| Autor |
Zpráva |
Falka
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 17:23
- Nahlásit
Ale jo, já uznávám, že psychickou újmu může mít malé dítě i z malého psa, ale spíš jen pokud pes ječí a třeba na dítě skáče, popř. ho kousne - z dogy (jen příklad - nechci tu furt zmiňovat dogy - prostě velkej pes) může mít ale psychickou újmu, když se k němu jen třeba moc rychle přiblíží, ta nemusí ani kousnout, stačí když do dítěte strčí a to spadne... což se u velkého psa může stát snadno, i když není agresivní...
A já teda znám děti, které se psů bojí, protože na ně nějaký pes štěkal a skákal, ale řeší jak malé, tak velké psy...
myslím, že když máš doma dítě, které ti pes pokouše, tak se na celou věc díváš jinak.
To určitě uznávám, ale vem si, že by ti to dítě pokousal velkej pes. Zřejmě by následky šly mnohem dál, a člověk by byl rád, že dítě nemá třeba nějaké fyzické následky - taky může mít atd.
spousta malých psů je jen na volno a totálně neovladatelný
To ano, ale to i spousta velkých psů. Tohle se fakt asi liší podle toho, kdo má jaké zkušenosti. Pokud budu denně potkávat x malých psů, kteří se vrhají na mého psa atd., asi budu mluvit jinak. Já se pohybuju se psem hlavně po Praze (a pak samozřejmě mimo Prahu všude možně - ale tam není taková koncentrace lidí se psy) a takovéhle zkušenosti fakt nemám. Maximálně že ti menší psi ječí, když jdu s čubou okolo, ale pokud jsou někde kolem paničky a ječí, tak ať - mě ani čubě to nějak nevadí. Že by se na mě nebo mojí fenu ti malí psi vrhali a snažili se jí kousnout nebo tak něco, tak to jsem prostě nezažila, zato jsem zažila, že se mi na fenu několikrát vrhl velký pes (aniž by ho ona sama nějak provokovala, např. když sem jí házela míček, přilít k nám z druhý strany louky, ona ho do poslední chvíle ani neviděla atd.) - i když to nebyl útok v pravém slova smyslu, jen po sobě řvali, ale stejně - zrovna moje čubina je trošku submisivnější a velkých psů se dost bála, takže každá takováhle zkušenost mě fakt s..e, protože veškerá moje snaha o její psychickou vyrovnanost je v kelu. Když po ní řve jorkšír, tak to jí nějak nerozhází...
Ale spíš jsem to myslela tak, že věcí, ze kterých může mít malé dítě újmu je tolik, že to už asi nelze pořešit všechno a prostě malý pes je míň nebezpečný než pes velký. Ale říkám, já bych byla nejradši pro nějakou zkoušku, kterou by museli splnit jak majitelé velkých, tak i malých plemen a mohli by mít od vodítka a košíku pokoj - a aspoň by to třeba motivovalo právě ty majitele malých (samozřejmě i velkých) psů, kteří si myslí, že pes je plyšová hračka, aby si o psech něco zjistili a psu se aspoň trochu věnovali. Na základní socializaci a poslušnosti není nic, co by nemohl zvládnout malý pes stejně jako velký. A třeba by se už jen tou socializací omezilo právě to, o čem mluvíte - řvoucí malí psi - útočící na ty velké atd.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 17:51
- Nahlásit
Falka
a prostě malý pes je míň nebezpečný než pes velký.
no vidíš a já si to nemyslím...páč prostě těch malej nevychovanejch znám hafo..ano následky kousnutí velkým psem jsou podstatně horší ale kousnutí malým je zas častější jev..a ty neuposlouchaný malý fakt vídím hodně často..třeba u nás je otázka času kdy se kvůli nějakýmu někdo zle nabourá..fakt je jedno jak je velkej...
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 18:22
- Nahlásit
Falka
To určitě uznávám, ale vem si, že by ti to dítě pokousal velkej pes. Zřejmě by následky šly mnohem dál, a člověk by byl rád, že dítě nemá třeba nějaké fyzické následky - taky může mít atd.
mladýho poprve kousnul NO babičky ( chyba mámy, která ho neuhlídala a malej psa zatahal za tlamu.... na ruce má jizvu s pěti stehama), ale bojí se malých, protože ti ho rafli bez toho, aniž by jim něco dělal a opakovaně ( poprve to bylo na noze... stehů osm a podruhé na ruce, kde má stehů dvanáct)
Pohybuju se jak po Praze, tak po menších městech a vesnicích....a musím říct, že je úplně jedno, kde, ale nevychovaných prcků je daleko víc než nevychovaných velkých... jen ti velcí jsou zřejmě víc vidět.
Já si svého psa hlídám, zabezpečím a snažím se vyhnout jakému koliv konfliktu, ale že by to dělaly třeba babky na procházce s jorkšírem to teda ne... právě ony zastávají názor jako ty...malej pes nenadělá tolik škody jako ten velký, takže si zabezpečte svého velkého a o mojeho malého se nestarejte.
Bohužel jsem po mnoha zkušenostech došla k názoru, že na hrubý pytel patří hrubá záplata a vyhrožuju puštěním psa ( vím, že by Brut žádnému mrňousovi nic neudělal, jen by je chtěl olízat, ale to ty babky nevědí)... budeš se divit, ale tohle je jediná věc, která zabírá ( a mně děsně štve, že musím strašit psem, který má malé psíky nesmírně rád).
Nevěřím, že jakýkoliv zákon nebo cokoliv na tyhle případy bude fungovat... spíš se začnou lidi psů ( hlavně problematičtějších) zbavovat ještě víc než teď
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 18:39 - Změnil/a: cilka
- Nahlásit
monika
Když jsem viděla tu reportáž včera a k tomu tu rekapitulaci mrtvých tak mi bylo z novinářů na blití.
proč jako ? Voni někoho zakousli ? Njn , je to jejich dobře placená práce ....Bylo by lepší to tutlat ?
sarax
no sem zjistila..teda OT..že dítě pustím k velkejm čoklům ráda a v klidu..
jo ? Ke každýmu ? Si fakt dobrá ....
brut
Právě kvůli těm malým hysterkám by měli mít když už tak už košík všichni
správně , ještě bych to zpřísnila na vodítko 100cm , postroj , co kdyby se vod´ák přetrh , no a dorazila bych to el. obojkem ....
bestiím co kvůli tělesným anomáliím nemůžou mít koš , bych dala odstranit minimálně špičáky ...
no, včera jeden malej hysterka napadl Bruta... naštěstí ho vedl Martin, takže psa "lehce" odkopnul, nenechal zakousnout a Bruta udržel... pak šel prcek po Alušce, s vyceněnýma zubama a ohrnutýma pyskama, tentokrát jsem použila já berli a účinně....
to muselo být hrůzostrašné zvíře , hlavně že ste se ubránili !!!
Mar
a pak že to nejde !! Krásná fotka
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 18:55
- Nahlásit
cilka
bestiím co kvůli tělesným anomáliím nemůžou mít koš , bych dala odstranit minimálně špičáky ...
vidiš, taky řešení
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 19:15
- Nahlásit
cilka
Ke každýmu ? Si fakt dobrá ....
ne cilko ne ke každýmu..ale k malejm nepustím skoro vůbec..nemám v okolí žádný normálky
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 19:18
- Nahlásit
cilka
sice ftipný,ale pokud tohle malej pes udělá a velkej se vožene sem si jistá že za tu špatnou budu já a ne majitel nevychovance...
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 19:58
- Nahlásit
sarax
ze zásady bych nepouštěla k cizímu psovi ( atˇuž je malej nebo velkej ) dítě nikdy , snad když majitel odkývne , popř. se známe ....jak to tady podáváš tak mi přišlo docela zábavný , že dítě pustím k velkejm čoklům ráda a v klidu..
sice ftipný
to , nevim , vim jen to , že historky z vycházek které tak často popisuje Brut mi přijdou přitažený za pačesy ...
zvláště pak ty konce , kdy nezbedného trhače usměrní a páníky náležitě poučí ....
|
Mar3
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 20:00
- Nahlásit
cilka
neznas dobryho psiho dentistu?
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 20:01
- Nahlásit
Mar3
co řešíš Ty už koš přece máš ne ?
|
davidkova renata
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 20:20
- Nahlásit
cilka
Bylo by lepší to tutlat ?
no vono de spíš vo to ,jakým způsobem je to prezentovaný...zásadně jako senzace a krvák bo to táhne.Navíc mě( a asi nejen mě) vadí,že nikdy neřeknou co tomu útoku ze strany postiženého předcházelo.Samo že se asi najdou psí paka,ale zřejmě to bude minimum.Vono taky třá kdo by se divil rotvíkovi,že rafne spratka tak šikovně,že ho zabije,když mu tento předtím vrazí tužku okem do hlavy,že..to teda nebylo tady,ale to je celkem fuk.To Totiž už ztrácí punc oné kýžené senzace.
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 21:31
- Nahlásit
davidkova renata
a jakým jiným způsobem by to mělo být teda prezentovaný ?
Jako povídání na dobrou noc nebo co ?
Vždyt´to krvák je atˇuž je příčina útoku známá nebo ne ...nemám obavy , že by to ztratilo punc senzace , lidi nezajímá příčina , chtěj vidět cizí neštěští , krev ...
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 22:02
- Nahlásit
cilka
ale si rej mi to celkem neva k malýmu anu k známýmu..a doufám že jako mám mozek v hlavě a nemusím psát že k cizímu ne...ale bohužel k malejm kolikrát ani k těm co znám..tak asi tak...
ale to nemá smysl...já tvrdím že pravidla pro všechny a hotovo..aby Musela Mar řešit esli má Berry ráno 9,3 nebo 10,2 kilo je zbytečný..prostě pokud koše tak všem..ale zas by stačilo asi povinný vodítko...koš by si každej zvážil..snad...
|
radkah
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 22:12
- Nahlásit
cilka
.....prezentovaný tak, aby nějaké přiblblo-viz. reportéři Novy-neurčovalo, kde je dobro a zlo.....nikde ani náznak pochyb a nějak mi poslední dobou chybí to známé-"jaký pán takový pes". Protože většina chudáků, kteří si kecnou po celodenním nákupu v Makru a plavání v Aqua...k bedně, uviděj to zlo tam, kde jim řeknou. Upřímně od aféry s argentinou, jsem si rozšířila slovník o pár sprostých slov a několik lidí z kolonky "snesitelných....kdyby bylo nejhůř..", se ocitlo v kolonce "nedámjimkůrkuchlebaanikdybytadyměli.... ". Blbost lidská je nekonečná a já osobně ty většinové "pány tvorstva" nemůžu.....tedy čím dál míň se mezi ně chci řadit. Osobně bych vedle nich mohla žít-naučila jsem se je ignorovat-ale protože mi chtějí zakazovat jedinou "věc", která mě ještě motivuje "ke slušnému chování", začínám vidět zlo tam, kde oni vidí dobro. Přistihla jsem se, jak neuctivě uvažuju o lidským životě, protože ten "jednoznačný" viník a zrůda,mě donutí vidět jako jedinou oběť toho psa-PŘITOM JSOU V PODSTATĚ OBĚTI VŠICHNI ZUČASTNĚNÍ
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 22:18
- Nahlásit
radkah
PŘITOM JSOU V PODSTATĚ OBĚTI VŠICHNI ZUČASTNĚNÍ
...jo
a lidi kteří po každém takovém vysílání jsou mi víc cizí je víc.......
|
brut
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 22:26
- Nahlásit
cilka
no, vzhledem k tomu, že jsi mně viděla osobně, tak jistě víš, jak to mám s pohybem... nezbedný "trhač" opravdu ránu dostal a páníčci byli poučeni, bohužel tohle není přibarvená historka, ale čistá pravda. Možná, je lepší někomu něco vysvětlit než se pak dočíst v bulváru, že ten a ten pes pokousal "pepíčka"
Ale klidně se strefuj dál, nějak jsem si už zvykla, že se ozýváš jen tímhle rytím do lidí.
|
Falka
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 22:45
- Nahlásit
Brut
včera jeden malej hysterka napadl Bruta... naštěstí ho vedl Martin, takže psa "lehce" odkopnul, nenechal zakousnout a Bruta udržel... pak šel prcek po Alušce, s vyceněnýma zubama a ohrnutýma pyskama, tentokrát jsem použila já berli a účinně....
No já nevím, ať si každej sahá do svýho svědomí, ale pokud máš takových zážitků víc, tak mi to taky přijde trošku přehnaný... malí psi víc než velcí určitě řvou (štěkají), většinou páč se bojí velkýho psa, kterej jde okolo. Ale pardon, ten pes by musel být debilní, aby se šel do velkýho psa zakousnout - neříkám, že se to občas nestane, ale fakt se mi nezdá, že by to bylo třeba v Praze na denním pořádku, většinou se těch velkých prostě bojí - takže třeba i vrčí, štěkají, ježí se atd. - ze strachu. Že by velkýho psa šli pokousat se mi fakt už dost nezdá.
A jinak - všichni tu horlí, jak žádnej pes nenapadne bez příčiny atd., a najednou tu malí psi pokoušou spoustu lidí, dětí atd. - absolutně bez příčiny. Tak je v tom malinko guláš, ne? Já se přikláním k tomu, že bez příčiny to určitě nikdy není, ale někdy je příčinou prostě něco, co by člověka třeba ani nenapadlo - prudčí pohyb atd. Nejen u malého, ale i u velkého psa - a to když se píše o nějakým útoku, jak rozzuřená bestie někoho sežrala, tak se tu všichni seběhnou a horlí, jak to přece nemohlo být jen tak, a že ti lidi mu určitě něco dělali - tak asi se to nebude lišit u velkých a malých psů, ne???
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 22:55
- Nahlásit
Falka
Že by velkýho psa šli pokousat se mi fakt už dost nezdá.
to sem ráda my to zažili jednou a pes si fakt klidně na bojovýho stofárda dovolil a kousal mu zezadu nožičky..ono jeden na voďáku a jinej na volno udělá svý...
a najednou tu malí psi pokoušou spoustu lidí, dětí atd. - absolutně bez příčiny.
no jistě že ne..ale taky se tu bavíme o vychovanejch aspon trochu socializovanejch psech ne??a ti malí aspon u nás prostě pohyby dětiček moc neustávají a jsou s toho na prášky...a ano prudší pohyb..ale zas myslím že pokud koriguju dítě..a vychovávám nějak ke vztahu k živejm tvorům měl by to pes ustát..nenechám mu ubližovat..ale teda takový jozvečík mi tady malinko po malý vyběhnul,vzhledem k jeho věku mu utekla,protože prostě běžela po chodníku...vzhldem k jejímu věku rychlostí šneka..taky mi paní řekla at chodím s dítětem jinam že...
|
Falka
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 23:06 - Změnil/a: Falka
- Nahlásit
sarax
No jasně, že je to špatnou socializací a že by to měl pes ustát, jako pokud psa vyprovokuje k útoku na člověka prudký pohyb, je někde chyba - ale i u toho velkého, ne? Tak abychom tu přestali řešit, proč ta doga snědla toho pána a že jí musel určitě něco dělat (píchat do ní přes plot holí či já nevím co) - stačilo, že nebyla dobře socializovaná a pán se jí lekl na své zahradě (a fakt se mu nedivím) a udělal prudší pohyb... bohužel to mělo fatální následky.
A jinak ti samozřejmě věřím, že se najde malej pes maniak, co se vrhne na velkýho psa, ale že by to byla taková samozřejmost??? To jsou spíš mnohem častější právě ti, co třeba vrčí, štěkají atd., většinou ze strachu, a je jedno, jestli jsou na volno a větší pes na vodítku...
Moje fena se těch fakt velkých psů taky bojí, je už docela usměrněná, takže projdeme v pohodě a je mnohem víc v pohodě, když je na volno - rozhodně by nešla kousnout jiného psa, protože je na vodítku a ona na volno, spíš naopak, chová se klidněji. Ale dřív když jsme míjely velkého psa, tak se naježila, povrkávala - ale nešla by psa kousnout, naopak se koukala proplížit co nejvíc nenápadně a co nejdál od toho druhého psa a to je to, co ještě tak u malých psů občas vídám.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 23:12
- Nahlásit
Falka
ale i u toho velkého, ne?
jistě jen jsem zvyklá ze svého okolí že velcí prostě ustojí víc
tak se naježila, povrkávala -
mno a zas jsou větší psi kteří neustojí tyhle a je průšvih..ona je to kolikrát nespravedlnost světa ty jdi u nohy a mlč a nech toho prcka prskat
a prostě nemá cenu to tu pitvat prostě i když malí nenapadnou často provokujou a pokud bude na druhý straně takhle blbě vychovanej velkej pes je malér..
a fakt je že toho pána je mi líto..teda je mi líto všech..štve mě že důvody se neřeknou jen ten katastrofickej výsledek..celý je to smutný
|
Falka
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 23:19
- Nahlásit
sarax
Ano, to je asi pravda, že se může stejně vyskytnout hafo situací, kdy bude těžký rozhodnout, kdo je viník, a jsme opět u toho "je to o lidech". S tím, že moje fena povrkávala - samozřejmě jsem jí nenechala běžet k tomu psovi a vrčet, šla u mojí nohy a většinou se sama spíš snažila klidit tomu druhýmu psu z cesty. Tohle by měl normálně socializovanej pes ustát. Ale to už jsou potom fakt detaily, o kterých by se dalo dohadovat donekonečna.
A aktérů toho posledního útoku je mi samozřejmě taky líto, je myslím, že tu příčinu možná ani nikdo neví, tudíž jí třeba nemohli říct (což neznamená, že kdyby se to vědělo, že by to Nova hezky všechno pravdivě uvedla), mohlo to být právě něco, co si ani ti lidi neuvědomili, navíc moc svědků tam asi nebylo a pokud člověk navíc není pejskař, tak mu spousta věcí ujde a nedojde mu, že to je možná příčina.
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 23:26
- Nahlásit
Falka
mohlo to být právě něco, co si ani ti lidi neuvědomili,
no to je fakt..ale taky mi furt hlava nebere dogu co se podhrabává vedle..a je fakt že to zabezpečení nebylo nic moc..plůtek nebyl zrovna bytelnej...
|
Falka
Člen |
# Zasláno: 21 Čec 2008 23:33
- Nahlásit
No já bych právě tipla, že se tam nepodhrabávala, aby někoho zakousla, ten impuls zřejmě přišel až potom... Ale i tohle všechno jsou dohady, fakt asi nikdo neví, cože se tam opravdu stalo...
|
cilka
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 00:03
- Nahlásit
sarax
tak hele , to není rytí , jen mi tyhle výroky u takový téměř dokonalosti pobavily navíc mám taky doma smetáky tak už mi dere jak hnusně tady o nich mluvíte
radkah
no jo ano a co já s tim , i novináři dělaj " jen " svojí práci , nic jinýho je nezajímá než honorář , celá situace kolem psů jim nahrává do ruky , i to jak se pejskaři chovaj sami k sobě .... mezi sebou ...
brut
.. reaguju jen když mám čas a když se mi téma líbí , nebo mě zaujme .. proč rytí ? Vypíchla sem si jen věci které mi stály za to .. nemám potřebu denodenně hltat každý téma a už vůbec ne se ptát na každý prdnutí psa ... podívej někdo sem hodí téma a po pár stránkách se objevíš a nahodíš opět historku , která je mi povědomá už z Tvých dřívějších příspěvků ....tak si tak říkám čím to tedy může být , přitahuješ snad problémový smetáky ? Je to prostě pro mě nepravděpodobný , že bez příčiny zaútočili třikrát psi na Tvýho kluka .
Vím jak to máš s pohybem a věř , že mi to mrzí , jen si v souvislosti s tou holí říkám , jestli ty útoky byly opravdu ze strany těch ňafalů na Bruta . Nemyslím to nijak zle , ale vím , že prostě někteří psi nedobře reagují na různé jinosti ....
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 00:16
- Nahlásit
Falka
ano, mám bohužel takových zážitků víc .... tenhle mrňous si, pokud vím, dovoluje na kde jakého psa a myslím, že je jen otázkou času, kdy se mu něco stane. Pán to neřeší, chodí s ním pravidelně na volno ( i když ví, že jeho pes absolutně neposlechne a fakt kouše). Nevím, co se psovi kdy stalo, ale odmítám, abych musela řešit jejich potíže. Myslím, že svých mám až dost.
Samozřejmě, že za štěkáním, vrčením, ježením se atd. bude "něco" ... buď napadení jiným psem nebo hysterický páníček, který psa neustále zvedá či jen prostě nevychovanost. Jen mně štve, že se měří každému jiným metrem ( to co většinou projde prckům by velkému neprošlo)
A když se vrátím k argentině.... přiznám se, že nějak nejsem schopná si představit dogu, co se podhrabe, aby zakousla souseda ( pokud jí ten ovšem neprovokoval). Ale myslím, že se stejně pravdu nedozvíme, a tak všechno budou jen a jen dohady. Stejně jako pokaždý, když se něco takového stane
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 00:25
- Nahlásit
cilka
jj, možná máš pravdu a útoky nejsou mířené na Bruta, ale na mně, pak je mi ovšem záhadou, proč pes jde po Brutových nohách a ne po mých.
Je možné, že se psi bojí berlí, ale ať přemýšlím, jak přemýšlím, tak by ten pes měl mého ignorovat
Smetáků tu máme spoustu, většinou je venčí důchodci, co o nějakém přivolání nebo nedej bože umravnění nikdy neslyšeli.... vždyť ten jejich pejsek vlastně nic nedělá.
Víš, snažím se dosáhnout u Bruta naprosté ignorace psů ( nejen malých i velkých) a tyhle "aférky" mně moc nepomůžou
A s klukem ( není můj, ale mého přítele) .... to je něco, co nechápu ani já ani mladýho táta, jenže se to stalo a následky se řešit budou ještě hodně dlouho
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 00:27
- Nahlásit
cilka
navíc mám taky doma smetáky tak už mi dere jak hnusně tady o nich mluvíte
jaké smetáky? Mi něco uniklo?
Navíc, já mám smetáky ráda, ale jen ty alespoň částečně vychované
|
brut
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 00:39
- Nahlásit
http://zpravy.idnes.cz/bude-koupi-psa-povolovat-ra dnice-d41-/domaci.asp?c=A080721_211937_domaci_abr
|
sarax
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 01:10
- Nahlásit
cilka
navíc mám taky doma smetáky tak už mi dere jak hnusně tady o nich mluvíte
no jo..tak to maj smetáčci blbý ale já mám průřez jedním sídlištěm..a fakt děs..ale i tady je pár velkých jedinců na pěst i s páníky..ale tihle uřvanci jsou tady asi fakt extrém
|
kokoška
Člen |
# Zasláno: 22 Čec 2008 08:03
- Nahlásit
All
nějak jsem nepochopila, proč tu mnoho lidí prahne po nějakém dalším předpisu o tom, jak venku chodit se psem - vodítko + náhubek, jen krátké vodítko, jen košík bez vodítka......
K ČEMU BY TO BYLO?
Má někdo pocit, že se tady dodržují zákony a předpisy - třeba tak banální jako silniční pravidla? A když by došlo na lámání chleba, myslíte si, že 80leté babce s uřvaným s nevychovaným čoklem dá někdo pokutu, když bude slzet, jaký má důchod, že toho psa sotva uživí a takových výjimek bude 999 z 1000, tak na co další buzeraci, kterou bude dodržovat jen ta slušná menšina a taky na to dojede, neb se to obrátí proti nim.
Sorry, že jsem si tak vylila srdce, ale vážně mě štve v jakém státě žiju. Bohužel jsem ještě nezjistila, kde by se lidi chovali aspoň o trochu líp, ale jak to zjistím, tak tam hned emigruju a nebudu tady zavazet.
|