Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Výchova a výcvik / Pro Ebony jen tak
<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 193 . 194 . >>
Autor Zpráva
Mathea
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 19:45
- Nahlásit

Fifi
Krtecek to shora "skoukne" a jen mavne tlapickou a rekne "jojojo, jojo."
Nejdriv ale udela "hele", pacickou privola ostatni kosmonauty, zachichota se, rozplace, pak udela "jojojo" a nakonec "ahoj" a zamava

jablunka
S tim nemuzu souhlasit, Krtecek je totiz po svete nejproslulejsi, Manka s Cipajzem a Rumdidlem at si okupujou Jicin!

jablunka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 19:45
- Nahlásit

Gerda
ale uši teda nemeju.
Tak do uší nechmatám,pokud nevidím,že si je něgdo víc drbe,nebo klepe hlavou.

Hipík a Tonička a Rozinka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 19:45 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Fifi
A fakt to na ty cokle pomaha? nelezou po nich hnusaci klistaci?

Lezou po nich podstatně míň, jednou za čas se nějaký objeví, srovnatelně se syntetickejma antiparazitikama...

spoty se mi pricej, kdyz po nich mely reakci

Mě taky, reakci jsem na ně měla já jako prase eště když byl Hipík jedináček. Krát 4, už bylo moc.
Když jsem je přestala používat, Žofce ustoupily kožní problémy. Nevím jistě, jestli to u ní bylo spotonem.
U mě ale napuchlej obličej a dušnost zcela jistě.

jablunka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 19:50
- Nahlásit

Mathea
S tim nemuzu souhlasit, Krtecek je totiz po svete nejproslulejsi, Manka s Cipajzem a Rumdidlem at si okupujou Jicin!
A poletí s ním i Mickey mouse ,kačer Donald a Sněhurka?

Mathea
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 19:53
- Nahlásit

jablunka
Na Snehurku a zbytek sere Krtek :P

Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 20:02 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Fifi
to ji se tam mam hrabat, ikdyz hnusiky nema?

Já to nedělám. Stejně jako Jabloň a Gerda. Když pejsovi ucho nesmrdí a neklepe hlavou, nevrtám se v něm.
Názor tý mý kamarádky vetky je, že se častým proplachováním a čištěním ucha naruší blabla rovnováha bo co, a reakce je taková, že vznikají nejrůznější záněty.
Hipíkovi jsem za jeho skoro 17 let uši čistila snad 5x, a to jen proto, že jsem se dočetla, že se to má. Pak jsem se na to vykašlala, a dobře jsem udělala. Sice má převislý uši, ale zánět nikdy neměl.

Toničce, kterou jsem leta mordovala častými čištěními klasickými přípravky s vodou a následnými nejrůznějšími ATB kapkami, jsem na vetčinu radu začala ucho čistit v delších intervalech vytíráním (ne nalitím) ucha olivovým olejem (nemusí být zrovna olivový, prostě nějaký lehčí rostlinný).
No a pak jsem začla s utrejchem. Jěště stále jí tím ouško vytírám asi 1x za tři dny, protože sice nemá příznaky, ale nevěřím, že zánět, kterej jí trápil nevím kolik let zmizel, tak abysme to zaléčily.

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 20:02
- Nahlásit

Gerda
Šmarjá já vůbec nemeju psovi uši - vadí to? Maj se mejt pravidelně?
NE. Pokud nema problemy, nehrab tam. To vidim u nas, jen jeden vzorek psi ze 4 ma problemy, zbyvajicim trem sem v zivote usi necistila a nestourala.
Nevím jistě, jestli to u ní bylo spotonem.
U mě ale napuchlej obličej a dušnost zcela jistě.

Njn, to ja se s tim neprdim, jedovatyho arpalita vmasakrovavam do psa holou rukou a nic. Jako je to zajimavy, ze to funga, ale ja jim proste nemuzu obojky nechavat, to by se mi zaskrtily navzajem nebo si o ne zuby nahoru zahnuty vylamaly.

Mathea
Nejdriv ale udela "hele", pacickou privola ostatni kosmonauty, zachichota se, rozplace, pak udela "jojojo" a nakonec "ahoj" a zamava
Ho zive vidim, krtoucha libeznyho.

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 20:11
- Nahlásit

Názor tý mý kamarádky vetky je, že se častým proplachováním a čištěním ucha naruší blabla rovnováha bo co, a reakce je taková, že vznikají nejrůznější záněty.
Tak s tim souhlas, ja se ji fakt v uchu nehrabu, jen dycky az kdyz vidim ci citim, ze se neco deje.

A jinak - pro ty, kdo maji TV, doporucuji relax vecerni u Primy "nikdo neni dokonaly", coz posleze potvrdi "soukroma dramata" a mnozarny a pro usnuti navrhuji na ct2 inscenaci SR "Prefíkaná vdova".

jablunka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 20:14
- Nahlásit

Fifi
pro ty, kdo maji TV, doporucuji relax vecerni u Primy "nikdo neni dokonaly", coz posleze potvrdi "soukroma dramata" a mnozarny a pro usnuti navrhuji na ct2 inscenaci SR "Prefíkaná vdova".

Na to seru,se nehodlám ještě točit u telky......nad lidskou debilitou s Krampolem,nad lidskou debilitou v dramatech....jdu si pustit něco na DVD.

Fifi
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 20:17
- Nahlásit

jablunka
.jdu si pustit něco na DVD.
Armageddon? se sladkym Brusickem?

jablunka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 20:23
- Nahlásit

Fifi
Armageddon? se sladkym Brusickem?

Ne e ,ten běžel nedávno,ale jdu asi do poldů.

Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 20:27
- Nahlásit

Ebony
Děkuji paní, spočítala jsem to plus mínus 100 kapek na jedno použití

Tak já ti pošlu na použití na měsíc a uvidíš, když to u vás zafunguje, pošlu další várku ...

laguna
Cedr 1 kapka
Levandule 2 kapky
Citronela 1 kapka
Hodně mě to zaujalo,prosím tě na jak velkého psa je tohle dávkování?
A funguje to i na hooodně chlupatý a velký psy?

Tohle dávkování stačí na 1 obojek pro mý holky 6kg - 12kg (Tonka je chundelatá).
Hipík má cca 25kg a srst jak novofundlanďan. U něj jsem byla stran obojku dost skeptická, občas jsem na něm klíště našla, ale jak už jsem psala, v množství srovnatelném při použití syntetického protiparazit. obojku.
Co se množství týče - obojek má Hipík delší a širší než holky, spotřebuju na něj asi dvojnásobné množství alkoholu s éteráky.

Zkoušela jsem i přírodní prostředek, který se mázne psovi na mušli ucha, ale Hipíkovi i Toničce byla tahle aplikace hodně nepříjemná...

miisha
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 20:29
- Nahlásit

Zkoušela jsem i přírodní prostředek, který se mázne psovi na mušli uch

ja mam ten levandulovej od cdvet

jablunka
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 20:32
- Nahlásit

miisha
A já tenhle......URL

laguna
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 20:43
- Nahlásit

Dík
zítra zajdu koupit oleje a pustím se do toho.
Mám leony +- 60kg a strašně moc chlupů.

Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 21:07 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

miisha
ja mam ten levandulovej od cdvet

Ten jsme měli taky, a fungoval . Akorát Hipík s Toničkou při té časté počáteční aplikaci tak vyváděli, že jsem hledala jiná řešení.

Ta směs a návod na výrobu obojků, jak jsem tady popsala, je mírně upravený recept z Voňavé lékárny od Valerie Ann Worwood (skvělá kniha).
Ona tam doporučuje přidat jěště česnekový olej a Nimbu. Česnek mám ráda, ale cítit imrvére ho nemusím, Nimba mi taky moc nevoní. Zjistila jsem, že obojky fungujou i bez nich.

jablunka

Jablů, a ty mázneš na mušli rovnou neředěnej éterák? Levandule, co vím, je jeden z mála éteráků, který se smí použít i neředěný, ale stejně se mi to zdá v tomhle případě hodně silný.
Jinak Karel Hadek má spoustu výborných věcí...

Eire
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 21:22
- Nahlásit

Pěkné téma

Ebony

Taky jsem hledala,pro staré své pesany něco bez chemie....takže aplikuji česnekové a ořešákové tinktury a pak kůru cca 14 dní koloidního stříbra.

Tady je jedna z těch zajímavých stránek

Na klíšťáky používám taky levanduli,cedrové dřevo a jako nosnou látku lanolínový olej.Na moje chundníky to aplikuju nástřikem,hlavně nohy,podvozek, hříva.A na jaře vykoupu v šamponu Bio Groom s lanolínem.

Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 21:55
- Nahlásit

Eire
Taky jsem hledala,pro staré své pesany něco bez chemie....takže aplikuji česnekové a ořešákové tinktury a pak kůru cca 14 dní koloidního stříbra.

Díky za tip , dlouho jsem hledala i něco proti vnitřním parazitům, zejména pro veterány Hipíka a Toničku.
Kolik tinktury (koloidního stříbra) podáváš a kolik tvý pesové cca váží?

Eire
Člen
# Zasláno: 22 Bře 2011 22:04
- Nahlásit

Dávám 2x denně 15-20ml,jak se mi to podaří natáhnout do stříkačky.Váží 30 kg.

Taky mě bavčí "čurdění"a míchání olejíků,mám u saloosu velkoceny,takže to se co?To se Bobe vyplatí

Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 02:01 - Změnil/a: Hipík a Tonička a Rozinka
- Nahlásit

Eire

díky

mám u saloosu velkoceny
to se někdo má...

Já beru olejíčky od různých dodavatelů. Mimo Karla Hadka objednávám i ZDE. Vyhovuje mi, že si můžu na jednom místě vybrat jeden éterák od různých výrobců.

jablunka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 07:03
- Nahlásit

Já to nedávám do ucha,prostě s tím kápnu pár kapek na psa a pořádně vmasíruju.

Gerda
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 10:13
- Nahlásit

Pani a co teda mícháte pro lidi?

kachna_
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 10:22 - Změnil/a: kachna_
- Nahlásit

jablunka
jako jenom levanduli, a to funguje proti klíšťákům?
já že bych to zkombinovala, na psy bych dala pár kapek levandule a zbytek na ty obojky

wami
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 10:27 - Změnil/a: wami
- Nahlásit

sím sím, prosím ten email pro Gerdu, cos kde brala pro sebe

a až na jaro budeš míchat protibreberkovský patok, tak se taky hlásím...

mi se to děsně líbí, ale nemám čas se to učit

jinak jak jsi sem dávala odkaz, nebo i to, co namícháš ty...
mě v létě psi každý den plavčí, vydrží to nebo je musím pak přešplíchnout roztokem znova?

a pak mám ještě jeden dotaz, ale ten bych radši soukromě, kdybys mi dala toho mejla... prosím prosím

Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 11:40
- Nahlásit

wami
šplíchá Erin a Jablůňka, tak to je spíš dotaz na ně. Já před koupáním obojky sundám. Poslala jsem ti mail na tvou adresu pod členem .

Gerda
Pani a co teda mícháte pro lidi?
Napíšu mail , ale později, teď mě dejchaj za krk... Včera jsem čekala celej den na zadání, který přišlo v pět odpoledne, chjóó

Ehmehm... jsou kocouři v troubě? Jak to vypadá?

Gerda
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 11:43
- Nahlásit

Včera jsem čekala celej den na zadání, který přišlo v pět odpoledne, chjóó
známe naprosto přesně, mě to nepřekvapuje, je to přece náš denní chléb ))) kocour je v troubě, opakuji )) Dnes by měl být upečen, opakuji )) zjistím za chvilku.

jablunka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 11:50
- Nahlásit

kachna_
Jenom levanduli a fakt musím zaklepat,ani blechy a klíště snad loni jedno,nebo dvě.

jablunka
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 11:51
- Nahlásit

Ehmehm... jsou kocouři v troubě? Jak to vypadá?
Hodnou chvíli mi trvalo,než sem pochopila,na co se nejspíš ptáš!

Gerda
Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 11:55
- Nahlásit

jablunka
)))) ajooooooo ))))) to mě nenapadlo )))

Člen
# Zasláno: 23 Bře 2011 12:00
- Nahlásit

jablunka Gerda
)))) ajooooooo ))))) to mě nenapadlo )))

a jo, nojo ...konspirace, néé?... a né tamto, ale tamto, víš?...

<< 1 ... 180 . 181 . 182 . 183 . 184 . 185 . 186 . 187 . 188 . 189 . 190 ... 193 . 194 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání