| Autor |
Zpráva |
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 09:56
- Nahlásit
aren
Pokud máš pro ně lepší místo, sem s ním.
Nemám lepší místo. Ale to neznamená, že budu souhlasit se stejně špatným místem, ze kterého byli odvezeni.
V tomto případě by pro ty psy bylo lepší je humánně usmrtit. Je to krutý, ale je to tak. Nikdo seriozní je zřejmě vzít už nemůže a to, aby šli do podobných podmínek, si rozhodně nezaslouží.
Já bych mohla vzít pár kousků. Horko těžko, protože nedávno jsem měla doma 9 psů a nyní mám 4. Přitom na to momentálně vůbec nejsem zařízená, všechno to bylo v obýváku. A o penězích ani nemluvím.
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 10:14
- Nahlásit
aren
Ten článek mi mluví ze srdce, a Toulavým Tlapkám velmi děkuji za to, že ty chudáky psy vzali k sobě
:to si děláš ale prdel žejo????????????????????
Psíček
Pan Desenský se rozhodl pozvednout své ego, zcela nesmyslně povolala své kumpány vlčího klanu a začal nás buzerovat kde se dá
hele jestli je ten mail od DZ,jakože bych myslela že jo,tak ale je vše jinak dávno ,jeden člen vlčího klanu se po jejích neskutečných a těžko uvěřitelných výlevech na blůčku rozjel k ní zjistit jak to je náramně se skámošili,zjistil,že ona je bezva a od té doby se datuje její změna myšlení..RD je nejvěčí nejvíc kámoš..stačí se kouknout na tu diskuzi pod Šarikem,tam dala též průchod svým myšlenkám na toto téma
Ebony
to je snad špatnej vtip
no tak tos mě celkem vyřídila,to zas jo
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 10:26
- Nahlásit
Psíček
já bych na charitu a podobné ***** nedal nikdy ani korunu, míra zneužívání je na to moc vlká a já si nerad připadám jak osel a to nejsme vůbec skrblík, ba naopak ....ale každej jsme jinej samozřejmě, tak třeba ty bys byla spokojena, kdybys viděla, kam jdou tvý peníze...těžko říct
Většinou si zjiš'tuju, kam moje peníze jdou, ale jsem moc líná a rozmazlený protekční fracek na to, abych někam jela osobně a do nějakých kauz se zapojovala, takže to řešim většinou tak, že pokud důvěřuju tomu, kdo se v kauze pohybuje (a důvěřuju mu většinou víceméně instinktivně, protože ho znám tady z cz psa a viděla jsem ho třeba třikrát v životě) a ten doporučí peníze poslat, tak pošlu. jako třeba případ paní Synkové, poslala jsem a až pak jsem slyšela protichůdné názory.A teď si vlastně uvědomila, že párkrát jsem tu peníze poslala i uplně do neznáma ....ale co, prachy budou a my nebudem...
P.S, tady v téhle kauze nikdo o peníze nežádá, ne? jen o to, aby si lidi vzali psy, ne?
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 10:27
- Nahlásit
Adiddaska
nikdo o peníze nežádá, ne? jen o to, aby si lidi vzali psy, ne?
jestli nevíš co s prachama, tak by se mi trošku hodilo
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 10:29
- Nahlásit
makrel
estli nevíš co s prachama, tak by se mi trošku hodilo
tsssse, to to radši prochlastám
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 10:45
- Nahlásit
Psíček
no a ty chceš rozdávat prachy pro svůj dobrej pocit nebo ti jde o pomoc zvířátkům?
tak pade na pade
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 10:59
- Nahlásit
Psíček
a ty máš málo lidí, co ti na nichzáleží? plotože pokud ne, tak většinou pro ten dobrejpocit je to lepčí dát čověku
pro mě rozhodně ne
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 11:30
- Nahlásit
Psíček
ale ty to dáváš lidem přeci?
ajo tak jasně, párkrát jsem poslala bez ověření, takž si třá i někdo mohl trochu namastit kapsičku, to je fakt. ale většinou to sou útulky a tam konkrétní psi. A vlastně ani tam nemůžu mít stopro jistotu, že se to dostane přímo na toho psa, to bych musela to tam jezdit kontrolovat a to mě ani nehne to by člověk nemohl přispět v podstatě na nic, max tak bezďákovi koupit oběd a dohlídnout na něj, že ho snědl fakt on
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 11:51
- Nahlásit
aren
vždycky mi tě bylo tak trochu líto, když tě tady lidi pranýřovali, ale ty jsi fakt totální magor....udělejte sbírku, kupte Šíblový další domeček, ať zase může dál množit a vy budete mít co zachraňovat! Tobě se zdá, Anno Šeryjová, že je psů málo?!, že nejsou narvaný útulky a další organizace, co všude prosí na netu ať si veme někdo psa, že jich mají moc! A ty budeš obhajovat babu, co namnožila další tunu psů, tím pádem znemožnila stovkám dalším najít nový domov či pomoc?! Jsi normální psychopat ... nemám slov, fakt...
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 12:57
- Nahlásit
Ebony
To je fakt přibývá psů co v útulcích dožívají a jsou tam i několik roků takto mají zase menší šanci že si je někdo vezme. Myslím si žë v ak velkém objektu se dali oddělit psi od fen, ale muselo by se chtít. No možná spousta štěňat je zárukou že víc lidiček pošle nějakou tu korunu.
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 13:04
- Nahlásit
aren
Jestli jsou to činy dobré ukáže až čas stejně jako u p. Šíblové. Myslela jsem Aren, že jste už ponaučena no koukám, že ne.
Proč si myslíte, že žádný oficiální útulek nic takového neudělá? Protože by to nebylo dobré ani pro psy stávající ani pro ty zachráněné. Když se řešili Žerůvky bylo v plánu pronajmout je a psy tam nechat s tím, že se o ně budeme starat a že se během pár měsíců rozvozí do všech útulků v republice stejně jako se to udělalo se Štarnovskými-tam to bylo jednodušší jednalo se převážně o malé psy v jednu chvíli byli téměř všichni v našem útulku to než se zkoordinovala pomoc od útulků jiných. Takové hurá akce většinou nedopadnou dobře. Žádný útulek si nedovolí nemít finanční rezervu alespoň na tři měsíce dopředu- to aby nemuseli pak krmit zrním psy........koneckonců takových hurá akcí předvedla Šíblová víc a jak to vždy dopadlo.....přemýšlejte
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 13:06
- Nahlásit
Jen víc takových bláznů.....a můžeme očekávat že v rámci šetření dojde i u nás na podobné zákony jako mají na Slovensku, jsem zvědavá jak pomůžete potom
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 13:09 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
To je fakt přibývá psů co v útulcích dožívají a jsou tam i několik roků takto mají zase menší šanci že si je někdo vezme. Myslím si žë v ak velkém objektu se dali oddělit psi od fen, ale muselo by se chtít. No možná spousta štěňat je zárukou že víc lidiček pošle nějakou tu korunu.
Podle zkušeností paní Synkové s chováním šíblovic minulé várky psů byla štěňata krmivem pro dospělé psy. Byli tak naučení, zřejmě z hladu u Šíblové. Pronásledovali feny a snažili se čerstvě narozená štěňata okamžitě sežrat i přesto, že už v té době měli žrádla dost.
|
Ebony
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 13:13
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
Jen víc takových bláznů.....a můžeme očekávat že v rámci šetření dojde i u nás na podobné zákony jako mají na Slovensku, jsem zvědavá jak pomůžete potom
Přesně tak, jednou lidem dojdou peníze a trpělivost, a bude po srandě, musím říct, že mě už to unavuje, ta horda nechtěných a všude se nabízejících psů a stavy, kdy jsem chtěla zachránit vše, co se hýbe, už mám dávno za sebou....možná proto, že pro starost o ty moje už nemám sil a ani už chuti, protože to je marný boj....a ty síly pomalu dojdou všem
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 13:24
- Nahlásit
Vlčáčková
JJ to se v tak velkých smečkách děje......no kdyby se neselektovali nemocemi a úhynem.....bylo by jich mnohem víc. Vlastně toto byl nakonec důvod proč se odebírali ze Štarnova, veterinární správa tehdy napsala, že dochází ke rvačkám mezi psy a tím je jim způsobeno utrpení......na to konto psy odebrali, když jsem jim tuto klauzulku, kterou sami vymysleli podstrkovala v jiných případech tak najednou to nešlo.....
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 13:26 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
na to konto psy odebrali, když jsem jim tuto klauzulku, kterou sami vymysleli podstrkovala v jiných případech tak najednou to nešlo.....
Že by nechtěli psy odebírat?
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 13:28
- Nahlásit
No něco na tom je.......Štarnov o tom věděl dlouho a nic to samo teď řeším v Horce a zase nic, sem am kontrola nějaké bububu a smečka se rozrůstá dál.........no až jich bude 200 a budou to muset řešit třeba si je páni úředníci poberou do úřadu.
Za Štarnov to tehdy řešil Šternberk a jedna dobrá duše z životního prostředí......hold i úředníci mají někdy v řadách výjmečné lidi
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 13:32
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
No, tak je třeba vyvíjet větší tlak na úřady a pak jejich nadřízené úřady atd., ne? Známý byl nedávno v parlamentu a řešil tam návrhy úprav v zákonech. Tak by bylo dobré takovéhle věci (a lidi) podporovat nejdřív. Je třeba prudit a prudit, jinak se to nepohne.
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 14:07
- Nahlásit
Vlčáčková
jj několikaleté pruzení a výsledek byl tento, ale už jsem to sem dávala tuším včera
http://www.svscr.cz/index.php?art=4088
|
Vlčáčková
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 14:27
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
Nevím, jestli se psanému prohlášení pána ze Státní veterinární správy mám zasmát nebo to považovat skutečně za nehoráznou drzost. Když si tedy uvědomím, že veterinární správy téměř úplně každou množírnu, každý chlív, každé týrané zvíře považuje za vyhovující chov zvířete, tak je mi z toho projevu pana Dubna tak akorát na blití.
Není mi jasné, když tomu všemu tak dobře rozumí a takhle hezky o tom píše, proč tedy KVS stále podobná zařízení tolerují a tím v podstatě podporují. Většina stížností končí tím, že jsou zamítnuty. A Policie se pak odvolává na to, že KVS rozhodla tak a tak, a oni tudíž nemůžou nic dělat.
Možná má někdo jiné zkušenosti, ale mě se to jeví tak, že 99 % podnětů je odmítnuto s naprosto nepochopitelnými zdůvodněními.
|
Adiddaska
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 15:17
- Nahlásit
Psíček
ozumím, já v podstatě snažil komentovat to, že na jedné stran ě píšeš, že lidi dejme tomu nemusíš a že nemáš radost z toho jim přisívat, že jako raději přispět těm zvířatům, ale stejně přispěješ člověku, kterýho třeba ani moc neznáš a je to v podstatě na něm, jak to využije, nejde jen o namaštění kapsy...spousta lidí si kapsu nenamastí, ale ty peníze třeba jen v podstatě vyhodí řekněme díky své neschopnosti¨a neznalosti. Takto jsem to myslel.
já to chápu a máš pravdu v podstatě ale to už je prostě to riziko no, až si založí útulek nějak pes, tak budu už přispívan jen jemu, to si budu jistá, že pujde rovnou na psy
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 15:57
- Nahlásit
Psíček
třeba si za ně nakoupí čičinty pro zábavu
ale určitě se předtím nažere a za zbytek teprve nakoupí křupínky a hračky, má totiž rozoumek
|
makrel
Člen |
# Zasláno: 9 Zář 2011 15:58
- Nahlásit
PsíčekEninka
v tom případě mu přispěju i já
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2011 13:43
- Nahlásit
*** vložená poznámka, víc toho nestíhám ***
jedno zamyšlení člověka, který je podle mého pro Slovensko něco jako pro ČR dejavu, tedy člověk schopný brát věci i prakticky, nejen emočně...
kéž by její směr úvah nabrali všichni "psochranáři"... (Šíblová zejména)
http://www.utulok.sk/index.php?clanok=4&id=213
***konec vložené poznámky***
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2011 14:10
- Nahlásit
Psíček
jj, o tom už jsi mluvil před lety a způsob a myšlenka jsou rozumný a smyslupný. Jen mám obavu, že taková změna je něco, co bude dlouho trvat, než se připraví, zpracuje, zavede...
Kdežto vyhlášky o slevách na poplatcích za kastrované psy jsou rychlé a při troše správného lobbingu myslím proveditelné.
A jak vidno třeba právě v tom Německu, asi ta cesta formou kastrací dává smysl taky...
|
wami
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2011 14:11
- Nahlásit
jj a kéž by vrahové nevraždili, zloději nekradli a povodnci nepodváděli
njn, od toho má čeština částice přací
člověk ani nečeká, že by se to mohlo splnit... ale ta myšlenka, že by opravdu mohlo, tak ta je krásná
|
Eninka
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2011 14:18 - Změnil/a: Eninka
- Nahlásit
Psíček
mám obavu, že zdražením poplatků nelze ničeho obecně docílit, protože poplatky nejdou státu ale obcím. Ty si i určují jejich výši, zákon jim pouze dává možnost vytvořit podzákonný předpis, t.j. vyhlášku, kterou si sami upravují pravidla a ceny.
Obecně je dána max. cena za psa a rok a povinnost platit, a možnost pro obec zvýšit poplatek a naopak odpustit. Odpustit, či vybrat méně či více je jen na obci. Znám např. obec, která má příjmy z velkého nákupního centra a tudíž prominula tyto poplatky a i třeba za odvoz odpadků atd. Tudy podle mě cesta nevede.
|
utulek LOZ Olomouc
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2011 15:44
- Nahlásit
Eninka
Myslím, že by to trochu mohlo pomoci. Obec je povinna se postarat o toulavé zvíře je tedy v pořádku že vybírá poplatky za psů právě ona. Ve městech se platí 1000-1500 možná někde i víc. V obcích bych nechala 1 psa třeba na 200-300 korun, ale každý další by již mohl být mnohem dražší 500 a výš. Třeba by se pak neusazovali množitelé a něměli by stáda psů o počtech 50 - 100ks to už by si rozmysleli. A pokud nerozmysleli nevadí měla by pak obec v obecní kase tyto peníze a v případě podezření na týrání by pak nemusela mít strach z čeho že to bude platit útulkům.
|
Biluška
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2011 15:46
- Nahlásit
utulek LOZ Olomouc
1 psa třeba na 200-300 korun, ale každý další by již mohl být mnohem dražší 500 a výš.
Ty ses zbláznila, chceš mě zruinovat
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 12 Zář 2011 15:48
- Nahlásit
jako i me neprijde normalni ze je druhej pes srazsi teda....1500 prvni a 2400 druhej...at jdou kamsi:
|