| Autor |
Zpráva |
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 16:56
- Nahlásit
Ketrin1
No,dobře,tak už jsi zase kamarádka na stejný lodi ale tak to je vidět,že se fakt počasí zbláznilo, když i u vás na horách je tenhle hnus
Nemáte někdo typ na nějakou hojivou a přitom strašně hnusnou mastičku? Fany si včera o rákos rozřízla čumák přímo pod nosní houbou půlku honu vypadala jak krvelačná bestie,celá od krve, a te´d jí to ani nemůžu ničím namazat,protože si to hned oblízne
Jo a hlásím,že Barbucha je nějaká podivuhodně šikovná, dneska jsem zjistila,že po dvou "lekcích" zvládá chůzi na vodítku i bez vodítka u nohy a aporty pouští už jen v méně než polovině případů. Jen ta sprcha je stále hrůzostrašný nepřítel
A aby ten starej rok hezky skončil rozbila se myčka, jdu se dívat po nový
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 17:05
- Nahlásit
bilksa
To teda nevím, a jak na to přišla? Já bych spíš udělala testy na girardie a na funkci slinivky
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 17:34
- Nahlásit
jana33
To nevím, dělali prý rozbory, tak netuším.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 18:40
- Nahlásit
bilksa ne že bych toho věděla hodně, ale o tom, že je vrozená vada přemnožování mikroflory ve střevě jsem tedy neslyšela. Jestli by to byla správná mikroflora tak to určo neva a pokud špatná tak by se to mělo dát upravit přece....i kdyby to bylo přemnožení tak to má tolik příčin...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 18:52
- Nahlásit
bilksa
zeptej se na poradně Mvdr.Štourače.Ale mě tedy ATB a vrozrná vada taky nejde nějak dohromady.Odkud jsou?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 19:05
- Nahlásit
Zuzana T to je dobrý nápad - Šťourač je bezva a ta poradna taky
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 19:08
- Nahlásit
bilksa
Je důležité vědět jaké dělali rozbory a také čím krmí.Může to být intolerance na nějaké granulk nebo potravinu.A já bych asi nezůstala jen u názoru jedné pí.veterinářky.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 20:17
- Nahlásit
bilksa
Jako Zuzka bych se je snažila přesvědčit,ať ještě zajdou k jinému vetovi.Více hlav, více ví a v tomhle věku mívají tyhle problémy dost vážné důsledky. Když jsem ještě bydlela v Praze, tak tam jedna holčina měla maďarskou ohařku a byla taky příšerně hubená a nepřibírala a vet jí taky léčil na kde co, nakonec se přišlo na špatně fungující slinivku,ale protože to nejrychlejší růstový období čuba neměla dost živin, tak zůstala drobounká..
Šťourače se určitě zeptej, taky ho mám ráda,ale chce se to zeptat konkrétně,takže vědět přesnou diagnozu a jak na ní přišli
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:41
- Nahlásit
Díky všem za rady, právě, že se mi to nezdálo, zatím jsem jim neříkala nic, protože jsem si o tom chtěla něco zjistiti sama... Rozhodně mi nehraje k vrozené vadě nasazení antibiotik.
Zuzana T
Díky za radu, zkusím napsat p. Štouračovi. Granulky mají ode mne canine caviar, tak tam by problém být neměl.
jana33
Ještě jim zavolám a zkusím vyzjistit, které přesně rozbory dělali. Teď přibírá, ale je vidět, že je hubenější - Amálka má cca 15kg, ona měla 12kg. Není to takový rozdíl ale je fakt dost hubeňounká.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 21:48
- Nahlásit
bilksa
Tak třeba to bylo něco přechodného- štěně chytí průjmík na to šup .A úbytek váhy jde taky hrozně rychle v tomhle věku.Důležité je,že zase nabírá.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 22:07 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit
Zuzana T
No já doufám, byla hubeňounká, ale vypadala zdravě - lítala jako drak. Jen mne štve, že jim doktorka řekla, že má vrozenou vadu, pro laika vypadám jako lump chovatel. Jinak jim ale také řekla, že by se to mohlo srovnat, tak fakt nevím.
Přesná diagnóza je prý ARE a SIBO. Intolerance na potraviny.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 27 Pro 2011 22:16
- Nahlásit
Tak o SIBU jsem našla toto:
http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/bakteri alni-prerustani-ve-streve-u-psu-129.html
http://www.veterina-info.cz/odborne-clanky/jak-upr avit-strevni-mikrofloru-pro-zdravi.-177.html
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 08:12
- Nahlásit
bilksa
No tak intoleranci na potravinu má kde kdo u lídí a i u dom.zvířat - je to spíš dipozice jedince - jako vrozenou vadu bych to asi nenazývala...
A copak jim kromě ATB doporučila víš? Jsem zvědavá,co na to řekne Šťourač.
To bude dobré,uvidíš.
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 08:16
- Nahlásit
bilksa
Tak v obou článcích přesnou příčinu neznají - tak jak může tvrdit,že jde o vrozenou vadu?
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 08:23
- Nahlásit
Definitivní diagnózu lze stanovit mikrobiologickým vyšetřením kultur z dvanáctníkové šťávy, která může být získána endoskopicky či chirurgickým postupem.
to by mě zajímalo na které veterině toto dělají jen tak, že je paní doktorka přesvědčená o správné diagnoze
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 11:29
- Nahlásit
Zuzana T
No právě, že, co jsem četla, tak nikde nepsali o vrozné vadě. Vlastně nevědí, proč toto vzniká.
Myslím, že to pí. doktorka trochu přehání, podle mne má pesan jen alergii na nějakou potravinu a tu má, co si budeme povídat už spousta psů i lidí. No nevím, ještě se s Ditou radíme s Libuškou, tak uvidíme.
Vlasta
No to mi povídej... Pošlu články páníčkům, ať si to také prostudují. Myslím, že jim dělala jen test z krve, ale jistá si tím nejsem.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 12:14
- Nahlásit
vypadám jako lump chovatel to snad né -nebo oni to páníci nějak hrotí,? třeba se jen nešťastně vyjádřili oni nebo MVDr.... hlavně že je čilá, to bude dobré
jana33 hojivou a přitom strašně hnusnou mastičku
na poraněné nosy jsem s úspěchem používala zinkovou mast, nevím jak moc je hnusná, ale jde těžko slízat.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 12:59
- Nahlásit
Ketrin1
No po včerejším rozhovoru je to lepší, ale po tom, co jim paní doktorka řekla byli evidentně rozladění. Nejprve jim paní doktorka řekla, že je to vrozená genetická vada, a navíc jim tak lehounce naznačila, že kdo ví, jak to bude s uchovněním a se štěňátkama.
Tak po popovídání to bylo lepší a uklidnili se.
Jinak je Arlettka fakt číslo - snad horší, než Amálka a to už je co říct.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 16:38
- Nahlásit
bilksa
No,to je teda blbka ta doktorka..
Ketrin1
Dík, zatím dávám Factum, a už to má docela zavřený,ale zas jsem našl Rozárce pěkně vyvedenou ránu na noze,tak kurýrujeme, pozítří musí být v cajku
Joooo a bacha, Barbucha dneska na louce našla mrtvou kočku a normálně jí hlásila. Ona fakt bude s něčím šmrncnutá
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 16:41
- Nahlásit
jana33
Charlotte taky takovýhle úlovek hlásí. Ovšem také o ní říkám, že je s něčím šmrcnutá.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 22:50
- Nahlásit
Přeji vám všem hezký zbytek večera - já jdu do postele, bo ráno vstávám v půl šestý na hon. Fuj, už teď se mi nechce, ale co by člověk pro ty naše chlupatce neudělal, že??
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2011 22:52
- Nahlásit
bilksa
Já až pozítří a o hodinu později tak hezký zážitky a málo bahna
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 01:49
- Nahlásit
bilksa
jana33
Cora hlásí skoro všecko, živé i mrtvé, a šmrncnutá neni - byla jsem přímo u jejího početí - nesmíte tak moc žrát ty obrázkové knížky o klidných buchtoidních retrívrech
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 09:59
- Nahlásit
Ketrin1
co tak ponocuješ????
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 10:41
- Nahlásit
Tak jsem nakonec nevstava - ráno jsem se vzbudila s plným nosem od rýmy, funělo to tu, jako blázen, a tak vyhrála lenost.
No alespoň odpoledne půjdeme s holkama na procházku s Athosem a Oliverem.
Ketrin1
Když nám se táááák tyhle knížky líbí...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 10:57
- Nahlásit
Ketrin1
Tak na živou kočku za plotem řvou všichni,ale aby hlásili mrtvolky,to ne. Samouš by jí přiaportoval, to jo, ale zaštěkávat na mrtvolku,to by ho nenapadlo
bilksa
Teda,ty jsi lenora, ale upřímně,já ten zítřek taky nevidím. Tedy ne kvůli počasí, ale je mi dneska pěkně blbě a zítra ještě bude,tak to možná taky skrečuju..
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 11:13 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit
jana33
No já jsem před Vánoci nastydla v práci a není to ještě úplně OK, tak lenost zvítězila, navíc máme na Silvestra naháňku v našem druhém domácím sdružení a než ležet na Silvestra, to radši nikam nejdu.
Tak jsem hledala ubytování do Brna na DUO-CACIB a našla jsem celkem sympatický penzionek v přírodě (chci, abych mohla psi pustit na volno, protože jinak je s nimi k nevydžení).
http://kadlcuvmlyn.cz/uvod.html
Psala jsem tam, tak snad bude volno.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 12:06
- Nahlásit
Zuzana T měli jsme neplánovaný večírek s bandou kamarádů, tak jsem pak uklízela a čekala na zprávu od synka že v pořádku doletěl
ad počasí-řekla bych že se blíží jaro.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 12:58
- Nahlásit
Ketrin1
No zrovna jsem na to myslela - normálně nám vylezly ze země sněženky...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2011 14:19
- Nahlásit
bilksa
tady v zahrádkách kvete zlatý dešť.
Ale něco se žene,jsou tu černočerné mraky.
|