| Autor |
Zpráva |
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2013 19:25
- Nahlásit
fiffii
dneska ráno dostala 500g kuřecích krků a ještě na ní čeká hovězí směs a dršky, večer dostane vařený křídla a těstoviny, ona prostě z vetamixu křídla syrový nepozře, asi jí smrdí..
Abys ji neucpala, opatrne s tim, krky a vareny kridla... A kureci kridla fakt nevar, jestli je z vetamixu nezere, tak je nekupuj.
ale zase byla zakouslá do rohu zdi potvora a olizovala zeď, tak jsem jí dala o jednu tabletku víc vzhledem k tomu, co dělala..
Tak to muze jit klidne uz o zlozvyk, ne o deficit neceho.
Kalliope
ty bláho, páté nározky ?
Jo no, leti to, ale ona je porad spravne strelena, nikdo ji to netipuje. Stejne jak Kremylovi tech 7,5.
Ejmulkou taky furt matlala a mazlala a různě mačkala, ale někdy mi povídá, že už je toho moc,
Tak to neznam, Kremyl by se nejradsi do cloveka vcucnul, drbat i tulit vydrzi hodiny.
|
Pavka
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2013 21:18
- Nahlásit
fiffii
No jestli má tvoje fenka o něco míň, než naše a kamarádky pes má na 8 měsících o 15 kg víc tedy cca 43 kg (nebo i víc?), tak to musí být koule. Můj dospělý pes má běžně cca 48 kg a to není zrovna žádnej drobeček. Když se dostane na 50, tak je to už fakt dost. Pro posouzení posílám pár fotek.
Fifi
Tak tady jsou i poslední dva
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2013 21:21
- Nahlásit
Pavka
To jsou Zeryk se segrou nebo mlady pohromade?
Este koukej vyfotit lesbi show, to bejvaj historicky fotky.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2013 21:30
- Nahlásit
Fifi
Tak to neznam, Kremyl by se nejradsi do cloveka vcucnul, drbat i tulit vydrzi hodiny.
a tak ona je taky tulilka, ale někdy musím uznat, že už jí otravuju moc
|
Pavka
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2013 21:31
- Nahlásit
Fifi
no jasně D+D oni si rádi hrajou. No a lesbi šou už asi nestihnu. Daneta už dohárala, tak už po sobě asi hopsat nenechá
Teď to Elina zkouší na Bonušku a ona by snad i podržela. Ale to je nenechám provádět, páč by jí už neustála.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 18 Led 2013 21:36
- Nahlásit
Kalliope
ale někdy musím uznat, že už jí otravuju moc
tak tohle ja neznam, u nas VZDY presprilis otravuje Kremyl.
Pavka
o a lesbi šou už asi nestihnu. Daneta už dohárala, tak už po sobě asi hopsat nenechá
Tak skoda.
Teď to Elina zkouší na Bonušku a ona by snad i podržela.
Tak nevahej a krej? Treba este vyjimku stihnes..
|
Pavka
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2013 16:55
- Nahlásit
Fifi
Tak nevahej a krej? Treba este vyjimku stihnes..
Vždyť ona neustojí ani Elinu. By se jí rozjely nožičky a bylo by po krytí.
Zkusím udělat nějakou fotku Eliny s Danetou. Aspoň si je budu moct porovnat i vklidu. Přijde mě, že Elina je už vyšší a má už i možná větší hlavu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2013 17:14
- Nahlásit
Pavka
Tak si na schuzi nejela nakonec? Uz se perou, nevis?
Zkusím udělat nějakou fotku Eliny s Danetou.
Udelej, jsem zvedava na ten rozdil.
|
fiffii
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2013 22:52
- Nahlásit
Fifi
Já jí ty kostičky z křídel vyndala a měla jen maso a těstoviny, hodila jsem jí tam kousek brokolice a nimrala se v tom, aby na ní náhodou nenarazila, ale nakonec to sežrala... Těch krků bylo asi dost, měla trošku problém, mám pocit, že syrový jí dělá asi trochu problém, tak budu spíš vařit a dávat kvalitní granule... Asi jí to tak vyhovuje víc, když jí to střídám... Jiný kosti jí asi nejedou, kouká na ně jako co to je a jen je olizuje, asi neví jak na ně. A právě tu zeď olizuje po syrovým, když má vařený tak ne, možná je to tím, že tam toho masa je méně a tím pádem i méně fosforu a ty minerály co dostává, jí to na syrovém nevyrovná, nevím...
Pavka Jj je vyžranej, já ho naposledy viděla když mu bylo asi půl roku, ale měl o dost větší packy a celkově mohutnější kostru, ale i tak.. No určitě to není nic zdravého.. Ty máš pejsky hezký
To je za trest jí nesmět pustit se vylítat, kdyby jste viděly co na tom vodítku dělá , kdyby mohla tak se mi vyvlíkne a zdrhne, je jak potrhlá a nemůžu s ní ani škubnout aby mě netahala, bojím se o ty nožičky.. Vstává už o dost líp, ale trochu kulhá na přední, ale to se snad taky srovná... Rtg předků jsme nedělali tak snad tam nic nebude..
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 19 Led 2013 23:12
- Nahlásit
fiffii
Těch krků bylo asi dost, měla trošku problém, mám pocit, že syrový jí dělá asi trochu problém, tak budu spíš vařit a dávat kvalitní granule.
No tak me by se cuba po pul kile cistych krku taky skorem ucpala. To nemuzes ji valit takhle ve velkym, stacilo by prihodit krk ci dva do jinyho masa (drzstky, mlety), druhy den dat skelet kureci, treti den bez kosti neco, atd... Nafutrovat pul kila krku, ktery navic vetsinou psiska polykaji - se nedivim, ze mela problem. Zkus vic uvazovat o ty skladbe krmeni, syrovy, tak nejak selsky.
Jestli ji varis kridla a obiras, tak tam ma zase cisty maso, vysledek nula prd, co se vapniku tyka. Mi tak nejak vychazi, ze krmis grancle teda a k tomu vetsinou maso cisty, to neni divu, ze ma pomer rozhazenej. No nic, info na netu je fura, jak vybalancovat stravu optimalne.
To je za trest jí nesmět pustit se vylítat, kdyby jste viděly co na tom vodítku dělá
Umim si to predstavit, nebozka fena mela 4 operace s hnatama a vzdycky mesic striktni rezim voditko, vycurat a tot vse. Taky sme byli na nervy vsichni, jak se ji ulevilo, ona i my. Tak vydrzte.
|
fiffii
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 14:13
- Nahlásit
Fifi to jsem dělala celou dobu před tím, než jsem zjistila, že je odvápěná, dostávala cca 200-300g kostí na den a bylo to ok s bobkama, ale ne s vápníkem, měla ho prostě málo... V knížce od Novosadové se píše, že by měla mít 900g masa a 540g masových kostí.. Asi na to kašlu, páč z toho mám jen nervy a okousanou zeď, u granclí a vařenýho to nedělá...
|
Pavka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 16:39
- Nahlásit
fiffii
Já teda nejsem nějakej odborník na Barf, ale jestli si nejsi jistá, co máš přesně kdy dávat a má s tím poměrem Ca:P problémy, tak bych buď odněkud nastudovala přesný příklady krmení psa - tzn. kolik masa kolik zeleniny a kolik ostatních příloh. Nebo a to je trochu jednodušší bych našla vhodné granule a už jí do toho maso nemíchala. Max jako chuťovku sem tam. Ale míchat krmení masem a granule není úplně ideální. Abys jí tím mícháním spíš neuškodila. Tím nemyslím, že nahradíš celou dávku masem+ostatní, ale že dáváš maso a k němu místo ostatních příloh dáš granule. To určitě není ideální jako pravidelné krmení. Myslím, že to samé platí i u vařeného masa. Jestli plácám nesmysli, tak mě někdo opravte
|
Pavka
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 16:40
- Nahlásit
A nemáte někdo info ze schůze? Jsem tam nebyla a zatím nic nevím. Jdu mrknou na knihu.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 16:46
- Nahlásit
Pavka
Mrkni se k Draze.
|
Honzík
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 16:56
- Nahlásit
Ahoj rotvíkaři, nemyslím si, že jdou porovnávat jednotlivá štěňata podle váhy a určitě je rozdíl mezi pejskem a fenkou ... Záleží na "rodinných" dispozicích a řekla bych, že se "spouta" dorovná až v určitém věku. Naš mlaďoch má na 7 měsících 40 kg a žebra mu spočítáte úplně v klidu ... Já bych řekla, že spíš záleží na celkovém vzhledu než na kg ... Vždyť je jedno jestli bude rtw menší nebo větší, hlavně ať je zdravý, souměrný a spokojený ...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 17:00
- Nahlásit
Honzík
Já bych řekla, že spíš záleží na celkovém vzhledu než na kg .
Jop, to mas recht.
A teda ten vyrostl! Bude z nej poradnej kusanec psa, je krasnej.
Pavka
Ale míchat krmení masem a granule není úplně ideální.
Ale tak u nekteryho zvirete to nevadi, nicmene u feny s rozhazenym pomerem bych volila bud - anebo, zadny mixovani.
|
Honzík
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 18:29
- Nahlásit
Fifi
Děkujeme, vyrostl - jak z vody ..., pořád je ale hrozný mimino ... Je sranda. Jsme šťastný ...
|
fiffii
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 19:26
- Nahlásit
Fifi
Já nemíchám v jedné dávce maso a granule to ne... Spíš jí třeba uvařím na dva dny, pak další dny dám jen granule... Já si ten Barf nastudovala podle knížky, ale prostě po tom co se nám stalo mám už strach ... i když syrové jí chutná, ale zeleninu do ní nedostanu...
Honzík
Je krásný , má postavičku akorát, ten psík co jsem o něm psala je koule a žebra nahmatat nejdou ... Moje čubís má 25 na 8 měsících, ale hubená není, žebra nahmatat jdou, ale jsou trochu obalená a kosti jí netrčí, vzhledově asi jako tvůj, jen menší
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 19:29
- Nahlásit
fiffii
Spíš jí třeba uvařím na dva dny, pak další dny dám jen granule..
Tak ale asi i to je problem, proto rikam, ze bych si vybrala jen bud-anebo. Aspon do doby, nez se fenule srovna.
Honzík
pořád je ale hrozný mimino ... Je sranda. Jsme šťastný ...
chapu, hrozne moc, jaky je to poteseni. Tak at se dari a to zdravi predevsim!
|
Honzík
Člen |
# Zasláno: 20 Led 2013 20:43
- Nahlásit
fiffii
No vidíš, tak neřeš jestli je dost velká a jen jí srovnej stravu, tak aby vše bylo OK. Já nevařím, nestíhala bych, ale ORIJEN nebo TASTE OF WILDE je určitě kvatlitní bezobilné krmivo ... Jedno je jistý - střídání granulí a vařeného, případně syrového, třeba po dvou dnech, nemusí zažívacímu traktu každého pejska úplně sedět. Taky bych se přikláněla jen k jednomu. A pak dávat okusovat velké kosti, uši apod. chrupavčitý "věci". A určitě je dobrý během růstu přidávat kolagen ...
Fifi
Jasně, i Vám ať se daří a holky jsou spokojené, podrbáníčko ...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 17:33
- Nahlásit
Kristýna
Ahoj libezna, sem koukala, zes dostala velky bububu?
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 18:22
- Nahlásit
Fifi
Co k tomu říct?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 18:28
- Nahlásit
Kristýna
Ja to jen nechapu. Takze, kdyz nebylo nejdriv neco zverejneny ofiko, tak si osobne postezuju jinde, aby se to posleze zverejnilo ofiko, a ted pozaduju, aby my vlastni slova vsude, kam jsem psala, nekdo smazal? Je to tak spravne pochopeny?
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 18:34
- Nahlásit
Fifi
Na rtw.cz byl odkaz na stránky p.Svobody http://www.dysplasie.estranky.cz. Prostě info pro členy. Požádali mě o zveřejnění, tož jsem to tam plácla. Stejně jako tam strčím všecko, co mi kdo pošle.
No a v neděli jsem dostala ten výhružný mail s 15 hodinovou lhůtou na smazání, ale přečetla jsem si ho až po tom, co jsem absolvovala podobně laděný telefon s pí Ludvíkovou, který mě na mail upozornil. To mi volala nějak po čtvrté večer.
Docela mě ta představa soudu vyděsila, tak jsem to bez většího přemýšlení stáhla (ten odkaz).
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 18:37
- Nahlásit
Kristýna
No tohle sem pochopila, mne spis zaujalo, ze bys mela vymazavat i veci z drbarny?? To mi hlava nebere.
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 18:42
- Nahlásit
Fifi
V telefonu jsem ji pak vysvětlila, že drbarna není moje a nemám k ní přístup.
Každopádně i kdyby, tak je to blbost, neb můžeš říct, co si myslíš. Na tom není nic zlého. Bych teda řekla.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Led 2013 18:52
- Nahlásit
Kristýna
Každopádně i kdyby, tak je to blbost, neb můžeš říct, co si myslíš. Na tom není nic zlého. Bych teda řekla.
No presne tak, navic prece, kdyz neco nekam pisu ja sama osobne pred koncem roku, tak to jsou my slova a nebudu ted prece vyzadovat, aby to nekdo vymazaval a vyhrozovat - to byla moje svobodna vule, se tam vyjadrit a upozornit na neco. Nebo mi mozna ted doteklo, ze to nebylo to spravny vorechovy a je treba to srovnat do late vsechno?
No ja bych taky rekla.
Ech. No nic, proste cumim, jak umim.
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 16:50
- Nahlásit
Fifi
Dobrý den paní,
chtěla jsem se optat, zda ještě používáš skype?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:27
- Nahlásit
Kristýna
Hezky si to sepsala vedle, kvitecku libezny.
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 21 Úno 2013 18:48
- Nahlásit
Fifi
Kdybych já tě neměla, můj život by ztratil smysl. :*
|