Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pro Ebony jen tak
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 193 . 194 . >>
Autor Zpráva
Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 15 Bře 2011 19:47 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Já dneska prořezávala stromy a keře. Všichni 4 truhlíci se jako jeden pes sešikovali vždy pod tou větví, kterou jsem právě pilovala.
Případně se snažili nacpat čumáky mezi ostří pily a větev

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 17:09
- Nahlásit

dnes sem ji kvůli tobě vrazila na balgon, jesi umře, je to tvoje vina...nééé moje )))

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 17:29
- Nahlásit

Xindloně maj velmi důležitej mejl! Opakuji!

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 18:39
- Nahlásit

Gerda
Ahoj čůzo, příjem, opakuji, příjem a take odlet, opakuji odlet!
Ad aloe a kyti - je to tak, jak psaly moudre zeny vyse, cim mene, tim vice. Cili dost kytek ma radsi nez apartman utulnou garzonku, kterou jednou za cas mirne zvetsis. A nerady si machaj hnaty, si vem, jak vypadas ty, kdyz usnes ve vane (teda kdybys nakou mela ). Proste lepe nez rozmoceny a vypusteny a utopeny je lepsi bylin zlehka vrchem zamoceny (ale taky jak kterej, takova vstavej slunicko holalaaaa, bude z tebe fijalaaaa se zase rada koupe spodem, je to slozity. ).
Uz mi sibe, du radsi nakrmit cupky.
Ale jinak zdravim secky ksindlice a taaak.

Ebony
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 18:46
- Nahlásit

Gerda
já nemám

jablunka
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 18:50
- Nahlásit

Ebony
já ti ho pošlu

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 19:01 - Změnil/a: Gerda
- Nahlásit

Fifi
ste zase chytrá jak rádio krs ty garsonky, co? )))))))) Jinak álojz už je venku, jesi umře, je to společná vina Hipíka a tvoje. Já sem z obliga.

Ebony
už máš.

Eire
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 20:28
- Nahlásit

Gerda

Jejda kam na balgon ste tu kytku strčííla,kolik je tam teplůtka,aby Alóe nezkapala zimou.Ale jestli skape, zašlu svou pevnou a svěží se stopořenými listy

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 20:38
- Nahlásit

Eire
Tak tu si prosim ja, s temi ztoporenymi listy odkopnout pro sebe, holcicka mi umrzla pri stehovani, asi 15 let ji bylo. Jakou mas? A neboj, Gerdicka ma balgon peknej, zateplenej s hejbavyma sklama, tam by se dobre bezdomacovi bydlelo. tak snad to aj Alojz zvladne.

Eire
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 21:05 - Změnil/a: Eire
- Nahlásit

Fifi

Mám TUHLE

Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 21:42 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Gerda

A už jsi alojze přesadila do garsonky a sukulentního substrátu, trubičko ?
Jestli je kytka přemáčená a hnijou kořeny, tak možná humře... To je horší, než kdybys ji trápila žízní. Ale snadno se množí, kdyžtak...

Do misky se zalejvaj kytky, kterým vlhkem hnijou krčky, jako třeba Fifinina holala fiala.
Ty, kterým spíš přelitím hrozí hnití kořenů se zalejvaj z vrchu (jako Aloe), i když je tam okolo málo místa, jako u tý krásný Erininy Aloe. Přebytečnou vodu po cca 20 minutách vylej z misky.

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 22:12
- Nahlásit

Ženy, tak už je zase zpět doma, velkosazba proběhne o vejkendě, Erin má teda nádhernýho ztopořenýho álojze, ve velmi malé garsonce, to ta moje nebožačka je teda v obr mega květináči. Přepíchnu jí tedy do menčího. A do tohohle velikýho bych potřebovala nějakou pokojovku, co má ráda stín, mohla by kvést a mít kulaté listy...a ráda hodně vody, páč já sem zalejvací maniak. Jinak álojze moc nezalejvám, jednou za týden mu naleju vodu do misky, vim, že musi hlína shora proschnout alespoň na dva cenťáky. Hmmm, skutečně krásnej álojz! Vyfotim toho mojeho, jak je ubohej. Eště ho kypřim tyčkou, kteoru dělám dírky do hlíny a dolu.

Fifi
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 22:12
- Nahlásit

Eire
To je temer ona, ja ji mela vice kminkovatou, ze ktery pucely odnoze a i za tuto budu vdecna! tak mi prosim schovej nejakej ohlozek, mam tu kytku rada. Kuji.
jak si darite, pani, s bojovou fenkou?

Eire
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 22:49
- Nahlásit

Fifi

Drahá fyfyjofko i Gerdislavo,foto bylo instrutážně instrumentální.Takže pokud zítra čas dovolí, fotnu svoje drahoušky,jak jinak než v počtu tříí.Dobrá zpráva pro fifi,kmínková tam je a má i mimi..a starovelkovánoční kaktus od tebe pustil kořínky,jupíjup

Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 22:50 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Fifi
jak si darite, pani, s bojovou fenkou?

Bojová Žofka je teď jak oukropeček. Včera dokonce na chvilku sdílela s Tonkou jeden pelech. Jo, a snaží se líbat Hipíka, ale ten si drží trochu odstup, asi stran toho tahání za ocas... Mě Žofka každý ráno budí důkladnou péčí o můj obličej , včetně nosních dírek ueeee

Jak byla zarostlá, nevšimla jsem si jednoho kousance na tváři, jak jí Hipík sesvačil, že byla hnusná na Toničku. Až asi po 10 dnech se mi zdála nějaká nateklá, tak jsem jí líčko prohlédla a ošmikala do hola. Měla tam chůďa kapsu jak hrom a na blbým místě blízko oka. Takže čistíme hypermangánem, proplachujem, mažem Framykoinem. Už to má mnohem lepší, ale dobrý to úplně není. Zítra jí jdu vyzvednout ATB, pro jistotu...
Jinak ošetřování a péče se jí velice líbí. Fakt, proplachování a mačkání teda ne, to je jasný, ale jinak je vzorná pacoška...

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 22:59
- Nahlásit

Eire
Velevážená, kloním se vaší pěsitelské schopnosti. Od té doby, co stárnu a mám velmi ráda květiny a pozorování ptáčkůch v krmítkách, nemohu vypěstovat nic, co by mě velmi uspokojilo. Pěstuju již druhý rok ze semínek lavendr, loni zimu přežil parádně, letos mám pocit, že je mrtef....A to už konečně začíná vypadat jako rostlina!!!!! S lejendičkou jsme teď vymyslely nový pěstitelský plán, a je to výzva i pro vás - baobab. Pokud jste mičurin echt gold, vrhnete se na tuto výzvu hlava nehlava. Své drahoušky polomrtvé jsem již ofotila, zítra vám je sem flákknu a o víku sjedu zakoupit nové květiny, jimiž is před jejich smrtí zamořím balgon. Chtěla bych vlastnit firmu bakker )))

Eire
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 23:07
- Nahlásit

Gerda

Pěstitelská šmoulinko,hlavně zda jsi obdržela mejloňa ode mě.
Lavendr?? je oleandr? pokud jo mám tu zrovna navíc dva zakořeněné řízky růžového plnokvětého.Pokud chcete zasadím a přepošlu někdy v květnu. jo a kup si kolopějku,ta je odolná v rukách každého pěstitele..kvete a kvete a roste málo a zase kvete

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 23:11
- Nahlásit

Eire
lavendr je přece levandule ))) milákuju levaduli, je nádherná a vonná jako blázen starý. kolopejku samozřejmě mám, stříhala jsem jí v zimě, teď je plešatá a má jeden květ a nic moc jinýho nedělá. Oleandr - to je keř? A smí bejt na balgoně? A smí se květiny posílat poštou???????????????????

Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 23:18 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Gerda

Teď je dobrá doba, abys levanduli ošmikala, uvidíš, že se ti krásně rozroste

Oleandr jsem měla na balkóně na jižní straně. Miluje slunce a hóóóódně vody a hnojení, nevadí mu ani hodně velkej květináč na malou rostlinu.
Ty bys měla i dobrý místo na přezimování, když může být na zaskleným balkóně, pokud tam teda nemrzne.

Eire
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 23:21
- Nahlásit

Gerda

Koukám,že ty nůžky by ti měl někdo,kdo je na blízku vyrazit z ruky.
Levandule v našich zem.podmínkách,v bytě je trochen problém.
Oleand je keřostromek,ale naroste a bere místo na balgoně..takže paní,nemusíte mít všechno,že?
A kytky jdou posílat počtou,co by ne?!! S tihle jsou ověřený a OK

Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 23:27
- Nahlásit

Eire Gerda

Já pěstovala Levanduli celoročně na jižní terase a šla tam dobře. V bytě bych ji neměla. Teď taky nemá co kvést. Má vypadat jako suchý koště, který je třeba zastřihnout .

Oleandry jsem měla dva, ale je fakt, že jsem měla velkou terasu . Na zimu jsem je vystrčila na chodbu.

