Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / ROTVAJLER
<< 1 ... 567 . 568 . 569 . 570 . 571 . 572 . 573 . 574 . 575 . 576 . 577 ... 581 . 582 . >>
Autor Zpráva
fiffii
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 09:11
- Nahlásit

Ahoj holky, minulý týden v pátek jsme šly na půl hoďky ven, běhala podle svého tempa a já šla pomalu s ní, po hodině odpočinku doma se mi nezvedla na zadní nohy, to trvalo hodinu.. Pak už se to lepšilo, volala jsem vetovi a musela jsem počkat do rána. Druhý den jsme šly na rtg kyčlí, vet si myslel, že má úplně odrovnaný klouby, ale ty jsou krásný bez nálezu, ale zjistil, že jak rychle vyrostla, tak má nedostatek minerálů.. Dostaly jsme minerální přípravek, máme mít klid a za 14 dnů kontrola.. Prý se jí odvápňovaly kosti, že rtw mají větší spotřebu minerálů jak rychle rostou. Rtg dlouhých kostí nedělal na panostitidu, říkal, že by to léčil stejně.. Kulhala na všechny nohy už. A nejvíce znatelné odvápění měla u kolínek, tam jí to bolelo nejvíce, proto ty prkené nohy... Je to už lepší, ale občas zakňučí když vstává a nebo se přeleží, tak ze spaní.. Je to hrozný ji mít pořád na vodítku, lítala by jako ďas a nechápe, že nemůže... Dala jsem jí do auta deku, ale leží vedle ní ... Tak snad se to brzo zlepší.. Od té doby co dostala ty minerály, tak mi přestala okousavat zeď. Říkal, že by to nastalo i kdybych krmila jen granulema, že by jí to stejně nestačilo. Nadával, že to tvrdí plnoveterinářů a že je to blbost co je to učí, že to neplatí, že v granulích je vše.. Prý je jedno čím krmím, ale musí být správný poměr Ca+P... No vysvtělil mi to vše logicky, tak uvidíme co bude..

fiffii
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 09:12
- Nahlásit

Pavko prosím tě a kolik tvoje čubinka váží cca? A ty jí máš s PP nebo bez? Moje je teď spíš atletická, zkusím založit galerii, aby jste jí taky viděly

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 19:42
- Nahlásit

fiffii
Tak ja krmim masem, od mala, hodne skeletu, masitych kosti, kurete prave v dobe rustu, kdy stene prekotne roste. Z toho si pes sam vycucne, co telo zrovna potrebuje a nerozhodi si pomer Ca:P, navic krasne jde pridavat nejakou soucast podle kondice psa. V tom jsou dost osemetny ty ruzny pripravky, ktery clovek prisypava, byt v dobry vire.
O tech granclich jsem ti to psala uz nedavno.
Tak at se rychle fenule srovna, klidovej rezim a mineraly zaberou - co vam vet dal?
Na fotky jsem zvedava, zkus to.

fiffii
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 19:49
- Nahlásit

Já orávě taky krmila masem a skelety, krky, křídla, denně měla cca 300 g + maso k tomu, ale nevím kolik, bylo to od oka a stejně jí to nestačilo, ono prý kuče nemá kosti, ale skostnatělou chrupavku.. Vet nám dal Petvital mineral tabs od Canina.. No já doufám, že to bude ok.. Mno akorá co jsem koukala tak nemám moc aktuální foto, ale něco sem dám

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 20:13 - Změnil/a: Fifi
- Nahlásit

fiffii
Tak ono zalezi jakyho masa, jestli libovy nebo prevaha chrupavek, masitych kosti, skeletu a tak, esli k tomu mela jeste granule, mohlo se ji zazivani a vstrebavani rozhodit - ale to je fuck, dulezity, ze to neni nic vaznyho a srovna se.
A krmit budes teda ted nadale cim?

a P.S. to je docela schiza, ze si tu dve fifiny povidaj.

fiffii
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 20:19
- Nahlásit

http://www.cz-pes.cz/galerie-1770-q-Chelsinka Tady jí máš prďolku mojí

fiffii
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 20:27
- Nahlásit

Já krmila masem z Vetamixu, hodně vemeno, mletiny, dršky nepraný, žaludky, křídla, vepřový jazyk sem tam... Krmila jsem takhle asi měsíc, hezky přibrala, zakulatila se, granule měla jen tak na chuť třeba v práci, když se mnou je a měla hlad, přece jen je to spíš atleťák... Ale skoro vždy měla nějakou kost... Když jsem vařila, tak dostala Giom Ca+P, ne pravidelně, ale často.. Tak mi nejde do hlavy, že se to tak po... No díky bohu, že to je "jen" tohle... Ale už mi chybí jí vidět jak vesele běhá a ty její blbosti ... Doma je znuděná, pořád se převaluje a kňourá, ale jinak než jí něco bolí ... Poprvdě jsem z tho trochu zmatená čím krmit ,masa se bojím, granule ty ji moc nejedou a má po nich velký bobany, což mi vadí, vařit sice líná nejsem, chutná jí to, ale na jak dlouho... jedna holčina psala, co má štěňata na barfu, že dávala polovinu dávky masové kosti.. Spočítala jsem si na Manwe, že by měla mít cca 600 g masa na svou váhu a 5ti%, tak ale to ona dostávala ui před tím, ale je pravda, že jen kuřecí, tak jsem z toho jelen... Od té doby co bere ten minerální přípravek, už mi neokousává zeď a nedoluje spárovačky v koupelně ... Vet mi říkal ať krmím čím chci, e je to jedno, hlavně ať žere...

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 20:43
- Nahlásit

fiffii
Jezusku, to je bobikaaa. Ja kdyz vidim ted uz kupiraka, chybi mi ocasek u nich moc.... To je cela smecka tvoje? blabladori atd?
Spočítala jsem si na Manwe, že by měla mít cca 600 g masa na svou váhu a 5ti%, tak ale to ona dostávala ui před tím, ale je pravda, že jen kuřecí, tak jsem z toho jelen...
Vidis, to je prave to, ze na mase si kazdy upravi jidelnicek psa podle svyho, protoze co pes, to jiny traveni - rychlejsi/pomalejsi atp. Ja bych se masa nebala - ano, jsem ovlivnena tim, ze tak krmim uz veeelkou radu let a postaci selsky rozum.
Kdyz ma ted cuba rustovy problemy a bere mineraly - btw, ono to je videt i tom pravym uchu, ze ma mekci chrupavku a prolamuje ho - nasadila bych vic masovych kosti (hovezi ohanka, veprova lopatka, zebra obaleny treba ob den - ale to dle traveni feny, aby se ti neucpala), vyhnula se skrmovani libovyho masa. Ideal skelety kureci, kureci stehna, kridla, krky, jestli sezenes klasicky pajsly veprovy - tak tam je taky fura chrupavek, to samy hovezi klizka treba.. uvarit praseci nozky totalne, obrat, kosti vyhazet, kuze a slachy nechat v tom vyvaru zachladit do sulcu a pridavat denne lzici do zradla. Udelat si pojem o tom, ktery maso a vnitrnosti ma jaky pomery a obsahy Ca:P, podle toho davkovat. Urcite by tohle slo zvladnout jen na mase + zelenine.
Aneboo teda vybrat granule, ktery jsou obsahove ne sacharidy z obilovin, ale masovy.
7,5leta rotvice dostava masa zhruba pul kila, nekdy vic, nekdy min + zeleninu, ma kolem 37 -38 kg a je v suprovy kondici.

fiffii
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 21:33
- Nahlásit

Aha a to já si nevšimla, že by prolamovala ucho, ona tak nějak pořád lachtí .. nene já mám jen jorka a jí, ty labíci jsou ségry ... blabladoři ... Já právě nechtěla papíráčka kvůli ocásku, i když jork ho taky má . Chels je věčně veselá, takže by mi to tu vše poschazovala mít ocas . Já libové nedávala, ona ho ani nechtěla, nejvíc jí jelo to vemeno a dršky, v tom by taky mělo být dost Ca... A pak kuřecí, to milovala... Včera jsem jí chtěla dát na hraní vepřovou stejení kost a koukala na to tak, že jí chci otrávit
Myslím, že trávení má rychlý, včera asi v 9 večer dostala vařené jídlo a ráno v 6 ublinkla šťávy, měla už hlad.. Ještě k tomu skeletu, ona ho měla skoro denně, nebo krky a nebo křídla, ale asi to pro ní bylo málo vápníku v tom, bobek měla dobré konzistence, někdy trošku tužší... Četla jsem, ale až po tom, že jen kuřecí kosti nestačí a já žila v tom, že jo ... Zeleninu mi nežere, tak jsem jí dávala ty zelený dršky.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 21:48
- Nahlásit

fiffii
Já právě nechtěla papíráčka kvůli ocásku,
Sorry, ale tohle me rozesmalo i rozesmutnilo, no nic no...
včera asi v 9 večer dostala vařené jídlo a ráno v 6 ublinkla šťávy, měla už hlad..
Kdyz o tom je ten balast prave kolem masa, zelenina (nakrouhana najemno, ochucena treba kefirem, podmaslim a na to maso, vlocky neboli vlaknina) - pak pes nema v 6 rano hlad. K tomu krmeni predchozimu - vemeno a drstky - to je maso, to nejsou kosti - jestli tohodle mela vic, nez jinyho, mohlo to zpusobit problem.
Ja stridam behem mesice x druhu masa, od celych kurat (naporcuju, jinak by se zalkly), skeletu masitych i s kridlama a kuzema, veprovych lopatek a kuzi, drstky, ryby v celku, jatra, hrtanu prasecich, pajslu, hovezi pomletiny.. proste pestra strava v ramci mesice s tim, ze maji ke kazdymu zradlu zeleninu - milujou kapustu, zeli, mrkev, celer, petrzel, spenat atd.. - to jen pro ukazku, toho selskyho rozumu. Na manwe to je dobre sepsany, jen to nebrat tak moc vedecky, spis ramcove dodrzovat.
A nemusela mit nedostatek vapniku, mohla mit proste jen nepomer vapniku s fosforem.
Ja nevim proste, ja to nikdy vedecky nezkoumala, zrovna dneska ma 5. narozky jedna z mych cub, co uz ve 3 tydnech zuzlala chrupavku z kureciho skeletu.
A ano, ousko prolamuje, treba je to ted uz lepsi, ale na ty fotce z 7,5 m to je videt dost.

fiffii
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 22:19
- Nahlásit

Já vím, že je to asi slabý argument ten ocásek, ale kolem mě jsou samý bez ocásku a mě se líbili víc, samozřejmě, že kdyby byla možnost s PP bez ocásku tak ho koupím... Jorka mám také s PP, ale s ocásekm... Na té fotce ona to ucho když na ní zavolám, tak dá jako dozadu, ale jen jedno a fotil to švára a aby na něj koukala a ne po psech, tak na ní zavolal, ale máš pravdu, má ho prolomené, zkusila jsem jí ho narovnat a šlo to, ale co s tím, aby se jí opravilo jak má? Dobře, zkusím jí krmit znovu barfem a přidat víc kosti, prostě tolik, aby jí to neucpalo... Ryby nechce, vepřové jen nějaké a nebo jen když jí to dávám od linky a dělám jako že vařím , ona a jídlo to je složité, sice se to zlepšilo, ale ne úplně... No budu se snažit

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Led 2013 22:41
- Nahlásit

fiffii
samozřejmě, že kdyby byla možnost s PP bez ocásku tak ho koupím
Mno, tim si me rozesmala jeste o neco vic, ja myslela, ze jde pri porizovani stenete, kor tezsiho plemene, jako je rtw, o minimalne zdravotni testy rodicu, co se rtg tyka, kycle, lokty a predevsim tedy povaha a ne fiklej ocas.. no nic, tvoje vec.
šlo to, ale co s tím, aby se jí opravilo jak má?
Muzes masirovat ten prolom, aby se ji usisko vic prokrvilo a srovnalo - ale jestli ti na tom nesejde, ze ji jedno trci, tak na to prd.
Dobře, zkusím jí krmit znovu barfem a přidat víc kosti, prostě tolik, aby jí to neucpalo...
Ja ti psala jen svy zkusenosti s prirozenou stravou, ze funga i u rtw od mala a bez rustovych problemu.
Pro co se ty rozhodnes, je tva vec a volba. Ja te k nicemu nepremlouvam. U granuli si zjisti ty opravdu kvalitni znacky, Pro Plan, Happy Dog, Royal Canin ani Eukanuba to nejsou - a to ja granulema nekrmim... Rozhodne ted nemixuj granule a maso pospolu. Takze bud grancle solidni, nebo syrova strava. Toliko ma rada, zbytek je na tobe a good luck.

fiffii
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:41
- Nahlásit

Tak samozřejmě, že já právě vybírala štěně podle povahy, chels je po vyrovnaných a mazlivých rodičích a nemají žádné problémy s klouby, s paní co jí od ní mám si do dnes píšu, fena měla štěňata jen jednou a už mít nebude. Nechtěla jsem štěně z kotce, což většina papíráků je, vadil mi ocas, další věc byla, že jsem nenašla žádné rtw s pp co by mě chytli za srdce, vybírala jsem aby byla fena podobná jedné fence jak vzhledem tak povahou, pro kterou jsem si je zamilovala, takže jsem k tomu měla více důvodů proč s pp ne... Asi to nebudeš moc chápat .. Z granulí jsem krmila Orijenem, Taste of the wild apod... Ajak přesně ho mám masírovat a čím?

fiffii
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 09:45
- Nahlásit

Až když už jsem jí měla doma, tak jsem teprve objevila psy s pp co se mi líbili, ale prostě ten ocas.. Dokoce i paní co je chovala mi řekla, že mě chápe, že vypadají jako ořeši s ním, ale jak říkám, je to věc názoru... Dnes už mi přijde jork bez ocasu taky divný... Hlavně rtw, dobrmani a podobně, několik generací byly bez ocasu a najednou ho mají, objevují se vady, degenerace a dokonce jsou i případy co si ho pes prostě ukousal...

Kalliope
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 10:06
- Nahlásit

Fifi
můj názor je, že kdo vymyslel fikání ocasů u plemen, která to nepotřebují byl kretén. Za prvé pes se s ocasem rodí, tak nechápu proč mu ho kuchat a za druhé je to tak výrazný komunikační prostřdek, že mě to u Pídi teda vždycky dost chybělo - no u retardičky také, ta má ten svůj malinkej prasečí ocásek takový, že se nim též moc nekomunikuje

fiffii
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 13:52
- Nahlásit

Jasný .. Ta moje třeba komunikuje i bez ocásku a hned poznám co mi říká aniž bych viděla jestli vrtí nebo ne ... Pro mě jsou Rotvíci bez ocásku hezčí, stejně jako Boxeři, Dobrmani a pod... Kdyby ho Chels měla, tak nedělám nic jiného než že rocnám věci pobouraný na stole

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 18:09
- Nahlásit

fiffii
Ajak přesně ho mám masírovat a čím?
Chytnes ucho a prstama proti sobe usisko mnes v miste toho prolomu. Zadna velka sila, jen tak, aby to cube bylo prijemny - jak dlouho, to zalezi na tobe, kolik vydrzis.

Pro mě jsou Rotvíci bez ocásku hezčí,
Ja mela driv taky kupiraky, a ted uz mi bez ocasu prijdou o hodne ochuzeny, proste jim to tam chybi. S ocasem jsou hezci.
A nestalo se mi, ze by cuba neco ocasem ze stolu shodila.
Hlavně rtw, dobrmani a podobně, několik generací byly bez ocasu a najednou ho mají, objevují se vady, degenerace a dokonce jsou i případy co si ho pes prostě ukousal...
No tak je jasny, ze kdyz se jim neco desitky let rezalo, tak se nejaky vady ocasu resit nemusely, koukalo se jen na nasazeni ocasu. A tolik degeneraci a vad neni, co se tyka rtw - obcas se objevi vrtule, ale tot tak vse, nekupiruje se necelych 8 let a nejaky vrozeny vady ocasu ve velkym poctu - o tech fakt nevim.

Kalliope
a za druhé je to tak výrazný komunikační prostřdek,
Jednak, a druhak i pri pohybu se jim mnohem lip manevruje, vyvazuje. Nemluve o plavani, to je kormidlovani panecku. Zkratka a dobre, rtw uz jen s ocasem na vecne casy, amen. Posilam podrbkani Retardickovi.

Pavka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 18:15 - Změnil/a: Pavka
- Nahlásit

fiffii
Ahojda, dololím si ti oponovat. Sama mám doma pouze psi s PP a také je odchovávám. A popravdě bych docela chtěla vědět, kdo z chovatelů prohlásil toto: Dokoce i paní co je chovala mi řekla, že mě chápe, že vypadají jako ořeši s ním, ale jak říkám, je to věc názoru...
Já osobně takového už dnes neznám, ale to neznamená, že nejsou
Vady ocasů se objevují u všech plemen včetně ovčáků, tak nevím, proč by měl být zrovna RTW vyjímkou, ale zase tolik jich není.
Při svém prvním vrhu v roce 2004 jsem řešila to, jestli ocásky štěňátkům nechat nebo ne. Od roku 2005 to již bylo zakázáno, ale já si u tehlech ještě mohla vybrat. A popravdě jsem moc ráda, že jsem jim je nechala. Zvykla jsem si na to v podstatě okamžitě. Psi strašně získali na výraze a pohyblivosti, no a ocas mě už i mnohokrát posloužil jako odchytový pomocník.
Se schazováním věcí ze stolu nemám problémy, to je spíš sebere tlamou. No a to mám doma ještě pořád 12,5 roku starou fenu bez ocásku, tak mám stále srovnání. Nechci tě přemlouvat sano, feňule je krásná a já jsem moc ráda, že ty problémy, které jsi tady řešila budou nakonec v pohodě.
Nakonec sama píšeš, že dnes už ti přijde jork bez ocasu taky divný.
No a co se váhy týká, tak ji budu muset někde zvážit, ale odhaduji, že má tak kolem 30 kg a 20.1. jí bude 9 měsíců.

fotky jsou z prosince tedy na 8 měsících.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 18:17
- Nahlásit

Pavka
Juu, ta vyrostla, dylinka Elinka.
A popravdě jsem moc ráda, že jsem jim je nechala.
To teda, mas jediny stesti!
Hele, co makrely, vesly se?

Pavka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 18:21
- Nahlásit

Fifi
Ahoj ženo, aby ti to neby líto, tak tady máš ještě Bonušku

taky z prosince

Pavka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 18:23
- Nahlásit

Fifi
No s makrelama to bylo docela pucle, ale nakonec to nějak dopadlo. Co se nevešlo do mrazáku, tak mám v boxu venku na mraze

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 18:26
- Nahlásit

Pavka
Bonusky prelibezny, sekne ji to, babce uzasny! Hnedka ji dej radny blemcos za me. Hezky fotos.
Co se nevešlo do mrazáku, tak mám v boxu venku na mraze
Jeste, ze mrzne.

fiffii
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 18:52
- Nahlásit

Pavka
Tvoje šťěňulka je moc hezká ... Už jsem začínala mít komplex že mám prcka a hubeňoura, kamarád má psa a ten je o měsíc starší a má o 15 kg víc, možná už o víc, tak jsem si říkala, jestli nemám bonsai ... Jo taky jsem moc ráda, že to bude lepší a nejsou to kyčle.

Fifi
Jak koukám na to ouško, tak ono se pomalu začíná rovnat samo, je to možné že by to bylo tak rychle? Jestli ano, tak to by znamenalo, že se to dostává i ke kostem jup jup... Holky ani nevíte, jak už chci aby mohla běhat jak se jí zlíbí, je to peklo mít jí jen na vodítku :/

Pavka
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 19:10
- Nahlásit

fiffii
to ucho určo může mít souvislost s těmi růstovými problémy. To samí se stává, třeba když přezubujou a pak se to zase může srovnat. Ale stejně bych jí to aspoň trochu masírovala. Tím to podpoříš. Prostě to ucho promnout do té podoby, jak má mít. Tak jako jí narovnat ten špatnej sklad.
A co se váhy týká, tak já nejsem zastáncem překrmených psů a štěňat už vůbec né. Tak neměj žádný komplexy, že kamarádův pes je o tolik těžší. Spíš by měl on jemu ubrat ( teda pokud mu nelezou žebra, to by byl asi mamut ) Když si vemeš její temperament, tak váha navíc jen škodí kloubům, i když jsou teď v pohodě
Fifi
Jsem se snažila a vzala jsem je všechny. Bonušce vyřízeno.

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 19:24
- Nahlásit

fiffii
Jak koukám na to ouško, tak ono se pomalu začíná rovnat samo, je to možné že by to bylo tak rychle?
Je to mozny, jestli mela velkej nepomer vapniku a fosforu, telo muze zareagovat rychle. A jak rika Pavka, stejne bych ji to pomasirovala, pro jistotu, tim nic nezkazis.
A vzdycky lepsi mit stene v rustu hubenejsi kvuli kloubum, pateri... Moje cubis byla coby stene tak akorat, aby mela bricho vys nez hrudnik, neprekrmena. Tady ji bylo neco kolem roku myslim?

Pavka
Jsem se snažila a vzala jsem je všechny.
Tak posli, at je vidim komplet.

Kalliope
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 22:07
- Nahlásit

Pavka

obě jsou krásné a babička má šmrnc, až Ejmule bude jednou stará, tak bude asi děsně rozmazlená (teda určitě víc, než e teď ), mám totiž takové tendence starší pejsky moc opečovávat ! Tak hodně zdraví a ať to štěká !

Kalliope
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 22:09
- Nahlásit

Fifi

no a co tvoje smečka ?? Nějaké nové zážitky z natáčení ?

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Led 2013 22:17
- Nahlásit

Kalliope
Ani ne, ted ma Kremyl prsa, povidala. Teda jako faleska u ni je minimalni, nepoznas nic, krom toho, ze se chce furt matlat a mazlat. Dlouho sem neklikala, nebyl cas - musim to napravit. Strelena je furt stejne a Dorotka chybi furt stejne, vsak, co ti mam vypravet.
mám totiž takové tendence starší pejsky moc opečovávat
Anoo, veterani se musi opecovavat prevelice a ne nakrejvat.
Sem zvedava na schuzi, jak to tam dopadne.

A smecka, nejmladsi vcera oslavila paty narozky, nejak to leti.

fiffii
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 09:16 - Změnil/a: fiffii
- Nahlásit

Já jí to ouško narovnávám každou chvíli, ono tam i začíná držet, to se srovná, budu jí ho tedy masírovat a uvidíme... dneska ráno dostala 500g kuřecích krků a ještě na ní čeká hovězí směs a dršky, večer dostane vařený křídla a těstoviny, ona prostě z vetamixu křídla syrový nepozře, asi jí smrdí.. včera měla jen mletou směs a dršky, měla mít křídla, ale to nechtěla, večer dostala vařený s kolínkama a ty minerály, ale zase byla zakouslá do rohu zdi potvora a olizovala zeď, tak jsem jí dala o jednu tabletku víc vzhledem k tomu, co dělala... Ale v té směsy byly taky nějaké kosti a křupky, měly by to být namleté skelety, ale nespolíhám na to...
Pavka
To máš pravdu, on je fakt tlustý a hodně, je sice mohutnější a o dost, ale to psi bývají, ale je tím i neohrabaný a těžkopádný..
Včera u mě byla kamarádka se svojí 8letou rtw a Chles byla jak v transu jakou měla radost, málem mi zbořila byt a nemocně nevypadala, nešlo to moc ji uklidnit, je jak na redbullu

Kalliope
Člen
# Zasláno: 18 Led 2013 10:02
- Nahlásit

Fifi
ty bláho, páté nározky ? Tak to fakt frčí, člověk si to nějak neuvědomuje A jestli se chce Křemýlek matlat a mazlat, tak to je jedině dobře Já bych se totiž s Ejmulkou taky furt matlala a mazlala a různě mačkala, ale někdy mi povídá, že už je toho moc, tak se musím krotit, pořád musí mít nějaké námitky, obluda

Schůze je teďka 19.01 - viď ? Tak uvidíme, ale já myslím, že to dopadne asi nijak ... no třeba budu překvapená.

<< 1 ... 567 . 568 . 569 . 570 . 571 . 572 . 573 . 574 . 575 . 576 . 577 ... 581 . 582 . >>
Toto téma je uzavřeno. Nemůžete zaslat odpověď.

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání