Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 495 . 496 . 497 . 498 . 499 . 500 . 501 . 502 . 503 . 504 . 505 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
Zuzana T
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2011 13:12
- Nahlásit

jsi mě předběhla

EvkaS
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2011 18:28
- Nahlásit

Holky, děkuju. Mám z Bocinky velikou radost, pracovala moc hezky, až na ten vyflusnutý aport z vody, ale to jsem čekala.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2011 18:58
- Nahlásit

EvkaS
No nemohla se jen tak bez boje vzdát ,ne? Gratuluji,sle teď je třeba zaměřit pozornost jiným směrem....

Vlasta
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2011 19:20
- Nahlásit

EvkaS joo, Bocinka doflusá a nastoupí na další zkoušky

bilksa
Člen
# Zasláno: 28 Říj 2011 22:19
- Nahlásit

Evi, moc gratulujeme! Nerviky ti trošičku musí počechrat, to by bylo moc zadarmo. Ja se hlásím z Liberce, školení je zatim super, hodně praxe a člověk si vyzkouší věci, které nikdy nezažil. Zítra nás čeká celý den, tak to bude náročnější.

jana33
Člen
# Zasláno: 29 Říj 2011 09:47
- Nahlásit

EvkaS
Moooc gratuuju,jste šikulky

My byli taky úspěšní, pesan to zvládl v první ceně,i když si s aportama taky úspěšně zakravil

Vlasta
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2011 08:17
- Nahlásit

http://garde.rajce.idnes.cz/Kyselovice_Hubert_2011 /

Byli jsme na Huberta....

EvkaS
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2011 20:03
- Nahlásit

Vlasta
Moc pěkné fotky.. Miluji koníky.
A k Bocince.. budeme trénovat a věřím, že příští rok se určitě objevíme na dalších zkouškách (tedy až opravdu "dofluše").

jana33
Děkuji a nápodobně gratuluji k úspěšným vlohám.

A pokud by někdo chtěl juknout, tady jsou fotky z OVVR.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2011 20:15
- Nahlásit

EvkaS Evi úžasná je fotka jak se Bocka odráží ve vodě - ta je super - pochval Lukáše!!

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Říj 2011 20:30
- Nahlásit

EvkaS
Moc pěkný fotky,jako vždycky

A díky,jsem ráda,že to zvládli, mají to jako velkou motivaci pro další snažení. Je vidět,že i s dospělým "neaporťákem" se dá začít

Jo a dneska jsem si konečně koupila PPČ, Samouškovi to tááák sluší je to moje láska

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 08:06
- Nahlásit

ahoj všem, nepršelo, OVVR se vydařily, i když... nevím jestli je to ta správná formulace, když ze 13 psů 4 vypadli... ale to je zkrátka realita. opět se mi doneslo, jak se říká a na fb atd.píše, jak je to tu těžké, ale nemyslím si to - je to takové, jaké to má být, ostatně o něčem svědčí i to, že se sem vůdci vracejí. Musím říct, že posuzování p.Kovářové + Dostála se mi líbilo ještě víc než mordparty.
Výsledky by měly být během dneška na webu, právě jsem to Lukášovi poslala.
EvkaS Fotky parádní, jak jinak.

a včera jsem se dověděla, že Borgova dcéra Jessi s panem Haltufem na kchlsáckých podzimkách udělali krásný výsledek - res CACT!

jana33
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 10:09
- Nahlásit

Ketrin1
Výsledky už na webu jsou,docela jsem koukala,za co psiska vypadli,ale je to tak v pořádku,zvlášť vyloučení za bázlivost po výstřelu mě těší,protože mnohde to vůbec neřeší

Eda
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 10:57
- Nahlásit

jana33
vy jste v PPČ? nějaký článek nebo jen fotka? mám si to koupit, nebo neudělala bys scan?

jana33
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 11:05
- Nahlásit

Eda
My ne,jen Samoušek jasně,nascanuju

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 11:55
- Nahlásit

Ketrin1
No já pamatuji OVVR v tomto duchu.By mě zajímalo ti dva vyloučení pro agresivitu to mají napsané v PP?

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 12:31
- Nahlásit

Zuzana T
mají napsané v PP? nejspíš ano předpokládám - i když jsem to na vlastní oči neviděla - pořadatel není ten,kdo zapisuje do PP.
btw si nemyslím, že ti dva psi jsou agresivní, ale zkrátka se projevili tak jak se projevili a rozhodčí neměli jinou možnost než je vyloučit.
Ta bázlivost je větší problém.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 12:43
- Nahlásit

Ketrin1
Když byla |Cathy na OVVr,tak bazlivý i agresivní projev byl zapsán do PP a tím se pes prakticky vyřadil z chovu.Ne vždy to ale bylo rovné,vím,že nebyl stejný metr na každého....

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 15:55
- Nahlásit

A vyhrál skoťáček, tomu to přeju, to plemeno to nemá vůbec jednoduché!

