Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pro Ebony jen tak
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 193 . 194 . >>
Autor Zpráva
jablunka
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 14:08
- Nahlásit

Gerda
chudák Tom, zas nemá doma žádnýho hezkýho psa, i tu golyji ste poškodili, aby zapadla k vám do vašeho monster-packu
Tohle takhle nemůžeš napsat,on není žádnej chudák a myslí si,že bokséři sou nejkrásnější.

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 14:14
- Nahlásit

jablunka
on není žádnej chudák a myslí si,že bokséři sou nejkrásnější
tím víc je právě chudák, páč už je váma přesvědčenej, ukažte mu jednou atlas psů, nalistujte ofčáka a rusáka a uvidíte tu domácí rebélii ))))

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 14:20 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

gabifi
no to jsem to asi vzala z blbýho konce

Na květinářství se vykašli , zajeď do zahradnictví, tam budou mít mnohem větší výběr i ceny

EDIT: větší výběr a LEPŠÍ ceny!... uf

Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 14:23
- Nahlásit

Gerda
ale nebujte, doufám, že tam dnes stihnu doběhnout, vyreklamčit a zařídit znova

...nebujím , ale mám chuť ty chlápky strčit do tróóby ke kocórům , že vám takhle přidělávaj práci a starost...

Eire
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 14:32
- Nahlásit

gabifi

Jak píše Hopík,květinky jsou k prdu,zahradnický školky to jistěj.Ale vistárii nedávej do nádoby,má dlouhá kuželový kořen,potřebuje volnou půdu,jinak časem zkapne.

jablunka

Blázne bláznivý,pořizovat si načuřenou blechu

Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 14:38 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Eire
Ale vistárii nedávej do nádoby,má dlouhá kuželový kořen,potřebuje volnou půdu,jinak časem zkapne.

Ve volný půdě je to jistě lepší, to je jistý, ale kdyby to u Gabifi nešlo, tak já ji měla v květináči 12 let. Při stěhování jsem ji nechala novým nájemcům, tak dál nevím... Dařilo se jí výborně a kvetla , stačilo jen na jaře odstranit cca 15-20 cm vrchní zeminy, nahradit ji čerstvou, zalejvat a občas hnojit.

gabifi
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 15:13
- Nahlásit

Eire
terasa je betonová, květník je nutnost.

Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 15:31
- Nahlásit

gabifi

V tom případě kup ten největší možný květináč a mísu pod něj, nejlíp kvalitní umělohmotný a mladou rostlinu vysaď rovnou do něj. Tak obrovský koupíš nejspíš jen v Zahradních centrech nebo třeba Hornbachu apod.
Už si to nepamatuju přesně, ale myslím, že jsem na výsadbu potřebovala asi 100l zeminy.

Jěště před tím ale vyřeš konstrukci, po které se Wistárie bude pnout. Musí být bytelná, ošetřená proti povětrnostním vlivům a vzdálená nejméně 20cm od zdi.
Vystárie se ovíjí (pravotočivě nebo levotočivě, podle druhu). Umístila jsem květináč v rohu terasy a konstrukci jsem vyřešila 2 bytelnými kolmými trámky, vysokými cca 2,5 metru za květináčem a 2 trámky vodorovnými v rozestupu cca 70 cm, které se táhly pod střechou podél celé šíře terasy (cca 6m).
Mladou rostlinu je třeba ze začátku vyvazovat. Pak už akorát když jí chceš usměrnit.
Vypadá to dost pracně, ale vyplatí se. Je to nádhera . Wistárie roste hodně rychle (cca 4 m ročně), takže jsem jí musela dost stříhat.

Gerda
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 15:33
- Nahlásit

Eire
Jak píše Hopík
)) vy ste blbááááá ))))))

Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 15:46
- Nahlásit

Gerda
Hopík
vy ste blbááááá

Já už jsem zvyklá , moje kamarádka z bývalé práce mu říká "Koksík" , máti ho nazývala "Grizlíkem"...
On naštěstí slyší na všechno a nijak ho to nemate ... Piškot, Babú, Hipík, Kousík, Koksík, Hajzlík, Grizlík, Trumpeta plechovej.. atd.

Eire
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 15:55
- Nahlásit

Gerda

Hopík
)) vy ste blbááááá ))

Ježiši ,já se upsala..

Promiň mi prznění Hipíkova jména

Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 16:47
- Nahlásit

Eire
Promiň mi prznění Hipíkova jména

Jak už jsem psala, jméno má zprzněný na milión způsobů a nevadí to jemu ani mě .... Tohle je další do sbírky

gabifi
Člen
# Zasláno: 25 Bře 2011 19:39
- Nahlásit

4 metry ročně! to je džungle

Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 02:27 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

gabifi
4 metry ročně! to je džungle

To teda je. Měla jsem ji na terase směrem na jihozápad, takže v létě úpal... Jednou jsem ji musela ostříhat asi na 1,5 m, protože renovovali fasádu, takže všechny kytky musely pryč. Přežila i tohle a už další rok vyrostla jak blázen.
Našla jsem starou fotku, je to ale focený zevnitř, takže toho moc neuvidíš... Jen pro představu, ty zelený svislý haluze vlevo jsou listy Wistárie.

gabifi
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 06:40
- Nahlásit

fantastická! Se mi líbí moc i ta barva květin. Jsem zvědavá, co seženu. Příští týden jedu na lov do zahradnictví.

kachna_
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 06:44
- Nahlásit

jé, takhle nějak jsem si představovala, že budu bydlet, až budu velká, fakt sen mýho dětství.
Pak jsem teda zjistila, že se tam nevejdou králíci

Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 10:56 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

gabifi
Akorát když bude parno, bude chtít každej den zalejvat, aby nežloutly listy. Ale to až bude větší, a bude rychleji vysychat květináč.
Jinak když mi selhali zalejvači, já se vrátila z dovolený a kytka byla žlutá a opadaná, tak to sice vypadalo hnusně, ale přežila to a další rok byla jak nová . Na zimu jsem ji přikrývala myslím jenom rok nebo dva po výsadbě.
Mámě na chalupě zmrzla, protože byla v dolíku a na návětrnou stranu.
Když ji budeš hnojit, líp ti poroste. S hnojením je ale třeba přestat někdy koncem července/ začátkem srpna, jako u jinejch dřevin, aby v zimě nepopraskala.
Nesázej kytku doprostřed, ale spíš směrem ke zdi (ne úplně k okraji). Do zbývající plochy můžes jako podsadbu zasadit libovolný kytí...

Květináč ve kterém jsem Wistárii měla, měl cca 85-90 cm průměr (nahoře) a cca 70 cm na výšku.
Volila jsem plast, abych ho unesla, a taky aby se zaplněný nepropadl k sousedům . Vypadal docela dobře, i když byl umělohmotnej, byl hnědočervenej (jako terako), matnej.

kachna_
Pak jsem teda zjistila, že se tam nevejdou králíci
, mě posléze ani psi... Byl to malinkej byteček, ale se dvěma velkejma terasama .

Postupem času jsem zjistila, že keře jsou základ. Jěště když je brzy zjara všechno špinavý a šedivohnědý, keře už se zelenaly , teda aspoň Wistárie a Zimolez, který jsem měla na druhý (severovýchodní) terase.

Eire
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 11:37
- Nahlásit

gabifi

Vistárie je v barvě bílé a té modrofialkové.Já ji mám taky v nádobě,ale přes zálivku i hnojení stagnuje,půjde do zahrady do půdy.

Pak na to pěstování a nároky na konstrukci je lehčí ten zimolez Brownův.Na vistárii musí být bytelnější opora,nejlépe pergola z trámků a fošen. Jo a na zimolez přílétají za nektarem lišajové svízeloví...murečka kolibřík

Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 11:53 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Eire
Vistárie je v barvě bílé a té modrofialkové

Já měla růžovou (Wisteria floribunda), protože měla míň narůst (cca 15m) než modrá W. sinensis (40m)... prej... U mě opravdu šla dobře, ale jak jsem psala, měla jsme ji v obrovským květníku. To byla spíš vana, než květináč...

EDIT: v tom odkaze píší, že by měla být v kyselé zemině, hmmm... já ji měla v normálním zahradnickým substrátu...

Eire
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 12:26 - Změnil/a: Eire
- Nahlásit

že by měla být v kyselé zemině, hmmm... já ji měla v normálním zahradnickým substrátu...

Jste paní asi ten čék,kterej píchne hrábě do země a ony vykvetou

Je to luxucní kytka o tom žádná,přemýšlím ještě o jedné a v jiné barvě než modré

Fifi
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 12:26
- Nahlásit

Bry den, kvetinky.
Eire
přílétají za nektarem lišajové svízeloví.
Tydle znam, rikame jim fakt "kolibrici" - jsou nadherny! U nas litaj i na obyc previsly muskaty.

Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 12:42 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Eire
Jste paní asi ten čék,kterej píchne hrábě do země a ony vykvetou

No nevim , mě to jde s takovejma těma "živelnejma" kytkama. Jemný, křehký květinky neumím...

Ale fakt mě to s tou kyselou zeminou hodně překvapilo... . Navíc Vistárie často rostou u zdí baráků, kde občas i opadá omítka, takže se do zeminy dostane vápník... hmmm, pohrabu se v knihách...

Napadlo mě, máš tu svou Vistárii samotnou nebo s podsadbou?
Měla jsem na té samé terase i Trubače a ten potřeboval vysloveně stínit krček a kořeny kytkama. Mám dojem, že u Vistárie to bude podobně. Aspoň u mladý kytky, pak už si stíní sama...

Jinak snese Zimolez úpal? Já ho měla na severovýchodní stranu v polostínu, šel tam dobře.

Eire
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 12:55
- Nahlásit

S podsadou letniček,ale mám podezření ,že mi ji ničí mravenci,udělají si v květníku kolonii a ožírají pletivo jemných kořínků.Tam mi ubezdušili opletku čínskou a ta je nenáročná...

Fifi

Jsou kouzelný,že jo.Ano lítaj na spoustu letniček,ale já je mám spojený se vzpomínkou před cca 15roky na spoustu krásných večerů na chalupě a kolem zimolezu večer to omamně vonělo a mihotalo se pár těchle chlupatejch můreček.Děcka seděli na bobku ,potichoučku s očkama navrch hlavy koukali ....

Eire
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 12:59
- Nahlásit

Jj snese, mám na zahradě bez zalívky dva kousky kolem kovové konstrukce.On zi vlastně "nohu" přistíní sám .
Trubač vidíš to,taky dobrej kandidát,toho nemám,ale už jsem o něm uvažovala.Jenže teď mám období magnolií a rododendronů

Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 13:14 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Eire
Jenže teď mám období magnolií a rododendronů

... to znám..

Trubač vidíš to

jo, ten je dobrej , a nedělá štráchy s kvetením jako Vistárie.
Měla jsem ho u skleněný stěny, která oddělovala terasu od sousední. Dala jsem tam "španělskou stěnu", tu a tam ho přivázala a dál už se přičapnul sám.
Má nádherný květy až do podzimu, ale nenaroste tolik jako Vistárie.

Eire
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 18:37
- Nahlásit

UFFF.... jsme absolvovali coby hostitelé návštěvu sklalních chovatelů čaučaáků i s jednou posuzovatelkou.Jsem tím pádem chytrá jak rádio, velmi mě těší pochvala Blečka a také malé litevandy Sherilky.

Gerda
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 19:04
- Nahlásit

Děcka, tak to vypadá, že álojz umírá a azalka japoncká pustila 3 listy, asi sou spálený od slunka, na kterym byla přes týden. Na noc ji dávám do bytu...má teb blbej substrát, přesto má takový tři pupence, jako kdyby chtěla růst dál. Daj se na balgon použít ty zimolezce a vistárie? Asi ne, co?

Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 19:19
- Nahlásit

Gerda
Daj se na balgon použít ty zimolezce a vistárie

Psala jsem, že jsem je měla na terase... Ale nekrytý. Pokud máš ale menší balkon, tak by ti ho celej pohltily.

Dej sem fotku loizy, třeba to nebude tak horký

Gerda
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 19:57
- Nahlásit

Ale nekrytý
šak celou dobu píšu, že mám balgon zasklenej, malej a s kobercem )) Lojzu už nedám, sem mu ustříhala ty nemocný listy, teď vypadá jako když sem ho přivezla ź fukušimy. Je to chudáček.

Eire
Člen
# Zasláno: 26 Bře 2011 20:03
- Nahlásit

Gerda

Milá květomilo,zahoď nůžky!!!!Lojzíka nechej v klidu bez vody alespoň 14 dní a na vistarii a zimolez bohužel zapomeň.Ale poohlídni se po třá po šáchoru,ten uzalití snese

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 193 . 194 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání