| Autor |
Zpráva |
Mira A
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 16:46
- Nahlásit
Mám malou aktulku na stránkách
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 16:53
- Nahlásit
EvkaS
Krém? To mě ještě nenapadlo. Krmila jsem Acanou, kvůli druhému pejskovi jsme letos přešli na vegetarian Bosch+syrové maso plus mají v misce volně granule Sportmix, které si dopřává hlavně Žufrik.
Problémy s drápkami už měl vloni, ale ne takové
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 17:07
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
A u vetíka jste s tím asi nebyli?
No mám ohlas na jeden krém, který prý pomáhá drápkům při třepení a při delších pochodech. Je od firmy Topvet a jmenuje se to "balzám na drápky". Má regenerační a ochranný účinek. Sama jsem ho nevyzkoušela, ale znám 2 lidi, kteří ho používají a spokojenost.
Jen se naskýtá otázka, zda to není nějaká dietní chyba, zda pejsanovi něco nechybí ve výživě.
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 17:11
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
Jo a ještě jsem někde u nějakého vetíka v poradně četla, že je dobré přidávat omega 3 a 6 na zpevnění drápků, nebo pupalkový olej. A konkrétně radí přípravky - Aptus Eforion, či Dermanorm. Případně pak vyšetření u vetíka, zda se nejedná o nějaký dermatologický problém, který má vliv i na drápky.
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 17:20
- Nahlásit
EvkaS
Veterinář řekl "nasadit klid, než dorostou". Což sice má pravdu, ale není to podle mne řešení. Mně příjde, že na zadních snad nerostou No vždyť ZuzkaT při stříhání vždycky říká, že je to jedinej retrívr, kterýmu nemusí stříhat drápky
Raději se ptám, jaké má kdo s čím zkušenosti a zkusím další kombinace
Si také myslím, že mu něco chybí, aby je měl odolnější!
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 17:28
- Nahlásit
Mira A Míro koukla jsem na aktulku - štěnda jeli jak staří mazáci co?? Jak to že nevyskákali z kufru a nechali se vyfotit??? Moc pěkný fotky!
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 17:39 - Změnil/a: bilksa
- Nahlásit
Tak když jsme u těch psích oznámeních - taky jsme takový měli:
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 17:53
- Nahlásit
Vlasta
No nechali, ono to bylo tak, že Blanka otevřela kufr, já čekal s fotákem, pak rychle cvak cvak a pak rychle chytat ty co se rozhodli skákat, takže to byla taková rychlá akce.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 17:55
- Nahlásit
bilksa
Taky pěkný...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 18:35
- Nahlásit
Mira A ale vypadají jakoby tam dobrovolně leželi a byli úúúúplně hodní
|
EvkaS
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 19:38
- Nahlásit
bilksa
Áaaaa, dálší inspirace. Je to moc pěkné! Takhle to dapadá, když se berou pejskaři.
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 19:48
- Nahlásit
Vlasta
No právě, jenom tak vypadají...
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 20:15
- Nahlásit
EvkaS
No jo, všichni se bavili. Byli jsme znechucení klasikama, tak jsme si ho navrhli sami
Mira A
Jsou rozkošní!!
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 20:58 - Změnil/a: Ketrin1
- Nahlásit
Ančí a Žufrik
Myslím, že mu něco musí chybět - to není normální. Co udělat rozbor krve? - stav kůže a srsti, potažmo i drápů, je obrazem celkového zdraví. Aspoň jsem o tom přesvědčená... když jsem přešla z granulí na maso, psům časem zmizely a zarostly otlaky, Borgo měl sklon k hotspotu - to už se pak také nikdy nevrátilo, atd. Teď na té Korsice jsme šli v podstatě pořád po kamení a nic nemažu ani botičky nemá.
btw.přihlásila jsem se na Jizerskohorský dogtrekking (jen 40 km), jsem zvědavá jaké to bude
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 21:28 - Změnil/a: Zuzana T
- Nahlásit
Ketrin1
No já nevím,nezdály se mi Žufrikovy drápky o moc měkčí,než našich čubin.Ale on je takový " chodec-běžec" ,že nemá téměř žádné chloupky v meziprstí a drápy úplně ubroušené.Goldeni mají podle mně měkké drápy na to,že to jsou pracovní psi.Takový shar-pei,co doma leží na gaučíku a když sprchne,tak nechce ven, má proti GR drápy jako křemen.Když goldenům stříhám drápy,tak se nezřídka kdy stane,že se drápek štípne,místo aby se čistě ukrojil.
|
Ketrin1
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 21:33
- Nahlásit
nemá téměř žádné chloupky v meziprstí a drápy úplně ubroušené To Borgo taky... vlastně stříhám drápy jen v zimě, když je sníh, to si je neobrousí.
Myslíš, že mají měkčí drápy než LR?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 21:53
- Nahlásit
Ketrin1
to nevím,zatím mi žádný labrador nepřišel na stříhání
|
Ančí a Žufrik
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 22:22
- Nahlásit
No ale na předních to tak razantní není, takže si myslím, že to naše chození na to vliv má. Vyzkoušíme pár dalších vitamínů, a uvidíme. Pak zmermomocníme veterináře, že takhle by to nešlo
|
jana33
Člen |
# Zasláno: 26 Čec 2010 22:26
- Nahlásit
Já myslím,že to je hodně o vrozených dispozicích. Je to jak u lidí,někdo má nehty jako křemen,někdo se může dopovat čímkoli a budou se mu furt lámat.Jinak co mám vypozorováno,tak na drápy funguje i kloubní výživa
|
bilksa
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 09:46
- Nahlásit
Dobré dopoledne!
Tak jsem si včera k večeři dala pečené brambory s česnekem a chytil mě žlučník... Fakt super. Na procházku s holkama jsem poslala Michala a já se léčím piškotama a hořkým čajem.
Jinak včera taťka jel s traktorem zakrmit prasatům do lesa, tak vzal s sebou holky. Charlotte, ta můra, dvakrát zdrhla. Přišla si pak rovnou domů a úplně z jiný strany. Jak chytne čerstvou stopu, to je neuvěřitelný, co se s ní děje.
|
Petra Bailie
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 11:16
- Nahlásit
Což zkusit přidat biotin a zinek? Když jsem si počítala obsah minerálií v domácí stravě, vycházelo mi zinku nedostatek, takže ho radši přidávám.
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 11:27
- Nahlásit
bilksa
taková mladá a trpíš na žlučník?? Tak ať se vyléčíš na dovču
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 11:54
- Nahlásit
Petra Bailie
Čau Petruš,tak co favorit,ještě je doma a nezůstane náhodou???
jinak hlásím,že mám PP doma,s pí.Dvořákouvou jsme hoďku dávaly dohromady 8 7 PP stanic z BM a Antošíků BA. ,hlavně byla makačka nesplést čipy...
Míro v 11,20 hod podáno na poště a posláno doporučene.
Teď si dám kafe a půjdu uklidit balkón,na kterém ráno miminka rozcupovala celou roli kuchňských utěrek,vypadáto tam ja po sněhové vánici.Zase se nějak záhadněš dostala z parapetu k nim na zem !???
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 11:58 - Změnil/a: Mira A
- Nahlásit
Zuzana T
Jsi moc hodná díky! Snad se ti budu moc nějak revanšovat.
Hele a tu roli papíru na balkoně nemohl shodit poryv větru?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 12:05
- Nahlásit
Mira A
Možná škodolibý duch
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 12:12
- Nahlásit
Zuzana T
tak to je určo nějaké štěňátko moc šikovné ne?
|
Zuzana T
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 12:17
- Nahlásit
Vlasta
našlo by se jich hnedle několik...
|
Vlasta
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 12:21
- Nahlásit
Zuzana T
no ale zase mají chuť k práci ne, bobánci??? Až bude prázdný balkon tak určo budeš vzpomínat.
|
Eda
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 14:26 - Změnil/a: Eda
- Nahlásit
Ahoj všem, tady je malá ochutnávka Roxy-mimin "odvedle"
to je z minulého týdne...
dávám je sem: http://eda-hneda.rajce.idnes.cz/
|
Mira A
Člen |
# Zasláno: 27 Čec 2010 16:14