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 23:29
- Nahlásit

Teď je dobrá doba, abys levanduli ošmikala, uvidíš, že se ti krásně rozroste
když ona je taková seschlá, celá šedivá, ta už asi neporoste....balgon mam na jižní stranu, svítí tu slunko v podstatě celý den, když zatáhnu skla, je tu v létě príma skleník, květiny, co mají rády hodně vody, mám ráda i já, ráda zalejvám a orosuju rosičem )))) Na balgoně smaozřejmě mrzne, jsou to jen skla, ale mám tu koberec a zateplenou fasádu, když jsou mrazy krutý, samozřejmě je mínus i zde. Rozdíl proti venkovním teplotám tu ale je.

Eire
stříhám skoro všechny květiny, viděla sem to v Receptáři, že se maj ty keříkovky na zimu ošmidrat na deset až patnáct centi....tak sem šmikla levadul, kolopejsku, pak takovou kytku, co má modrý kvítky, krysantémky taky, yt ale teď rosotu jako blázen a děsně se namnožily, budou krásně kvést, bambus i yuccu sem fikla...prostě stříhám a zalévám )))

Gerda
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 23:31
- Nahlásit

vím, že lavendr chce hlubokej květináč, tk jí vrazim do toho, kde je teď álojz, a álojze vrazim do toho malýho, ve kterym je lavendr A eště ho teda fiknu, i když už sem fikala tak, že zbylo jen suchý chroští )))

Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 23:38 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Gerda

Pro přezimování Oleandru je nejlepší ho umístit na světlé stanoviště do teploty cca 5°. Já ho přezimovala na tmavší chodbě v baráku (a míň zalejvala), a přežil to taky.
Jestli na tvém balkóně ale klesne teplota na -0, asi by tam nepřežil.

Moje venkovní levandule touhle dobou vždycky vypadají šedě a suše. Ostříhej jí, dej ji ven na sluníčko, pomalu začni zalejvat a dej jí čas . Jinak levandule se taky nesmí přelejvat a měla by být v mírně písčitém substrátu.

Eire
Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 23:42
- Nahlásit

Gerda

Zahoď nůžky,opakuji zahoď nůžky!!

Na balgoně smaozřejmě mrzne, jsou to jen skla,

Ta Aloíís tam zařve,má obr podíl tekutiny v sobě,zmrzne.Chce jen fluníčko a peplíčko a vody málo,žádný rosení,ty maniaku jeden

Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 23:46 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Gerda
vím, že lavendr chce hlubokej květináč, tk jí vrazim do toho, kde je teď álojz

Nene, lavendr nechce moc hlubokej květináč. zvlášť když je malá. Nepleteš si to s Oleandrem?

Člen
# Zasláno: 16 Bře 2011 23:55
- Nahlásit

Gerda

Stříhání levandule:

Čas pro nůžky
Praktická rada na závěr: pravidelným sestřiháváním do polokoule, nejlépe na jaře, udržíte levandule neustále kompaktní, rovnoměrně tvarované a podpoříte bohatou násadu květů. Sestřihávejte je každoročně asi o polovinu, avšak vyvarujte se hlubokého střihu do silně zdřevnatělých výhonů.

Gerda
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2011 11:07
- Nahlásit

Ženy, vaše květinové rady si vezmu k srdci, ale jako dost nechápu, kde je můdřina narozeninová oslava, jestli sem přijd a nedostane ani kus svýho dortu, budete za velmi špatné hostitelky.
A já, jelikož sem šplh, nesu babičce můdr dárky sem k vám i k nám )

MILÁ BABIČKO MUDŘIČKO, VŠECHNO NEJ NEJ NEJ K TVÝM NAROZENINÁM, HODNĚ ZDRAVÍČKA, SPOKOJENOSTI, VŠE JEN DOBRÉ - I TRÁVENÍ, I ZAŽÍVÁNÍ, I SPANÍ, I SR*NÍ, I RADOST, A TÉ MNOHO MNOHO, SPOUSTU PENĚZ A POKLADŮ, SLADKÉ DORTY, SLANÉ OŘÍŠKY, KYSELÉ JEN OKURKY A KYSELO, SPOUSTU VŠEHO MILÉ A JEŠTĚ MNOHEM VÍC...jo a Maryje mě nutí ti napsat, že přeje na zahradě spoustu koňských koblížků, prej je to skvělá věc, ale už sem jí řekla, že je blbá a že ty je tam mít nechceš, že to neni žádnej dárek...

jablunka
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2011 11:09
- Nahlásit

Naše milá můdr
Myslím,že dnešní narozeniny by jsi měla slavit víc než dvojnásobně a proto ti moc přeju hróóóóózně moc všeho,co by sis přála co potřebuješ.Mám tě ráda

Fifi
Člen
# Zasláno: 17 Bře 2011 12:09
- Nahlásit

Drahá můůůdr
Všecičko nejlepší k narozeninám přeju.

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 193 . 194 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání