| Autor |
Zpráva |
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2011 11:13
- Nahlásit
bilksa
Tedy šikovnější nevěstu si Deaneček ani přát nemohl,jen aby taky neležel vedle ní,jako trofej...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2011 11:57
- Nahlásit
Vlasta
No a to patří mezi ty menší.
Zuzana T
Myslím, že mohl. Hlavně doufejme, aby si ho Charlottka nepověsila o lovecké místnosti na zeď.
Ne, doufejme, že to zmákneme.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2011 12:55
- Nahlásit
Vlasta
Ja si myslim, ze to je v pohode pro ty psy lehce si zatrenovat den pred WT - prece se tam nebudou honit za damikama cely den;) Zaroven Barbara je prijemna zenska.
Jinak my ten trenink neplanovali, Wolfgang nam to sam nabidl, jestli chceme. Vzhledem k tomu, ze mame na letosek zase dost akci, tak jsme se domluvili, ze dame co nejdriv uzaverku (aspon mesic predem), abychom jim dali vedet, jestli je o to dostatecny zajem nebo ne (musi byt min. 7 psu pro kazdeho z nich, max. 12). Co se tyce ceny, tak je to cca polovina toho, co se jim plati v Rakousku. Toz asi tak no
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2011 13:31
- Nahlásit
bilksa
Bombaaa, kunu jsme teda zatím neulovili.
Včera se u nás sčítala zvěř a Karel se domluvil s hospodářem,že na jednom kopečku se pokusí obnovit chov divokejch králíků.Je to sice na dlouho,ale především se tam budou muset vystřílet lišky,tak budou mít psiska o zábavu postaráno. A taky kočky - prý když se o to pokoušeli naposled, seběhli se tam všechny divoky kočky z okolí a králíci neměli šanci tak jsem na to zvědavá
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2011 13:47
- Nahlásit
Fresh nazdáár - jsem tušila že Tě přilákám po delší době svojí zmínkou. Tedy neber to jako kritiku, sama nesnáším ty co nedělají nic a potom jenom kritizují - ale já na to právě nemám zase tak aktivního psa, běžně před WT a obecně zkouškama má den domácí klid a nejdeme ani vylítat na louku, aby měl energii na práci tož to víš golden a ještě výstavní ( no po Brnu je to taky k diskuzi ) takže by mi více vyhovovalo kdybych šla v pátek na tréning a startovala až v neděli - ale jdu hned v sobotu a nevím, nemám to vyzkoušené, ale tuším, že potom bude v sobotu Greeny jako dost neochotný předvádět slušné výkony - tak to myslím... jo a bude tam překlad???? Na tréninku myslím...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2011 14:15
- Nahlásit
jana33
My jich máme zatím tři. Holky je zahlásí samy při procházce v hromadě klacků, tak si přehážeme hromadu v rámci zvýšení fyzičky. Taky už se nám párkát stalo, že jsme si přeházeli hromadu a tam jen ježek...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2011 17:16
- Nahlásit
bilksa
Samouš jednou našel kunu na honu,přes koryto potoka byl padlej strom a v něm dutina a Samouš se nemohl odtrhnot,tak kamarád říkal,že tam bývá kuna,ale nebyl čas jí vykuřovat Samoušek byl tedy dost zklamanej,ale protože se vedle střelil zajíc,kterýho si mohl donýst,tak to nakonec akceptoval
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2011 17:28
- Nahlásit
Vlasta
Tak ja nemam moc casu, takze to tu obcas ctu, ale vyjadruju se k tomu, k cemu mam co rict nebo co me zajima;)
Ja myslim, ze kdyz se v patek vychrni a celou sobotu dopoledne bude mit volno, ze si odpocine az az...ale ty znas sveho psa nejlepe;) Preklad samozrejme bude.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2011 18:02
- Nahlásit
Fresh JJ,já to ještě promyslím, láká mě ta paní protože dělá s goldenama i když asi s trialovýma, ale moc nevěřím Greenovi že bude makat dva dny po sobě tož to nějak musím probrat sama se sebou.
|
Fresh
Člen |
# Zasláno: 20 Úno 2011 18:11
- Nahlásit
Vlasta
Ono je jedno, jestli s trialovyma nebo show, ty metody k nacviku ruznych veci jsou stejne, jen se jde pomaleji (a vysvetluje dukladneji) nebo rychleji - a neni to vzdy nutne tak, ze by show pes musel byt v chapani pomalejsi a trial rychlejsi;) Je jeden cil a spousta cest...a dobry trener je zna;)
Tak uvidis, ale ja si myslim, ze by to nemel byt u psa problem, resp. mel by si na to zvyknout.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 08:23
- Nahlásit
Dobré ráno! Dneska u nás bylo -12°C - to je ale hnus. V rámci přípravy na jaro jsem objednala antiparazitární obojky - třeba to jaro přivolám, ach jo..
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 08:46
- Nahlásit
Vlasta
já to mám také v plánu objednat.Upřimně jsem raději,že je minus 9 °C ,než sobotní bahno při oblevě.I když včera bylo také hodně pod nulou a Lexynka se v Klánovicích vyráchala ve stojaté bahnité vodě v jednou z rybníčků - byly tam kačenky....Doma musela do šamponu.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 08:51
- Nahlásit
Zuzana T
Jo to jo u nás tedy mrzlo celý víkend, takže jsem psy vůbec neumazala i když jsme byli na louce a v neděli na cvičáku. Ale když už přiletěli ptáci, tak by to jaro mohlo být... jsem na internetu přečetla, že oni přilétakí podle délky dne a ne podle počasí - to mě tedy zklamalo... ráno je slyším zpívat.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 11:38
- Nahlásit
Souhlasím se Zuzko a mráz vítám,to bahno je úděsný.
Já mám v plánu letos vyzkoušet jiný spoty, balení pro koně,vyjde to o dost laciněji,tak doufám,že to bude fungovat,loni si to lidi chválili
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 11:52
- Nahlásit
Jasně, mrazík se sluníčkem je bezva akorát si to teď moc neužiju, u nás vypukla přestavba podkroví - dnes jsem doma a snažím se to nějak logisticky zajistit půlka baráku vystěhovaná do druhé půlky a všude se prohánějí řemeslníci ale snad to bude brzo hotové. Mimoto jsem se v sobotu opařila a vrazila si pod nehet úlomek skořápky z vejce Jani co to Fanči kulhání?
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 11:56
- Nahlásit
Ketrin1
Hele já nevím,už to neumím posoudit. Týden jsem jí dávala Metacam, v úterý ráno měla poslední dávku,byla v pohodě a pak se mi v sobotu odpoledne zdálo,že zas pajdá. Ale večer ne a od tý doby taky ne,tak fakt nevím,jestli jí už moc nepozoruju a nemám halucinace. KAždopádně dneska kromě procházky jí chci vytáhnout i na lehký cvičení,tak uvidím
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 12:39
- Nahlásit
jana33
tak nám ten spot příští rok doporučíš a nebo nebo ne jo??? Já jsem objednala jako vždy Scalibor - nesmrdí a funguje, tak jdu do něho...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 12:49
- Nahlásit
Vlasta
Scalibor jsme taky léta spokojeně používali,jenže Fanča nejraději hraje hru,komu ukousnu dřív krk,takže obojky nehrozí. Loni jsem dávala Advanitix,spokojenost stoprocentní,ale leze to děsně do peněz. Tohle je spot od Biovety, mají normální balení (a normální ceny) pro psy,ale pak dělají ten samej ještě v balení pro koně,25 ml, stojí přes pět stovek a vyšel by pro smečku na dvě aplikace a ještě by na jednoho zbylo na další. Ty psí si lidi chválili,že fungujou
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 12:50
- Nahlásit
Vlasta
já také...
vzhledek k tomu,že jsou od jara prakticky denně holky v Botiči nebo o víkendu ve velké vodě,tak je mi spot na ... tedy k ničemu a musela bych je aplikovat daleko častěji.Navíc Cathy skoro po všech vypadaly chlupy v místě aplikace.
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 12:53
- Nahlásit
Hezké odpoledne!
U nás ráno minus 15°. Jsem za to ale vděčná - opět tu máme sestřenky psy, tak bychom měli dvůr celý rozdupaný a o špinavých psech ani nemluvě. Sprchovat pět velkých psů je šílenost.
jana33
Taky čekám na doporučení.
Vlasta
Já jdu taky do Scaliboru, snad bude ještě čas.
Jinak jsem rozeslala žádosti asi do 25 škol a 10 se mi ještě neozvali, ze zbylých napsali, že namají místo. Já snad fakt budu bez práce...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 14:10
- Nahlásit
Zuzana T
Se spotama se můžou normálně koupat a účine se tím nesnižuje. Jen nesmí do vody 48 hodiny po aplikaci
bilksa
Neboj,ono se něco vyvrbí.
Btw na zoraná pole dostatečně zmrzlo není,takže mám obavu,že nás za chvíli budou zemědělci žalovat za náhradu škody,protože psiska nosí denně asi tak deset procent veškeré ornice z okresu
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 14:40
- Nahlásit
jana33
joo, tak to jste Vy !! Zrovna dneska to psali na internetu jak se snižuje úrodnost půdy a že je ornice splachována vodou - houby vodou - oni vás ještě neviděli...
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 14:42
- Nahlásit
jana33
no jo,ale labíček má krátkou srst víš.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 14:45 - Změnil/a: jana33
- Nahlásit
Zuzana T
Ale ten spot nezůstává v srsti. Nevím,ale tenhle problém nemají ani psi s dlouhosrstými plemeny,co dávají spoty. Každopádně já bych taky radši koupila obojek,ale u nás to nejde. Btw nemají pak zlaťáci vidět místo po obojku v srsti? U nás na tom místě začali Samoušovi růst poléhavě chlupy a rok po sundání obojku to bylo ještě vidět
Vlasta
ted jsi na to kápla,ale psst,radši to nikde neříkej
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 14:55
- Nahlásit
jana33
no že jsi to Ty.... dobře!
Hele ale mě taky ten spot působil tak 14 dní a potom byl starý pes samé klíště - taky jsem to vzdala... a to jsem ho ani tak moc nekoupala. Ale už nevím jaký jsem měla - používala jsem ho už dávno...
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 14:58
- Nahlásit
Vlasta
Tak ono záleží na psovi a taky na oblasti. Některým psům zase nefunguje Scalibor, tak se to stejně musí zkusit.
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 18:42
- Nahlásit
jana33, Vlasta, Zuzana T,
Já od samého začátku používám spoty. Také jsem používala Advantix, ale jak píše Jana, leze to do peněz. Tak jsem dostala nabídku od chovatelky na Top Spot on Stronger, má cenu od vetíka - 50Kč za pipetu. Tak jsem je loni zkusila a super. Aplikace vydrží avizované 2 měsíce i při nadměrném koupání - pejsani jsou denně v bazénu. Takže u toho zůstávám i letos. Jinak proč spot - mám ráda "nahaté" psy.
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 18:51
- Nahlásit
Tak už vím,co mi Fandule předvede na příštích zkouškách. Při dohledávce mi přinesla nejen spárky,ale i kus starý zaječí kožky a hlavně,obrovský kančí hovno. A to ještě s výrazem - to je macek,to jsem se vyšvihla,co
Ale jinak byla moc šikovná,zvlášť na to,jak jsme dlouho nebyly cvičit. Dokonce si sama od sebe začala předsedávat,i když jsem jí to nikdy neučila
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 18:53
- Nahlásit
EvkaS
to je ono, na labroše to tuším chce tři pipety,ne? Oni právě prodávaj to dávkování pro koně a to vyjde ještě levnějc.
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2011 18:56
- Nahlásit
jana33
Tak to balení pro koně bohužel nemám, ale zeptám se na to. A na labíka dávám 3 pipety a na holky po dvou.
Jinak dneska jsme se byli opět podívat na jeden pozemek, nebyl špatný, ale chtějí za něj moc penízků. Ach jo, já se snad nového domečku nedočkám...
|