Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 486 . 487 . 488 . 489 . 490 . 491 . 492 . 493 . 494 . 495 . 496 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
bilksa
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 20:08
- Nahlásit

jana33
Jo, tak na to jsem zapomněla, v tom jsme taky přebornice... Neznám moc retrívrů co by 9,5 minuty vyštěkávalo rozhodčího.

OK, budeme vás tedy jistit ze zálohy.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 20:09
- Nahlásit

bilksajana33

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 20:13
- Nahlásit

Tak jsem ráda,že jsme domluvený. Vlastně můžu být ráda,že nám ty všestranky zrušili, protože by Fančiný vylomeniny neměli vůbec takový kouzlo jako s takovejma sparingpartnerama,co bude mít příští rok

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 20:25
- Nahlásit

jana33
akorát chudák Zuzka tam letos bez nás, se bude nudit

jana33
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 20:27
- Nahlásit

Ketrin1
Je tam s Vlastou,oni jsou komando vzorňáků

bilksa
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 20:32
- Nahlásit

Ketrin1
Já si taky myslím, že to hujerky zvládnou. My bychom jim kazili vzorný průměr.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 10 Říj 2011 20:42
- Nahlásit

Ketrin1
srandičky - jo!

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 08:53
- Nahlásit

jana33Ketrin1 Možná bych taky měla někoho do party. Tina si potrpí na nepředvídatelné kulturní vložky v okamžiku, kdy to naprosto nečekám.

Zuzana T
Já bych test na prcd-PRA nechala udělat standartně z krve a v Optigenu. Tyhle testy bez identifikace psa dělané na Slovensku kvůli mezinárodnímu patentu jsou asi dostačující, pokud to chceš jen pro vlastní informaci, ale většina zahraničních chovatelů na to bude koukat s nedůvěrou. Isabella Kraft mi nechtěla nakrýt fenu, protože se jí nezdál náš certifikát vyhodnocení DKK. Prý ať to nechám udělat znova třeba v Německu s FCI certifikátem.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 10:22
- Nahlásit

Petra Bailie
No jo no.\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\tak na to kašlu a půjdu jen na klinické vyšetření každý rok.
Musím říct,že certifikát Dkk KCHLS se mi zdá též nic neříkající,ale zase Němci mají pořád pocit,že je oni to vše dělají správně...

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 10:42
- Nahlásit

Petra Bailie
Obávám se,že ti to nebaštíme,Tinka bude určitě všude zářit jako matinka

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 10:54
- Nahlásit

Zuzana T
Ona Isabella je na zdraví metr, ale zase má jeden z nejzdravějších chovů co znám. Anita Kramer takhle přísná nebyla, ale stejně chtěla vidět originály všech certifikátů ještě před krytím, všechny si oskenovala a pak teprve se šlo na věc. U nás klidně kryjí netestovanou fenu psem přenašečem a nepozastaví se nad tím ani jeden z majitelů. Možná by českému chovu trochu té německé preciznosti prospělo.

Proč na to kašleš, vždyť je to jednoduché. Necháš vzít krev, vet ti to potvrdí na žádanku, strčíš to do obálky a DHL odešleš na adresu laborky. Zaplatíš kartou, výsledek přijde poštou i mailem. Vždyť jezdíš po výstavách do horoucích pekel, to musí být logisticky mnohem náročnější!

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 10:59
- Nahlásit

jana33
No však ona matinka si mě uměla taky pěkně vychutnat! Zejména nudnější disciplíny je třeba nějak ozvláštnit.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 11:05
- Nahlásit

Petra Bailie
na ty hourocí pekla mám hodné kamrády,co to za mě dělají .
Jo je v pořádku,že chovatelé chtějí předem certifikáty,to jsem na mysli neměla.
Ale já tedy od krycího psa vyžaduji totéž a je pro mě samozřejmostí,že ty své pošlu předem.Navíc dělám kultivaci výtěru před krytím a očkuji herpes.

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 11:22
- Nahlásit

Zuzana T Já přece vím, že ty ano, to jsem myslela obecně, ne abys to vztáhla na sebe! Ale jinak to není úplně v kraji zvykem, i když mám dojem, že se to lepší. Mě se brácha taky posmíval, že ty štěňata chystám jak vylodění v Normandii.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 11:39
- Nahlásit

Petra Bailie
Děláš dobře,čím víc prudilů,tím lépe
Kamarádku oslovil pán se zájmem o krytí a když si vyžádala PP a zdrav.cert.,tak raději nakryl jinde.Smutné je to,že tam JINDE ke krytí svolí....

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 12:10
- Nahlásit

Možná by českému chovu trochu té německé preciznosti prospělo.
to nepochybně, přinejmenším ta možnost vyhledat informace!

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 12:28
- Nahlásit

Ketrin1
No ty informace u některých chovatelů dohledáte už i v ČR.Já měla např. dost velké problémy dohledat informace o PP Lexy a to zdaleka nevím dost.
Nejdále jsou v evidencích bezesporu ve Scandinávii.

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 12:49
- Nahlásit

Zuzana T
Nakonec je to stejně o lidech a jejich přístupu. Na české databázi se pracuje, ale jak se bude dařit plnit ji daty je druhá věc. Třeba v roce 2010 se narodilo 1200 štěňat LR, vyhodnocené klouby pod RK má 5,7 % z nich. Hádám zhruba stejně pod KCHLS, ale ti to nezveřejňují. Jakých chovatelsky použitelných dat se z toho chcete dobrat? Navíc ty špatné výsledky si hodně majitelů nenechá zapsat, takže se o tom ani nikdo nedozví.

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 12:53
- Nahlásit

ty informace u některých chovatelů dohledáte už i v ČR
právě že jen u některých a některé.
ty špatné výsledky si hodně majitelů nenechá zapsat, takže se o tom ani nikdo nedozví.
Typickým příkladem je Deckerova databáze na webu, ze které to vypadá, že je situace přímo skvělá

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 12:59 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Petra Bailie
Oba kluby by měly v rámci zastřešující organizace usilovat o povinné zveřejňování ze strany hodnotitelů a rtg.veterinářů .
Ketrin1
Souhlasím,databáze Dr.Deckera je směšná! Špatné výsledky tam má jen ten,kdo se nepostará....

Petra Bailie
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 13:06
- Nahlásit

Zuzana T
No, ono to povinné je, rtg veterinář správně nesmí snímek komentovat, jen odeslat hodnotiteli, ale realita je jiná a dělají to i vyhodnocovatelé, všichni, ne jen Decker. Jenže je to mezi čtyřma očima, takže si můžeš jít stěžovat třeba na hlavní nádraží.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 13:32
- Nahlásit

Petra Bailie
Nemůžu soudit nikdo z mých odchovů ani já jsme nesmlouvali.Ale nedělám si iluze.Proto mě např. mrzí,když pes z ČR s 1/1 nebo 2/1 kyčlemi,ale jinak ze zrentgenovaného vrhu se prakticky do chovu nedostane,ale import s 0-1 DKK ,u kterého nejsou známy výsledky sourozenců a mnohdy ani jeho potomků kryje často.
Já si výsledky dělám sama pro sebe a pro mé čisté svědomí a většina chovatelů,kterých si vážím to dělá také..

Ewka
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 13:46
- Nahlásit

Já vím, že ten, kdo snímky dělá, je nesmí komentovat, ale já jsem na jednu stranu ráda, že se dozvím hned, zda je to špatné anebo to vypadá jako zdravé nohy, ale pak je problém, že když to jsou opravdu špatné nohy, většina lidí to už ani neposílá na vyhodnocení a myslím, že často i z finančních důvodů, protože tím prostě ušetří peníze.

romcca
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 17:21
- Nahlásit

Zdravím, celkové výsledky z nedělních PZ Úholičky jsou zde: http://www.chessie.cz/clanky/novinky-2011/vysledky -kpz-9.10.2011-uholicky.html

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 17:25
- Nahlásit

romcca
Dík
Teda koukám,rozhodčí Jindra, Radka,to jsem ani nevěděla,že už holky rozhodcujou, nějak si je coby přísné paní rozhodčí neumím ani představit

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 17:38
- Nahlásit

jana33
Jindru - tak to já jo - já z ní mám bobky i na Platošáku.

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 17:44
- Nahlásit

Zuzana T
Z Jindry? To už mi drsnější přijde Radka,zvlášť když má kousací den jednou se utrhla na Samouše a musela to pak asi čtvrt roku žehlit než jí náš pan starosta vzal zas na milost

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 17:48
- Nahlásit

jana33
Z Radkou jsem nikdy necvičila a na Platošáku jednou posuzovala vodu a ok.Jindra na mě vždycky pozná,že psa nervuju a kazím mu to.Já se snažím,ale stejně to většinou před ní zvořu.Ale její a Evy rady jsou neocenitelné.

jana33
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 18:02
- Nahlásit

Zuzana T
Tak my vždycky cvičili s Jindrou nebo Radkou,takže to byly takové naše dvorní cvičitelky. S Evčou snad jen jednou dvakrát, vždycky jsme právě říkali,že Evča je taková hodná milá přesně na ty elegantní jemný zlaťáčky (podoba nikoli náhodná) a Radka s Jindrou na ty naše bláznivý labradoří torpéda

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 11 Říj 2011 18:09
- Nahlásit

jana33
JJ,ale co vím,tak šílený torpéda má Radka doma v podobě GR .

<< 1 ... 486 . 487 . 488 . 489 . 490 . 491 . 492 . 493 . 494 . 495 . 496 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání