Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 495 . 496 . 497 . 498 . 499 . 500 . 501 . 502 . 503 . 504 . 505 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
Eda
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 11:42
- Nahlásit

Ketrin1
jste 1!!!
a vy ostatní samozřejmě taky!!!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 11:53 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Ketrin1
Mně nevadí,že má pes čekat a vyběhnutí je za jedna ve třetí nebo deváté minutě.Mně vadí,že ho nutíš pracovat nosem v ostatních disciplínách a pak chceš,aby nos vypnul a používal pouze oči.Dohledání nosem se trestá body dolů.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 12:16
- Nahlásit

Zuzana T
V tom mají asi nevýhodu pomalejší rozvážnější psi, že začnou dohledávat. praštěný tryskolabrador je na místě tak rychle, že nestihne zapomenout, kde to přesně je no ale můžeme si tady psát co chceme, my to nezměníme

Vlasta
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 12:25
- Nahlásit

Ketrin1
to nee, ty pomalejší se k tomu přibližují pomalu a když umí použít nos tak ani nepoznáš že to hledají, vypadá to že to vědí kde to je - ti rychlí to přeběhnou a je to vidět..

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 12:28
- Nahlásit

Vlasta jo? no já soudím podle svých rychlíků, i Borgo chodil i Cora chodí přesně, jen zkrátka vyráží ona i na vlečce když přeběhne lom se okamžitě vrací, je to jako když narazí do zdi

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 12:37
- Nahlásit

Já si myslím, že marking určitě na zkouškách své místo má, je to specifikum a přednost retrieverů oproti jiným plemenům. Asi mi retriever nebude slídit jako špringr, ale zase si pamatuje nebo se nechá navádět. Nesmysl je jen ta vzdálenost a z toho plynoucí penalizace nepatrného vychýlení se a mírné dohledávání na konci. Když by marking byl na 80m v těžkém terénu, tak pes co má dobrý marking trefí místo dopadu plus mínus několik metrů a tam to dohledá. To je marking, ne ten nesmysl, co se teď zkouší. Třeba by pak i myslivci viděli, k čemu je to vlastně dobré. Určitě si nemyslím, že by retriever měl vyrážet pro aport bez povelu a souhlasím s tím, že se to penalizuje. Je v podstatě jedno, jestli zdrhne za dvě vteřiny nebo za devět, má jít až na povel, protože pro některý kus ho třeba posílat vůbec nechci - vidím že vysílá psa soused, nebo kus leží viditelně na tvrdo a seberou ho honci. Takže já bych třeba totéž zavedla i u aportu kachny z hluboké vody - ne že se pes urve, jak se mu zachce, dokud nedám povel, bude dřepět na zadku. No zjevně co člověk to názor.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 12:43
- Nahlásit

Petra Bailie
ale vždyť u kachny z hl.vody už to tak je! akorát že se nečeká těch 10 s, ale můžeš posílat hned

Ewka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 12:55
- Nahlásit

Petra Bailie
Já souhlasím, je jedno, zda pes vyběhne okamžitě nebo v deváté vteřině, zkrátka neposlechl a vyběhl bez povelu, je to jedno a to samé. Navíc pro mnoho psů je mnohem lehčí jít pro kus okamžitě, lépe ho najdou, než ti, co musí čekat a soustředit se deset a více vteřin...na chvíli se podívají jinam a pak musí dohledávat.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 12:55
- Nahlásit

Petra Bailie
Souhlasím,takto postavený marking ano.Vyběhnutí je vyběhnutí a je jedno kdy,také souhlasím.Jinak my u kachny též čekaly tak 5-6 vt. a pak jsme dostaly pokyn.

Ewka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 12:57
- Nahlásit

Ketrin1
U kachny je to jak kde, na 70% zkoušek, kde jsme byli, byl stejně hodnocen pes, co skočil ihned s výstřelem a bez povelu, jako pes, co skočil až na povel, takže to není jako u markingu.
Pak zase ale byly zkoušky, kde jsem musela čekat na pokyn rozhodčí a to i déle, jak 10s.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 13:08
- Nahlásit

Vyběhnutí je vyběhnutí a je jedno kdy
je jedno, zda pes vyběhne okamžitě nebo v deváté vteřině, zkrátka neposlech
souhlasím a o to se nepřu, jde mi o to že za toto by měla být malá 1 z poslušnosti a samotný marking hodnocen tak, jak byl proveden... a stejně to vidí mraky rozhodčích, se kterými jsem se o tom bavila, naposled v sobotu s p.Dostálem třeba.
a už dooost o tom

jana33
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 13:17
- Nahlásit

Tak my na vodě vždycky museli čekat a za vyběhnutí vždycky strhávali body.
ad marking,vidím to jako Helča, nebo ať sníží poslušnost a nemůže vyběhnuvší pes dostat líp jak za tři,ale za jedna mi nepřijde v pořádku. Plus to,co píše Petra,jak by se měl marking hodnotit,ale nikde nehodnotí,v současné podobě je to podle mne nesmysl. howgh,domluvil jsem

Ewka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 13:21
- Nahlásit

A já nedomluvila
Jak jsem napsala, hodíš marking, pes hned vyběhne - to by musel být ale naprosté pako, aby hned nepřinesl a nevyšvihl krásný "marking", ale co ten chudák, co vyběhne v deváté vteřině ... ten to má nesrovnatelně těžší a tyto markingy nelze srovnat. Aby mohl být marking hodnocen, musí se čekat a to minimálně těch 10s.

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 13:24
- Nahlásit

Ketrin1
a už dooost o tom
Proč? Vždyť jen tak tlacháme, stejně to podle nás nebude.
No jo, ale pak pes který vyběhne hned má ten marking podstatně jednoduší, než ten, který si ho musí těch deset vteřin pamatovat, to k té disciplíně prostě patří. Malá jednička se zprůměruje a takový pes to klidně vytáhne ještě na první cenu. Přitom je to hrubá chyba, všude v zahraničí vylučující - u nás se dává za jedna, takže pes má pořád třetí cenu a je lovecky upotřebitelný. Kdo chce psa do praxe, tomu to stačí, kdo chce soutěžit po klubovkách, musí to holt docvičit. Na té vodě by se to mělo sjednotit, takhle to ve zkušebním řádu není a kdyby chtěl někdo dávat protest, nejspíš ho vyhraje.

jana33
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 13:28
- Nahlásit

Petra Bailie
Co není v řádech?

Jo, s tím markingem asi máte pravdu,ale já to beru spíš z toho pohledu,že pes,kterej nechce makat a je nejistej po výstřelu,tudíž dostane za dva,ještě dojde ve první ceně a pes,kterej je temperament,chu´tovej,akorát ten svůj temperament neustojí,spadne do ceny třetí. Ale to je spíš o té známce za chování po výstřelu než o známce za marking

Ewka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 13:33
- Nahlásit

jana33
Jani, ale buď chceš psa do praxe a tak nějakou cenu neřešíš nebo chceš na klubovkách co nejlépe uspět a tak si musíš psa dotrénovat.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 13:35
- Nahlásit

Petra BailieProč? protože je to dokolečka dokola

pes který vyběhne hned má ten marking podstatně jednoduší
to jo, a zas taky záleží, zda rozhodčí dodrží terén (lehce zakrývat...) a vzdálenost - ono těch 40 kroků taky není úplně u nosu.
kdo chce soutěžit po klubovkách, musí to holt docvičit.
nechci soutěžit, ale přesto: jak to mám docvičit, když v tréninku mi to v 99% ustojí. A to i na menší vzdálenost + pomocník hází směrem k ní, aby to jó lákalo vyrazit. Ale na zkouškách, jó, to je jiná.

Ewka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 13:39
- Nahlásit

Ketrin1
Ale ty tak máš Borga i Coru, co?
Tak dá se jít na zkoušky a domluvit s rozhodčíma, proč tam jsi ... a co chceš zkusit napravit, ale takové řešení už je dražší a složitější.

jana33
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 13:42
- Nahlásit

Ewka
mě to prostě nepřijde i v porovnání s hodnocením jiných disciplín adekvátní. A znovu opakuju,že kupodivu (nechápu jak)s tím Fany problém nemá,přesto se mi to nelíbí. Ale to teda hafo věcí ve zkušebáku

Ewka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 13:44
- Nahlásit

jana33
Mně se třeba nelíbí hlavně slídění, nechápu, co to má za význam, co tam ukážu? Jen ovladatelnost psa, protože zkušený pes přesně ví, kde kus je a jen tam dělá obloučky okolo ...

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 13:45
- Nahlásit

jana33
Není tam nic o tom, že vůdce může vyslat psa až na pokyn rozhodčího. Pokud dá povel hned, jak se hodí kachna, má to za čtyři.
To že jsou často úspěšní psi, kteří pracují pomalu a s nechutí je jiný problém. Na vše je spousta času, na většině zkoušek se nehodnotí chuť do práce. Taky mám radši temperamentní chuťová zvířata (jak jinak ), ale základní poslušnost musí mít. Když si představím, že budu mít v ruce nabitou flintu, pes zapomene, že je na zrovna na vodítku a vrhne se mi bez povelu po zvěři, může se stát neštěstí. To je hlavní důvod, proč se v zahraničí prosazuje pes pracující u nohy na volno. K tomu ale musí mít odpovídající poslušnost, tedy i to, že nevyrazí bez povelu.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 13:49
- Nahlásit

Ewka
Borgo taky vyrážel, ale přece jen asi na 2-3 zkouškách, už přesně nevím, vydržel a měl 4. u Cory tomu nevěřím... no a hlavně, je to úplně fuk neb u ní mi jde výlučně o zábavu a zaměstnání. Nerozvířila jsem tu debatu kvůli ní, ale obecně - je to všeobecně kritizováno. jana33
se mi to nelíbí. Ale to teda hafo věcí ve zkušebáku jj třeba jak jsem zmiňovala tu vlečku, pokud projde to jak se tu před časem řešil pes navigovaný na vlečce od začátku až do konce, to je prostě výsměch.

jana33
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 14:01
- Nahlásit

Ketrin1
Ewka
Mě nejvíc vytáčí slídění,ty vlečky jsou taky legrace.....
Ale bohužel my to nevyřešíme
Petra Bailie
Jo,s tou vodou máš pravdu,v řádu se řeší jen upoutaný,neupoutaný.

Jinak ale to,co ty píšeš,je otázka praxe zahraničí a tady,kde jsou retrívři využíváni jako slídiči (až na bažantnice),takže při honech na drobnu normálně v honitbě mít psa na vodítku a u sebe nebudeš,protože slídí,zvěř hledá a vyhání.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 14:07 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Děvčata nehádejte se ,počkejte,co se zase v řádech objeví....
Já tedy často textu v nynějších řádech- obzvláště popisu limitní známky - až tak jasně nerozumím.Musím říct,že docela s obavami čekám,co a jak se změní.Víte dobře,jak dlouho trvalo,než se posuzování podle nich jakž takž sjednotilo.

Ewka
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 14:08
- Nahlásit

jana33
mít psa na vodítku a u sebe nebudeš,protože slídí,zvěř hledá a vyhání.
to máš pravdu, psi běhají, slídí, vyhánějí, jak se něco střelí, hned tam některý ze psů je a nečeká se na povel... a to mně baví moc a i Denýska.

jana33
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 14:16
- Nahlásit

Zuzana T
My se nehádáme ale máš pravdu,až to změní,to teprve bude legra
Ewka
No jasně,to je to nejhezčí na honech, na těch "obyč" prostě pes pracuje skoro úplně samostatně a tam se projeví ta správná chuťovost a chtivost a to je to nejhezčí

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 14:18
- Nahlásit

Zuzana T
Buď naprosto klidná, připravuje je pan Kubeš, ten tomu rozumí ze všech nejlíp. Patrně přibude slídění na vodě, to bude teprve něco!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 14:20
- Nahlásit

Petra Bailie
To bylo ve starých řádech.Je to těžké a zase je to o ovladatelnosti.
Ty víš,co tam bude a co zmizí?

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 14:29
- Nahlásit

kdo pamatujete staré řády a 20-minutové slídění v poli, tak mi jistě dáte za pravdu, že to -mimo jiné - dost prověřilo fyzickou kondici a vytrvalost psa, což je jistě také žádoucí vlastnost loveckého psa , a to v dnešních řádech chybí - chtěla bych vidět ty krátkonohé mastodonty, jak v červnu v poledne 20 minut slídí na poli, jako jsme mnohokrát museli my
a to "slídění" na vodě si myslíte, že je k ničemu? - já si to nemüslím a potvrdilo se mi to i na honu

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 24 Říj 2011 14:32
- Nahlásit

Zuzana T
Ne, zdaleka to není hotové, řády jsou v jednání a i pak by se měly připomínkovat, nemá cenu šířit drby, všechno může být ještě jinak.

<< 1 ... 495 . 496 . 497 . 498 . 499 . 500 . 501 . 502 . 503 . 504 . 505 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání