Kynologická diskuse

- Kynologická diskuse - Odpovědět - Statistika - Registrace - Hledat -  

Kynologická diskuse / Pomoc psům v nouzi / Opět známá firma H.Š., tentokrát v Nemoticích
<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Autor Zpráva
Eninka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 18:01
- Nahlásit

Biluška
teď mi to došlo, je to tvá sugesce s tím policajtem, jím jste mě nazvali při debatě o dopravních nehodách v rámci převozu Sabiny k tobě, zkus příště využít víc paměť, než někoho osočíš, dík brouku

Biluška
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 19:04
- Nahlásit

Eninka
teď mi to došlo, je to tvá sugesce s tím policajtem, jím jste mě nazvali při debatě o dopravních nehodách v rámci převozu Sabiny k tobě, zkus příště využít víc paměť, než někoho osočíš, dík brouku

Tady - http://www.cz-pes.cz/diskuse/10_11963_8.html - píšeš tohle
no dovol! Já pomáhám a chráním!

Ale pokud si na policajta jenom hraješ tak sorry, to se pak omlouvám

taky tě mám ráda
já tebe ne, tak se nemusíš obtěžovat

kejtlin
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 19:42
- Nahlásit

Eninka
náš starosta obce nenechá ani toulavého psa převézt do útulku-stojí to peníze a jedn á se o jednoho jediného, převeze se až případně někoho napadne, ze ten rok se to ještě nestalo tak netřeba to řešit, peníze jsou potřeba jinde....

Eninka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 19:44
- Nahlásit

Biluška
ahá takže když někdo pomáhá a chrání tak to znamená totéž, že o sobě říká, že pracuje u policie jo? Takže když někdo pomáhá třeba psům a chrání je tak je povoláním policajt, tak to mě nenapadlo, mmch jsem napsala že to dělám vůči Sabince. Ale jestli nutně potřebuješ vědět komu pomáhám a chráním ve skutečnosti tak ti to klidně řeknu, jsem právnička v advokacii a to jsi si mohla nakonec přečíst na stejný diskuzi o pár příspěvků zpátky. Takže tak

kachna_
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 19:58
- Nahlásit

Eninka
ahá takže když někdo pomáhá a chrání tak to znamená totéž, že o sobě říká, že pracuje u policie jo?
já to tak pochopila taky
jsem právnička
no a to se snad vylučuje s prací u policie?
v advokacii
to mi v paměti neuvízlo, to pomáhat a chránit ano a u nás (nějakých 300 km od Biluše je to taky synonymum pro práci u policie)

Eninka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 20:02
- Nahlásit

kachna_
jenže to slovní spojení padlo v rámci řečí kolem Sabinky, a nakonec i kdybych pracovala tam, kde píšete, tak nechápu, jak to souvisí v očích Biluše s inteligencí, i když tam opravdu nepracuji, a kdyby ano, určitě bych to řekla, nemám důvod si hrát na něco co jsem nebo nejsem.

Eninka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 21:11
- Nahlásit

Psíček
máš pravdu, některé reakce nechápu a ani se o to nebudu snažit, mnohdy stačí říct málo a jsi jak bonbón, který našlo hejno vos

Eninka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 21:21
- Nahlásit

Psíček
no, vzhledem k tomu, že jsem sem chodila 3/4 jen číst a teprve letos přispívám už jsem to i pochopila, ale vzhledem k tvému působení na fóru mě uklidňuje, že jsme minimálně dva vyvrhelové zde, ale uznávám, že je tady i spousta výjimek mezi ostatními, kteří jsou zde i kvůli psům, nejen kvůli expozici

stetisek123
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 21:24
- Nahlásit

A nešla by nějaká pomoc udělat přes obecní vyhlášky? Když není opora v zákoně, tak udělat vyhlášku. Teď nevím jakou, ale třeba, že žádný člověk nesmí vlastnit více jak 5 psůch. Výjimky pro chs by udělovala obec?
Něco takového taky funguje v zámoří.
Jinak se přikláním k tomu, že ty psy pro Ťongy nemá, hubení by se asi špatně udávali, protože oni cení i to psí sádlo.
Měli jsme tu před pár lety tyhle šikmooký za sousedy. Chovali si tu ovce a když je chtěli zabít, tak je omráčili a pak normálně COčkem opalovali chlupy. Smrad na celou ves. Nakonec je za to ten pronajímatel vyhodil.Hnus
Jinak si ale nemyslím, že už by jí lidi peníze neposílali. Už jen ta reportáž z té Primy vyzněla jako, že ta pani nemá peníze na to, aby se postarala. A pro lidi, kteří o ni doposud neslyšeli, to bude impuls. Znám spoustu lidí, kteří posílají peníze, protože víc udělat nechtějí a mají tak sami pro sebe šidítko. Uvědom te si, že tenhle web je pro lidi co se psům intenzivně věnují,a le pro obyčejného člověka jeta paní neznámá.
Nedávno jsem třeba narazila na pani, která má už svého druhého psa z útulku,ale dodnes netušila, že existují praktiky, že se "nepoholní" psi uspávají. Byť pod nějakou šlechetnou záminkou.

Eninka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 21:33
- Nahlásit

stetisek123
Bohužel, vlastnictví je absolutní právo a patří mezi práva tzv. nedoknutelná (výjimky reguluje zákon-vyvlastnění, odebrání věci v trestním řízení atd.) Tuto oblast nelze regulovat obecní vyhláškou, protože jde jen o podzákonný předpis, který pokud zákon výslovně neuděluje podzákonnému regulovat jakoukoliv oblast, tak obce s tím nehnou. Takže jen až následné odebrání v trestním řízení, ale předem regulovat není jak. A s těma lidma, kteří špatně pochopí reportáž máš pravdu, bohužel pro ty psy...

Eninka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 22:01
- Nahlásit

Psíček
říká se mi to těžce (kvůli psům), ale je to všechno tak, jak píšeš

Eninka
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 22:10
- Nahlásit

Psíček
vždyť ony ví, že ti to není zapotřebí, nehledě k tomu, že už dávno si mohly prokliknout na fotky mých feňulí, a zjistit, že já jsem já a ty to nejsi

dejavu
Člen
# Zasláno: 28 Čen 2011 23:47 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Eninka
ve městě taky nesmíš vlastnit slepice, případně za nějakých podmínek, nesmíš vlastnit exotické zvíře bez povolení, nesmíš vlastnit psa v bytě, jehož nájemce si to nepřeje, omezení je řada.
I na chov dobytka máš předpisy a podmínky, které máš splnit.
Proč, pokud je právo vlastnit psy nedotknutelné, to může jako regulační mechanismus fungovat v někt. amerických státech, kde nad 5 psů (např. v Pittsburghu v Pensylvánii ) už musíš prokazovat, že je máš třeba k chovu a ten chov pak někdo kontroluje?

Právnička Mgr. Nemravová mi k tomu napsala toto: Omezení počtu chovaných psů je podle mě šikovné opatření, které může mnohému pomoci. Jen si neumím představit, jak by toto bylo u nás řešeno v praxi – jak kvůli odporu ze strany chovatelů, tak ze strany KVS - už toho teď musí mnoho kontrolovat a nestíhají to, takže počítám, že o další agendu na vyřizování vůbec nestojí.

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2011 00:11
- Nahlásit

dejavu
víš, vlastnit můžeš co chceš, v tom je ta nedoknutelnost, jen chovat dle regulí (prase ve městě, jedovatýho hada či jíné exoty atd..) a bohužel regule v USA jsou jiné než tady. My se musíme bohužel řídit a podvolit tomu, co platí tady, a že je to pěkně blbě regulováno a je plno úděsných věcí přehlíženo a neřešeno je smutné ale je to tak, bohužel...

dejavu
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2011 00:42
- Nahlásit

Eninko, co by tedy dle tebe bylo právně průchodné, co by změnilo tuhle situaci?

moll
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2011 07:03
- Nahlásit

co poplatky ua psy - obec je má do své kapsy - a když jich baba má 70 - něco by to mohlo hodit. tudy by cesta k aktivizaci obecního úřadu nevedla?

bea
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2011 07:11
- Nahlásit

Biluška
No, na Bazoši jich máš dost zadarmo, tak třeba tam - jen by je musela dovážet z celé ČR

pajda222
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2011 07:35
- Nahlásit

Psíček
Pane Psíček s velkým P, buď nějak vypadáváte z formy, nebo Vás toto téma nějak moc zajímá. Padly tu od Vás dokonce souhlasné názory! Dejte si pozor, ať tu nezapadnete.

Ne, já vím, je to vážné téma. No když bude obec chtít vymáhat poplatky za psy, tak by to museli dát k soudu a už vidím, jak malá obec půjde k soudu. S tím omezením počtu to také vidím blbě, teď si vemte, že tam bude bydlet nějaký chovatel psů s PP a zrovna se mu narodí štěňata u dvou fen najednou a najednou bude mít doma třeba 20 až 25 psů a to by na to měl taky doplatit?

stetisek123
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2011 08:28
- Nahlásit

Je mi jasný, že to tu nevyřešíme. Já bohužel neznám vůbec zákony a jejich kličky, je mi ale jasné, že všude se obecní vyhláška nedá uplatnit. Taky je mi jasný, že obec se nebude namáhat tyhle psy konfiskovat, když by u nich, jako u věci, musela zajistit depozitování.
Podle mě je tu jediná právní cesta a to přes KVSky, ale ty moc nefungují. Sama jsem s nimi měla co do činění a vím to. Nakonec i laik už viděl v mediích případy, že někdo nechal psy v kleci na pozemku a už tam nejezdil. Jenže psy krmili kolemjdoucí a tak byli psi ve formě a tudíž v pořádku. Je to začarovanej kruh, protože obec nechce a KVSka zase bojuje s větrnými mlýny.
Moc bych si přála, aby se návrh Dejavu prosadil,ale na to je třeba sehnat fyzické podpisy. Ne do petice na netu,ale fyzicky na papír, protože jen ty jsou směrodatné. Proto si myslím, že kdo chce pomoc, měl by si ji natisknout a shánět ty podpisy. Roznést po vetech, po útulcích, do ordinací humáních lékařů, prostě všude, kde je hodně lidí a nudí se a maj tudíž čas číst

utulek LOZ Olomouc
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2011 10:35
- Nahlásit

Vyřešit jde vše, když se chce....... ve Štarnově bylo psů přes 80 a zvládlo se to. Dají se oslovit veškeré útulku v republice a požádat o pomoc......, jako další řešení vidím pronajmout objekt, ve kterém se psi nalézají začít je pořádně krmit, odblešit, navakcinovat a vydávat odtud. Při trošce dobré vůle jde všechno.....Myslím, že by během dvou až tří měsíců mohla být situace zvládnutelná.....

stetisek123
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2011 11:17
- Nahlásit

utulek LOZ Olomouc
tady ale nejde moc o řešení. Mně se to ani nelíbí, jak jsem již psala. Ta paní to pak má moc jednoduchý.
Mně jde o prevenci!

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2011 11:19
- Nahlásit

utulek LOZ Olomouc
já tam zajedu, zajdu za starostem a obejdu lidi v dědině, zkusím zjistit co nejvíc informací a podle toho, co zjistím dám vědět a udělaly by se další kroky. Jsou různé možnosti, jak tady bylo zmíněno od ostatních, musíme někde začít, já prostě zjistím co půjde, komu patří objekt atd atd.

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2011 11:23
- Nahlásit

dejavu
co by bylo právně průchodné? Kdyby tady úřady dodržovaly a řídily se předpisy, tak všechno, co nám umožňuje zákon, jenomže bohužel, pokud ten, kdo má tento nástroj v ruce - státní správa - a přesto jej nevynucuje nebo je laxní, tak není průchodné skoro nic. Pak je to o lidech okolo - tady a jinde taky - co se jim podaří vůči těm úřadům docílit, ale je smutné, že nekoná ten, kdo konat má.

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2011 11:26
- Nahlásit

moll
přes poplatky cesta nevede, nakonec, ne ve všech situacích je chovatel povinen poplatky platit, ona tam nemusí mít trvalé bydliště, může říkat, že psi jsou "jen na návštěvě", atd atd. A už vidím obec, která si s ní neví rady, jak po ní vymáhá poplatky...

Eninka
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2011 12:10
- Nahlásit

Ještě se chci zeptat, není tady někdo z brněnska nebo vyškovska nebo podobně blízko k těm Nemoticím, kdo by tam zajel event. se mnou to občíhnout?

pajda222
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2011 12:17
- Nahlásit

Eninka
já ne

stetisek123
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2011 12:40
- Nahlásit

Eninka
sem praha

dejavu
Člen
# Zasláno: 29 Čen 2011 14:06 - Změnil/a: dejavu
- Nahlásit

Eninka - to jistě má svůj lví podíl, přesto se obce dostávají do neřešitelných problémů, i když postupují lege artis, takže tohle nestačí,právní úpravy potřeba jsou. Přečti si, co píše LOZ Olomouc v tom zpravodaji o vyšetřování z Vrbátek.
Už jenom to, že lze zakázat chov dle Ing. Dubna z SVS v jednom kraji a neplatí to celostátně. Že není řečeno, ž týrané zvíře se musí odebrat neprodleně atd. atd. Děr v zákoně je dost. Není to tak jednoduché, že starostové a veti jsou vždy na vině a lemplové nebo státní úředníci.

Vlčáčková
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 22:50 - Změnil/a: Vlčáčková
- Nahlásit

Eninka
Ještě se chci zeptat, není tady někdo z brněnska nebo vyškovska nebo podobně blízko k těm Nemoticím, kdo by tam zajel event. se mnou to občíhnout?
impact to má tak blízko, že tam může dojít pomalu pěšky. A je to holka srdnatá, znalá, určitě tam s Tebou zaskočí. Zkus jí říct.
Kdyby náhodou nemohla, tak tam s Tebou sjedu.

Eninka
Člen
# Zasláno: 13 Čec 2011 22:52
- Nahlásit

Vlčáčková
impact to má tak blízko, že tam může dojít pomalu pěšky. A je to holka srdnatá, znalá, určitě tam s Tebou zaskočí. Zkus jí říct

jé, už se tam chystám každým dnem, to bych byla moc ráda, přece jenom ve dvou se to lépe táhne, tak snad jí to vyjde, to by bylo bezva

<< . 1 . 2 . 3 . 4 . 5 . 6 . 7 . 8 . 9 . >>
Vaše odpověď

vypnout *Co to je?

» Uživatelské jméno:   Heslo:   (Zapomenuté heslo?) 

Zobrazit smajlíky ;-) Vypnout smajlíky

miniBB forum software © 2001-2026

Zásady ochrany osobních údajů
Copyright © 2001 - 2014 [ Cz-pes.cz ]. Všechna práva vyhrazena.
E-mail: pes@cz-pes.cz, Web: http://www.cz-pes.cz
RSS kanál.
Přidejte si stránky k oblíbeným!
Vyhledávání