Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Chov psů, chovatelství / !Retrievři!
<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 705 . 706 . >>
Autor Zpráva
Vlasta
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 13:17
- Nahlásit

Zuzana T
To je krásný - v takové konkurenci se ani ty dva mlaďoši neztratili co?

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 13:24
- Nahlásit

Vlasta
JJ,vzbudili oba velkou pozornost a Verča je skvěle předvádí - no jo,kdo umí.
Jak vypadá Mydlíčkova srst - už je to na modeling nebo ještě necháme roští?

Vlasta
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 13:28 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit

Zuzana T
Já jsem zrovna nedávno prohlížela Mydlíkovo fotky z mládí a myslím, že on nikdy ani žádnou srst neměl - krmím Biotinem(čistým) ale na těch plecích jak jsi říkala že to má vypadaný, tak nemá - ona tam srst - dlouhá - ani snad nikdy nebyla.... ale můžeme přijet na zkouknutí a eventuálně přípravu - jak budeš chtít. Furminátor mám na poličce, ale při česání normálním dvouřadým hráblem to z něho stejně líná jako hrom, jemu by snad pomohl jedině pobyt venku místo u mě v posteli, aby mu ta srst vyrostla - on i ocásek má jako ošuntělé košťátko...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 13:38
- Nahlásit

Vlasta
Jo to je fakt,do postele srst až tak nepotřebuje.
Tak to necháme na leden najednou.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 13:44 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit

Vlasta
hele ty máš tyhle holinky ?
http://www.petex.cz/myslivecke-obleceni/mysliveck a-obuv/lovecke-holinky---n-48-033.html

Vlasta
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 14:50 - Změnil/a: Vlasta
- Nahlásit

Zuzana T
já to nemůžu otevřít jak jsi to sem dala ale mám podle názvu:
Lovecká holinka Champion Vulkán 788295 - je tam něco o francouzkých designerech nebo co v tom textu...
Měla jsem problém aby mi sehnali 39 velikost, ale nakonec v poho a jsem max.spokojená, protože neměli velikost, tak jsem si 2x nechala poslat jiné a ty byly fakt hnusné a těžké a neseděli - tyto jsou dobré. Na těch stránkách je kontakt na paní Svobodovou - z tou jsem telefonovala a vymáhala co jsem chtěla. Oni sice píšou že do chladného počasí, ale třeba dneska bych v nich tedy nešla. Měla jsem je 2x na Kono a dobrý, nohy mě nebolely, nevyzouvají se a tak. Jediné co je na nich "divné" je nápis Vulkán - mají ho v kolečku vepředu - tož ve starších ročnících to evokuje jistou jinou potřebu než holínky a jak jsem se dívala na honě, tak všichni měli hodně podobné, ale všichni měli ten nápis jiný

Marie Šustová
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 15:05
- Nahlásit

Všechny zdravíme, máme na stránkách nové fotky čérnochů

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 15:14
- Nahlásit

nápis Vulkán - tož ve starších ročnících to evokuje jistou jinou potřebu

Vlasta
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 15:30
- Nahlásit

Ketrin1
se nesměj - ty mladí vůbec nevědí vo co gou - asi už se používají jiné značky - to zase nevím já

bilksa
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 16:22
- Nahlásit

Vlasta
Jo, na srst je nejlepší pobyt venku. Na Charlotte je hned znát kdy je víc doma a kdy venku. Ale nožka zarůstá ukrutně pomalu...

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 16:54
- Nahlásit

Vlasta

No myslela jsem si,že v nich bude zima.

Zuzana T
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 17:06
- Nahlásit

Vlasta
máš mailík.Díky.

Vlasta
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 18:35
- Nahlásit

Zuzana T máš odpověď

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 19:06
- Nahlásit

Ketrin1
To je krása,tam by se možná i F chytla. Dneska mi zcela vážně oznámil Karel,ať jí vymyslím nějakej krmnej program,že už zase zhubla dneska si blbka v trysku na sněhu zvrtla nohu a teď pajdá
Jinak já peču,takže na netu jsem výjimečně. Vlastě jsem gratulovala, flatí mimča jsou krásný a Míro,to není půlroční štěně,ale obr.
Jinak v sobotu máme asi nejnáročnější naháňku, tři leče-tři kopce a v tom sněhu to teda bude sado maso

Ketrin1
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 19:19
- Nahlásit

Vlasta
se nesměj mě to fakt pobavilo a jak to že nevíš, vždyť máš syny??! jana33 To doufám, že pečeš. Nás dnes navštívil kamarád-hospodář a chtěl nás s Borgem na prasata, mají málo psů, šla bych ráda, ale nejdu, jsem srab jen za poslední měsíc tu byli dva psi dost vážně porvaní od prasat-z toho jeden LR, nechci aby byl Borgo třetí

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 19:25
- Nahlásit

Ketrin1
Tak já se furt uklidňuju,že naši LR nechodí do kontaktu. A hlavně,zatím jediný potrhání se neodehrálo na honu,ale na houbách,takže když se to má stát,tak se to asi stane. Btw divočáci už chodí skoro do vesnice,jak se setmí,tak je slyšíme za humnama

Vlasta
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 19:55
- Nahlásit

Ketrin1 mám, ale oni se nějak nesvěřují a po kapsách jsem nic nenašla - tož fakt nevím
Kolega z práce mi vyprávěl, jak před 14 dny na honu na prasatech jeden myslivec druhému zastřelil jezevčíka, ještě prý hlásiče, pes běžel z rákosí, hlásil jak o život a oni ho trefili - takže si říkám, zlaté Konopiště, to tady bych snad na hon nešla. Když jdou na drobnou zvěř tak mají za celý den 3 králíky a 4 bažanty a ještě se jim tam porvou vlastní psi - tož do toho nejdu.

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 20:03
- Nahlásit

Vlasta
Ale to je kouzlo obyč honů,že nikdy nevíš,co se střelí,někdy to vyjde a výřad je hezkej,někdy se nestřelí třeba vůbec nic.
To by mě zajímalo,jak toho rádoby myslivce,co zastřelil psa,vyřešili. To musel být totální idiot

bilksa
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 20:23
- Nahlásit

jana33
Souhlasím, teď jsme místo naháňky měli procházku, ale bylo to nádherný. Prasata nebyla, ale zato jsme vyděli dančí.

Jinak co se týče toho, že někdo zastřelí psa na honu, tak je to fakt idot a navíc jde o organizaci, u nás je fakt přísná organizace, žádný bordel, ale bezpečnost teda je. Včetně toho, že se při každém nástupu zdůrazňuje bezpečnost loveckých psů.

U nás se také stalo, že prasata potrhala psa, ale zatím to bylo jen při dosledu postřeleného prasete a ještě nezodpovědný majitel, který pustil psy do kukuřice. Tam nemají šanci.

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 20:29
- Nahlásit

bilksa
Jj vidíme to stejně, bažantnice to je takovej supermarket, pes si zanosí,ale myslím,že obyčejný hony mají větší kouzlo. My tomu říkáme ozbrojený procházky,když je malej výřad
Já si taky nedovedu představit,že by tady někdo zastřelil psa,bezpečnost se hodně řeší a to,že střílím,až když 100% vím,na co,je základ a to chodíme do několika honiteb a sdružení, tady spíš hrozí mezi lečema totální zmordování psa buřtama a svačinkama

Vlasta
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 20:30
- Nahlásit

jana33 se zeptám, brácha kolegy je tam hospodář a zrovna na tom honu nebyl, prý to ihned ukončili, ale jak to bylo dál už nevím.
bilksa a jak se to postřelení prase vyžene z kukuřice? Já to nevím. Jednou na Konopišti volali, že zprava jde prase - naštěstí jsem byla dost daleko, že jsem ho ani nezahlídla - asi bych měla strach.

bilksa
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 20:47
- Nahlásit

Vlasta
Nevyhání se, počká se, až zhasne. Když se právě vyžene, tak jde daleko a pokud je ještě navíc raněný, tak útočí a psi nemají v kukuřici šanci utéct.

jana33
Já bažantnice nazavrhuju, pro psa je to skvělý, hrozně ráda bych se vydala na Konopiště, ale když si mám vybrat, půjdu radši na opravdový hon, kde se nic nestřelí, ale je to hrozně ovlivněný, jaká parta lidí ve sdružení je. Navíc, co si budeme povídat, ženská mezi myslivcema se má jak v bavlnce.

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 21:05
- Nahlásit

bilksa
Já taky bažantnice vůbec nezavrhuju, jak říkám,pes si zanosí,takže je jak v sedmým nebi,ale celodenní hon ve volný přírodě je prostě super, psiska lítaj,když je klika,tak mají i šanci dohledat a přinést, člověk jde, vnímá to všechno okolo, celej den prokecá o myslivosti a o psech, vidí zvěř, i když třeba zrovna ne tu,co se střílí, občas si při plazení do kopců a trnkama zanadává jak špaček,ale o to víc je spokojenej,že to došel prostě tohle na tom miluju, a když u toho dobře makaj psiska,není nic hezčího mě se stejně nejvíc líbí,když se jde na naháňce v lese,někde začne hlásit pes a všechna ostatní psiska do těch míst letěj - jak říkaj myslivci "jdou si pomoct"

bilksa
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 21:09
- Nahlásit

jana33
Jo, to mám taky ráda, ten adrenalin, to je paráda.
Charlottka mě potěšila teď na naháňce makala jak šroub, fakt paráda.

Kamarád má na psovi GPS, tak jsme sledovali, kolik psi naběhají a za 4 leče naběhali 32km, to se fakt nezdá.

A málem jsme doma měli nového člena smečky - máme s taťkou sen - fenku bavorského barváře a po jednom myslivci doma zbylo 7 měsíční štěně a shánějí někoho, kdo s ním bude pracovat, bohužel je to pejsek. Být to fenka, už je u nás doma.

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 21:18
- Nahlásit

bilksa
Tak to u nás bych řekla,naběhají ještě o dost víc, lidi nachodí mezi dvaceti a třiceti kilometry, takže psiska budou podle mě minimálně na čtyřiceti.
Já jsem teď zvědavá na tu sobotu,je tu hodně sněhu,psiska dostanou do těla. Ale je to krása,když makaj. Na poslední naháńce se mě nějakej pán ptal,kolik je Samouškovi a nechtěl věřit,že mu táhne na osmej,prej si podle energie tipoval na tříletýho psa
No hele na barváře to tu GPS fakt chce to je jak teriér

bilksa
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 21:27
- Nahlásit

jana33
Já co znám bavorský barváře, tak všichni jsou poslušní a drží se v normálním dosahu vůdce. Přece jenom to nejsou honiči. Ale jsou fakt krááááááásní!!!

jana33
Člen
# Zasláno: 30 Lis 2010 21:53
- Nahlásit

bilksa
Tak já obecně,co jsem viděla na naháňkách barváře,tak po teplý stopě chodili jak honiči. Ale krásný jsou,o tom žádná. I když mě se líbí psů

Vlasta
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2010 07:25
- Nahlásit

bilksa
jana33
Vy jste to tady večra odborně rozjely - hele a když se čeká až zhasne v té kukuřice, tak jak se pozná že už jako je zhaslé??? Možná se ptám blbě, ale to se jako někdo jde podívat - bych se zbláznila strachy, že na mě zaútočí.

bilksa
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2010 09:28 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit

Vlasta
Většinou se prase střelí v noci a do rána by mělo být zhaslé. Samozřejmě je na každém, kdo vezme psa a jde dohledávat, jak se zachová.

Pokud dohledávám se Charlotte v noci, tak zásadně na řemeni, ráno, když to není v kukuřici, tak ji pustím. Do kukuřice ráno zase na řemeni a s tím, že jdou s námi střelci. Vždycky je to risk. Ale většinou se do kukuřice berou menší psy.

Jinak u nás jak na sibiři - šílený mráz, strašný vichr. Cesta šílená - totálně zafoukaná.

choco
Člen
# Zasláno: 1 Pro 2010 09:46
- Nahlásit

bilksa
Tak my jsme s Andym byli akorát na kachnách - rozhodla jsem se ,že na drobnou to prostě nedáme,vzhledem k tomu,že tam toho pes fakt nalítá až moc, tak by to na ty jeho haksny prostě nebylo....a na naháňky nás tatík ani nece právě kvůli velikosti hafa...a já bych ani po těch historkách na tohle nešla,bych se posejřila strachy ;)

<< 1 ... 279 . 280 . 281 . 282 . 283 . 284 . 285 . 286 . 287 . 288 . 289 ... 705 . 706 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání