| Autor |
Zpráva |
Honzík
Člen |
# Zasláno: 14 Zář 2012 11:16
- Nahlásit
Ahojky rtw rodino, tak včera tři měsíce, 15,6kg a samá radost ... RTW nám hrozně chyběl ...
|
ati
Člen |
# Zasláno: 15 Zář 2012 10:24
- Nahlásit
Honzík Jé von na mě mrká )) gratuluji k malinkatým narozkám
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 16 Zář 2012 20:08
- Nahlásit
Honzík
to je šmudlík
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 16:35
- Nahlásit
Fifi
Ahoj paní. Mám takový pocit, že jsem tě viděla na fotkách z bonitace. Výrazná blond
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 17:48
- Nahlásit
Honzík
Krasne pupik roste!
Kristýna
Ahoj sedmikrasko, mas bystre ocko. Bylo to tam fajne, videla sem se po sto letech s ati , kterezto jeste jednou gratuluju k bonitaci Eroucha, kousani bylo epes parades, co se razance tykalo.
Co Baruse, jak si dari? Vsechno eremy, zadny zdravotni problemky?
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 18:06
- Nahlásit
Fifi
Tak to je super, že to bylo potěšující kynologické oko.
A co ty devítky?
No a Atince samozřejmě taky gratuluju k bonitaci, byť jsem ji neviděla
Baruše mi teď dala zabrat. Na začátku září se rozkulhala, měl zánět nehtového lužka, a než jsme stačili zjistit, jaké ji na to zaberou antibiotika, tak už musel minulý týden na amputaci prstu. Tak teď mám o něco menšího pejska.
Dneska už ale cválala i na nemocnou nožku, takže to bude za pár dní dobré.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 18:13
- Nahlásit
Kristýna
A co ty devítky?
Devitky byli asi psove, co nekousli - bud uz pri prepadu bojim bojim nebo pak u hladkyho bezeli spokojene vedle fika. Ale bylo jich fakt par, vetsina se ukolu "bojoveho vemene" zhostila se cti.
měl zánět nehtového lužka, a než jsme stačili zjistit, jaké ji na to zaberou antibiotika, tak už musel minulý týden na amputaci prstu
Jesis, prdka jedna, tak at ji parat amputovanej rychle sroste a uz ji to neboli! Chudak teda, to sou radosti.
Neco podobnyho mela Bonuska od Pavky, urvala si drap a mela s tim problemy velky, nastesti ji fiknul vet jen to obnazeny luzko, prsticek zatim ma. Taky se ji to snad dohoji, babca jedna libezna.
Takova ptakarna na jednu stranu, a jaky z toho muzou bejt polizanice.
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 18:20
- Nahlásit
Fifi
(málem jsem z Barky svým psaným projevem udělala chlapa)
Ze začátku to vypadalo jako šílená hovadina. Oteklý prst a mírné kulhání. Kdyby nebyla takové jelito a nechala si na to pořádně šáhnout tak se ani nemuselo pořádně nic dít.
Ale až při té amputaci se zjistilo, že si někde zlomila dráp těsně u prstu nebo nějak podobně. Jako měla ho, ale nebyl pevný a hlavně byl mrtvý. V něm se hromadil hnis a byl jádrem celého problému.
Po dvou týdnech už byla infekce i v měkké tkání a muselo se to fiknout celé. Dva veterináři to řešili a stejně to tak dopadlo.
Pár dní po operaci chodila jen o třech a bylo to fakt žalostné se na ni dívat. Ale s každým dnem vypadá líp, dneska se dokonce snažila vydrápat za veverkou na strom.
A co tvoje smečka? Nebude mít Bazooka miminka?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 18:26
- Nahlásit
Kristýna
Nebude mít Bazooka miminka?
To fakt ne, ona je sama miminko, takovy, bonzajovy. Stenata nehodlam dlouho mnozit zadny, vsude je prepsovano, krev, kterou perdele me nesou, ty je v cechach vic nez dost a Kremylek bude pristim rokem jiz veteranka, oficialne. Pche, kazdej ji tipuje tak 3-4, je to nezmar unikatni. Tak se uvidi za x let, co prijde..
Co vy, budou ty stenda nebo ne?
že si někde zlomila dráp těsně u prstu nebo nějak podobně. Jako měla ho, ale nebyl pevný a hlavně byl mrtvý. V něm se hromadil hnis a byl jádrem celého problému.
Jasny, no, tohle jde pak rychle, to je lepsi nechat vyndat, nez riskovat treba otravu krve.
Kremyl si drap jen nastipnul kdysi, pulku si sam vykousnul a druha stepina tam zbyla - a to samy, hnis mezi drapem a luzkem i pres dezinfekci, behem par hodin hnatu jak bambuli. Ji teda zabraly antb a vyndani toho zbytku drapu, zaplat buh.
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 18:33
- Nahlásit
Fifi
Problém byl v tom, že zlomení toho drápu nebylo vůbec poznat. Navíc mi oba veterináři říkali, že ti pigmentovaní psi mají někdy v prstech nádory, a tak to mám sledovat, jestli se ten dráp nebude nějak deformovat.
O zlomení toho drápu jsme prostě vůbec netušili. Když ji ho pak paní doktorka v narkóze těsně před amputací prstu ustřihla, byl uplně plný hnisu.
Barka štěnda už mít rozhodně nebude, taky bude příští rok veterán. A stejně jako Křemýlovi ji lidi hádají hrozně málo. Dokonce si někteří myslí, že je ještě štěně
A u Irisky/Adélky to budeme řešit až na začátku roku. Jestli jo nebo ne. Situace je teď opravdu na prd. A Vašoních mimin je taky spoustu... Jsme na tom vlastně úplně stejně
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 18:39
- Nahlásit
Kristýna
Když ji ho pak paní doktorka v narkóze těsně před amputací prstu ustřihla, byl uplně plný hnisu.
Brrrr. Fakt dobre, ze to ma pryc. A nestras s nejakyma nadorama, NIC takovyho neprichazi do uvahy! Vubec!!! Tecka!
Vsak jsem nemyslela Barku, ale Adelku - inu tak uvidite.
Posilam pohlazeni pacientce a nekdy se zase ozvi, kvetinko libezna.
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 24 Zář 2012 18:42
- Nahlásit
Fifi
Nebo až pojedeš do Olomouce, tak se stav :-*
|
ati
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2012 09:10
- Nahlásit
Ahojky a děkuji za gratulace, jsem pyšná jak by byl muj vlastní
tay je videjko
http://www.youtube.com/watch?v=AqgOydqhzBQ&feature =share
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 25 Zář 2012 14:43
- Nahlásit
ati
Vskutku moc pěkné Máš proč být pyšná.
|
Pavka
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2012 15:56
- Nahlásit
Fifi
Koukám, že na drbárně se to rozjíždí. Jsem fakt zvědavá, jak to nakonec dopadne.
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 12 Lis 2012 17:11
- Nahlásit
Pavka
Mno... Taky sem zvedava. Jak Bonuska, chrnela po ceste? - moc rada jsem ji videla, babku prelibeznou moji a vypada na 12,5 fakt suprove! Muzi si pozdrav a prani vyridila, hezky po Kremylkovsku??
Ja ted doflakala do mrazaku maso, makrely jsou obzvlaste vydatny. Kremylek debilek kradaril a potajmu ukusoval - vychazi mi to tak asi jedna zmrzla ryba. Ted chodi a krka.
|
Pavka
Člen |
# Zasláno: 13 Lis 2012 17:38
- Nahlásit
Fifi
Bonuška byla v pohodě, ani nebyla nějak víc unavená. Pozdravy jsem samo předala přesně dle návodu. Měl radost
No a rybičky máme dneska. Ale každej jen kousek.
|
kulala
Člen |
# Zasláno: 20 Pro 2012 21:34
- Nahlásit
http://www.youtube.com/watch?v=fWr2tYEgOWA
..neco pro vsechny
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2012 16:27
- Nahlásit
kulala
Heezky, paninko.
Taky preju zdejsimu osazenstvu malopocetnemu hezky vanoce.
Pavka
Hele je, bobany, Bonusce to na 12,5 roku slusi moc, je to cupr babca. A Chrisak ji, hovado obrovsky uslintany, pak este dlouze hledal. Tak at se tapacek uz definitivne uzdravi a jeste jednou pozdravy vsem u vas doma.
|
Honzík
Člen |
# Zasláno: 21 Pro 2012 18:01
- Nahlásit
I my se přidáváme a přejeme všem krásné vánoce a do roku 2013 mnoho úspěchů osobních, pracovních i kynologických ... Ať se daří.
|
Kalliope
Člen |
# Zasláno: 26 Pro 2012 23:56 - Změnil/a: Kalliope
- Nahlásit
Přejeme s Ejmulkou klidný a pohodový nový rok 2013 !
|
fiffii
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2012 14:27
- Nahlásit
Ahoj , mám 7 měsíční rotvičku a prosila bych o radu .. Od mala je v jídle vybíravá a nechce papat, má 25 kg což je málo, je teď taková nohatá,ale to je asi věkem... co by jste poradili na nežravost? Řešil jste to už někdo? Děkuji
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 28 Pro 2012 16:15
- Nahlásit
fiffii
Co to mas za nick??
Od mala je v jídle vybíravá
A cim krmis a jak casto?
co by jste poradili na nežravost?
Jestli je odcervovana, zdrava - rada je snadna. Nechces, nezer. Teda "nepapej". Polozis rano misku, nechas ji tam deset minut - nezeres, tvoje smula. Seberu misku a nazdar. Zadny pamlsky pres den, zadny zuzlaci kosti apod. Vecer dam znovu misku se zradlem psovi - a postup opakovat. Pes neni blbej, aby umrel hlady nad plnou miskou.
|
fiffii
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2012 16:48
- Nahlásit
Ahoj , to mám nick co používám už několik let a všude stejný...
Krmila jsem jí granulema K9 od chovatelky, ale od té doby co jsem jí přinesla domu tak nechtěla moc jíst a já jí začala podstrojovat , bála jsem se že umře jak jsem všude četla, že štěňátka mají jíst 5x denně a podobně. Brala jsem si ji na 7 týdnech, což byla taky asi chyba, ale to jsem až doma... Pak jsem vyzkoušela Orijen, Acanu, K9 tu pak začala zase trochu jíst, ale ne moc.. Začala jsem vařit, to jí chutnalo jen chvíli, pak jsem začala dávat syrové, to jí celkem jede, ale pak si zase začně vymýšlet, tak hase něco uvařím, koupila jsem ji Happy dog a ten jí celkem chutná... Ona je dost hubená má 7 měsíců a 245 kg cca, ale žebra jí nelezou, jen má občas propadlé břicho jak se jí do jídla moc nechce... Vím, že bych jí měla říct nechceš, nežer, ale mám strach že se to podepíše třeba na kloubech i když dávám výživu.. Každý den nežraní je na ní znát.. Je to začarovaný kruh... Jako mímo asi do 3 měsíců měla škrkavky a bolelo jí z toho bříško, ale pak jsme se toho zbavily a to se vždycky trochu rozjedla.. Přijde mi že žere jen aby nechcípla hlady, ale ne s chutí...
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2012 17:17
- Nahlásit
fiffii
Prijde mi, ze za tech zhruba 5 mesicu, co ji mas ste teda prostridaly znacek grancli az az. Byt tebou, tak se rozhodnu pro jeden typ krmeni - jestli ji chutna syrovy, tak krm syrovy. Tam mas sirokou skalu vyberu druhu masa, od skeletu, kurat, ryb, hoveziho, mletyho, jater, ledvin, srdce, drztek - ze muzes krasne stridat a obmenovat, aby se ji neprezral jen jeden druh. A kdyz k tomu pridas prilohy ala zelenina, ochucena treba podmaslim, bilym jogurtem, kefirem - to by bylo, aby ji to nechutnalo. Zkus prestat experimentovat a drz se fakt jen jednoho typu krmeni.
Ja na syrovy strave taky rozezrala jednu frfnu, ktera byla vybirava - ted je miska vycistena behem minuty. A porad lepsi hubeny stene, prave kvuli kloubum, nez skrmenej veprik. Nemas foto?
Jo a jestli mela problemy se skrkavkama - mozna by stalo za uvahu ji nechat udelat poradny rozbor bobku (sbirat 2-3 dny trosicku) ohledne parazitu - tasemnice, skrkajzny ale i giardie - to jsou hrozny mrchy.
P.S. Ona je dost hubená má 7 měsíců a 245 kg
docela cvalik.
|
fiffii
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2012 17:30
- Nahlásit
Samozřejmě 24 kg ... Ona právě nejradši má to syrový, ale sežere jen jazyk, dršky, kuřecí skelety, krky, křídla, kusový moc nechce a miluje vemeno. Zeleninu do ní dostanu jen když jí jím já. Zůstanu u toho happy dogu a večer syrový maso... Ty grancle chci kvůli vitamínům a doplnění toho co není v mase.. Přijde mi, že se jí to období střídá, že žere dobře a pak hůř.. Naposledy co jsme odčervovali tak v bobku už nic neměla.
Mám ještě jeden problém, ale když běhá venku třeba na delší procházce cca 2 hoďky a pak si lehne a je unavená, tak se jí hůře vstává, má jakoby stuhlejší zadní nožky, ale pak to rozhýbe po pár krocích a je to ok.. Myslíš, že je to normální a je to tím jak roste? Ona je teď dost nohatá, vypadá jak dobrmaneček
Ráda bych dala fotku, ale nevím jak
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2012 17:42
- Nahlásit
fiffii
Ty grancle chci kvůli vitamínům a doplnění toho co není v mase.
Tahle povera mi prijde jiz usmevna.... nicmene tvoje vec.
Naposledy co jsme odčervovali tak v bobku už nic neměla.
To nenajdes, to chce spesl rozbor a spesl odcervovak, kdyby ty giardie mela.
Myslíš, že je to normální a je to tím jak roste?
Normalni to neni, pokud si beha dle svyho tempa, tak by v 7 mesici nemela byt odrovnana z 2hod vychazky. Jestli se ti to hodne nezda, tak s ni zajdi za vetem ortopedem, takhle pres net ti tezko muze clovek vic poradit.
vypadá jak dobrmaneček
Tim obdobim si projde snad kazdy stene. Fotku musis mit nekde na netu a pak zkopirujes adresu obrazku do chlivecku, co je nad oknem, kam pises prispevek - takovy ty barevny geometricky bebechy a das vlozit.
|
fiffii
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2012 17:51 - Změnil/a: fiffii
- Nahlásit
Aha no to já nikde nemám, jen na fb a to mi asi vložit nejde .. Ona není odrovnaná, jen je stuhlejší, ale jen pár kroků, možná si třeba jen odvykla na pohyb nevím... Jak bylo hodně zima tak jsme nikam moc nechodily.. A kdyby ty potvory měla, poznalo by se to jinak než z bobků?
|
Fifi
Člen |
# Zasláno: 29 Pro 2012 18:03
- Nahlásit
fiffii
Jinak nez z rozboru bobku 3denniho to vet nepozna. Mohla by mit kratkodoby prujem, ale taky nemusela, mohla by hur vstrebavat z tenkyho streva.
A jeste k tomu nezrani - uz ti harala? Ony se nekdy feny zacnou na jidlo ofrnovat v dobe hormonalnich zmen.
S tou fotkou jinak neporadim, FB nemam. Leda si zaloz galerii tady na cztku nebo rajceti, jestli se ti chce, kvuli jedny fotce a muzes to linkovat odsud.
|
Kristýna
Člen |
# Zasláno: 30 Pro 2012 23:09 - Změnil/a: Kristýna
- Nahlásit
zdravím ve spolek.
Možná všichni nevíte, co teď hýbe rotvajler klubem, tak tady nabízím odkaz na knihu: http://miniaplikace.blueboard.cz/kniha/p15dtecavr5 jc57brenjr87ffid7so
A svůj skromný komentář:
Nikdy mě nepřestane udivovat drzost některých lidí. V sáhodlouhém obhajovacím dopise se pí. Ludvíková ohání silnými slovy (lež, odvolat apod.), ačkoli snad sama ví, že paní Vítkové napsala dopis, také snad ví, jak kontrola proběhla a o informacích ve zpravodaji. Nechápu, jak si někdo dovolí označovat jiného člověka jako lháře pomocí evidentně smyšlených informací.
(Nyní doufejme, že chovatelka nezačne tvrdit, že dopis nepsala, či že se info ve zpravodaji týká jiného vrhu)
Možná nejsem sama, koho zaujal výklad části zápisního řádu v podání pí. Ludvíkové. A sice:
"Uznáno bude hodnocení s nižším stupněm dysplasie, evidovány budou výsledky oba.
Z tohoto ustanovení Záp.řádu vyplývá, že evidovaný údaj je údajem , se kterým může klub pracovat v případě, že hledá příčinu výskytu dysplasie potomků, a je klubu známá skutečnost, že zvíře bylo hodnoceno vícekrát.Údaj by nebylo možné použít v případě, že by Záp.řád uváděl to, že lepší výsledek bude uznán, horší SMAZÁN-ODSTRANĚN Z EVIDENCE" (citována pí. Ludvíková)
Podle mě, když mají být evidovány oba výsledky, bylo by vymazání horšího výsledku naprostým opakem toho, co chce ZŘ říci. Spíš bych to viděla tak, že v databázích mají být uváděny oba výsledky, ale při bonitaci se bude zohledňovat ten lepší.
A po uvedení lživých informací u inzerátu ve zpravodaji, který čtou lidé s přehledem a zkušenostmi v chovu, takže pro ně není problém si leccos ověřit, bych se ostudou asi zakopala pod zem. Rozhodně bych se nesnažila obviňovat ostatní za své chyby, jak právě můžeme vidět.
Citace je od paní Vítkové, ne Ludvíkové.
A když se na ni podívám pod správným úhlem pohledu, připadám si trochu hloupě, jak jsem se mohla tak splést. A taky jsem s citací za jedno. Evidence je evidence, a tak není důvod, proč s horším výsledkem nepracovat při zkoumání chovu.
znovu se omlouvám a přeji dobrou noc.
|