výstavě hned zase nerozebere... Stále rozmýšlím, jestli si nechat vyměnit vchod, nebo se na to vykašlat a pořídit větší kennelku, když stejně chceme rozšířit smečku.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 20:06 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
bilksa
To už bych radši našetřila na větší. Já taky začínám uvažovat,jestli jí nepořídit...jakou máš?
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 20:11
- Nahlásit
jana33
Já jsem s ní moc spokojená. No asi taky budu šetřit, nevím tedy, co udělám s touhle, možná ji přenechám páníčkům od Athoska.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 2 Led 2012 20:25
- Nahlásit
bilksa
A kterou máš? Já se v tom vůbec neorientuju. I když předpokládám,že bych jí koupila někde na výstavě za dobrou cenu...
|