Vlasta
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 18:33 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit

Zuzana T na mých OVVR byl taky skoťáček, který napadal všechno co šlo kolem - napsali mu to do PP - ale loni jsem zírala - skoťáček má papírová štěňátka - no asi ztratil rodokmen a tak se OVVR dělali jinde - tedy byla to fenka takže skoťačka ...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 18:49
- Nahlásit

Petra Bailie
Jak je to dnes- je to vylučující z chovu nebo ne,když je pes na OVVR vyloučen pro nest.povahu?

jana33
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 19:29
- Nahlásit

Zuzana T
Hele podle mě to neovlivňuje chovnost,protože pokud OVVR nejsou podmínkou chovnosti,resp.můžeš uchovnit na jiný zkoušky,kde je aport,tak by to byly nerovné podmínky. Teda podle mě...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 19:49
- Nahlásit

jana33
no to právě nevím,proto se ptám.Dříve si musel ztratit PP,aby to vymizelo......a dalo se uchovnit.

EvkaS
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 20:19
- Nahlásit

Zuzana T
No pořád je to v řádu pro OVVR napsáno, že se to psovi zapíše do PP. Ale jestli jim to tam zapsali.. to nevím.

Ale když jsme byli s Maxem na OVVR, tak tam byli s jedním hnědým labíkem a ti se sami pochlubili, že už je 2x vyhodili a museli ztratit PP, aby mohli jít znovu - a překvapivě na našich OVVR se jim to povedlo, ačkoliv tam pes málem sežral jednu flatičku.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 20:24
- Nahlásit

Pokud vím, tak KCHLS nedávno (loni?) zavedl, že pokud pes neprojde na OVVR kvůli povaze, tak ho klub neuchovní na základě jiných zkoušek, i kdyby měl všestranky. Prostě - jedině reparát na OVVR.
RK CZ toto myslím neřeší. (Ale zase požaduje povinně rtg loktů.)
Problém ovšem je, jak to vůbec posoudit a co vůbec ta agresivita opravdu je. Zatím je to tak, že se hází všechno do jednoho pytle s nálepkou "agresivita" : nevychovanost, neposlušnost, namachrovanost mladých psů... Nemluvě o tom, že na jedněch OVVR musí jít psi těsně podél řady a nikdo nesmí držet vodítko v ruce, zatímco na jiných klidně projde, když si vůdce psa, u něhož tuší problém, zastrčí za sebe a ještě ho za zády cpe piškotama (viděla jsem před x lety na vlastní oči)... anebo sami rozhodčí vůdce nabádají, aby šli 3 metry od řady, aby nedošlo k nějakým nepříjemnostem.
Takže zkouška povahy na OVVR podle mého názoru nevypovídá skoro o ničem. Na rozdíl od reakce na střelbu - tam se nic neošidí.

jana33
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 20:34
- Nahlásit

Ketrin1
To je divný,že to nemají v chovných podmínkách. A ztrátou PP se to dá vyřešit vždycky,žee.
A jinak souhlasím, disciplína povaha až na výjimky podle mě o ničem nevypovídá. Zkušenější se psem samcem udělají veverky v roce,kdy je povahově ještě štěně, pokud mají konfliktního psa,tak na veverky nepůjdou a uchovní na základě jiných zkoušek...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 31 Říj 2011 22:04 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

jana33Ketrin1
asi to nevyřešíme

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 07:30
- Nahlásit

jana33udělají veverky v roce
v roce, jo? - kde žiješ - u kchls můžeš už v 6 měsících

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 08:30
- Nahlásit

Obávám se, že co není výslovně v chovných podmínkách je "jen takové doporučení", rozumný majitel nebude cpát do chovu zvíře s nestandartní povahou, ale kdo ho tam bude chtít nacpat, tak to udělá. Všechno jde nějak obejít a lidi v dnešní době hned vyhrožují soudy. Nikde není psáno, že pes nesmí OVVR opakovat. Výsledky se ale zveřejňují, je možné si tyhle věci psát a zařídit se podle toho ve vlastním chovu. Většina pokusů o zpřísnění pravidel a tedy omezení práv chovatelů většinou neprojde členskou schůzí. Zkušený cvičitel předvede i opravdu agresivního psa i na OVVR - dokud je cvičitel nablízku, pes si nic netroufne. Znám jednoho opravdu agresivního chesa, zakousl se a držel jak pitbul, no a teď vesele kryje.

Marie Šustová
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 08:47 - Změnil/a: Marie Šustová
- Nahlásit

U nás na OVVR jsme tento případ řešili. Fena skoťáka dostala záznam do PP že neprospěla kvůli agresivitě. Napadla tam dvě feny. Pak jsem majitele potkala cca o 3 měsíce později a tam OVVR zvládla. Schválně jsem ji pozorovala. Byla v pohodě. Když jsme měli schůzi, tak jsem se na to ptala a pak bylo rozhodnuto, že pokud má záznam o agresivitě, může si OVVR zopakovat a na jiné zkoušky není brán zřetel.
Co se týká věku, vzhledem k tomu, že OVVR beru stále jako "vlohy" tak mi věk od 6 měsíce nevadí.

jana33
Člen
# Zasláno: 1 Lis 2011 10:29
- Nahlásit

Ketrin1
No,vždyť F je dělala v sedmi měsících
Petra Bailie
Ozvali se ti Staňkovi?

<< 1 ... 495 . 496 . 497 . 498 . 499 . 500 . 501 . 502 . 503 . 504 . 505 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání